Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Bravoo, supeeer 👏🤞🍀 Zdej pa se lepo crkljajte ♥️ Edino cike kar omejit na max 5 na dan, ce le gre in dobro jej 🙃 Naj ti hitro mine do testa oz. upajmo plusa ☺️
Danes mi je nosecnost potrdil, bije pa en srcek, upam da bo bil se naprej 😊🥰

Supeeeer samo da je eden in ta uredu 🥰 čuvaj ga. Ja s čiki bo najhujš, hrano pa imam rada takšno, ki jo sedaj potrebujem in mi ne bo problem. Edino čips bom pogrešala 😉
Sem pa od punkcije naprej kar slaba. Me skos špika in najhuje je, ka grem lulat. Je reku Reš, da dokler kaj boli je uredu, kadar ne bo čisto nič bolelo pa zna bit problem pri nosečnosti… tako da tebi zelo dobro kaže 🤗

Se strinjam z Resem, sem mu tud jst dans pojamrala, da se pocutim kot da imam neko virozo ze en mesec, cudne slabosti in predvsem bolecine v trebuhu so smotane. Je pa rekel, da tudi ce se simptomi umirijo, se ne pomeni, da je kaj narobe. Nimamo kaj kot cakat pa kar bo bo. Jst sem tudi ze od punkcije vsa narobe, tako da te cist razumem…tud to z lulanjem, mene se zdej zna kdaj bolet ko lulam.

Jaz pa sem mislila, da imam samo jaz takšne probleme. A si ti sploh šla kaj v službo po punkciji?
Ne morem niti dolgo ležat, ne sedet niti stat 😉 pa tudi vzravnano ne morem hodit. Imam čisto enake probleme kot po operaciji slepiča.
Sem rekla Rešu, da po Utrogestanu hodim še bolj pogosto na wc. Me začne ful trebuh bolet, če ne grem takoj in včasih sploh ni poln mehur. Pa mi je rekel, da če se to ne bo umirilo naj raje jem te tablete… sam to pa spet ne vem če bi…

Hvala vsem za deljene izkušnje, ste me kar konkretno pomirile 🙂 očitno je res odvisno od dolžine cikla in od reakcije samega telesa na minimalno stimulacijo. Jutri imam še en UZ, javim kako bo ❤️

levinja
in
mikrobio,
super za lepe novice.
Jaz sem danes Resa vprašala, če moram prej sporocit, če pridem med 5in6 zjutraj, pa je rekel, da ne, da naj samo pridem.
Sem pa na Clomidu, danes 8. Dan, danes sem imela 2 folikla, mi je dal še menopur za dva dni, v četrtek grem nazaj in pričakujem, da bo punkcija nekje konec tedna.

Evo punce, se vam še jaz pridružujem z eno dobro novico – danes teden grem po zamrznjenčka v naravnem ciklu. Ženska89 kdaj imaš ti prenos?

Hana41
držim pesti, da bi tokrat uspelo. Drgač pa jaz od sredine januarja jem matični mleček 2x dnevo – pojačano dozo. En mesec pred začetkom špikanja sem začela piti čaj, ki sem ga naročila v Stični. Prav tako sem si en cikel pred začetkom špikanja stavila obkladke iz gline (2-3 tedne ko ni menstruacije). Aja pa med menstro tudi čaja nisem pila.
To sem prakticirala po priporočilu osebe, ki se je dolgo mučila z ivf postopki. Ona pravi, da ji je ravno to pomagalo. Je pa ravo tako kot ti imela zelo malo foliklov pred to “kuro”.
Škodit sigurno ne more, ker so vse 3 stvari naravne.

Draga

Microbio,
cestitke in naj bo ta srcek s tabo se nadaljnjih 8 mesecev ❤ Zelim ti dobro pocutje v prihodnje in cim manj nosecniskih tegob. 🤗

Levinja,
tudi tebi cestitke za pikici in drzim pesti, da obstaneta. ❤ Me “ta stare” se ne bomo dale kar tak odpisat 😂 ker stara kopriva ne pozebe hahaha.

