Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Živjo
Najprej objem za jagodo in Katy, žal mi je za vajini zgodbi in močno držim pesti,da bo naslednjič plusek.
Jaz sem od jeseni pri Reši, s partnerjem oba čez 40, v prvem postopku. En cikel sem imela klomid, ob naslednji menstr grem po hormonske injekcije.
Strah je je spikanje, punkcije in neuspelih postopkov, leta nama res niso v prid.
Reš se mi zdi čisto okej,sem šla tja prvič z napačno predstavo.
Doplačala sem krvne preiskave cca 50 Eur in spolno prenosljive bolezni za oba, cca 90 Eur…menda je to obvezen del preden se gre v transfer, po zakonu, ne ustavi pa postopka, če si na kaj pozitiven.
Kam si dajete injekcije? V trebuh? Meni partner tega ne bo delal, ker ima strah pred iglami, ne predstavljam si pa, da si jih moram dat v rit.

Živjo punce! Jaz sem bila konec 2019 v prvem icsi postopku v Ljubljani, iz katerega imamo prekrasno hčerkico ♥️ ostala sta mi še dva 🐧🐧, zato se bomo počasi odpravili po njiju… Sem klicala na Leonišče in dobila termin marca pri Dr. Jančar. Glede na to da pisete, da se zarad covid dlje čaka me zanima, ali potem lahko aprila s prvo menstruacijo že začnem, glede na to da bom imela samo prenos? Ali se še čaka?

Pingvinček

Jaz sem imela termin v začetku januarja pri svoji ginekologinji za neplodnost in sem dobila napotnico za pingvinčka in so me sprejeli že z januarsko menstruacijo, tako da grem že 21.01.21 na pregled dokumentacije in naprej v postopek. Tako da se bo vse skupaj zelo hitro odvilo. 🙂 Srečno

Jaz hodim k dr Rešu in v njegovi ambulanti se ne čaka dolgo. Jaz sem se za vsak pregled naročila kakšen teden prej ker sem morala loviti datum ko je bila ovulacija. Nobenega problema nobenega čakanja. Hvala bogu 😊 pa še to… ko greš na pregled sta lahko prisotna oba s partnerjem. Pri osebni ginekologinji partner ne sme biti prisoten. No vsaj pri moji je tako.

hej punce,
eno vprašanje, ker grem prvicv postopek. Pri Rešu so mi rekli, da naj pridem drugi dan menstruacije po injekcijo zjutraj med 5-6, Meni se danes že cel dan nekaj paca, sem sigurna, da se mi bo ulilo do večera…a potem grem jutri zjutraj tja?
Se mi zdi, da je nekaj omenjal, da če se mi do 17ih ne ulijena polno, da se to se ne steje kot prvi dan.
A tam te ze spiknejo s hormoni ali samo “na suho” pokazejo in se tako potem sam doma?

Jaz hodim k dr Rešu in v njegovi ambulanti se ne čaka dolgo. Jaz sem se za vsak pregled naročila kakšen teden prej ker sem morala loviti datum ko je bila ovulacija. Nobenega problema nobenega čakanja. Hvala bogu 😊 pa še to… ko greš na pregled sta lahko prisotna oba s partnerjem. Pri osebni ginekologinji partner ne sme biti prisoten. No vsaj pri moji je tako.

hana41
Ja, res je, do 17ih se ti mora uliti, ne samo t.i. “spotting” po kapljiah, in to je potem prvi dam M. Če se do 17ih ne ulije, počakaj na dan, ko se ti bo, to bo prvi dan. Injekcije si daješ v trebuh. 2. dan zjutraj, ko prideš k njemu, ti da prvo, ti pokaže, kako.

velja, hvala za info!

Se katera špika? Kako je?
Jaz se začnem s februarsko menstruacijo.
Komaj že čakam 🙂 bo katera začel z mano?

