IVF/ICSI/IUI 2021
Punce res je super brati tudi zgodbe uspeha.! ☺vsem ki ste dočakale + čestitke za nas ostale pa tudi drzim pesti..
Vas lahko še vprašam tiste ki pojete čaj iz Stične…kateri čaj je to? A vam ga oni posebej zmešajo?
Nama pa zal ni uspelo, ze v petek (10 dan po prenosu) sem imela precej mocne krce in glavobol, oboje zame cisto tipicno za par dni preden dobim M, tako da sem takoj vedela, da ni uspelo… Vsaj imela sem cas cez vikend malo prespat zadevo. Totalno bedno se pocutim. Ko hkrati ves, da je malo moznosti, da bo uspelo, ampak hkrati pa moznosti vseeno so in ze imas upanje, da mogoce bo pa tokrat le ratalo, pa si potem po vseh teh pregledih, zdravilih, punkciji, prilagajanju spet na zacetku oz na nuli, ceprav si kao naredil vse prav oz. vse kar si lahko…
Tiste, ki ste v Dravljah, kaksen je sedaj protokol za zamrznjencke ? Kako hitro po neuspelem postopku se da zmenit za nov postopek oz za prenos zamrznjencka in ali je postopek z zamrznjencki v naravnem ciklu ali je tudi tukaj kaj spikanja ?
Po 22-ih dnevih pikanja bom danes zvecer dala stopko, potem pa sva tudi midva prepuscena na (ne)milost narave 🤔 Se drzim nacela
Najmočnejši kortikosteroid?! Moj mož jih je jedu kot otrok ker je bla to dejansko edina opcija, da je preživel in ima trajne posledice celo življenje od tega zdravila.. si želim otroka, res, ampak na medrol pa ne bi pristala v lajfu!
Tko da ne, nism slišala še pri nas za kej tazga…
Ze v petek sem opazila, da je izcedek od Utrogestana postal minimalno roza obarvan, do takrat je bil vedno cisto bel. Sem potem kar ta dan popoldne naredila test, negativen, tako da sem kar nehala z vstavljanjem utrogestana. Ze vceraj je potem bil izcedek vedno bolj rdec, danes pa ze sveza kri, tako da testa niti ne bom vec delala. Jutri klicem kaksen je sedaj nadaljni postopek. Meni je ocitno Utrogestan bremzal vse skupaj, tudi prsi so me ze zdaj, ko si ga drugi dan ne vstavljam vec, povsem nehale boleti, tudi napihnjenost je sla cisto stran…
MEDROL: ne vem katera punca je sprasevala, a je medrol ze marsikateri pomagal zanositi in obdrzati zarodek. Daje se ga ponavadi v najnizji dozi in se ga jemlje nekaj tednov…tako da nekih posledic naj ne bi bilo pri kratkotrajnem jemanju in nizjih dozah. Aspirin 100 je pa sploh super zadeva.
Ah, jst sploh ne vem, ce je moj zarodek v meni se ziv, ker se mi znaki tako menjavajo in enkrat zmanjsajo enkrat povecajo, da sploh ne vem kaj naj si mislim. Ampak ne delam panike, kar bo pa bo, do prvega UZ pri svoji G moram pocakat, da vidimo kaj dogaja.
Dobro, da ste pisale zdaj o aspirinu, jaz bom tudi zaprosila zanj, če pridem do transferja. Imam trombofilijo, sem zaprosila za mnenje tudi hematologe, pa menda zdaj jih več predpisano, da bi se karkoli dodajalo. Upam, da bo dr. Reš za, škoditi ne more.
tebi so kak scratching in to tudi ze delali?
tebi pa srecno na punkciji! vprasaj pa tako za aspirin, mi2a sva se danes pogovarjala kar o fragminu; samo moram najprej aploh do punkcije prit :p