Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

mentos
jaz sem imela pavzo zaradi covid situacije po prvem neuspelem tranferju; mi je pa rekel, da v naravni cikel gres lahko takoj, ce te dajo pa na kontrolirani je pa vecinoma to na estrofemu in rabis prvi dan al drugi dan mensturacije začet, tako da v tem primeru potem če nisi prej zmenjen mora pa bit ena menstruacija. prenos v naravnem ciklu se pa dela, če je sluznica dovolj “debela”.

Mentos,meni se je v Dravljah zgodilo popolnoma isto – dve sestri, vsaka drugačne info..pa sem tudi jaz na srečo bila toliko vztrajna,da sm potem vseeno dobila datum UZ na 13. dan cikla in se je na pregledu izkazalo,da se prenos lahko opravi v naravnem ciklu, tako da že od torka grejem 🐧 😁

evy
hvala za info, nisem vedela da je odvisno od debeline sluznice…
Zvezdica08
ja ena sestra (jaz jo ze po glasu prepoznam) je itak vedno neki “zatezena”, prou tezko ji je vse…. in mi je v ponedeljek komi nasla datum za UZ za cez vec kot 1 mesec (ker kao 1 mesec mora bit vmes pavza). No danes, ko se je oglasila druga sestra in sem ji razlozila, da so mi ob transferju rekli, da ce ne bo uspesno, lahko ze naslednji mesec pridem po zamrznjencka in da sm zdej zmedena, je pa rekla ja lahko kr takoj pridete, termin je pa tut takoj nasla oz ni nc komplicirala oz stokala, da je vse zasedeno… tako da imam zdej UZ ze konc naslednjega tedna, k bom tut ze 12. dan cikla. Se dobr da sm tut js zatezena haha.

Aja

Zvezdica08
kako pa je potem zgledal ta postopek, samo UZ pregledi ? Na koliko UZ-jev si pa mogla it preden so ti dolocli datum za transfer ?
In seveda drzim pesti !

Mentos haha, tud jaz takoj po glasu prepoznam dotično sestro 😂 .. identična situacija, ena je takoj našla primeren datum, druga pa trdila, da ima moja ginekologinja kao vse termine zasedene.. očitno se najde rešitev, če se ne pustiš prehitro odpravit 🤷včasih se pač splača mal težit 🙈 jaz sem imela samo en UZ,ker je blo ravno pred začetkom ovulacije in sem si morala še isti večer dat stop injekcijo, pet dni po injekcijo pa sem imela prenos.

Dobro jutro vsem.

Evy,
najprej cestitke za 5 celic 😍 Se je splacalo malo potegnit s pikanjem 😊 Naj se lepo oplodijo in razvijajo. 🤞

Marsena,
srecno na posegu in upam, da bo pripomogel k vgnezditvi naslednjega pingota. Tudi mene zanima, kdaj lahko potem gres na prenos?
Jaz imam jutri ob 8.15 prenos, ce naju bo seveda kaj pricakalo. Se dobro, da imam dosti dela, da nisem tako na trnih. Tisti dan po punkciji sem prelezala oz. zvecer sem sla se na en rojstni dan (sedet:), drugi dan pa sem bila ze skoraj kot nova, od tretjega dne pa normalno funkcioniram. Se nimam kaj dosti za pritozevat haha.

TT38,
vsaka zgodba s pozitivnim koncem je v tej skupini vec kot dobrodosla. Na tej tocki, kjer smo me, je prostor samo za spodbudo in veselje ob lepih novicah. “Zmaga” vsake posameznice, ki zanosi v postopkih, je hkrati tudi zmaga nas vseh, ki se se borimo in upamo. Kar porocaj nam naprej 😉

Glede prenosa zamrznjencka; jaz sem lahko sla ponj z 2. M.

Fracek,
srečno jutri.
levinja,
kako, si delala test?

