Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

neucakana
in
ema8585
čestitam za ➕ 🤗 vidim da je tale marec zelo srečen mesec in upam da bomo lahko tudi ostale občutile to srečo
Polix1
naj te ne bo strah punkcije. Že med punkcijo boš izvedela koliko celic si pridelala. Če te bo kaj zanimalo, se kar pogovarjaj z njim. Jaz sem bila po punkciji zelo zelo slaba, ampak mogoče zato, ker mi je spotoma še eno cisto izpraznil.
mentos
jaz sem tudi v Dravljah in je bilo ravno obratno 😉 ker sta me čakala 2 zelo lepa zarodka in en malo manj lep, sem rekla da bi mogoče prvič poizkusili z enim. Pa je rekel da pri mojih letih absolutno vstavijo 2. Tako da očitno je tu neka meja v letih, da se odločijo kaj je bolje.

Neni7:
Ti javim, ko dobim pošto. Mogoče boš ti dobila vse skupaj, ker si rekla, da se ti šteje kot 1 postopek kljub dvema punkcijama. Načeloma klici niso dobri! Upam! Nazadnje ti je najbrž res želel razložiti, ker si rekla, da enemu zarodku ni uspel odvzeti celice. Zdaj pa je najbrž šlo 🙂 drživa pesti!

TINKARA2021
včeraj sem poslala mail Bernardi in mi je zdejle odpisala, da sta iz druge punckije prišla še dva zarodka do PGDja. Tko da ja, zgleda klici niso ok.. iz prve punkcije torej od 8ih celic 1 zardek, iz druge od 4ih celic, 2 zarodka. Napiši njej mail pa ti bo povedala kakšen je rezultat.
Javi

neucakana
se mi je zdelo, da bo tudi tebi uspelo. Bravo, čestitke! Lepo nosečnost ti zelim

Čestitke za pluske. Kako se kaj počutite nosečke😍tudi meni je 11.3.na krvnem testu pričakala lepa beta 1093.Zdaj pa čakam na potrditveni UZ. Ostalim dekletom pa tudi želim, da kmalu zagledate +.

Neni7:
Čestitam! Evo, ravno prejela pismo. Tudi jaz imam 3 zamrznjene zarodke na 5. dan v treh slamicah. Ufff, zarodkov je bilo 9, čisto drug rezultat kot prvič. Jaz sem vesela! Sedaj pa upava na zdrave zarodke po PGD-ju! Midve sva svoje opravile 😉 Odpočij si od vsega tega stresa!

Neucakana
in
Ema85,
cestitke obema. ❤❤ Porocajta o “sladkih” znakcih se naprej 😊

Evi,
hvala za spodbudo. Tudi tebi zelim uspesen 2. postopek. Jutri imam 2. UZ, tako da bom takrat izvedela, kdaj priblizno bo punkcija. Upam, da bom kaj pridelala. Nekega hudega partyja nimajo moji jajcniki, tu in tam malo opozorijo nase, najbolj po injekcijah.
Tvoj AMH kaze se na dobro rezervo, verjetno pa to ni pogojeno s tem, koliko foliklov bos imela na posamezni cikel. Ce prav razumem, tudi doza hormonov ne vpliva na stevilo, ampak samo na rast foliklov, ker jih “hrani”. Eh, zenske smo cist prevec kompleksno sestavljena bitja 🤪
V glavnem, porocam vec jutri. Btw, za mesanje menopurja sem se ze specializirala.🙃 Pri odpiranju ampul si podlozim kazalec z zvitkom papirja , da se ne popraskam, ce ostane kaksen ostrejsi rob pri prelomu, in zdaj mi gre vrhunsko haha. Pocutje je bilo pa vceraj super, danes tudi ok, ceprav vreme je pa res obupno, kar dol tisci. Boge me reve z nizkim pritiskom 😅

Vso sreco tudi ostalim (

Mentos,
Spega
…)❤

Tinkara
in
Neni,
cestitke za zarodke. Drzim pesti za naprej ❤

Fracek:
hvala😊! Zdaj sem komaj prav zadihala! Tudi jaz želim vsem, ki ste že zagledale pluske, vse dobro, pa tudi vsem, ki vas/nas to še čaka! Saj bo, včasih je treba kak ovinek več narediti! 🙏🦋

TINKARA2021
evo, jaz tut zdejle še pošto. Obe sva na 3jki 🙂 se slišva ko pride pošta od pgd-ja!
Jaz mam še enga zamrznenga, brez genetike ampak ta mi kej dost ne pomaga.
Fracek
thanx!!

