Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Evo pa se tudi jaz počasi približujem punkciji, danes sem imela UZ in si zvečer moram dat stopko. V petek zjutraj punkcija. Sicer so v Dravljah bolj skopi z informacijami jaz pa tudi ne sprašujem veliko tako, da ne vem koliko foliklov naj bi bilo ampak na UZ ju sem jih videla par. A po punkciji povedo koliko so jih spunktirali? Punktiral mi bo Reš, baje je on dober in punkcija pri njem ne boli preveč? Če ima katera kakšen napotek pred punkcijo bom hvaležna, malo me je strah.

Polix1
srecno na punkciji, in brez skrbi, ni nic groznega, ni lih prijetna se pa da prezivet. Po punkciji ti povedo koliko so jih spunkitrali, in koliko je pridobljenih jajčnih celic (včasih je kak folikel tudi prazen). Po prenosu, če kaj ostane pa dobiš pošto o zamrznjenčkih.

Punce hvala vam za lepe zelje in misli 🥰
Imam vprasanje, ce bi katera od vas vedela: ali se med nosecnostjo sme jest tunina pasteta? Ker kao tuna ni ok zaradi tezkih kovin, a ne vem kako je s pastetami? Sicer mi itak nobena hrana ne pase, ampak vseeno bi poskusila pojest se kaj drugega kot kruh in juho.

Polix:
super, srecno na punkciji in javi kako bo slo. Nobenega strahu ne rabis imet, ker Res dela vse skoraj brez bolecin, v bok bos pa itak dobila injekcijo, ki bo poskrbela, da te po posegu ne bo prevec bolelo.

Še jaz se javljam 🙂 danes sem naredila test in je pokazal 2-3 tedne 🙂 srečna do neba. Jutri mam pa krvnega.

Držim pesti za vse, tiste ki smo že zagledale plusek in tiste, ki ga še boste 🤞

Tudi meni je test pokazal pozitivno. Presrečna in hvaležna sva, da je uspelo že prvič. 1.4. imava ultrazvok. Mogoče bosta pa dva, vstavili so mi namreč 2 blastocisti 🙂

Dekleta, držim pesti in vam iz srca želim, da čimprej zagledate pluske!

Same lepe novicke, cestitke vsem puncam za pluske, vse lepo se naprej!🤗 kdaj ste delale teste, koliko dni po prenosu? Jaz sem danes tocno 1 teden po prenosu 5. dan, pa nimam cisto nobenih extra znakov, vse kot ze prej med spikanjem. Napihnjene prsi in grozna zaprtost,.. po svojem tocnem in rednem ciklu bi morala jutri dobit menstruacijo ampak je verjetno zaradi teh hormonov vse pomesano, bomo videli.

mentos
kako si ti? Kdaj delas test?🙂

Punce, cestitke in vso sreco ter cim vec dobrega pocutja vam zelim 🤗🤗🤗

spega
hvala za čestitke. Prvič sem test opravila 12. dan po prenosu in bil je pozitiven. Znaki so bili napihnjenost, kot bi bila v 4. mesecu (kar je baje že zelo pozitiven znak), špikanje, veliko več lulanja in zaprtost. Držim pesti za plusek 🙂

spega
še na en pomemben znak sem pozabila. Imela sem krče, identične kot tik pred menstruacijo. Vlekli so se 3 dni. Mi je bilo potem že kar jasno, da se nekaj kuha, ker ponavadi pride takoj.

Ema8585
hvala za info. Tudi jaz imam grozno napihnjen trebuh ampak se mi zdi, da je to bolj posledica zaprtosti. Te dnevi zdaj bodo kljucni, ce se ulije ali pac ne, vpliva nimam nobenega, cakat,..🙂 ti pa lepo uzivaj v plusku in pazi nase🤗

Tudi jaz sem imela take znake. Napihnjenost se je sicer umirila par dni po transferju, ni pa izginila. Imela sem tudi rahle krče, tudi zdaj dva dni pred menstro, pa sem že mislila, da jo bom dobila, ker mam vedno dva dni prej krče. Pa tudi joške so mi zrasle 🙂 to že pred transferjem 🙂
Meni so vstavili eno blastocisto, pa sem hotela dve 🙂

Čestitkeee za vse pluske 🙂 zadnji tedni so bili očitno zelo plodni, ker kot vidim imamo 4-5 pluskov 🙂

Jaz imam pa 2 vprašanji:

– tiste, ki ste imele histeroskopijo, me zanima, kje ste jo opravile in kdo je bil operater? (jaz sem namreč v čakalni vrsti na GK LJ že od septembra in še zmeraj nisem opravila – izvajajo polovični program operacij, vmes pa sta me zafrknila tudi splav in cista)

– vem, da se poleti vsaj 1 mesec ne opravlja IVF postopkov. Se katera spomni, kaj to pomeni(kdaj je zadnji datum za dobiti M, da si vključen v postopek še pred poletnimi dopusti)?

