Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Polix, kateri test pa si delala? Koliko dni je danes od punkcije? Vso srečo želim 😊

Včeraj in danes sem naredila z one step testi, to so tisti poceni iz neta. Sploh ne vem če se pri teh kdaj pojavi kaj drugega kot švoh črtica, ker zdajle sem z istim urinom kot prej naredila clear blue in je že lep plusek viden 😃 samo ostane naj še!

Punkcijo pa sem imela 19.3

Polix hvala lepa za info. Potem si ne rabim danes nič nabavljati. Verjetno bom imela punkcijo ok.14.4. Glede na to da je punkcija nekje 14 dni po prvi injekciji?Bomo videli, že zdaj me je strah.😕 Že tisti dan punkcije ti pripada bolniška, je tako? Da že morda kar prej obvestim svojega zdravnika
Polix superrr-upam, da se plusek obrži. 🙂
Res je fajn brati tukaj tudi pozitivne

Polix
bravo, cestitke ❤ in naj se plus lepo jaca do krvnega 🤗

Želela sem napisat da je fajn brati tudi pozitivne izide ☺

zasanjana90x
meni Reš ni bolniške nič omenil, sem potem samo svojem zdravniku poslala list, ki ga dobiš po punkciji in rekla da bi en teden bolniške pa so mi jo normalno odprli do konca tega meseca. On ni pristaš bolniških tako, da mu sploh nisem nič omenjala.

mention]Polix[/mention] razumem in hvala za info. Pa saj odvisno, mogoče ne bom potrebovala bolniške. bom videla, kakšno bo počutje.

ena
punca je vprašala, kaj je vsebovala moja preiskava za imunologijo. Čehi jo imenujejo basic immunology for stelility, in gre za naslednje krvne indikatorje. Za velik del vam niti ne znam povedati kaj pomeni, jaz sem se pač zanesla na interpretacijo s strani zdravnice.
AMH
Anti PS/PT IgM (fosfatidylserin/protrom
Anti PS/PT IgG (fosfatidylserin/protrom
Anti annexin V IgG
Anti tTg IgA (EliA)
Anti – ovaria Ig (IF)
Anti spermie Ig (IF)
Anti zona pellucida Ig (IF)
Lymfocyty (absolutní počet)
ANA IgG (IF)
APLA IgM (fosfolipidy screen)
APLA IgG (fosfolipidy screen)
Anti annexin V IgM
IgA
IgG
IgM
CRP
T lymfocyty CD3+
Th lymfocyty CD3+ CD4+
Tc lymfocyty CD3+ CD8+
B lymfocyty CD19+
NK lymfocyty CD3-CD16+56+
NKT lymfocyty CD3+ CD56+
Poměr CD4

Določene od teh preiskave samoplačniško delajo tudi v laboratoriju v MB in v LJ (za LJ na google napišite “seznam storitev za samoplačnice – IVF” in boste našle cenik).

Je pa v preteklosti na forumu ena punca napisala, da je delala preiskavo za NK (killer cells) v adrialabu – mislim, da je bila cena cca. 90 EUR, izvid pa v 3 dneh.

ella
tereza: res si imela zelo različne in predvsem nepredviljive izkupičke. Katero in kolikšno dozo si pa imela stimulacijo v postopku? Koliko zarodkov je prišlo do Et /zamrznitve?

vijokica;
jaz sem bila to in 100x hvala

Polix,
čestitke, super! Zgleda, kot da bo šlo pri tebi gladko, že foliklov in celic si imela veliko. Drzim pesti, da gre gladko še naprej.
Jaz sem imela punkcijo en dan za tabo in sem danes tudi naredila test, čeprav sem rekla,da bom šele v četrtek prvega, pa se niiič ne vidi.

Cestitke za vse pluske👏 in srecno vsem, ki ste se v postopku oz. ste zacele s postopkom🍀🤗
Jaz sem imela 22.3. krvni test, ki je bil pozitiven. 8.4. naj bi imela pa potrditveni UZ. Vceraj sem sla pa na malo daljso hitro hojo in sem danes opazila rjav izcedek potem pa se svezo kri😔zdej je zaenkrat ponehal ampak ob vstavitvi utrogestana je bilo opazit take cist mejhne rjave delcke. A bi morala kam javit oz. poklicat al nej samo pocivam? Kam v tem primeru poklicem na IVF oddelek al osebnega ginekologa al urgenca🤷🏻‍♀️Me je strah, da je zacetek ss😞

Evy
dodatkov imas cisto dovolj, jst ne bi nic dodajala, ker tud prevec teh dopolnil lahko ustvari oksidativni stres in deluje skodljivo na celice…vcasih je manj, vec 😉
Lahko si testiras tud kortizol v intervalu, a kortizol nima spet nekega pomenljivega vpliva. Ce bi si ga jst testirala kot zelo anksiozna oseba, bi me rezultat vrgel na rit in nikoli ne bi zanosila z nobeno metodo. Ampak ce ti bo lazje go for it. Za tujino ma vsak svoje razloge od starosti, financ, nivoja potrpljenja, zivcev, diagnoz… jst osebno bi se za tujino odlocila, ce mi tu do konca leta ali po 3 postopkih ne bi uspelo ali bi imela tezave s kvaliteto celic veckrat (kot se je sedaj tebi zgodilo), ce bi imela vec SS za imunolosko diagnostiko (so v tujini dosti boljsi). Tako kot si rekla in te tu zelo podpiram, vztrajaj do konca leta v slo, po NY pa gas tujina…tak je bil tud moj plan, ce meni ne bi uspelo tu do NY. Stres bos pa mogla ful zmanjsat, ker potem ti dzaba vse drugo, pogovori, sprehodi, vadit optimizem, meditacija… karkoli, sam da se prepustis toku sproscena. Mogoce ti najbolj lahko pomaga misel, da obstaja veliko drugih alternativ (tujina, diagnostika…) in da se vse da postimat z veliko volje in borbe. Vem, da je to lazje reci kot narediti, a je to edina opcija, ki jo imas, ce zelis ustvarit svoje sanje. In ti jih bos, sem prepricana ♥️🌷