Mene pa ocitno ta menopur hudo zdeluje. Tako sem utrujena in brez moci, da bejz v rit. Jajcniki so se tudi zaceli oglasat, v petek imam 2. UZ. Ne vem cemu bi sicer pripisala to slabo pocutje, vcasih se mi zdi, da bom kar skup zlezla. V 1. postopku mi je bilo po gonalu vse ok, nobene cudne indikacije. Naj bo vsaj ploden ta postopek, ce me ze mantra 🤞🙏

Marsena,
kako si kaj? Nazaj v borbeni poziciji? Javi se mi kaj 🤗

hana41
kako pa to, da se je odločil za stimulacijo s klomidom ? ker si prejšnič slabo odregairala na gonadotropine? držim pesti, da rata!

Fracek
drzim pesti, da bo kul, cez cca koliko casa se pricakuje punkcija?
Mi2a sva tudi zdaj startala z 2. postopkom, in gre zgleda hitreje kot prejšnič, samo nevem ni vidit lih neko veliko št. foliklov, tako da me je kar malo strah kaj bo na punkciji 😛 pa glede na to, da imam AMTH cez 2 in kao nobenih tezav ne bi smelo bit tako,..ali pac? res je, da me sicer ni dal na nek visok odmerek,.. kdo bi vedel… bomo videli

Vsem puncam hvala za lepe zelje, res cenim to in vam zelim vse dobro v tem dolgotrajnem, mucilnem postopku.
Teb pa

mikro_bio88
upam da se stvari kmal mal normalizirajo., da navs tolk boga.

Mam pa en question za vas..
Po 15 dnevih prenosa 1 blastociste na 5 dan, kao nosecnost 4 tedne in 6 dni sm mela beto 3000, nakar sm sla dons se na adrio lab (radovednost) dat beto in sem dobla rezultat 17000. Vem da so to se vedno znotraj referencnih vrednosti rezultati ampak vse je na top meji.. Se vam zdi normal tolk velka beta? Ma kera kej pojma o tem? Ful hvala za kakrsnokol info.. Nimam pa nbenih krvavitev, mal me zelodec boli, pa spodi kej spikne, ponavad ponoc mam jst kolobracije.. Drgac pa brez posebnosti, razen ogromna prsa..

Aja pa po petih dnevih sm sla spet beto dat.. Gledala sm kalkulator se mi lih 98% na 2 dni pa 71min podvaja 😀

Drgac pa glede dodatkov sem jst tud maticni mlecek imela/ga se mam. Mako se spomnim se na dva dni, pa pegasti badelj (vsak zihr zarad prebave) mal sm se mucla se z algam, pa mi nekak ne grejo.. 🙂 raj pojem kako skuhano cvetaco al pa brokoli kr tko k pa da si neke smutije z unim delam, se mi zdi bolj bliz nasem organizmu.

Drgac sm pa slisala sam to, da ne kak ingver no go kr kao neki “krc maternico” pa ga poskusam ne vec uzivat.. To zaupam unim k se jim da s tem extra zdravim nacinom prehranjevanja in razmisljanja ukvarjat. Jst sm zagovornik tega da poslusam svoje telo 🙂 kaj rab.. Moj trenutno od zacetka postopka vsak dan rab borovnice, in ga poslusam tojto..

TT-38
jaz sem imela 17. dan po transferju 3 dni starega zarodka beto 4875 . Točno en teden kasneje na adrialab 46323. Se mi zdijo tvoje številke še kar primerljive. Danes (5 in pol tednov po transferju) sem imela potrditveni UZ in vse zgleda zaenkrat ok. Srček bije 🙂

mikro_bio88
super, da tudi pri tebi zgleda kakor mora! 🙂

Držim pesti tudi za vse ostale, da čim prej ugledate plusek!

