Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Prehitr stislna…hvala vam za vse te besede…velik pomen sploh k z nobenim drugim negovoriš o tem😊

Jagoda1212
bravo in srecno se naprej

zasanjana90x
Fracek,
Hana41,
jagoda1212
evo da se jaz javim, tudi jaz sem prezivela, je šlo malo lažje kot prvič, ker me ni bilo tako grozovito strah 🙂
Sva z vsem podaljševanjem (kratek protokol, punkcija 17. dan) le privlekla do 5 celic, zdaj pa da vidimo kaj bo.
Tokrat sem imela puregon 175 je najprej kazalo, da bo punkcija kak 11-12.dan, ko mi je dodal orgalutran so pa jajcniki sli v slow mode; in mi je potem dodal še menopur za ene 4 dni, da sva zbrcala še levi jajčnik do tja kjer je bil desni.
Prenos mi je pa dal na torek, delal se bo klasicen IVF,..
Dobila sem pa zraven (malo verjetno na mojo inciatorstvo) medrol 4mg, namesto aspirina (pri pngvinu) pa se je tokrat odločil za Fragmin, nisem pa imela v vsem tem casa, da bi vprašala zakaj.

Hvala vsem, držim pesti za vse nas 🙂

aja še tole

zasanjana90x
v prvo se vedno začne z minimalno stimulacijo, ker se vsak odzove drugače,.. začetno pa določi glede na hormonske izvide, jaz sem imela befolo 150 in gonapeptyl. Imaš pa zato vmes UZ, da se zviša v kolikor je potreba.

Pomaga da gres malo ven na soncka ja…. in seveda prav je, da razmisljas pozitivno.
Danes sem delala test in niti sledu od crtice… tudi na ovulacijskem ne. Ponovim spet cez 2 dni. Drgac sem pa uredu, rahla bolecina v trebuhu in obcasno spikanje. Zaenkrat nimam niti nobenih simptomov za menstro. Po mojem ciklu bi jo morala dobiti ze v ponedeljek, ampak zaradi postopka se to v vsakem primeru porusi… bomo vidli kaj bo pokazalo v soboto 😉

Levinja, kdaj pa si imela prenos?

Jagoda1212
res je, jaz sem res zelo hvalezna za to skupino, res je ful podpora sploh, ker po vecini nimamo nikogar drugega, no razen partnerja, da se res lahko o tem pogovarjas. 😶
Evy
tudi 5 celic? Pa to je super!
Hvala, ja malo sem brala da se začne z min. dozo..prvi UZ mi je tudi dal sele na 8 dan…Dobro bomo videli.
Lep sončen pozdrav 🌷 in upam, da bomo lahko tudi me vse tukaj drugo leto praznovale materinski dan 🤗

Polix prenos sem imela 15.3. Danes je 10. dan.

Hej punce 😊
Sm končno dobila datum za sprejem pred IVF, imam 13.04. v GKLJ. Še katera približno takrat?

miracle2021
ta sprejem ni nič posebnega, dajo ti ene 10 papirjev za podpisat, povejo najbolj važne info in ubistvu gresta čez kaj pa kako se bo odvijalo. Potem greš še tja, kjer te bojo 1.oz.2. dan čakale injekcije in še tam pogledajo papirje in razložijo kako si jo daš in je to to 😉
Js pričakujem da bomo šli še čez prvi postopek, ki sem ga imela novembra da pogledamo kaj je bilo itd..
M bom predvidoma dobila okol 17.aprila, tko da naj bi takrat startala.. Imam pa predviden kratki protokol z menopurjem 🙂
Punce ki ste zagledale magicni + iskrene čestitke! Se veselim z vami! Lepo nosite do konca!
Tiste ki pa cakate, drzim pesti za vas ❤️🙏

No nama je danes krvni test potrdil nosecnost. Vesela zelo, pa vseeno je v meni se toliko strahu. Zdaj cakam posto za UZ. Koliko casa po krvnem je ponavadi UZ na gklj? Pa se eno vprasanje, ki ga nisem hotla zastavit pri sestrah, tukaj je bolj sprosceno🙃 kako je z odnosi, do krvnega testa so bili odsvetovani, pa tudi tabletke si moram vstavljat se do prvega ultrazvoka. Kaksne so vase izkusnje?🙂
Drzim pesti za vse punce, da cim prej pridemo do svojih zakladkov✊🤗

Prenos si imela pa 3. ali 5. Dan?
Držim pesti, da bo v soboto črtica 🍀

spega
super, cestitam in zelim vse dobro za naprej!