Polix
jeeeej supeeer, bravo, cestitkeee, naj bo plusek vsak dan jaci 🤗🥰👏 Javljaj se redno in porocaj o pocutju.

Takoj urgenca ali pa osebnemu G. Jooj, upam da je vse ok! Tud jst sem imela 18 dni rjave izcedke, vceraj pa malo sveze krvi in je bilo vse ok zaenkrat. Ampak pojdi se cimprej pogledat, da bos mirna. Srecno in javi kako je 🙏

zasanjana
s sabo vzemi nogavice, vlozek, dolgo siroko tuniko ali spalno srajco in copate. Po punkciji bos rabila bolnisko ali pa koristi dopust ce imas to moznost vse do transferja, ker po punkciji res ni pametno hodit okoli tudi ce se pocutis ok. Hvalaaa ti za lepe misli 🥰 Ti se ne sekiraj, punkcija je se najmanjsi problem. Ves kako sm se jst bala punkcije, da sem ze decembra, ko sem o tem razmisljala, dobivala napade panike, bruhala, driskala, shujsala, pa takrat se datuma za posvet nisem imela! Na koncu pa punkcija piece of cake pa imam prag bolecine na totalni nuli. Ti sam pogumno, raje nam kasneje porocaj kako si in kako bo sla punkcija, kaksen bo izplen 😉

Fracek
hvalaaa tudi tebi ♥️😘 No fino po eni strani da bos doma, bos mela vec casa za bozat trebuh in nagovarjat svoji pikici, da ostaneta kjer sta 💞 Drzim pestiiii 👏🙏

TT-38
javi se po UZ-ju, vsooo sreco! ❣️

Hvala vseem za lepe zelje, zgleda se vsa ta pozitivna energija obrestuje.❤️❤️❤️

Mamo se en srcek 😇🙏👌v skupini, ki pridno bije, veliki smo dovolj pridem pa 12.11 😍

Cist tko k je bla debata o endo, tudi jaz jo imam ( se vedno ne vejo kje naj bi se mi nekam prot crevesju to zlival, le kaka nakljucna operacija bi jo najdla, na rodilih ni blo nic videt konkretnga, je oa res da laproskopije nism delala se nkol)
Moj ginekolog mi je reku pred ivf postopkom naj ne buzeriram ogrog tega prevec kr nima nbene veze z samo zanositvijo, da gremo zdej v neke preiskave v nulo.
Se izkusnja, mam kolegice (prej sm zvela v avstriji, v villachu mas prov na kliniki oddelk k hendlajo endo, specializirane ginekologe za endo) so mele operacijo dve tudi sele po tem k so ze donosile po 2 otroka.
Mam sodelavke 2 isto vsaka po 3 otroke, sele potem posegi za endo.. Tko da ne vem ce koga kej tolaz, jst mam to tolk hudo, da 2 dni menstre bruham, kakam od bolecin.. Niti nimam posebnega zdravljenja predpisanga kt pac “nc ni videt na rodilih” bom pa ce bo tale prva nosecnost sla smoothly zihr prosila vsaj za laproskopijo, ce bodo se naprej bolece menstre, sam dost jih prav da po porodu se to nekak samo scist sicr za neko cajta sam se pa..

TT38
in Polix cestitkeee se od mene!

microbio
bom dala istocasno se kortizol pogledat, sva itak govorila ze danes z ginek. mi dal za vsak slucaj najprej se 1x hormone pogledat, pravi še vedno, da ja edina razlaga ki jo najde ta v predodni bolezni…(kdo bi vedel) Zdaj gremo sicer v aprilu probat “naravno” ker hormoni se drzijo, potem pa z majem v nov tretji boj in da smo na ziher strani s prvotno terapijo bemfola in gonapetil (lahko da bo kaj dvignil z 150 na kaj vec,…). Upam, da bo tudi pri meni veljalo v tretje gre rado:) Ker tole zdajle je bil kar krut šok,.. ampak what doesnt kill u makes u stronger in babe smo fajterke in ne vrzemo kar puške v koruzo.

dancy84
kar mirno, ampak ja pejt se pregledat, verjetno je isto kot je imela Microbio

Ooo

TT38
kako je to lepo slišat, čestitke!! 🥰
Hvala punce, držite pesti, da se obdrži. Sem pa z začetkom februarja šla na homeopatijo pač zaradi teh biokemičnih in upam, da bo pomagalo. Jutri jo bom spet poklicala in povedala, da je + pa da vidim, če bo kaj spremenila zdravila.

microbio
pa najlepsa hvala za vse nasvete in pozitivne misli:)

New Report

Close