Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Živjo vsem, evo, včeraj prvi UZ pri Rešu, se mu je precej mudilo, komentiral je samo, da so folikli še mali in bo treba še špikanje. V sredo imam spet UZ tokrat pri Lomškovi, upam, da si bo ona vzela več časa. Imam pa zadnja 2 dni res veliko željo po spolnih odnosih in sem malo brala po netu in več ali manj pišejo, da niso prepovedani do par dni pred punkcijo. Hormoni delajo svoje 😀 ste ve imele spolne odnose v času stimulacije?

Polix,
kar privosci/ta si, itak bosta potem od punkcije pa do potrditvenega UZ na suhem, tako da hop hop 🤣 Ce se dobro pocutis, ne vidim problema.

Naj vas potolazim, da dolgi postopek tudi bi noben bav bav, jaz ga dobro prenasam. Pac veliko vec dni pikanja in kaksen UZ vec, to pa je tudi vsa razlika, razen ce ste seveda obcutljive na stimulacijo in imate kaksne stranske ucinke. Mogoce sem malo bolj utrujena, ampak pri tem vremenu nisem ziher, da ni ze kaksna spomladanska utrujenost na delu.

Microbio,
ja, sem tudi jaz otrok kadilske generacije starsev in tudi moja mama je bila kadilka pred obema nosecnostima. Ta odvisnost me mori predvsem zato, ker rada kadim in sem potem samo se bolj nervozna, ko studiram, da moram nehat in posledicno kadim se vec. Dejansko tudi sama ne verjamem, da bi bili samo ciki pri nama problem, ampak koristijo pa zagotovo ne. Vedno sem govorila, da bom nehala, ko bom noseca 🤪 pa noce bit haha. Bom morala krepko omejit, upam, da mi rata ze ta teden, ker mi sedaj med postopkom vedno bolj nabija vest. 🤔

Tinkara2021
a si ti mogoče v Pragi kej uprašala, kok stane pri njih PGD? Jaz sem gledala mal Španijo… eno kliniko v Valenciji k je baje svetovno priznana itd… in stane neki čez 8.000€ 🙂 🙂

fracek
tudi jaz sem kadilka pa se mi zdi, da tudi zadnje čase kadim še več kot ponavadi. Vem, da bi mogla nehat pa je takoo težkoo.. drugače se tolažim pa vem, da ni dobra tolažba in samo sama sebi lažem na ta način, da mislim, da tudi narkomanke in ne vem kdo vse lahko zanosi bom pa tudi jaz s temi čiki lahko..

mikro_bio88
in
Hana41
hvala!
Aja zjutraj se dajejo injekcije? Sem bila prepričana, da se zvečer….ok potem pa zjutraj.
In tudi mioinozitol je naročen. Zdaj pa gremo novim zmagam naproti ….
Lep večer punce

Zasanjana90x
če si v Dravljah, se dajejo zjutraj, če si na GKLJ se dajejo zvečer..

Neni7:
Ja, na tej kliniki v Pragi stane PGD 8900 EUR (en stimuliran cikel), 12500 (dva stimulirana cikla). Želijo dobiti vsaj 6 blastocist, zato včasih stimulirajo 2x ali več krat. To ne vključuje zdravila in test kariotipa. Pa še, da pripravijo sondo tudi zaračunajo, če je še nimajo. Veliki strošek, brez garancije. V Ljubljani načeloma želijo minimalno vsaj 3 zarodke, da sploh testirajo. To je bilo na listu, ki smo ga morali podpisati na PGD posvetu. Nama sicer pregledajo tudi enega, ker je najin zadnji dovoljen postopek. Za umetno oploditev so leta sedaj umaknila, za PGD pa se še ni noben zavzel in zaenkrat je meja 40 let…

Tinkara2021
OMG! Res no comment!!! Držim pesti! Javi, ko dobiš klic

Hana41
Ta postopek s klomidom in punkcijo je imela moja prijateljica po 7 letih boja. In je edini, ki je uspel!!! Tako da, le pogumno.

