Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Mislim, da je 15 minimum, za Max pa nisem nikoli slišala.

Na zadnem UZ pred stopko naj bi bli nekje 21,22.. mogoce 23.. več pa ne pustijo… kukr jaz vem..

hana41
po mojem vsak malo drugace rece oz. povsod razlicno pise; kar sem pa zasledila pa je 15(18)-22.

punce se eno vprasanje so katero od vas od prenosa naprej dali na medrol? vem da je to v tujini ful pogosto in kao preprecuje zavrnitev?

Punce res je super brati tudi zgodbe uspeha.! ☺vsem ki ste dočakale + čestitke za nas ostale pa tudi drzim pesti..

mikrio_bio88
hvala za nasvete. Res! Sem že prejela naročen gynositol iz Hrvaske-iz linka katereg si pripela. Tako, da imam za 2 meseca to in fertil up, zdaj pa greva v 1. postopek.
Vas lahko še vprašam tiste ki pojete čaj iz Stične…kateri čaj je to? A vam ga oni posebej zmešajo?

Nama pa zal ni uspelo, ze v petek (10 dan po prenosu) sem imela precej mocne krce in glavobol, oboje zame cisto tipicno za par dni preden dobim M, tako da sem takoj vedela, da ni uspelo… Vsaj imela sem cas cez vikend malo prespat zadevo. Totalno bedno se pocutim. Ko hkrati ves, da je malo moznosti, da bo uspelo, ampak hkrati pa moznosti vseeno so in ze imas upanje, da mogoce bo pa tokrat le ratalo, pa si potem po vseh teh pregledih, zdravilih, punkciji, prilagajanju spet na zacetku oz na nuli, ceprav si kao naredil vse prav oz. vse kar si lahko…

Tiste, ki ste v Dravljah, kaksen je sedaj protokol za zamrznjencke ? Kako hitro po neuspelem postopku se da zmenit za nov postopek oz za prenos zamrznjencka in ali je postopek z zamrznjencki v naravnem ciklu ali je tudi tukaj kaj spikanja ?

mentos
skoda, je se meni tezko, sem drzala pesti za obe! Vem kako si poln upanja in dvomov hkrati. Vazno, da imata se zamrznjencke in ne bo treba ponovno cez celoten postopek. Saj bo, drzi se! Pa se ti je menstruacija ze ulila ali ne, kdaj si delala test? Jaz sem danes 11. dan po prenosu pa sem tudi imela 3 dni enake krce, bolecine v krizu kot pred menstruacijo, zdaj se je malo umirilo, me pa se vedno na trenutke zvije isti krc. Nevem kaj to pomeni, do zdaj nisem imela niti enega minimalnega izcedka. Me skrbi da se ne ulije samo zaradi teh vaginalnih tabletk. Glavo gor in pozitivno naprej, v nove boje!🤗

Mentos,
zelo mi je zal. 😔❤ Razumljivo, da se oklepamo vsakega najmanjsega upanja, kljub tej loteriji. Zelim ti, da bos uspela cim prej po pingota. Glavo pokonci in gremo dalje, ni druge 😘

Evy,
srecno danes na UZ.

Po 22-ih dnevih pikanja bom danes zvecer dala stopko, potem pa sva tudi midva prepuscena na (ne)milost narave 🤔 Se drzim nacela

Microbio,
pricakuj najslabse, upaj na najboljse 😅 Upam, da bo kaj celic, nisem pa kljub dolgi stimulaciji nic napihnjena, pa tudi jajcniki me nic ne bolijo ekstra. Eh, cudo od nasih teles.

Microbio,
si kaj boljse?
TT
drzi se, saj bo hitro mimo ta “slaba” faza. Vsaj vesta, zakaj trpita 😊❤❤

Evy
medrol???? Ne. Nism slišala, na srečo.
Najmočnejši kortikosteroid?! Moj mož jih je jedu kot otrok ker je bla to dejansko edina opcija, da je preživel in ima trajne posledice celo življenje od tega zdravila.. si želim otroka, res, ampak na medrol pa ne bi pristala v lajfu!
Tko da ne, nism slišala še pri nas za kej tazga…

Evy
Meni je Reš v 5. postopku dal po punkciji poleg aspirina še medrol (do CB testa). Prišlo je do kemične nosečnosti. V vseh postopkih do sedaj je bila to že druga kemična nosečnost, enkrat je bil pa ss. In noseča sem bila šele, ko mi je dal aspirin. Brez aspirina nikoli. Do sedaj sem imela 7 prenosov. Tako da.. Testirat sem se šla na lastne stroške, če imam problem s strjevanjem krvi, pa ga nimam. Mogoče so pa te killer cells oz da telo zavrača tujke… Skratka, probajte vse.. Sploh pa zahtevajte aspirin (Baby aspirin, 100, ki se ga dobi samo na recept). V pragi je menda to standard, samo ne v obliki Medrola, pač pa nekaj na P, ki ima skoraj enake učinkovine..