Meni so pa rekli, da moram ta cikel pocakat, imam se na en posvet da mi povejo kaksen bo protokol za zmrznjencka in potem z naslednjo M bo prenos.

Hana na 3. dan sem imela prenos. Ja tudi jaz upam na plusek. Drgac moram sele v ponedeljek delat test, ampak me zanima ce bo sploh prislo do vgnezditve.
Kako si ti?

spega
cestitke in srecno se naprej 🤗

scorpionka
potem bova pa tu nekje z datumi, jaz M pricakujem 15.3., sprejem pa imam 8.4. 😁
Mam pa tudi jaz kratki protokol, nisem pa uspela iz papirjev razbrat kaj bom špikala..
Kaj pa je pri vama razlog za IVF? No midva imava kar ICSI, zaradi zelo slabega spermiograma 😕

levinja,
čisto okej sem, čakam, da mine 14 dni. Zdaj sem šele 4. dan od transferja, tako se nima še kaj dogajati🙈
Ko ravno omenjas vgnezditev…tiste, ki ste videle plusek…ste opazile kaj krvavitve ob vgnezditvi? Pri 1/3 nosečnic naj bi se pojavila.
spega,
spolnih odnosov naj ne bi imel do testa, potem lahko, če ni kakih drugih težav. Vsaj tako imam jaz v spominu.

Aja, če katera kupuje od Novalac Prenatal kapsule, še danes imajo akcijo, če kupiš 3 škatle, 4. škatlico podarijo, poštnine pa tudi ni

spega,
cestitke ❤ Zelim ti lepo in mirno nosecnost.

Meni je G na prvem prenosu rekla, da se blastocista vgnezdi 12-24 ur po prenosu. Ima se katera kaksno informacijo glede vgnezditve po IVF. Po logiki bi napram naravni zanositvi lahko kar drzalo.

Tudi meni so rekli, da brez spolnih odnosov do potrditvenega UZ, ce pride do +. Nama je ze zdaj tezko cakat, ampak kaj hoces, bomo ze zdrzali 😅 Pa se crinone/utrogestan si vstavljas ponavadi do UZ, tako da ze s tega vidika ne bi bilo najbolj “simpaticno” 😆

spega
čestitke za plusek ♥️

Držim pesti za vse ostale, ki odštevate/mo dneve do testa

Pa se še jaz malo javljam…naslednji teden imam končno tale scratshing.

ELLA
TEREZA mislim, da si ti spraševala ravno glede tega postopka. Sicer še sedaj ne vem povedati kako in kaj, lahko pa naslednji teden. Meni bodo naredili to po tretjem neuspelem postopku, navadno se za to odločijo takrat, ko pravzaprav ni nobenega pojasnjenega razloga, zakaj se ni prijelo – gre pa za poškodbo maternice, da bi zarodek zaradi njenega celjenja imel več možnosti, da se primer (ker se potem bolj preskrbuje zaradi celjenja – nekaj takšnega).
Fracek
držim pesti, v nedeljo torej imaš postopek? Vse dobro vsem ostalim in čestitam
spega
za plusek 🙂

spega
cestitke! Da bo slo se naprej vse po planih

hana41
nope, nbene krvavitve.

Vsem k ste mele punckijo, cimprejsne okrevanje vam zelim, in cim vec oplojenih celic, ter blastocistk

Jst sm pa “slaba” slabost me ne spusti, se mal pa mam potrditveni ultrazvok, da vsaj vem da ni vse zastonj..
K je ena sprasvala jst sm mela 11.3 krvni test po 15 dnevih prenosa, potrditveni UZ so mi dal sele 31.3

New Report

Close