Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Neni7
vidim da sem smotano zastavila vprašanje 🤦🏻‍♀️
Vse papirje sem že dobila, odobritev kozilija in vse. Včeraj sem dobila M in danes klicala (tko kot pise v navodilih), me je narocila na sprejem pri sestri Bernardi v stari porodnisnici na ta administrativni del podpisovanja dokumentacije.. Pozabila sem pa vprašat a potem 2. dan naslednje M že štartam špikanje za kratki protokol?

Evo mene 😉 Danes na UZ mi je premerila 6 foliklov (na vsakem jajcniku 3), velikosti so 12 (najmanjsi) in 19 najvecji. Jutri se se piknem z obema injekcijama, v nedeljo samo diphereline in zvecer stopka ter v torek punkcija.

Malo je bila zacudena, da so glede na dolgi protokol tako neenakomerne velikosti, je rekla, da je ravno namen le-tega, da se bolj usklajeno razvijajo in jih je potem vec za punktirat. Potem pa ugotovila, da je bilo v prvo tudi enako, tako da ocitno pri meni pac tako je. Upam, da bo kaj not, nekega presezka pa ne pricakujem, ceprav si zelo zelo zelim, da bi jih bilo kaksnih 10 , moje pobozne zelje. 🤔

Evy, kako kaze tebi?

Marsena,
super, vse najboljse pri posegu in naslednjem pingotu 😘

Jaz že močno stiskam pesti zate, da bi bila vsaj ena celica. Res ti iz srca privoščim. Sporoči jutri.
Mene pa skos neki boli in špika v trebuhu, hodim kot po jajcih. Sem pa danes dobila pošto, da smo prišli tudi do enega 🐧😀 tako da imam malo več upanja.
Srečno jutri 🍀

Fracek, če imaš 6 foliklov potem bo največ 6 celic.

To sem se tudi jaz spraševala, pa je na žalost tako, da v enem folklu ne more biti več celic ampak samo ena. 🤷‍♀️

Jaz sem imela le en folikel in notri je bila ena celica ampak žal ni bil uspešen postopek…

Fracek
pri meni kar se punkcije tice bo ta torek ali sredo, to bo 14.dan od začetka špikanja, kaj bomo pa ven dobili bomo pa videli,… me je naročil še 1x na UZ v nedeljo 😛 drugače pa kar je danes meril kaže da bo le nekaj iz obeh strani (5-6; lahhko več, lahko kak manj). Upam za naju obe da bo naslednji teden uspešen:) Tud če ne bova ginekološko idealne (baje je to okoli 8)

Folikel
včasih je lahko le na punkciji kak folkiel več kot kaže prej na UZ, na žalost pa prej večkrat kak manj, oz. kaka celilca manj, ker zarad hiperstimulacije lahko pride do kakih praznih foliklov:P

Bubi
Uterogestan kot so ti narocili, jaz sm v svezem postopku zacela 3 dni po punkciji, samo na dan transferja po tranasferju, pi pingotu pa mi niso dali posebnih navodil.
Kar se tiče celic so pa 4 več kot dovolj! drži pesti da se vse oplodijo!

Neučakana ne skrbi. Vse bo vredu,bos videla.

Hvala za tolažbo.
Mora biti vse v redu. 🙂
Samo ponedeljek še počakam, da grem oddat kri 🙂

Evy
hvala ti! A veš kako močno držim pesti! Pa tut zate držim pesti, da bo vse super s punkcijo naslednji teden🤞🏻♥️

Miracle
ja ja, to pa pol z nasledno ja! Srečno!

Hvala punce za lepe zelje!
super

bubi
in
polio…mislim,
16 foliklov, se počutim, kot da grem loto jutri igrat s tem enim foliklom 🙂
folikel,
a do transferja ste pa prisli? gres ponovno v postopek? a si tudi med starejsimi, da si imela samo en folikel?

