Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Tudi jaz se javljam na dolznosti 😊

Od 7 so se 4 oplodile, 1 zaostala v razvoju, 2 sta dobri, 1 bodo pa pustili se kaksen dan ali dva, ce bo za zamrznit.

Tudi jaz grejem 2 pikici ❤❤

Jagoda,
zdaj pa bova res skupaj odstevali 😅🙏🙏

Zanimivost: naredili so nama ICSI, ne vem zakaj, ker nisva bila seznanjena, videla sem komaj, ko sem prejela odpustnico. V prvem postopku sva imela IVF. Da bi bilo seme tokrat tako slabo? Naceloma je imel moj bp oba spermiograma. Ali pa se morda tudi pri slabsi kvaliteti jajcnih celic naknadno odlocijo za spremembo postopka? Skratka, ko sem opazila na listu, je G ze odsla in nisem utegnila vprasat.

Sem pa jo vprasala za aspirin in medrol. Aspirin 100 je rekla, da lahko jemljem, ce tako cutim, da ne bo skodilo, dokazov za dvig procenta uspesnosti pa ni. Predpisala mi ga ni, tako da zgleda to v MB ni praksa, vsaj pri najini G ne. Medrol pa je odsvetovala, je pa rekla, da se v tujini vsega tega precej posluzujejo, ker gredo na vse ali nic, nekaj takega.

Drzite pesti. 🤞🙏🙏 Navijam tudi za vse ostale. 🤗

Mi2 sva pa mela icsi prvič in se je oplodil vseh 5 celic…lomškova je rekla da bodo isto delal zdej…no pa sm tud js šele prej opazla na listu da so delal ivf…mi tud ni čist jasno zakaj? No zdaj nama druzga nepreostane kokr da odštevava do pluskaa😃

Haha

Jagoda,
res je, sicer pa ni vazno, samo da je bila kaksna in da se vsaj ena od najinih pikic vgnezdi. Upam, da so borke tako kot me tukaj 💪😊

Fracek
ooo supeeer, juhuuuu, zdej pa pridno in pazljivo grej pikici in naj ostaneta pri mamici ♥️♥️💞 Ce te pa zanima zakaj ICSI, pisi mejl G in jo vprasaj ali jo poklici, ce je to mozno. Ampak fokus imej na pikici v trebuhu 🥰 Iz srca ti zelim vso sreco, naj bo uspesno. Javljaj se redno 👏

Tudi ostalim puncam, ki grejete svoje bebije zelim obilo srece in uspesno vgnezditev ❣️

Levinja111
zelo mi je zal za minus, a vseeno pocakaj na jutri. Ce sem prav prebrala, imas zamrznjecka/-e?

Vsem drugim soborkam v vseh fazah postopka tudi zelim veliko srece in uspehov.

Fracek
juhej!
jagoda
super; drzim pesti za obe, in se javim v torek, ko kaj izvem kako je pri meni oz.nama.
Nama je pa direktno povedal, da ponovno delajo klasičen IVF,….
Levinja,
če bo slučajno zares minus, le govori z ginekologm, če si ti za in si psihično dovolj ok, pravijo da se splača takoj po stimulaciji narediti prenos v naravnem ciklu!

Pozdravljene punce.
Čestitam za pluske in držim pesti za vse ostale, ki grejete svoje zlate pikice 🤗🍀
Meni se je po treh letih le začelo malo odvijat. V petek me je klicala iz neplodnostne ambulante in mi dala napotke,ker sem bila v službi sem jo zelo slabo slišala in razumela.Bom vsaj tudi po pošti dobila napotke tako mi je bilo rečeno. Dobila sem kontracepcijske tabletke, ki jih moram začeti jemati drugi dan menstruacije.A je mogoče imela katera takšen protokol,da je najprej začela s kontracepcijskimi tabletami in kaj nato sledi.Sem čisto ne vedna glede tega. Hvala za odgovor 🤗🍀

jagoda
in
fracek,
super, pa kar dve pikici, odlično! Naj se primeta in obdržita ,🍀🍀
Meni so tudi naredili ICSI, verjetno zato, ker je bila samo ena celica.
mikrobio,
kako si ti kaj? Si se umirila?

fracek
in
jagoda
čestitke za toliko oplojenih celic in lepo grejta svoje pikice 🤗 obema želim, da se primejo in obdržijo.
mikro_bio
ja imam enega zamrznjenčka in
evy
ja nameravam sprosit, da bi šla po menstruaciji na pregled oziroma se dogovoriti za prenos zamrznjenčka. Seveda bi rada čimprej nadaljevala.
Če se mi še ne bo vlila menstra, bom jutri vseeno delala test, že zato da lahko rečem, da sem ga opravila na določen datum.
mikro_bio
nič ne poveš kako je tvoje počutje…

Hana
in
levinja
ce prezrem nadlezen prehlad/virozo, sem kar ok. Edino kar me opominja na nosecnost (kar tezko napisem to besedo, ker mi se vedno deluje prevec lepo, da bi bilo res) so prsi in krci v trebuhu zaenkrat z nekaj utrujenosti še, ostalo je potihnilo 🤷‍♀️

levinja
si naredila test?
Hana
kako si ti?

mikrobio,
super, zdaj pa probaj še zacet uživat v nosečnosti 🙈
Jaz sem okej, čisto nič posebnega, nobenega znaka nimam. Že zadnjič sem pozabila napisat, da nisem na bolniski, niti nisem bila, edino na dan transferja sem imela dopust, tako da ostalo delam. Večinoma sem od doma, en dan sem šla vmes v pisarno.

fracek
in
jagoda
čestitke tudi od mene! Pa sta se mi pridružili pri tem čakanju.
Jaz moram priznat, da me je prejle popadlo in sem delala test neumnica.. 5 dni po transferju pa še ne s prvim jutranjim urinom. Itak je negativen. Mi jih je poštar ravno prinesel in se nisem mogla upreti 🤦🏻‍♀️
Nisem preveč razočarana, ker vem, da je še zgodaj.

