Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Dons sm pa kao 7 tedn, we are the size of a blueberry.. ❤️
Tko da sej boljs da mal kasnej UZ, tud pr svojem ginekologu mam sele 12.4 pru UZ, tko da nam mela cajta panicirat pa neki ga se psihirat (ce bi blo prej) , itak me takoj na realna tla postav moj ginekolog 🙂
Kolk zelim vsem da boste mele vse kmal tolk vesela s spremljanjem tega fizolcka v vas kokr mam jst..

Pozdravljene.

Do zdaj sem vas samo brala, zdaj me pa zanima nekaj stvari.

Prenos zarodka je bil neuspešen. Najprej je sicer test pokazal plus, ampak se beta hcg ni dobro podvajala. Zdaj sem prenehala z utrogestanom. Kdaj bi naj začela krvaveti? In kaj če ne bom?

Se ta krvavitev potem šteje kot menstruacija in grem lahko takoj po zamrznjencka? Toliko stvari me skrbi, rada bi si naredila en načrt v glavi.

Aja, kako ste ve jemale utrogestan? Ste si pred naslednjo vaginaleto prejšnjo odstranile, ali ste kar vstavljale? Ker meni se čez dan ni vse izločilo in sem si potem sama kar veliko dala ven.

Čestitam vsem za pluske in pridobljene celice 🤗

Vcas se zdim tolk butasta sama seb k klele pisem o svojem napredku, pa se mi zdi sebicno. Sam nekak se mi zdi da je tud za vas k se se borite s tem groznim spikanjem, odvzemom foliklom (se en mesec nazaj sm bla jst v taki situaciji) mal spodbudno da itak velik od nas tud “rata” ne sam da beremo ni ratal, menstro sm dobla.. Ampak da prej al slej bo vsaki ratal.. 🙂
Se pa zavedam da bo kmal treba “skupino” zamenjat.

Mi lahko sam se ena pove, glede na to da mam zmrznjencke v slamci in bom zihr hotla se kazga uporabit v bliznji prihodnosti kako to “podaljsujes” vem da vlogo nekam oddajas? Kdaj, kako?

rozica38
jst si to nic ne odstranjujem, glede na to kolk uriniram cel dan nonstop mi gre vse ven (konstantno tud ful pijem), k si dajem novo ni nic vec stare notr.. Si pa pac takoj k to stece ven, umijem spodi, kr sm mela v zacetku takoj srbec obcutek.. Zdej ze celo vecnost to vstavljam sm se navadla nekak.. Je grozn, se pa navadis, je pa struggle ja kake 14 dni k ti to stece ven..

Punce, jaz sem dobila menstruacijo. V ponedeljek imam sprejem v postopek (to bo 3. postopek). Narediva test za SPB in potem akcija. Vem, da greva v dolgi postopek, sem pa pozabila kateri dan cikla se to gre. Je 20. ali sem zamešala?

Čestitke za vse pluske, lepo je prebrati vsako spodbudno zgodbo!!

Zdravo punce,

Spet se jaz malo oglasam. Berem zgodbe in super je brati pozitivne zgodbe, tako da

TT-38
prosim, kar pisi se naprej 🙂.

Jaz sem imela pa prenos dveh zamrznjenckov v ponedeljek. Cakaaaam na 5.4. 🙂. Pocutim se pa cisto enako kot drugace. Ne vem ali je to ok ali ne….

Zvezdica08
Kako se ti pocutis po prenosu ETZ?

Ženska89, lepo da si se spet malo javila. Jaz sem imela prenos v torek, tako da načeloma delam test 6.4., če ne bo že prej M, glede na to, da je bila prejšnja 3.3. Tudi jaz se počutim čisto brez posebnosti. Držim pesti, da nama tokrat uspe! Mene drugače čaka nov postopek, ti pa imaš še zamrznjenčke ane?

ženska
89 in zvezdica08- mi lahko prosim povesta, kako je z zamrznjenčki? Kdaj se jih lahko prenese? Takoj ko se telo sčisti po neuspelem prenosu?

Če rečem, da bi rada prenesla 2, mi bojo ugodili?

Rožica38, odvisno kje si v postopku? Za Gklj ti ne znam svetovati, če si v Dravljah pa čim prej pokliči v ambulanto in razloži situacijo – najprej te bodo naročili na UZ, da se odločijo, ali boš imela prenos zamrznjenčka v spontanem ciklu. Mislim, da ti ne bo nihče nasprotoval, če boš hotela prenos dveh.