Jooj punce čist sm okamenela zdle…zvoni telefon dr Reš….kr ni mi blo za oglast zaštekala sm čist….že slišala na drugi strani da nerabm hodt jutri al pa kej tazga…no pa mi je hotu sam povedat da pridem pou urce prej😁😁koomi sm do sape pršla😅

Hana
sem delala test in je negativen. Mislim da bom tudi menstro prav kmalu dobila, ker imam kar močne krče. Drgač pa počakam do ponedeljka, naredim še en test in pokličem v Dravlje za pingvinčka. Ampak si mislim, da če s svežimi zarodki ni bilo uspeha, bo z zamrznjenim še manj upanja. Bom pa tokrat prosila za aspirin 100 in medrol. Itak ni druge kot sprobat različne možnosti…
Kaj pa tvoje počutje? Še vedno uredu? Si še na bolniški ali v službi?
mikro_bio
ti še vedno uživaš v bolj normalnem ritmu? 😉

jagoda
pri meni je bilo isto, samo da me je klical na dan transferja. Sem bila sigurna, da bo rekel, da naj ostanem kar doma. Je pa vprašal če lahko pridem prej 😉 ta Reš je res hecen 😉
Srečno jutri!

Levinja111 škodaa🙄marsikatera je zanosila z zamrznjenčkom😉glavo gor in pogumno naprej😉

levinja,
počakaj do ponedeljka, dokler ni menstruacije, se ni nič ziher. Pa tud z zarodkom ni kar za obupati.
jagoda1212,
srečno jutri. Pomoje vsak dan sproti gledajo, če se celice okej delijo in če se ne, kličejo ženske, naj pridejo kak dan prej ali pa čisto odpovejo, če zarodki propadejo. Tako da sem zate sigurna, da bo vse okej jutri.

Saj tisti 1% upanja še vedno ostaja dokler se menstruacija ne vlije ali pa do ponedeljkovega testa. Čeprav se pri meni čudeži ne dogajajo. Sem pa dobila minimalen rjav izcedek.
Razmišljam pa za naprej kaj bi lahko spremenila saj bi lahko že aprila grela novo pikico.
Ali mogoče katera ve, če zamrznjenček vedno preživi odmrznitev?

Rožica38

Jaz sem tudi v Dravljah pri dr. Rešu in mi je rekel, da takoj, ko dobim sploh menstruacijo (po kemični nosečnosti, torej s to menstruacijo, ki jo dobim ob tem neuspelem poskusu), že lahko pridem po zamrznjenčke. Torej Ne čakam še ene menstruacije. Sam je kar ni in ni.

Marsena

Hvala za info glede scratchinga, zelo bi bila vesela, če poveš kaj več, kdaj ti to naredijo, ko izveš. Se pravi mesec pred prenosom svežega ali ko si že stimuliran.
Meni je danes uspelo dobiti napotnico za genetske preiskave od osebne zdravnice. Vedno mi je rečeno, da morajo biti za to trije splavi in da se kemična nosečnost ne šteje za splav. Pa sem sprosila pri osebni zdravnici. Za vse mora človek težit. Nič ni avtomatsko.. Leta pa tečejo. Apak me vse zmoremo. Ogromno moči za vse supaj želim vsem..

levinja111
ne, itak da ne preživi vedno. Ni pravila tut tuki, kot pri vseh drugih stvareh 🙂
Eni prezivijo, eni ne.
Srečno
ELLA
TEREZA hudo! Javi kdaj boš dobila termin za genetiko. Res me zanima. To je drugač ful čaka.. najprej da prideš na vrsto, pol na izvide in pol spet na posvet. Pač postaraš se prej 🙂 držim pesti da hitro zrihtaš!

Jagoda,
srecno jutri (nama obema). 🤞

Nujno vprasanje. Pozabila sem, ce si moram jutri pred transferjem tudi vstavit crinone gel, ali ne? Cisto mi je padlo iz glave, ampak nekje v daljnem spominu imam, da si na jutro transferja ne vstavis. Na moj spomin pa se zadnje case ne gre cisto zanest 😅

Meni je Reš rekel, da naj si vstavim Utrogestan normalno, ob 6ih, transfer sem imela pa potem ob 9.30.
Srečno jutri 🍀

Tudi jaz sem imela taka navodila od njega, sem ob 6ih vstavila in ob 9.00 imela prenos. Srečno!

Evo prenos je za mano…od 5 so se 3 pravilno oplodile…dobila dve pikice za gret😊veselaa zeloo😀
Francek kakoo je šlooo?

New Report

Close