Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

dekleta, ali katera ve iz prve roke, kaj ta lockdown pomeni za nase postopke, preglede? predvsem me zanima za gk lj

jaz resnicno upam, da ne bo vplivalo zdravstvene storitve, ker tole rees dela sranje na podrocju cakalnih dob

V Dravljah so mi povedali, da bodo delali normalno in po mojem bo tako držalo tudi za gink Lj in Mb, saj je minister Pokljukar dejal, da programe v zdravstvu ne bodo ustavljali.

Jst sm v prejsnem lockdonu zacela s postopkom na gklj in je vse potekalo normalno, sej te itak kmal mislm da pred punkcijo posljejo na test (mene niso kr sm v novembru prebolela covid)..

Sam se to ce bo kera prebolela covid mas problem dat kri za spb. Treba kr cakat (1x so me odslovil kr je blo 3 tedne prekmal po covidu) valda sej te navjo kr na kliniko za transfuzijo spustil med ljudi k so krvodajalci..

Ja, ziher bom kak dan prej. Če me ne bo menstra prej prehitela, danes me je začel križ boleti tako kot me ponavadi pred menstro

Evy,
Fracek
bom sporočila, kako bo s scratchingom, ko ga izvedejo in kako potem ampak povedali pa so že, da se potem po posegu počaka na nov cikel. Tako, da upam, da potem pride kmalu nova menstruacija in začnem z novim postopkom priprave, ker po prejšnjih neuspelih transferjih se je menstruacija tako zelo zamaknila, da je nisem imela v povprečju 50 dni. Sicer pa
Fracek
držim pesti za tvoji pikici 🙂

Marsena
hvala!!
glede lock downa so pa kao rekli da naj ne bi nix blokiral zdr. storitev

glede SBP itak so placljive, a kak adrialab to ne testira? (valda da ne gres ko si covid pozitiven) ampal tam te noben ne vprasa kok casa po covidu si?

No jaz pa danes nimam dobroih novic, isto je bil delan klasicen ivf in se nobena celica ni oplodila, ni pa nobenemu jasno zakaj. v prvem postopku so se 4/4; zdsj nobena; celice kao dobre seme kao ok;… za genetiko pravijo da se ninin da se nic ne picakuje,… z majem pac v nov postopek, z prvotno terapijo (za vsak slucaj); se pa vmes dogovorimo kako in kaj in naslednjic vseeno ob zadostnem st celic polovica ivf in pol icsi

Tud jst nimam dobrih novic, zjutraj na papirju sveza kri in na vlozku se tudi ze kaze rjavo. Lih zdej bom imela pregled.

Sicer se sem se skos psihicno pripravljala na to moznost, a vseeno boli ☹️
Mislim, da se kmalu pridruzim ponovnim bojem…

microbio_88
drzim pesti da je vee ok! vseeno pa vedi da vcasih v prvem tromeswcju pride do kake krvi ko se razrascajo zile in veca maternica; rhava kri pomeni ponavadi staro kar je lahko se vedno dober znak! drzim pesti da se nam ne pridruzis

Ajej

Evy,
kaksna smola. 😔 Pa ne vem, zakaj pri tako relativno majhnem stevilu celic ne gredo na bolj ziher postopek. Ni ravno fer, da ti cel postopek gre v maloro. Naj vama cim hitreje mine do naslednjega, do takrat pa vama zelim vse najboljse. 🤗

Microbio,
verjamem, da je ta danasnja kri tocno to, kar je
Evy
omenila. Glede na to, da je ze rjava kri na vlozku, mislim, da ni hujsega. Saj ne zelim bit pametna, ampak hocem bit optimisticna namesto tebe. Drzim pesti, da je vse ok. Nujno javi ❤ Posiljam objem in dobre zelje.

fracek
v prvi rundi so sli na klasicen ivf z 4 celicami, ker je vse ok izgledalo in potem je praksa da se vesno dela najprej klasika; ki ima tudi vecji %uspesnosti (ce gre vse po planu). zdaj sploh ni bilo debate ker je izgledalo vse enako kot prvic, razen da smo punkcijo vlekli do nevem kdaj … in ko v prvi rundi dobis 4/4 potem be pricakujes da bo v 2. problem… pac gremo se enkrat z prvotno terapijo kar se mene tice, samo vecjim odmerkom (verjetno)…..