Si bom zapomnila in probala, ko pojem vse, kar imam zdaj doma. Zdaj imam cel kup nekih dodatkov, od Q10, inositola, omega 3, dhea… Da vidim, če bo kaj pomagalo, bom vztrajala 3 mesece… Če ne bo, potem pa matični mleček. Raje ne povem, koliko vseh dodatkov imam zdaj🙈

Hvala Evy. Ja prejšnjic na 200 Puregona nisem nič pridelala, tako da gremo zdaj s klomidom poskusit. Sem mislila, da bo samo klomid, pa mi je za dva dni se menopur dodal
Grem zdaj nazaj brat se enkrat nasvete, kako ga zmesat

Aja,

evy,
kdaj imaš ti predvideno punkcijo? Držim pesti, da folikli lepo zrastejo.

Čestitke za res super novice,

TT38,
Mikro_bio
in
Lucy123.
Želim vam res lepo nosečnost. Zadihanost in tegobe s spanjem ter slabosti, napihnjenost spadajo zraven. Držim pesti, da se v drugem trimestru vse umiri. Pri zadihanosti oz. vrtoglavici poiskusite dodatke železa. Tudi šumečke so mi za začetek pomagale, kasneje mi je ginekologinja predpisala Tardyfer.

Upanje2,
žal mi je, da ni prišlo do transferja. Navijam torej prihodnji mesec. Saj si rekla, da aprila nadaljuješ?

Bubi
Jaz sem na stimulaciji (Gonalpeptyl in Bemfola 225) od 3.3., pa se še vedno niso odločili za punkcijo. V prvem (kratkem) postopku sem jemala Gonal f 11dni… Ko sem vprašala, zakaj gre pri meni tako počasi, so mi odgovorili tako kot je zapisala TT, da vsaka od nas odreagira drugače in da raje vidijo, da folikli rasejo počasneje. Tako kot ti, tudi jaz jutri zvem, kako dalje.

levinja
lepo grej in držim pesti za + Prav tako držim pesti za ostale, ki vas v teh dneh čaka krvni. Sicer sem na hitro preletela tale mesec, ma če se ne motim, vas je kar nekaj.

Hana
Upam, da punkcija uspe in se tokrat oba oplodita ter zrasteta.

Dobro jutro punce.. kolko tem se je obrnilo 😱

mikro_bio88
viiiidiiiiiiis da je bilo vse v redu na potrditvenem ❤️ Naj tako ostane do konca 🍀😊
TT38
tudi tvoja beta je odlicna ❤️
Vsem ostalim, ki se pikate ali ze grejete pikice zelim pogumno naprej 😊

Mene se kr prebava malo mucu, sicer malo boljsa je, ampak so se mi dodale slabosti.. Jaz ne vem vec ali je to res posledica horminske terapije ali kaj drugega. Ima katera podobne izkusnje? Da se je sestavljala tudi po neuspesnem prenosu se kr nekaj casa? Da je imela slabosti in podobno?

Hana41
hej nevem še, najprej je že kazalo, da v petek, pa pravi, da so mi folikli malo zaspali (očitno je bila bemfola 150 in gonapeptil zame bolj pravilna izbira); je tudi sedaj meni poleg pruegona 175 in orgalutrana za dva dni dodal še menopur 75. Se mi zdi pa da zgleda manjše število kot prvič,… bili pa videli, je pa res da sem tudi v prvem postopku imela punkcijo 14.dan, izgleda da bo sedaj enako, upam pa da tudi ti na levi strani zrastejo, da jih bo saj ene par 😛
Drugace pa menopur; odlomis ampulo tekocine pri piki; preneses tekocino v vialo s praskom, premesas s pomocjo brizge (noter ven, noter), v kolikor se ne raztopi in se špikneš; pripravis tik prej, ne v naprej in kar je kul, ne rabi bit v hladilniku, tako da ne skaces s mini hladilno torbo naokoli 🙂

Bubi
tudi pri meni ne gre nevem kako hitro, je bil danes kar malo presenecen, pa sem imela v prvem postopku 14. dan punkcijo, izgleda da bo enako sedaj.

mikro_bio88
bravo cestitkeeee! zdaj pa samo mirno do konca 🙂

Fracek
tudi vreme oz. ta nihanja v temepraturah ne pripomorejo k dobrem počutju:P

New Report

Close