Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

levinja111:
uff zelenjava in sadje sta najvecja sovraznika mojih prebavil, razen ce dam vase res samo en mali grizljaj. Edino kuhana cvetaca in korencek v juhi mi ne delata tezav. Pa imam ful rada dolocene vrste sadja in zelenjave, ampak zelodec ima zadnjo besedo zal.
Uuu, si ze kar dalec. Cez cca 3 dni bi lahko probala naredit baby check mini, bi ze moral kaj pokazat. Ali bos pocakala do konca?

Lina_03
juhuuuuu! Sm ful vesela res! Pap bris loh sam izvid prineseš ta zadenz verjetno si ga v zadnih 3eh letih itak nardila… jaz sem mela eno leto starga pa je blo to ok.. SPB pejta čimprej dat kri in pol kr poklic da prides z nasledno m. že po inekcije.

Škoda, bi vsaj malo vitaminov dobila. Jaz imam pa zelenjavo ful rada. Sadja ne tako zelo, se pa vseeno sedaj filam z mangom, bananami in pomarančami.
Jaz bi že jutri naredila test iz firbca, čeprav vem da je prezgodaj… predvsem bi rada spremljala če bi prišlo do vgnezditve in kaj se bo dogajalo naprej…
Kdaj imaš pa pri ginekologu UZ?

Neni7
Nikol še nisem bla v postopku, tko da verjetno rabim met prej še “uvodno seanso” kako to dozirat in prov velik ne morem časovno profitirat. Pa en kup soglasij morm podpisat in oddat in računam, da dokler ne dobim datuma za začetek, ne grem delat testa SPB, ker piše, da ne sme bit starejši od 3 mesecev.

Danes sem prenehala z utrogestanom. Kdaj bi naj začela krvaveti? Verjetno bo močnejša krvavitev, ane?
V ponedeljek moram pa še 1x dati kri, da vidimo, če pada, je rekla sestra.
Potem moram počakati še eno menstruacijo, ali kdaj grem po zamrznjencka?
Verjetno se noben ne ukvarja z vzrokom, zakajni uspelo? Me zanima, ali se je sploh vgnezdil, ali je nehal rast…

Lina_03
jaz sem dobila ta paket z dokumentacijo in napotnicami prejšnji mesec ravno ko sem bla že konec z M. Ta mesec, na prvi dan M sem poklicala, dobila datum za sprejem (na 20. dan tega cikla) in naslednji dan sva šla dat kri za SPB (izvidi pridejo kar direkt v kartoteko na GK v parih dneh). Tako, da imaš še čas za to 🙂

levinja111:
jst pa nimam neke slabe vesti, ker po drugi strani pa raje ne jem sadja, ki je polno pesticidov in hudih kemikalij (cisto eko tezko dobis dandanes). UZ pri svoji G imam 6.4. ce bo do takrat vse ok.
Ves kako sem jst naredila, jst sem cist iz fore zacela 8. dan testirat z ovulacijskimi testi in opazila, da se crtice jacajo do 10. dne, potem sem cca 10. ali 11. dan testirala z baby check mini, ki je pokazal rahlo crtico in potem vsak dan mocnejso. Sem bla nora, da sem to pocela, ampak radovednost je bila mocnejsa.

naucakana
najprej bi blo dobr vidt kaj je sploh z zarodkom… če se je dejansko prijel pa ne raste, lahko da ne boš sploh dobila menstruacije.. dokler se ne spucaš, tako ali drugače, ti ne bojo dal zamrznenčka.. ja, noben se ne ukvarja kaj je šlo narobe.. dokler nimaš treh splavov..
Lina_03
rezumem.. verjetno boš pol vse to rihtala res ko dobiš mentruacijo pa šla z naslednjo na punkcijo… ne vem točno kako gre pri prvem postopku v Lj… jaz sem dejansko mela že vse izvide iz Dravelj.. sicer sem vseeno pol v Lj imela celo kolobocijo še enkrat 🙂
Javi kaj bodo rekli.. naj bo hitro mimo čakanje.

neni7-
saj mi noben ne bo delal uz. Tako da tudi izvedela ne bom, ali se je vgnezdil. Sam kri moram dati 😔

Neučakana
ne štekam najbolj… ti si mela pozitiven test po dveh tednih od transferja? Dala si kri, sej mors met datum za potrditveni UZ al kako? Če pač hormon ne raste, morjo nekak pogledat kaj se je z zarodkom zgodil… al pa men neki ni jasn. Vso srečo in upam da dobiš čimprej m. To bi blo najbolj enostavno..

