Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hana41
čestitke!!! Lepo grej pikico, počivaj in dobro jej 🙂 če meni ne bo uspelo, bom pri prenosu zamrznjenčka tudi zahtevala aspirin in medrol. Sem mal raziskovala in vidim, da je to zelo dobra opcija.
Fracek
odlično št. celic si pridelala. Držim pesti, da se jih čim več kvalitetno oplodi 🙂
Spega
čestitke za plusek in pametno, da si upoštevala nasvet punc 🤗
Tudi sama imam mešane občutke. Imam konstantno prisotno rahlo bolečino v sredini trebuha in upam, da je to dober znak… me pa prsi vedno manj bolijo. Je pa danes 8. dan od transferja.
Bubi
tudi ti lepo grej pikici in naj bo uspešno 🙂
mentos
tebi pa objemček in žal mi je, da ni uspelo. Za pingvinčka pa kar pokliči, baje da je dobro it čimprej, ker je telo še nafilano z vsemi hormoni.
mikro_bio88
kako je s tabo? Ti je uspelo razširiti nabor prebavljive hrane? 😉 upam, da ti ni več tako slabo in da lahko začneš uživati nosečnost

Kam bi pa naj šla na uz? K moji ginekologinji ali v staro porodnišnico?

Torej, ko se zdaj telo sčisti, grem takoj po zamrznjenčka? V aprilu?

Je katera zamenjala ginekologa in ga ima zdaj v Leonišče? Razmišljam o tem.

Živjo, jaz pa od danes dalje grejem enega 🐧😊 Sem vprašala Reša za baby aspirin in ga je prav z veseljem napisal, češ da je to pametno 😊 preveč vas je,da bi vsaki posebej pisala – čestitke vsem,ki ste v zadnjih dneh dočakale +, vsem ostalim pa srečno dalje! 🍀

zvezdica08
potem ni imel nič proti, da ti napiše aspirin? Jutri grem na prenos pa bi mu potem tudi sama rekla za aspirin. Do kdaj naj bi ga pa jemala?

zvezdica
08 lepo grej 🐧 in naj bo uspešno 🙂

levinja11 hvala. Polix, ne, nikakor ni bil proti, prav z veseljem je napisal in rekel, da sicer ni 100% dokazano, da pomaga, ampak da je pa priporočljivo in da naj ga kar jemljem po 1 tabletko na dan (od danes pa do testa, dlje pa ne).

Punce, a je imela katera od vas Scratcing in v kakšnem primeru so se odločili za to?
Vsem vam tu gor iskreno želim, da se čimprej vse sklopi in dobite zdravega otroka.

Nabor se ni kej dosti razsiril, ker sem se en dan pregresila, trpela ko satan in zdej spet jem sam mojo dobro staro osnovo z nekaj manjsimi dodatki, ki jih prebavljam 😀 Uzivam pa nic kaj dosti, strahovi pred odmrtjem zarodka ali SS je se vedno velik. Ampak nekako se prepuscam usodi, da naredi svoje pa kakor bo.

Kako si ti? Upam na najboljse 😊🤗 Kateri dan si ze?

Hvala punce. ❤🤗🤗🤗

Sem pozabila napisat, zaslisala danes 2 sestri glede aspirina v Mb in glede na odgovor niso ravno privrzenci, mi je ena rekla, da tu ni nobenih dokazov za izboljsanje rezultatov in se naceloma ne posluzujejo. Bom na prenosu se ginekologinjo vprasala.

Ja, v Mb imajo moznost narkoze. Jaz sem se zdaj ze drugic odlocila zanjo in ni mi zal. Oni lahko v miru opravijo svije delo, jaz pa si telo resetiram. Po dobrih 10 minutah sem ze gledala v svet oz. so me zbudili s klicom po imenu 😊 Ce bi imela manj foliklov kot 5, pa bi se odlocila za lokalno. Pred punkcijo sem morala na hitri test za covid, cakala sem samo pol ure na rezultat. Mi je pa sestra rekla, da so danes zelo hitri, da so en dan punce cakale 2 uri ja rezultate.

Zaenrat nisem na bolniski, imam svojo dejavnost in sem pac doma. Sem pa studirala, da bi si tokrat vseeno odprla bolnisko, bi se mi pri placilu prispevkov vseeno poznalo. Kaksna racunovodkinja tukaj za nasvet? 🙃

Lepo bodite, grem se zdaj pustit razvajat. Mmm, kak pase kavica ❤

A kera jemlje antimetil prot slabosti? Ma jst sm ga kupla, sam pol pisejo vsi da ni priporocljiv pa ga ne jem. .
Dons je sicer slabost mal bolj kr sm od 5h zjutri na vsako uro neki grizljala in pomaga oz. Sm zacela grizljat neki se preden je prsla slabost (hihi mal sm jo za nos potegnla). Je pa pol prsla driska, zarad maslenih kukijev valda spet neki telesu ni vsec..in pol je bla mera polna, sm najdla od mojga neko suho klobaso za zajtrk in je bla enormna stala, katastrofa k da sm crevesno floro podrla (ce je pa tko na preklet disala edina hrana k se mi ni uprla v zadnjih 10 dnevih, vse ostalo takoj slabo)

mikro_bio88
te popolnoma razumem sva na istem hahaha..

