IVF/ICSI/IUI 2021
Supeeeer samo da je eden in ta uredu 🥰 čuvaj ga. Ja s čiki bo najhujš, hrano pa imam rada takšno, ki jo sedaj potrebujem in mi ne bo problem. Edino čips bom pogrešala 😉
Sem pa od punkcije naprej kar slaba. Me skos špika in najhuje je, ka grem lulat. Je reku Reš, da dokler kaj boli je uredu, kadar ne bo čisto nič bolelo pa zna bit problem pri nosečnosti… tako da tebi zelo dobro kaže 🤗
Se strinjam z Resem, sem mu tud jst dans pojamrala, da se pocutim kot da imam neko virozo ze en mesec, cudne slabosti in predvsem bolecine v trebuhu so smotane. Je pa rekel, da tudi ce se simptomi umirijo, se ne pomeni, da je kaj narobe. Nimamo kaj kot cakat pa kar bo bo. Jst sem tudi ze od punkcije vsa narobe, tako da te cist razumem…tud to z lulanjem, mene se zdej zna kdaj bolet ko lulam.
Jaz pa sem mislila, da imam samo jaz takšne probleme. A si ti sploh šla kaj v službo po punkciji?
Ne morem niti dolgo ležat, ne sedet niti stat 😉 pa tudi vzravnano ne morem hodit. Imam čisto enake probleme kot po operaciji slepiča.
Sem rekla Rešu, da po Utrogestanu hodim še bolj pogosto na wc. Me začne ful trebuh bolet, če ne grem takoj in včasih sploh ni poln mehur. Pa mi je rekel, da če se to ne bo umirilo naj raje jem te tablete… sam to pa spet ne vem če bi…
Jaz sem danes Resa vprašala, če moram prej sporocit, če pridem med 5in6 zjutraj, pa je rekel, da ne, da naj samo pridem.
Sem pa na Clomidu, danes 8. Dan, danes sem imela 2 folikla, mi je dal še menopur za dva dni, v četrtek grem nazaj in pričakujem, da bo punkcija nekje konec tedna.
To sem prakticirala po priporočilu osebe, ki se je dolgo mučila z ivf postopki. Ona pravi, da ji je ravno to pomagalo. Je pa ravo tako kot ti imela zelo malo foliklov pred to “kuro”.
Škodit sigurno ne more, ker so vse 3 stvari naravne.
Draga
Mene pa ocitno ta menopur hudo zdeluje. Tako sem utrujena in brez moci, da bejz v rit. Jajcniki so se tudi zaceli oglasat, v petek imam 2. UZ. Ne vem cemu bi sicer pripisala to slabo pocutje, vcasih se mi zdi, da bom kar skup zlezla. V 1. postopku mi je bilo po gonalu vse ok, nobene cudne indikacije. Naj bo vsaj ploden ta postopek, ce me ze mantra 🤞🙏
Mi2a sva tudi zdaj startala z 2. postopkom, in gre zgleda hitreje kot prejšnič, samo nevem ni vidit lih neko veliko št. foliklov, tako da me je kar malo strah kaj bo na punkciji 😛 pa glede na to, da imam AMTH cez 2 in kao nobenih tezav ne bi smelo bit tako,..ali pac? res je, da me sicer ni dal na nek visok odmerek,.. kdo bi vedel… bomo videli
Vsem puncam hvala za lepe zelje, res cenim to in vam zelim vse dobro v tem dolgotrajnem, mucilnem postopku.
Teb pa
Mam pa en question za vas..
Po 15 dnevih prenosa 1 blastociste na 5 dan, kao nosecnost 4 tedne in 6 dni sm mela beto 3000, nakar sm sla dons se na adrio lab (radovednost) dat beto in sem dobla rezultat 17000. Vem da so to se vedno znotraj referencnih vrednosti rezultati ampak vse je na top meji.. Se vam zdi normal tolk velka beta? Ma kera kej pojma o tem? Ful hvala za kakrsnokol info.. Nimam pa nbenih krvavitev, mal me zelodec boli, pa spodi kej spikne, ponavad ponoc mam jst kolobracije.. Drgac pa brez posebnosti, razen ogromna prsa..
Drgac pa glede dodatkov sem jst tud maticni mlecek imela/ga se mam. Mako se spomnim se na dva dni, pa pegasti badelj (vsak zihr zarad prebave) mal sm se mucla se z algam, pa mi nekak ne grejo.. 🙂 raj pojem kako skuhano cvetaco al pa brokoli kr tko k pa da si neke smutije z unim delam, se mi zdi bolj bliz nasem organizmu.
Drgac sm pa slisala sam to, da ne kak ingver no go kr kao neki “krc maternico” pa ga poskusam ne vec uzivat.. To zaupam unim k se jim da s tem extra zdravim nacinom prehranjevanja in razmisljanja ukvarjat. Jst sm zagovornik tega da poslusam svoje telo 🙂 kaj rab.. Moj trenutno od zacetka postopka vsak dan rab borovnice, in ga poslusam tojto..
Držim pesti tudi za vse ostale, da čim prej ugledate plusek!
Čestitke za res super novice,
Dobro jutro punce.. kolko tem se je obrnilo 😱
Vsem ostalim, ki se pikate ali ze grejete pikice zelim pogumno naprej 😊
Mene se kr prebava malo mucu, sicer malo boljsa je, ampak so se mi dodale slabosti.. Jaz ne vem vec ali je to res posledica horminske terapije ali kaj drugega. Ima katera podobne izkusnje? Da se je sestavljala tudi po neuspesnem prenosu se kr nekaj casa? Da je imela slabosti in podobno?
Drugace pa menopur; odlomis ampulo tekocine pri piki; preneses tekocino v vialo s praskom, premesas s pomocjo brizge (noter ven, noter), v kolikor se ne raztopi in se špikneš; pripravis tik prej, ne v naprej in kar je kul, ne rabi bit v hladilniku, tako da ne skaces s mini hladilno torbo naokoli 🙂