IVF/ICSI/IUI 2021
Polix hvala lepa za info. Potem si ne rabim danes nič nabavljati. Verjetno bom imela punkcijo ok.14.4. Glede na to da je punkcija nekje 14 dni po prvi injekciji?Bomo videli, že zdaj me je strah.😕 Že tisti dan punkcije ti pripada bolniška, je tako? Da že morda kar prej obvestim svojega zdravnika
Polix superrr-upam, da se plusek obrži. 🙂
Res je fajn brati tukaj tudi pozitivne
AMH
Anti PS/PT IgM (fosfatidylserin/protrom
Anti PS/PT IgG (fosfatidylserin/protrom
Anti annexin V IgG
Anti tTg IgA (EliA)
Anti – ovaria Ig (IF)
Anti spermie Ig (IF)
Anti zona pellucida Ig (IF)
Lymfocyty (absolutní počet)
ANA IgG (IF)
APLA IgM (fosfolipidy screen)
APLA IgG (fosfolipidy screen)
Anti annexin V IgM
IgA
IgG
IgM
CRP
T lymfocyty CD3+
Th lymfocyty CD3+ CD4+
Tc lymfocyty CD3+ CD8+
B lymfocyty CD19+
NK lymfocyty CD3-CD16+56+
NKT lymfocyty CD3+ CD56+
Poměr CD4
Določene od teh preiskave samoplačniško delajo tudi v laboratoriju v MB in v LJ (za LJ na google napišite “seznam storitev za samoplačnice – IVF” in boste našle cenik).
Je pa v preteklosti na forumu ena punca napisala, da je delala preiskavo za NK (killer cells) v adrialabu – mislim, da je bila cena cca. 90 EUR, izvid pa v 3 dneh.
Cestitke za vse pluske👏 in srecno vsem, ki ste se v postopku oz. ste zacele s postopkom🍀🤗
Jaz sem imela 22.3. krvni test, ki je bil pozitiven. 8.4. naj bi imela pa potrditveni UZ. Vceraj sem sla pa na malo daljso hitro hojo in sem danes opazila rjav izcedek potem pa se svezo kri😔zdej je zaenkrat ponehal ampak ob vstavitvi utrogestana je bilo opazit take cist mejhne rjave delcke. A bi morala kam javit oz. poklicat al nej samo pocivam? Kam v tem primeru poklicem na IVF oddelek al osebnega ginekologa al urgenca🤷🏻♀️Me je strah, da je zacetek ss😞
Lahko si testiras tud kortizol v intervalu, a kortizol nima spet nekega pomenljivega vpliva. Ce bi si ga jst testirala kot zelo anksiozna oseba, bi me rezultat vrgel na rit in nikoli ne bi zanosila z nobeno metodo. Ampak ce ti bo lazje go for it. Za tujino ma vsak svoje razloge od starosti, financ, nivoja potrpljenja, zivcev, diagnoz… jst osebno bi se za tujino odlocila, ce mi tu do konca leta ali po 3 postopkih ne bi uspelo ali bi imela tezave s kvaliteto celic veckrat (kot se je sedaj tebi zgodilo), ce bi imela vec SS za imunolosko diagnostiko (so v tujini dosti boljsi). Tako kot si rekla in te tu zelo podpiram, vztrajaj do konca leta v slo, po NY pa gas tujina…tak je bil tud moj plan, ce meni ne bi uspelo tu do NY. Stres bos pa mogla ful zmanjsat, ker potem ti dzaba vse drugo, pogovori, sprehodi, vadit optimizem, meditacija… karkoli, sam da se prepustis toku sproscena. Mogoce ti najbolj lahko pomaga misel, da obstaja veliko drugih alternativ (tujina, diagnostika…) in da se vse da postimat z veliko volje in borbe. Vem, da je to lazje reci kot narediti, a je to edina opcija, ki jo imas, ce zelis ustvarit svoje sanje. In ti jih bos, sem prepricana ♥️🌷
Cist tko k je bla debata o endo, tudi jaz jo imam ( se vedno ne vejo kje naj bi se mi nekam prot crevesju to zlival, le kaka nakljucna operacija bi jo najdla, na rodilih ni blo nic videt konkretnga, je oa res da laproskopije nism delala se nkol)
Moj ginekolog mi je reku pred ivf postopkom naj ne buzeriram ogrog tega prevec kr nima nbene veze z samo zanositvijo, da gremo zdej v neke preiskave v nulo.
Se izkusnja, mam kolegice (prej sm zvela v avstriji, v villachu mas prov na kliniki oddelk k hendlajo endo, specializirane ginekologe za endo) so mele operacijo dve tudi sele po tem k so ze donosile po 2 otroka.
Mam sodelavke 2 isto vsaka po 3 otroke, sele potem posegi za endo.. Tko da ne vem ce koga kej tolaz, jst mam to tolk hudo, da 2 dni menstre bruham, kakam od bolecin.. Niti nimam posebnega zdravljenja predpisanga kt pac “nc ni videt na rodilih” bom pa ce bo tale prva nosecnost sla smoothly zihr prosila vsaj za laproskopijo, ce bodo se naprej bolece menstre, sam dost jih prav da po porodu se to nekak samo scist sicr za neko cajta sam se pa..