IVF/ICSI/IUI 2021
Živjo vsem, evo, včeraj prvi UZ pri Rešu, se mu je precej mudilo, komentiral je samo, da so folikli še mali in bo treba še špikanje. V sredo imam spet UZ tokrat pri Lomškovi, upam, da si bo ona vzela več časa. Imam pa zadnja 2 dni res veliko željo po spolnih odnosih in sem malo brala po netu in več ali manj pišejo, da niso prepovedani do par dni pred punkcijo. Hormoni delajo svoje 😀 ste ve imele spolne odnose v času stimulacije?
Naj vas potolazim, da dolgi postopek tudi bi noben bav bav, jaz ga dobro prenasam. Pac veliko vec dni pikanja in kaksen UZ vec, to pa je tudi vsa razlika, razen ce ste seveda obcutljive na stimulacijo in imate kaksne stranske ucinke. Mogoce sem malo bolj utrujena, ampak pri tem vremenu nisem ziher, da ni ze kaksna spomladanska utrujenost na delu.
Pozdravljene soborke
Sem nova na tem forumu in v prvem kratkem protokolu ICSI. Ker me trenutno moja situacija kar pošteno skrbi, me zanima, če je katera imela podobno izkušnjo…
Danes je 11 dan špikanja z Gonapeptylom in Puregonom (100) in mi je že na dveh kontrolnih UZ bilo rečeno, da folikli ne rastejo tako ‘hitro’ kot bi morali. Dobesedno nisem ničesar občutila do nekje osmega dne špikanja, pa še to me zdaj samo mičkeno zbode tu in tam, in razen utrujenosti in bolečih prsi nimam nobenih drugih stranskih učinkov.
Res je, da so moji cikli v povprečju dolgi 32 dni, tako da so tudi ovulacije kasnejše, ampak me zdaj zelo skrbi, da bi se zaradi nezadostne rasti folikov zgodilo, da mi čez par dni rečejo, da punkcije sploh ne bo. Je to možno, lahko to naredijo? Kakšne so vaše izkušnje?
Hvala za vse odgovore ❤️
bi znalo bit tudi ker so te dali na zelo nizek odmerek, pri dnih pac traja malo dlje in je odvisno od kombinacije, ki jo dobis; jaz sem mela v prvem primeru bemfolo in gonapeptil; punkcija 14 dan; sedaj pa samo puregon in dobim cez par dni se oraglutran in zaenkrat kaze da bo punkcija kak dan prej, nevem pa ne.
Jaz lah sam iz svojih izkusenj povem, da sem bila tako boga med spikanjem da nic jasno, spala nisem, 2 dni so me noge celo noc bolele, dobesedno sem jih vlekla za sabo ampak sele po tisti drugi inekciji, tko da sm psiholosko predelala tolk hitr material k je blo nevzdrzno se se dolg spikat.. Nic nisem mogla..
Sem se pa res zelo bala, da se ne bo nobena celica oplodila in danes presenečenje… kar 3 so se oplodile. Nisem mogla verjet. In končno tudi sama grejem 2 pikici 🙂
Tako da tudi pri naših letih nismo še za odpis.
Js sm mela prvic punkcijo na 10 dan z bemfolo300 pa zadnje 3 dni še neki na c. Sem pa lih učer začela z špikanjem tokrat puregon 300 in gonapeptyl. Mal me skrbi ker je took velika doza da nebi blo kašne hude hiperstimulacije, tud reš je reku d redko katera dobi took veliko dozo… kaj je sploh razlika med bemfolo pa puregonom? Prvič sm mela 5 celic kar se mi spet nezdi took slabo da bi mi moral dat zdej took višjo dozo…je mela že katera kaķšno podobno kombinacijo?