Tolk vas je, pa se ne spomnim vsake imena me je pa en plus mislm da

spega
razveselil dons.. 🙂 fajn.. Zdej pa sam da bo slo naprej po planih..

Levinja111
hvala, tudi tebi želim, da se ti pokaže plusek ♥️ Drugače pa kot si omenila, tudi mene prsi danes dosti manj bolijo kot včeraj. Torej je za predvidevat, da me bodo vsak dan manj? Ker danes sem skoraj dušo izpustila 😂

Antimetil naj bi bil varen, a kakor sem nasla komentarje na fb-ju in netu, je to bol blazev zegen in ne pomaga.

Meni se neke cudne mucnine zacnejo bolj proti popoldnevu in stopnjujejo proti veceru in mi je tudi dosti boljse oz. se izognem slabosti tako kot ti, da stalno po malem nekej jem (pusto meso -piscancja prsa in krompir v vseh oblikah ter rizi bizi riz). Jst sem si v lekarni kupila Reflustat za refluks in kislino in moram rect, da kar pomaga tudi za slabost malcek. Mi pa ni vsak dan slabo in tud prsi me ne bolijo vse dni enako. Loterija res. Kot vidim sva res obe na istem 😃 Kupi si kaksne probiotike in/ali donat za prebavo. Ker jst sem ful zaprta, dokler ne spijem donata, sploh ne grem nic na wc.

Hej hej.. Evo sem dobila M, sm klicala da se prijavim za nov postopek pa nihče ne dvigne telefona, sem potem na mail pisala (včeraj) pa tudi nobenega odgovora.. Bom jutri probala takoj ob 10h poklicat, malo mi je čudno. V prven postopku so me zafrknili in me niso prijavili in sm pol čakala še 1 mesec več in res ne bi več l, da se mi to ponovi.. Se mi že od novembra ko se ni prijelo vleče za znotet 😁
A je v GKLJ potreben hitri test pred punkcijo in prenosom?

mikro_bio88
pa res ni blazen zegenj, jst sm ga prvic tud pojedla in je slabost zginla, so pa bli vecji krci spodi.. Pol sm sla pa brat pusenjaka, pa neka studija je narjena da je skodljiv (sm si rekla da bom pol raj trpela) . Itak bazira na podlagi ingverja(vedno pomagu ze tko ce me je kej kdaj, redko sicer zelodec bolu) sam fora pa je da mi je frendica rekla da je ingver pa za nosecnce skodljiv kr krc maternico.. Pol pa ti razmislji kaj je zdej cool, pa zakva so clo zdravniki proti..

Refluks mi pa naceloma ni problem, ga hendlam tko da sm porajtala da kakih agrumov(pomaranci sok lih ne smem na polno “cukat” ampak u easy, pocas).. Valda kupcke pa itak skoz “podiram” s priokusom ce kej ne pomalcam res pocas, po grizljajih..

Mene pa zanima kakšno ste kaj mele izkušnjo na punkciji pri uršuli reš? Danes zvečer si dam stopko v četrtek punkcija..

Jagoda1212, moja izkušnjo s punkcijo pri Uršuli Reš je bila super, zelo zelo prijazna. Me je sicer ful bolelo, samo ne zaradi njenega dela, ampak zaradi endometrioze. Srečno.

Joooj boga… ti gre vsaj kakšna zelenjava ali sadje? Strah verjamem da je vedno prisoten, ampak vseeno razmišljaj pozitivno… enkrat pa mora biti usoda tudi na naši strani.
Jaz sem šele 8. dan po transferju danes. Me je pa spet začelo malo bolj ščipat v trebuhu… upam, da je to dober znak

TT-38:
hehe, potem ti ni dost slabo, ce ti pomaga 😉 Meni ze prej ni nikoli pomagal, ko mi je blo slabo zaradi vnetja zelodca. Tud vecina nosecnic pravi, da jim ni nic pomagal dokler se niso skorej do nezavesti skozlale. Ampak super, odlicno da tebi pomaga, bodi vesela. Imas pa prav, je poleg ingverja dost drugih zelisc, ki tud povzrocajo kontrakcijo maternice, ceprav je ful odvisno od doze le teh. Je treba bit v prvem in predvsem zadnjem tromesecju pazljiv kaj jes in pijes kar se zelisc tice.

Neni7
Evo, pa sem končno dočakala pošto, tisto osnovno, s kupi papirjev. Z naslednjo menstruacijo se moram naročit, pred tem pa še test SPB in PAP bris. Skratka, eno stopničko naprej sem le dočakala :))))

New Report

Close