Ojla,

se tudi jaz pridruzim v tole skupinico 2021, upam da bo za vse uspesna in pa polna ++++++👶🏼🤞🏽💕

Neucakana, jaz tudi zacnem februarja s špikanjem…

Oj,

Jst sm bla danes na prvem UZ po spikanju(6 dni spikanja) in sm mela v vsakem jajcniku po 6 ali vec foliklov,zmeru je sm enga in ta je biu 12.4mm.Podalsou mi je terapijo do cetrtka,v petk spet UZ in vrjetno u nedeljo punkcija.Mislte,da bojo folikli do cetrtka zrastli na najmajn 18mm?Kako je bilo pri vas,kako so rastli?Mau me je strah,da nebojo dost veliki za punkcijo.Mam pa Gonapeptyl pa Puregon 100.
Hvala za odgovore

nikita21
sama sem v dolgem protokolu (2. postopek) in sem imela UZ včeraj, tudi meni so podaljšali terapijo (za tri dni), saj so folikli še drobni; nekje sem prebrala, da pivo pomaga za rast in včeraj sva z mojim že spila prvega 🙂 držim pesti in želim vsem vse dobro.

Danes sem imela prvi nosečniški uz pri dr. Resu. Zaenkrat vse super, srček se je že tudi slisal💓🙏😇nuhalno in nifty test imam v začetku marca. SAMO POZITIVNO drage moje,kjerkoli ste al v MB al Lj..
Dr. RES je res srčen tudi če ne zgleda tako, vesel za vsak uspeh❤️.
Z njegovo pomočjo bova imela dva otroka, midva mu rečeva kar Ata Res. 😄🥰❤️🙏

Zadnja sansa, iskrene cestitke ob prelepi novici. ❤ Maximalno uzivaj v nosecnosti 🤗

Katy in Jagoda, objem in dobre misli za prihodnost tudi z moje strani. Hitro okrevanje zelim ❤

Sveza info danes iz Mb (pisala mail): trenutno vkljucujejo v postopke tiste iz cakalne vrste iz zacetka oktobra. Klic lahko pricakujem cca. ta ali pa do konca naslednjega tedna, postopek pa bo predvidoma okrog marca/zacetek aprila, odvisno od M in ostalih okoliscin. Upam, da je komu kaj v pomoc.

Drzim pesti, kar nekaj se vas je nabralo, ko se ze pikate ali pa ste tik pred tem. 🤞 Pikanje ni nic groznega, ce se ne bojis igel. 😁 Meni je bil ta del mala malca haha. Najhujse mi je bilo cakat po punkciji na novico, koliko jajcec je bilo in nadalje, koliko se jih je uspesno oplodilo.

Marsena, kako si ti? Nabrala nove moci?
Si kaj razmisljala, da bi naslednjic poskusila za dvema zamrznjenckoma (ce se ne motim, jih imata kar nekaj:)
Jaz upam, da bom v naslednjem postopku pridelala kaj vec in ce bi mi slucajno uspelo, da bi imela 3 zamrznjene, bi verjetno izbrala enkrat za vstavitev dveh. Sicer si niti slucajno ne zelim dvojckov, ampak glede na to, da se do sedaj ni vgnezdil ne svezi in ne zamrznjeni, bi poskusala tudi tako, ce je moznost vsaj malo vecja.

Fracek,meni
sta pri obeh nosečnostih bila vstavljena dva zarodka, pri prvi dva sveza, zdaj dva zamrznjena, pri obeh je obstal in prezivel samo en. 😄🙏❤️
In hvala 🙏🤗

Punce, jaz stavim na bezalkoholno pivo med špikanjem. Vsak dan 0,5 l. Menda pomaga pri rasti foliklov. Sedaj sem v 5. postopku in sem največ celic (12) pridelala do sedaj.

zadnjasansa
Čestitke in vse dobro še naprej 😄❤️❤️😄

tudi meni injekcije niso bav bav, Menopur sicer malo peče (beri: kar fajn se čuti) ampak vse za otroke, kajne 🙏

zadnjasansa
super, da je bilo vse ok na UZ in vse lepo naprej.
In hvala za nasvete za brezalkoholno pivo 🙂 kje to vse zrbskate 🙂
Jaz se ne bi pritoževala tud če se bi se dva prijela. Boljše dva kot noben.
Jaz grem jutri po injekcije. Se katera začenja te dni?

Živjo,

tudi jaz se vam pridružujem 🙂 Danes imela punkcijo, sva v Dravljah, je pa to najin drugi postopek ICSI. Težava naj bi bila slab spermiogram pa tudi rosno mlada nisva vec…jaz 37, partner 39.
Drzim pesti za vse nas :))

New Report

Close