bdw kaj se vse na genetiki gleda oz. kaj poguglam da to najdem sploh ne piznam se izraza za to (genetic testing for conception? )

evy,
jaz sem bila febr. na genetiki na ceski in sem se tudi sprasevala, kaj se gleda oz. kaj moram narociti.

potem sem sledila navodilom moje tuje klinike in naredila naslednje krvne teste:
-genetika-kariotip
– “plodnostna imunologija” (vkljucuje tudi amh, killer cells, indikatorje za trombofilijo,… in se velik drugih meni nepoznanih kratic)
– test za mutacije mthfr, f2 in f5 (leiden)

Evo me punce nazaj, prejokala sem cel pregled in se zdej jocem, ampak od srece in olajsanja. Otrocek je ok, celo vecji kot sem dejansko noseca (za 9 tednov in 1 dan, ceprav sem gestacijsko noseca dobrih 8 tednov).

Se slikice UZ-ja sem dobila od svoje barabe ♥️
Naaajlepsa vam hvala za vzpodbudne besede, optimizem in podporo, zlate ste ❣️ Res je tako kot ste rekle, posteljica vrasca in se lahko kasna zilica rani. Sicer se vedno nisem izven nevarnosti, a sem po besedah G na zelo dobri poti.

vijolica2020
na podlagi cesa so se pa odlocili za to? in oprosti sigurno si ze omenila kdaj pa je forum ze tako dolg, kaj je bil osnovni pronlem in zakaj sta se odlocila za cesko?

evy,
en objem ti pošiljam, to pa je bilo res nepričakovano. A je pri tebi prišlo po uvedbi enih hormonov do zastoja rasti foliklov al pri kateri že? Je mogoče kaj s tem povezano?
mikrobio,
zate sem pa ful vesela, škoda edino za pretres zjutraj. A to si klicala zaradi krvi svojo gineko al si redno imela pregled ravno danes? Ker vem, da si nekaj pisala, da si ga boš prestavila na bolj zgodaj kot je bilo planirano.
Mene trga v križu kot pred menstro in s strahom hodim lulat, kdaj me bo pričakala menstra.

Wow, izredno vesela zate tole pa je bil vecji psiholoski sok verjamem in vids vse se vedno dobro konca zate

mikro_bio88❤️❤️

jst pa moram se 24h trepetat kaj bo jutri..
Ampak sm kot ti, pac kar bo bo.. Ce ne drgac pa jovo na novo.. 😀

Evy….joooj to je pa ress smolaa😒ni druge kakor da greš v novo borboo🍀🍀
Mikrobioo supeer vesela sem zate kr zamoril me je zutri k sm prebrala to…zdaj pa srečnoo do konca😉

hana41
ja pri meni ampak so potem zrasli in so bile baje celice kvalitetne…noben ne ve, oz.nima pojma baje sta in ginekolig in embriolog damo debelo gledala kaj se je zgodilo. edino kar je vprasal je ce je bil kdo bolan, pa je moj res bil samo ne verjamem (pa milim da se tudi njemu zdi malo verjetno) da bi to imelo vpliv.

zna biti sicer da se zato odlocijo prej za genetske preiskave, pravijo sicer da je zelo malo verjetno da je kaj na tem… sama bi po eni strani to najrajsi naredila po deugi strani pa po danasnjem dnevu nevem ce imam “jajca” za to

evy,
ker sva kandidata za donorsko seme, in nisem imela potrpljenja cakat v slo. Dec. sem zanosila, kmalu po potrditvenem UZ je sledil zadrzani splav. Ker enostavno ne maram cakat krizem rok in prepuscati vse sreci/smoli, sem se na predlog klinike samoiniciativno odlocila za zgoraj napisane krvne preiskave.

Sva pa sedaj na vrsto prisla tudi v SLo, tako da bom maja v ivf na gk lj

New Report

Close