Hana
kdaj ze imas za delat test? Naj te odsotnost znakov ne skrbi, ker jih veliko nima. Ti kar zavidam, jst ful pogresam sluzbo, ker sem imela neko svojo rutino. Zdej, pa sploh ker sva z mojim pri mojih starsih zaradi mojega slabega pocutja, se pocutim kot da gnijem, ker mi mami ne pusti da kaj dosti delam po bajti. Sicer bi lahko delala od doma, a bi vseeno mogla it cca 2x na teden v laboratorij, kjer imam pisarno. Pa tudi ponoci ne spim dobro in zjutraj potegnem do 9ih 🙈 Zato mi cisto odgovarja bolniska zaenkrat. Sicer pa za sluzbo vseeno delam samo nujne stvari prostovoljno. Tebi pa verjetno pase delat, ker ti cas mineva hitreje 😉

Polix
ufff res si prehitro delala test, cez cca 3-4 bi morda znalo kej pokazat 😉

Levinja,
drzim pesti, da bo testek vseeno presenetil 🤞🤞🙏

Polix
hahaha, to pa si ga res prehitro delala 🙃 Ampak ja, radovednost nima meja. Zdaj pa res skupaj odstevamo dneve. Meni bo 1. mejnik 8. dan, ker sem prvic na ta dan ze zakrvavela. Ce bo to slo nekako mimo, pa bom verjetno tudi naredila test tam 10. dan po prenosu. Sem jih pred meseci tudi jaz narocila prek spleta, tako da jih pet caka, da jih pokurim 😁

Punce seveda sem delala test in je itak negativen. Še vedno pa se mi noče vlit… na momente me tako zareže v trebuhu, da mi ni nič jasno. Spala nisem celo noč in sem čist adijo danes. Dobro da je danes bolj mirno v službi. Bom pa popoldne poklicala v Dravlje, da se dogovorim za 🐧 upam da dobim ta “prijazno” sestro 😉

Škoda

levinja.

Jaz delam test 5.4., to bo 14 dni po prenosu 2dnevnega zarodka. Imam pa 3 teste na zalogi🙈

Sem vesela za vse vaše pluske in za vse, ki grejete male pikice 🙂

Jaz sem danes dala kri, beta hcg je 10, tako da vsaj to. Sem pozabila vprašati sestro, če je hcg že negativen, verjetno ni možnosti, da bi bila vseeno kaka izvenmaternična? Ker me na trenutke tok boli za znoret.

Za zamrznjenčka moram pa zdaj spet v Leonišče 🤔 bo to spet pregled, ali samo napiše napotnico? Sem upala, da bo šlo že zdaj v tem ciklusu, ker ste nekatere rekle, da smo še polne hormonov, da ne fajn iti čim prej.
Zdaj moram pa spet čakati, ali lahko malo kako pospešim vse skupaj?

Bravo punce, zdej pa sam cuvite svoje pikice, bolj pocivat k pa neki se naprezat (moje mnenje) bo se cas za vse ostalo..

neucakana
jst mam tud na leoniscu ginekologa, ce bi bla jst v tvoji situaciji bi vseen prosila datum za se vsaj en pregled, da se res vse spuca, pac bojazlivost, ne vem pa kaj ti bodo na narocanju rekle sestre.. Je pa verjetn potrebno za vsak poseg novo napotnco, tud ce gres po zmrznjencka anede.. K so ene punce sprasvale kako je na gklju? Vsaj tko pise tam med temi miljonti listi.

Jst pa odstevam se 2 dni do UZ wooohoo.. Slabost zdej ne pride zjutri, pride cez dan pa takrat k jem glaven obrok, in ne popusti do zvecer. Ponoc mam krce rahle. Prsi se tud dotaknt ne smem.. Tojto.. Zakorakala bom pocas a zanesljiv prot 8 tednu, upajmo da v dvoje (al pa v troje 😀 – vecni optimist ceprav v prvem IVF pri vstavljeni 1 blastocisti je 2% sam chance za enojajcne dvojcke bojda) in ne solo 🙂

hana41
me res zanima ce bos do 5.4 zdrzala 😛 ze kr vidm 1.4 je en tak lep dan za delanje prvega testa hihihi 😛 prov tak prelomen dan 🙂

Jaz pa sem dobila datum, ko grem po injekcije – 16.4. (dolgi protokol). Gre katera takrat tudi v postopek?

neučakana
pomoje da mora bit beta pod 5 da smatrajo za negativno, ampak mislim, da če ti je padla na 10 ni skrbi za IMN. Pri IMN beta narašča ampak ne pravilno, jaz sem jo imela okrog 2000, ko sem bila sprejeta v bolnišnico, mislim pa, da sem bila v 6-7 tednu.

New Report

Close