Ze v petek sem opazila, da je izcedek od Utrogestana postal minimalno roza obarvan, do takrat je bil vedno cisto bel. Sem potem kar ta dan popoldne naredila test, negativen, tako da sem kar nehala z vstavljanjem utrogestana. Ze vceraj je potem bil izcedek vedno bolj rdec, danes pa ze sveza kri, tako da testa niti ne bom vec delala. Jutri klicem kaksen je sedaj nadaljni postopek. Meni je ocitno Utrogestan bremzal vse skupaj, tudi prsi so me ze zdaj, ko si ga drugi dan ne vstavljam vec, povsem nehale boleti, tudi napihnjenost je sla cisto stran…

spega
drzim pesti, da M ne pride. Sem ze pri vecih prebrala, da so imele simptome, kot pred M, pa so imele + 🙂

mentos:
zelo mi je zal ☹️ A krvnega nimas? Po zamrznjencke se gre naceloma lahko ze v naslednjem ciklu kakor sem brala izkusnje drugih punc. Pogumno naprej ♥️

hana41:
velikost foliklov ima svoj maximum, tam cca do 23 ali 25 kakor sem brala.

zasanjana:
ni problema, upam, da ti bo kaj pripomoglo, le vztrajat moras dlje casa. Caj v Sticni ti naredijo glede na tezave, ki jih imas. Vso sreco ti zelim 🥰🌷🤞

MEDROL: ne vem katera punca je sprasevala, a je medrol ze marsikateri pomagal zanositi in obdrzati zarodek. Daje se ga ponavadi v najnizji dozi in se ga jemlje nekaj tednov…tako da nekih posledic naj ne bi bilo pri kratkotrajnem jemanju in nizjih dozah. Aspirin 100 je pa sploh super zadeva.

Fracek:
po eni strani super, da te nic ne matra, ni nujno da te mora kaj matrat da bi bilo uspesno 😉 Kdaj si napisala, da imas punkcijo, zdej zelo kmalu ne? Joooj drzim pesti, da bo ena celica tista taprava! 🤞🤞 Glej, da bos sporocila rezultat punkcije 🤗
Ah, jst sploh ne vem, ce je moj zarodek v meni se ziv, ker se mi znaki tako menjavajo in enkrat zmanjsajo enkrat povecajo, da sploh ne vem kaj naj si mislim. Ampak ne delam panike, kar bo pa bo, do prvega UZ pri svoji G moram pocakat, da vidimo kaj dogaja.

mentos,
tudi meni je žal in močno močno stiskam pesti, da se bo zamrznjencek prijel in obdržal 🍀
mikrobio,
hotela sem sporočiti, da ob punkciji običajno punktirajo vse folikle, ki so večji od 15 mm. Verjetno večjih od 24 ni oz so kake čiste?
Dobro, da ste pisale zdaj o aspirinu, jaz bom tudi zaprosila zanj, če pridem do transferja. Imam trombofilijo, sem zaprosila za mnenje tudi hematologe, pa menda zdaj jih več predpisano, da bi se karkoli dodajalo. Upam, da bo dr. Reš za, škoditi ne more.

spega,
kdaj ti delaš test?🍀🐞🍀

Kako sem si pa jaz oddahnila! Od štirih jajčec sta se oplodili dve, in obe že pridno grejem ♥️

mentos
tudi mene skrbi, da mi Utrogestan vse to zadrzuje, nevem, vsak dan mi je tezje, vsak dan bolj razmisljam,.. sem razmisljala ze, da tako malo vloge kot ima, da ga za dva dni neham jemat in vidim na cem sem. Kaj mislite, si lahko naredim kaj “skode”? Nekako bi se lazje sprijaznila, ce dobim menstruacijo, kot ce upam do konca in potem minus.
Hana41
test imam v planu naredit v torek, v cetrtek pa imam krvnega. Takrat bo sigurno ze pravi rezultat, ce se mi prej kaj ne ulije. Mislite, da je smiselno, da se test dela zjutraj ali to nima nobene veze?
Bubi
odlicno, vso sreco ti zelim!🤗

mentos
drzi se in v nove boje!
neni7
ja medrol, kot je ze napisal microbio medrol ni vedno slaba stvar; je kortizon, ampak njegovi negativni ucinki somodvisni od dolzine casa uporabe in velikosti odmerka; deluje tako proti zavaracanju kot proti vnetju; in pri IVFi tudi kakornjaz vem se ne uporablja cez nevem celo nosecnost ali v ful visokih odmerkih; na p si pa mislila prediznolone (medrol je podobno oz. skoraj isto)

bubi
drzim pesti

fracek
hvala; javim 🙂

ella
tereza hvala za nasvet; aspirin sem mela pri zamrznjencku; se pa pozanimam sedaj (seveda rabim najprej material za transfer) ampak ja; vem da ene dajo celo na fragmin (se mocneje kot apairin 100) z namenom vecanja prekrvavitve maternice in izboljsanja ugnezditve; glede medrola pa tudi zatezim z vprasanji:)
tebi so kak scratching in to tudi ze delali?

spega,
ne vem zakaj bi se hecala s prenehanjem jemanja utrogestana. Naredi test jutri, saj bos ze 12 dan po prenosu in mislim, da bo vse ze kristalno jasno. No, tako bi jaz naredila, ti pa seveda kot ti tvoje srce narekuje 😊

Fracek
moja punkcija bo ocitno 16.dan in moram jutri zvecer da smo za zihr se 1x na UZ, baje ni to nic neobicajnega; so mi malo prehitro dodalinorgalutran in je rast malo upocasnilo ocitno; sicer bi mimlahko dal stopko, ampak potem bi bili zreli samo 3je, pa je rekel da skoda zrtvovat se dodatne tri… upam da se ne bo zdaj kaj drucga zafrknilo ker se pa zdaj ze vse malo vlece :p

tebi pa srecno na punkciji! vprasaj pa tako za aspirin, mi2a sva se danes pogovarjala kar o fragminu; samo moram najprej aploh do punkcije prit :p

spega,
jaz bi bi nadaljevala s terapijo in naredila test jutri. Jutranji urin je najbolj koncentriran in se mi zdi pomembno, da se s tem naredi, če se dela test kak dan preden mine tistih 14 dni.
bubi,
super novica!

New Report

Close