IVF/ICSI/IUI 2021
Evo pa se tudi jaz počasi približujem punkciji, danes sem imela UZ in si zvečer moram dat stopko. V petek zjutraj punkcija. Sicer so v Dravljah bolj skopi z informacijami jaz pa tudi ne sprašujem veliko tako, da ne vem koliko foliklov naj bi bilo ampak na UZ ju sem jih videla par. A po punkciji povedo koliko so jih spunktirali? Punktiral mi bo Reš, baje je on dober in punkcija pri njem ne boli preveč? Če ima katera kakšen napotek pred punkcijo bom hvaležna, malo me je strah.
Punce hvala vam za lepe zelje in misli 🥰
Imam vprasanje, ce bi katera od vas vedela: ali se med nosecnostjo sme jest tunina pasteta? Ker kao tuna ni ok zaradi tezkih kovin, a ne vem kako je s pastetami? Sicer mi itak nobena hrana ne pase, ampak vseeno bi poskusila pojest se kaj drugega kot kruh in juho.
Same lepe novicke, cestitke vsem puncam za pluske, vse lepo se naprej!🤗 kdaj ste delale teste, koliko dni po prenosu? Jaz sem danes tocno 1 teden po prenosu 5. dan, pa nimam cisto nobenih extra znakov, vse kot ze prej med spikanjem. Napihnjene prsi in grozna zaprtost,.. po svojem tocnem in rednem ciklu bi morala jutri dobit menstruacijo ampak je verjetno zaradi teh hormonov vse pomesano, bomo videli.
Tudi jaz sem imela take znake. Napihnjenost se je sicer umirila par dni po transferju, ni pa izginila. Imela sem tudi rahle krče, tudi zdaj dva dni pred menstro, pa sem že mislila, da jo bom dobila, ker mam vedno dva dni prej krče. Pa tudi joške so mi zrasle 🙂 to že pred transferjem 🙂
Meni so vstavili eno blastocisto, pa sem hotela dve 🙂
Čestitkeee za vse pluske 🙂 zadnji tedni so bili očitno zelo plodni, ker kot vidim imamo 4-5 pluskov 🙂
Jaz imam pa 2 vprašanji:
– tiste, ki ste imele histeroskopijo, me zanima, kje ste jo opravile in kdo je bil operater? (jaz sem namreč v čakalni vrsti na GK LJ že od septembra in še zmeraj nisem opravila – izvajajo polovični program operacij, vmes pa sta me zafrknila tudi splav in cista)
– vem, da se poleti vsaj 1 mesec ne opravlja IVF postopkov. Se katera spomni, kaj to pomeni(kdaj je zadnji datum za dobiti M, da si vključen v postopek še pred poletnimi dopusti)?
Hvalaaaa vsem za vaše izkušnje 🙂
Cestitke vsem za pluske, srecno tudi naprej!
Kdaj imas ti namen delat test ? Jaz sem razmisljala, da bi probala naredit 10.dan, kot prebiram forume naj bi bil to ze tapravi dan za testirat, nevem… Sem presenecena, da sem do zdaj zdrzala, mislim da zato, ker se kar nekako ne bom upala pogledat rezultata.
Vsem sreckam noseckam oskreno cestitam 😉 za vse ostale punce pa drzim pesti za postopek 💪.
Jaz sem bila vceraj na UZ 12 dan in je rekel da je velikost endometrija 100mm, prenos bom imela pa v ponedeljek. Bova ocitno skupaj delali test in se spodbujali 😉.
In držim pesti zdaj za plusek se za
Meni pa Reš vedno pove, koliko je foliklov, koliko so veliki in debelino endometrija. Če ne pove, ga pa vprašam, ampak ponavadi je vedno povedal. Imam itak max dva taka, ki se ki splača merit.