Hvalaaaa vsem za vaše izkušnje 🙂

Tinkara2021
a te je kdo klicu iz laboratorija? Mene niso 🙁

Polix1
meni tut na pregledih Reš ni nic govoril o stevilu ali velikosti foliklov. Dobis pa po punkciji za domov en papir, kjer gor pise, koliko celic so dobil. Potem pa spet cakas do transferja koliko se jih je oplodilo, jaz sem izvedela sele, ko sem bila ze nazaj na istem stolu, kot za punkcijo in me je vprasal, koliko bi jih. No pa mi potem itak ni hotel dati dveh. Predvidevam da je to (glede informiranja) obicajno za Dravlje.

Cestitke vsem za pluske, srecno tudi naprej!

spega
malo sem zmedena, do transferja sem bila ful napihnjena, ze naslednji dan po transferju pa je napihnjenost skoraj cisto sla stran. Danes sem 8. dan po transferju, imam pa ves cas zelo bolece prsi, napihnjenost pa malo je, malo ni. Vsake toliko zvecer dobim neke malenkostne krce, za enkrat res minimalno in danes sem imela grozen glavobol. Nestrpno cakam kaj bo v prihodnjiih dneh, meni so rekli, da naj test naredim 14. dan.. v dravljah itak sploh ni krvnega testa, ampak potem potrditveni UZ.
Kdaj imas ti namen delat test ? Jaz sem razmisljala, da bi probala naredit 10.dan, kot prebiram forume naj bi bil to ze tapravi dan za testirat, nevem… Sem presenecena, da sem do zdaj zdrzala, mislim da zato, ker se kar nekako ne bom upala pogledat rezultata.

mentos
jaz na gklj imam krvni test 25.03. ampak do takrat sigurno ne bom zdrzala, pa tudi nocem tam dozivet kaksnega neprijetnega rezultata,.. Tako da bom prej doma naredila test, nevem kdaj, je tudi mene strah, da bom razocarana in te popolnoma razumem. Jaz bom do konca vikenda pocakala, v ponedeljek je 12. dan in ce do takrat ne bo menstruacije se opogumim, tak je plan🙂 je pa res, da imam zelo redne menstruacije in bi jo morala dobit jutri ali v petek pa se mi zdi, da so znaki taki, da bo vsak cas prisla. Ampak glede na vse hormone se na to ni za zanasat. Joj kako se vlecejo te dnevi🙈

spega
ja, jaz pa tudi nebi testa prvic delala v torek zjutraj pred sluzbo (ko bo 14. dan), ker ne glede na rezultat bom rabila nekaj casa, da pridem h sebi… tako da jaz se malo nagibam, da bi ga naredila v nedeljo (to bi bil tudi moj 12. dan). Res se vlecejo tile dnevi, “na sreco” imam guzvo tako v sluzbi, kot z ostalimi stvarmi in mi kar hitro mineva, ampak sploh zvecer mi je pa najhujse, ko itak premisljujem a bo a ne bo, kok bi blo super ce bi koncno uspelo itd.. No vsaj cez pol oz. ti si ravno na pol sva pa ze prilezle 🙂

Neni7:
Načeloma ne klicejo, da so naju prvič klicali, je bila zgolj izjema. Jaz sem tudi čakala klic, v glavem, stres, da aploh ne govorim. Nato pa sva midva 6.dan klicala in je embriolog rekel, da dobiva po pošti. Očitno posta traja, če ti še nisi dobila? Jaz sem imela v sredo puncijo. Sem. Pa mislila, da ti že sigurno veš…

Vsem sreckam noseckam oskreno cestitam 😉 za vse ostale punce pa drzim pesti za postopek 💪.

Zvezdica08
Super, vidis kako se je dobro izslo. Kako sva teoreticno pisali, se sedaj uresnicuje 🥰😉.Upam, da bo torek uspesen 😊.
Jaz sem bila vceraj na UZ 12 dan in je rekel da je velikost endometrija 100mm, prenos bom imela pa v ponedeljek. Bova ocitno skupaj delali test in se spodbujali 😉.

tinkara2021
kakšna glupost ej! Men je reku da me kliče, da mi mal razloži, ker izvida ne bom razumela.
Plus da izvida še za 1.punkcijo nism dobila, k sm jo mela 14.2… tko da lahko si zračunaš, kok dolg bova čakale, da bova kej zvedle.
Dej javi, ko karkoli zveš, prosim!

neucakana
in
ema8585
čestitke za plusek!!
In držim pesti zdaj za plusek se za
mentos
in
spega.

Meni pa Reš vedno pove, koliko je foliklov, koliko so veliki in debelino endometrija. Če ne pove, ga pa vprašam, ampak ponavadi je vedno povedal. Imam itak max dva taka, ki se ki splača merit.
vijolica,
na tvoja vprašanja pa ne pozna odgovorov…

New Report

Close