Ja, 3.3. prenos blastociste, 18.3. beta hcg 176, test pozitiven. Uz bi naj imela pa komaj 7.4. O nobenem uz ni bilo govora danes po telefonu. Samo da dam v ponedeljek še 1x kri, da vidimo, če pada, da ni kje kaj ostalo, je rekla.
Tudi jaz upam, da čimprej dobim menstro zdaj. Sam bo verjetno treb počakati kak dan ali dva.

Kaj pa se zgodi v primeru, da si noseč, pa prenehaš z utrogestanom? Isto začneš krvaveti?

Neučakana,
jaz sem začela krvavet, ko sem prenehala z estimo, ko umetna ni uspela. Nisem imela pozitivnega testa, nisem bla noseča (prva umetna). Drugič, ko sem imela pozitiven test, sem bila noseča, en zarodek se je prijel, ampak se ni pravilno razvijal, sem prenehala z estimo in nisem začela krvavet. Sem mogla na čiščenje. Tako kot pri dveh naravnih zanositvah, ko sem imela prazne vrečke.. no takrat itak nisem imela estime.

Evo punce pa sem tudi jaz na začetku čakanja na test. Od 16 celic me je danes pričakalo 7 zarodkov, 1 so vstavili 6 pa zamrznili. Držite pesti da ostane 🙂

Microbio_88
zakaj pa z ovulacijskimi testi? BDW a CB za zgodnje ugotavljanje zazna večje koncentracije kot baby chek mini?
Kar se tiče pa aspirina oz. Fragmina pa hm dobro vprašanje, pri meni ni nobene motnje v strjevanju krvi, vsaj ne diagnosticirane pa je rekel, da me mogoče tokrat po transferju da kar na fragmin namesto aspirina (ga vprašam zakaj; mogoče kaka izkušnja iz prakse pri endometriozi…)

Neucakana
kakor jaz vem HCG narašča, če do vgnezditve pride, zdaj pa če je ta nepopolna ali neuspešna potem spet pade (vsaj tako je bilo 2x pri meni).

Polix
Bravoooo in čestitkeee + držim pesti in svaka čast še za lepo število pingvnčkov:)

Fracek
držim pesti za čim večje število oplojenih celic; mene pa vse to še čaka ta teden

ella
tereza kakor vem se scratching dela iz več razlogov, ali da se namerno malo rani maternico, da bi se zarodek potem bolje vgnezdil, ali pa za preverjanje same maternice (za 1. sem 100% za drugo ne čisto)

Vau, kaka lepa cifra! Naj se prime že prva pikica 🙂 kdaj delaš test? Meni je rekel, da 5.4., ti tudi verjetno nekaj podobnega?

Polix,
cestitke, super rezultat. Tudi jaz ti srcno zelim, da bo ze v 1. uspesno. Odstevamo dneve za vaju s
Hana41.
🤞

Evi,
drzim pesti za punkcijo in uspesno parckanje. 🤞🤞 Porocaj, kako bo slo.

Jaz naj bi test delala 7.4. točno čez 2 tedna.
Mogoče ga bom že kakšen dan prej, bom videla. Hvala vsem za lepe besede 😊

Evy:
ovulacijski testi tudi zaznavajo hcg in ker sm jih imela na voljo, sem jih ponucala. Vsi CB testi zaznavajo nad 25 enot, baby check mini pa nad 20 enot. Sej sem napisala, vcasih se lahko da tud Fragmin, a verjetno v nizjih dozah. Kaksni pa so kriteriji za te odlocitve, ne vem na zalost.

Jst pa mislim, da je z mojo nosecnostjo konec, ker so vsi simptomi potihnili, tudi test nosecnosti z baby check mini je bil dokaj bled. Sem pisala svoji G, ce bi naredili UZ prej kot sem narocena, saj bi raje prej vedela, ce je zarodek odmrl. Sem kar v skrbeh, ampak se pripravljam na najhujse.

Vsem puncam, ki ste ravno dale cez punkcije/transferje, zelim veliko srece in stabilnih pluskov ♥️

Mikro_bio88,
ni nujno to slabo, pač znaki se itak tekom nosečnosti spreminjajo, za teste pa pravijo, da so lahko tudi negativni, ko je hormona v urinu že preveč. Si imela že kakšen UZ?
Vrjamem, da te je strah. Ko bom 1x zagledala plus na testu se bodo moji strahovi šele začeli..

Microbio_88
drzim pesti, da je vse uredu, včasih se pa tudi kaj samo umiri, test pa itak naj ne bi počasi več zaznal beta hcg, če je ta zelo visok, a ni tako?
Glede ovulacijskih pa nisem vedla, hvala za info, jih imam se nekaj na zalogi .
fracek
hvala 🙂

New Report

Close