IVF/ICSI/IUI 2021
Drgac pa se to pr endo pomaga spremenit sam prehrano, ne vem zdej kao dieta makrobiotika al neki, sorry za mojo nevednost nism se poglabljala. Jst sm se delno parkrat probala to drzat in morm rect da res pomaga, sam pac ne morm brez mesa, mlecnih izdelkov, alg ne maram.. Tko da tko k je rekla
Mah tole s hrano dvomim, sem se jst strogo drzala nekej mesecev diete za endo, pa se mi vseen v tretje ponavlja (potrjeno v Dnevnem centru za endometriozo na GK LJ). Jedla sem skor vse bio, ogromno razlicnih superzivil, nic mlecnega razen surovega bio masla, nic cukra, vse brezglutena, prosena in ajdova kasa ni da ni pa vseeno ni ok 🤷♀️ Tole s prehrano je bolj fora v tem, da si potesis slabo vest in kao delas vse kar je v tvoji moci za boljso plodnost. V glavi pa tudi ni, ker jst sploh vedela nisem, da imam endo in endometriom na jajcniku kar lep cas, tud bolecine sm mela takrat take, da sem bruhala od bolecin, driskala in itak imam kronicne prebavne motnje zaradi 1001 zarastline po crevesju, ker imam peritonealno endometriozo. V zadnje so mi izrezal veliko zarisce med maternico in krizem…pol sem sele videla zakaj me ze 10 let ful kriz boli. Smotana je ta endo 😩 Bi se pa strinjala da je pri zanositvi velik v glavi.
Ti zdej sam uzivej na polno s svojim srckom 👶🤰🏻
Se to, fora v prehrani pri endo ni v tem, da zgine, ampak se sam simptomi lahko izboljsajo…vsaj raziskovalni eksperimentalni clanki tako pravijo, jst kot endo sestra pa to potrjujem.Zelo verjeten je tud placebo efekt, ampak nima veze, ce pomaga pri izboljsanju pocutja zakaj pa ne dokler ti radikalen nacin prehranjevanja tud psihicno ustreza.
Aja
Za tiste k boste prvic nosece in prvic slisale bitje srca svojga plodka, vse ama vse se da potrpet, diete, spikanje, odvzem foliklov, vse bolecine, napihnjenost, sekerancijo a so dost velki, a je dost celic, a sm sploh zmozna kej kvalitetnga materiala, menstra, zmrznjencki etc.. V trenutko to clovk “pozab” “delna izguba spomina tega obdobja” boste videle, se mal pa boste vse kmal tam 🙂 sam treba se borit do konca.
Lep dan vsem skupaj 🌞🌷
Aja, Fracek,bazalno TT naj bi si merile se v postelji…pa menda samo pri določenem deležu punc deluje kot pravi pokazatelj, kaj se dogaja, ne pri vseh.
Fracek: neučakana sej veš😊ampak morem rečt, da dost bolje prenašam zdej to kot v prvem postopku k mi ni blo nč jasn pa sm se ceu dan ubadala z temi znaki in forumi…počutm se supr nč posebnga se nedogaja…mal me špikme sm.pa tja okol jajčnikov, pa joške mam kr dobr napete…to je pa zaenkrat to…ne obremenjuj se z to temperaturo…sej ves od 6 do 9 dni lahko se sploh še nista ugnezdla… sm pa končno dobila rastlinjak pa mal prčkam zuni na vrtu,.da bomo z pikicam zdravo jedl🙃gdaj bos delala test? Js pomoje v sredo 10dan?
Jaz sem se pa kar z dr. Rešem zmenila, da grem že v tem ciklu po zamrznjenčka. Mi je takoj predpisal tablete, ker imam kratke cikle in je rekel, da je za prenos v naravnem ciklu manj možnosti.
Sem se pa odločila, da ne bom imela nobene posebne diete tokrat. Itak je sezona samih dobrot… čemaž, šparglji, regrad,… pa bomo vidli kaj bo
Jaz sem imela 3 teste, kao da jih bom porabila 10., 12. in 14. dan, no pa imam na 10. dan vse porabljene 🙈 Ampak danes ne bo časa, da nove nabavim, jutri mogoče.
Kje je pa