Neni7
hvala! Pomoje prvič v zadnjih dveh letih komaj čakam M, da se končno vsaj malo premakne vse skupaj. Se pa definitivno javljam sproti, verjetno s tisoč in enim vprašanjem 🙂
Srečno tudi tebi 🍀

Hana41,
srecno danes, naj bo dober dan in poln folikel 🤞🙏

Folikel,
hvala za info. Ne vem, kje sem pobrala podatek, da sta lahko tudi 2 celici v enem foliklu. V poplavi vseh informacij sem ocitno nekaj pobrkala in zivela v nevednosti. Skoda 😅

Lep vikend vsem in navijam za nove pluske ❤

Evo se javljam za en update.
Ko mislis, da je bila terapija tezka, bolecine neznosne, oslabljeno telo bam pride nosecnost in mi je okrog 6 – 7 tedna, konstantno slabo zjutri , prot veceru me maternica boli, cez dan mam pa lih tolk energije da selektivno postorim kako hisno opravilo, enkrat me glava boli drugic ne, enkrat sm zaprta drugic ne, enkrat me zebe drugic ne, enkrat sm zadihana drugic ne.. K je nekdo sprasval kako smo “nosecke” (se se nic ne ve kaj bo) .. 🙂 ni lih lustn..

Drgac pa ja lep vikend vsem.. 🙂
Velik celic, velik blastocist, velik pluskov in velik potrjenjih zdravih nosecnosti..

Puki_di
prebava se ti je uredila?

Mikro_bio88
kristuosve muke, ti pravm, ampak sej bo kmal bolj se cca. 6 tednov pa smo iz tahudga ven.. Ti se prej 🙂 vsaj za 3 mesece pol pa spet bam

Pozdravljene…eto prvi uz je za mano…neki se pa dogaja..reš je bol nahitro pokomenteral kookr sm ujela na eni strani 4 na drugi 5 neki tazga…kar je se tiče pa velikosti je reku da je najvecji 14 za ostale nevem…dobila se za dva dni robe🤣🤣u torek pa spet uz…komii ze čakam punkcijo da vidmo pr čem smoo…

Hana41, smo prišli do transferja ampak se ni prijelo.

Ker ze imam enega otroka, se zaenkrat se nisem odlocila za ponovni postopek in mislim da bo tako tudi ostalo. Stara sem pa tudi ze 39 let in mislim da bomo kar pri enem otroku ostali. Nimam volje in zivcev za te postopke, ceprav ena zelja je v meni se zmeraj prisotna.

Srecno vsem puncam tukaj. Vcasih sem veliko brala ta forum, zdaj pa pridem le malo pokukati sem in tja. Vsaki posebej zelim da bi se uresnicila zelja.

Hvala in hvala, ker si delila z nami tvojo izkušnjo.
Jaz imam pa eno celico, juhej. Saj vem, da je itak še polno ce-jev, je pa vseeno trenutno boljše kot zadnjič, ko nismo imeli kaj oplodit.
Če se bo oplodila, jo vstavimo že v ponedeljek 🙈

tt38
prav simpatično te je brat 😉 ti kr uzivaj v slatkih mukah-sej ne bo celo nosecnost tako 😊
Moja prebava, niti ne, ampak sem sprejela da je tako.. Se bo ze postavla na mesto… Se zmeraj mislim, da je zaradi hormonov.. niso tako nedolzni, pa bolj kot razmisljam, bolj mislim da sem sla prehotro v nov postopek po splavu. Niti polne tri mesece, telo sploh ni imelo cas k sebi prit.. 🤷‍♀️
Tebi in vsem noseckam s podobnimi tezavicami zelim cim manj neprijetnosti 😊
Fracek
upamo da bo ta ena zmagovalna 🍀

moja izkušnja pa je, da sem imela 2 celici v enem foliklu, bil je baje ogromen.. in tudi na uz pred punkcijo so mi rekli 3 večji folikli na vsaki strani, potem na sami punkciji pa je vedno bilo 10 do 12 celic..
tako, da ni pravila..
srečno

hana41
drzim pesti, itak pa zadostuje ena!
Folikel
boš že vidla, čaš še imaš in se lahko premisliš, če bo želja še tlela, vsekakor pa se bo najbolj prav zate tako kot se boš odločila!
bubi
hvala tudi tebi; javim kako in kaj bo 🙂
Fracek
tole kaze kar na dobro številko!! Držim pesti, da bo še kak več! Jaz pa moram jutri še enkrat na UZ, da se odloči a punkcija v tor ali sredo, baje čakava še ene folikle na levi strani 😛 (upam, da vsaj zrastejo)

Punce kaka je že minimalna velikost za punkicjo in kaka maksimalna?

Srečno vsem!

New Report

Close