Punce,berem vase komentarje,ampak nikoli ne pisem.spet imam neupeh ivf v kclj.Ker je to moj zadnji brezplacan postopek,ne vem kaj zdaj da naredim,kako dalje,kam da grem Res ali Kclj.Prosila bi vase mnenje ,bila bi zelo zahvalna.

Moja zgodba je dolga,trikrat sam sla v Kclj ni bilo vspeha,pol sem sla pri Resu 2014. Takoj sem zanosila,vspelo pri njemu iz prve.Vem kaksan je on to i meni gre na zivce samo da te scisti stran.Pol po treh let sem spet pri njemu sla trikrat ni prislo do transferja sploh,vmes sem vgotovila da imam endrometriozo,to sem zdele operirala,in sem zdele sla v kclj in spet 0.V kclj so toliko ljibazni,punkcije so ne bolece,vse gre po p.s.

Hvala vsem za čestitke 🙂

Dala sem kri. Betahcg je samo 176 😏 ni to malo? Bom šla verjetno še v ponedeljek dat kri samoplačniško.

neucakana
ne sekiraj se za malo/veliko, pocakej ce se ti bo na 2 do 3 dni podvajal je vse ok. Pa tud brala sm se mnogim ni podvajal, blo v skladu z referencnimi vrenostmi pa so normalno donosile.. Pocakej, preden se sekiras..

Neni7
in
TINKARA2021
– res sem vesela za vaju .-) imata dober izkupiček in držim pesti, da bodo vse celice uspešno prestale postopek in bo vsaj ena zdrava prišla do vaju! Itak vama pa zavidam, ker sta že tako daleč … jaz še vedno čakam na pošto za začetek postopka, čeprav je sestra Bernarda že začetek marca rekla, da bo dala papirje z informacijami in potekom na pošto.

Lina3:
Hvala! Upam, da prideš hitro na vrsto! Baje je omejitev za PGD, se pravi koliko pacientk zavarovalnica krije na leto (mislim da cca. 30), zato je tudi daljša čakalna doba. Če te bo kaj zanimalo, pa kar vprašaj. Sem sedaj kar na tekočem s temi postopki.

MilicaMina:
Žal mi je za tvoje neuspele postopke, ampak ne obupaj. Si morda naredila kakšne novejše preiskave? Na primer bolj aktualni AMH? Tvoja ginekologinja ti lahko na 3. dan menstruacije prešteje antralne folikle, ki kar dobro povedo, koliko foliklov bi lahko “pridelala” v postopku? Da veš, na čem si…

Tinkara2021
Baje naj bi bila na vrsti maja, avgusta pa je planirana vstavitev. Glede na to, da sem čista začetnica (in čakam že lep čas), ne verjamem, da tile podatki držijo in se ne bo še kaj podaljšalo. Sem navajena, da se čaka dolgo, vendar bi vseeno rada, da se spet nekaj premakne.

Lina:
Ti verjamem! Čas leti, ti postopki, še posebej PGD, pa pridejo s toliko dodatnega tveganja, da ti res vsak mesec prav pride, v primeru, da je treba postopke ponoviti. Pri nama je šel set-up hitro narediti, baje ni bil kompliciran, je tudi to pomemben dejavnik, ampak če imajo zate set up že pripravljen, boš pa sedaj res na vrsti.

Neučakana na kateri dan si pa dala kri? In kje? Meni so v lj rekli, da vse kar je čez 100 je ok na 15. dan.

zvoncek86
v lj sem. Kri sem dala 15 dan od prenosa, prenos je bil 3.3. blastocista. Me je sestra zmedla po telefonu. Je rekla, da je kri pozitivna, da pa je samo 176.
V ponedeljek grem v adrialab, da bom mirna naprej 🙂

New Report

Close