Naslednji teden imam kontroli krvi, da vidimo, če beta hcg dovolj pada. Sem pa na gklj. Upam, da do takrat začnem krvaveti in da se kar zmenimo za kak datum pol. Sem optimist ja 🤷
Rabim spet kakšno napotnico za zamrznjenčka?

Rozica38
Ne potrebujes nobene nove napotnice, vsaj v Dravljah je tako. Ko dobis M, poklices in ti dajo napotke naprej 🙂. Meni so 2 vstavili. Rekli sp, da so 2 odmrznili, da sta oba ok in nato vprasali, ce mi oba vstavijo.

Zvezdica
No super, potem priblizno istocasno delava test! Upam, da nama uspe 😇. Jaz imam potem se 3. Sporoci, ce bos imela kaksne simptome 🙂.

ženska89-
a pa se za menstruacijo šteje tudi krvavitev, ko transfer ni uspel (noseča bi naj bila 4-5tednov)?

Najlepša hvala za vse odgovore. Nekako se moram umiriti in očitno je to tako, da vsaj približno vem, kako spet zdaj naprej.

To se moram pa takoj oglasite, meni je super brat vse novice od nosečk, prosim, kar pišite naprej. Pa pomoje se ostale tudi strinjajo, če pa katero moti, pa lahko vedno tudi preskoči zapis.

rozica,
jaz sicer ne veem, kak je uraden protokol, ampak jaz bi verjetno vseeno počakala vsaj 1 cikel.
zenska89
in
zvezdica08,
srečno. Očitno bomo vse na trnih v naslednjih tednih.
Jaz si tudi ne odstranjujem prejšnje globule, itak razpade. Sploh tisto, ki si jo dam zvečer, še lepše absorbira.
marsena,
ti si pa že marsikaj morala dati čez, držim pesti, da scratching pomaga 🍀
Kolikor je meni znano, je vgnezditev tipicno 9. dan (in vse vmes med 6. In 12.) od ovulacije. To je pri normalni zanositvi. Verjetno pri IVF ni nič drugače?

rozica38
in
hana41
po pingvina gres lahko takoj, če se tako dogovriš z ginekologom, vendar v naravnem ciklu, brez hormonov; včasih se splača, ker učnek gondatropinov še drži, to pa spodbuja tudi naravno nosečnost; od tu primeri ko so ženske naravno zanosile en cikel po neuspelem IVF.
Kar se tiče vgnezditve je tako kot pravi
Fracek;
NAJ bi bila ta pri IVF pri prensou 5 dni starega zardoka predvidoma v 2 dneh, pri prensou zamrznejega pa v 4 dneh, vendar točnih pravil sigurno ni.
(če gledaš naravni cikel; ovulacija, oploditev, razvoj do blast. in potem vgnezditev)

marsena
kdaj imas scratching, in a potem takoj v prenos?

Kar se tiče vgnezditve, sem jaz prebrala, da naj bi bila med 5. in 9. dnem po oploditvi.

Rožica38
jaz sem imela isto situacijo in mi je bilo rečeno, da grem že takoj, ko dobim menstruacijo, po zamrznjenčka. Malo mi je bilo čudo, da takoj. No, sedaj pa čakam mentruacijo, se mi je fuuul zamaknila..

ella
teraza- to po menstruaciji, ki jo dobiš po neuspelem prenosu (ki je istočasno tudi splav, če zanosiš in se ne obdrži), ali potem počakaš še eno?

Saj to mi bojo verjetno kaj povedali, ko bom dala kri drug trden? Ker moram dati samo kri, ne grem pa do zdravnika ali na uz.

Jaz sem zdaj po neuspelem ivf in meni so v Dravljah rekli, da moram pocakat 1 cikel in da sele z naslednjo M grem lahko po zamrznjencka… imam pa zdaj ta cikel se posvet, da mi sploh povejo a bo prenos zamrznjenckov v naravnem ali simuliranem ciklu.
A ostale ste sle po zamrznjencka ze kar takoj po prvi M od neuspelega transferja ?

Dodajam: mi ni dalo miru in sem se enkrat klicala v Dravlje, ocitno mi je prejsnjic druga sestra mal narobe povedala. Lahko grem ze v tem ciklu po zamrznjencke oz. imam UZ pregled malo pred predvideno ovulacijo, pa bomo videli kako in kaj… se dobr da sm klicala in da se beremo na forumu, en mesec manj cakanja…

New Report

Close