Pozdravljene soborke

Sem nova na tem forumu in v prvem kratkem protokolu ICSI. Ker me trenutno moja situacija kar pošteno skrbi, me zanima, če je katera imela podobno izkušnjo…

Danes je 11 dan špikanja z Gonapeptylom in Puregonom (100) in mi je že na dveh kontrolnih UZ bilo rečeno, da folikli ne rastejo tako ‘hitro’ kot bi morali. Dobesedno nisem ničesar občutila do nekje osmega dne špikanja, pa še to me zdaj samo mičkeno zbode tu in tam, in razen utrujenosti in bolečih prsi nimam nobenih drugih stranskih učinkov.

Res je, da so moji cikli v povprečju dolgi 32 dni, tako da so tudi ovulacije kasnejše, ampak me zdaj zelo skrbi, da bi se zaradi nezadostne rasti folikov zgodilo, da mi čez par dni rečejo, da punkcije sploh ne bo. Je to možno, lahko to naredijo? Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala za vse odgovore ❤️

Neni 7 hvala.
A še lahko vprašam- po injekcije v Dravlje se gre 2.dan M ok med 5.in 6.00 uro zjutraj. Kaj pa ce te ustavijo policisti? glede na to, da je se vedno policijska ura..ne dobimo pa nobenega sms-a nič..hm..Kako ste druge to uredile?

Prvi dan M moraš poslati sms zdravniku, ki te vodi v postopku – ta ti potem odpiše ob kateri uri se naslednji dan zglasiš v Dravljah po injekcije. Če te slučajno ustavijo pač pokažeš ta sms in je rešeno.

mention]zvezdica08[/mention] o hvala ti za info, nisem vedela za sms. 😊 okej potem pa ne bo problema.

bi znalo bit tudi ker so te dali na zelo nizek odmerek, pri dnih pac traja malo dlje in je odvisno od kombinacije, ki jo dobis; jaz sem mela v prvem primeru bemfolo in gonapeptil; punkcija 14 dan; sedaj pa samo puregon in dobim cez par dni se oraglutran in zaenkrat kaze da bo punkcija kak dan prej, nevem pa ne.

polix
ce ti pase lahko vse do par dni pred punkcijo ko naj bi moski 3 dni abstiniral

microbio_88
in ostale kateri dan ste mele v povprecju punkcijo?

Jaz sem imela punkcijo 12. dan, imela pa sem Bemfolo 225 in Orgalutran.

Jaz sem imela punkcijo na 9 dan al pa 10, nisem zihr, 11 celic folikli vsi okrog 20 21 22 Ni pa kle nbena ista, in sploh ne smes delat primerjave.. Ene hitrej reagirajo, druge kasnej..
Tko da se okrog tega ni za obremenjevat.. 🙂

To kar je TT-38 napisala popolnoma drzi, vsaka odreagira drugace. Jst sem zacela z injekcijami 31.1., 9.2 pa sem imela punkcijo, to je torej cca 8. dan od zacetka spikanja. Imela pa sem diphereline in bemfolo 225.

Jaz lah sam iz svojih izkusenj povem, da sem bila tako boga med spikanjem da nic jasno, spala nisem, 2 dni so me noge celo noc bolele, dobesedno sem jih vlekla za sabo ampak sele po tisti drugi inekciji, tko da sm psiholosko predelala tolk hitr material k je blo nevzdrzno se se dolg spikat.. Nic nisem mogla..

Bubi
nič se ne sekiraj glede trajanja špikanja, tudi meni so folikli počasi rastli in sem imela punkcijo na 14. dan špikanja. Nisem imela prav nobenih stranskih učinkov, razem občasno se mi je malo vrtelo in prsi so me malo bolele. Sem pa imela Gonapeptyl in Bemfolo 300.
mikro_bio88,
Fracek
in
Polix
tudi jaz sem kadilka in imam 39 let 😉 malček sem sicer zmanjšala ampak bo potrebno še prepolovit. Sem mnenja, da bi bil prevelik šok za telo, če bi kar naenkrat prenehala kaditi.
Sem se pa res zelo bala, da se ne bo nobena celica oplodila in danes presenečenje… kar 3 so se oplodile. Nisem mogla verjet. In končno tudi sama grejem 2 pikici 🙂
Tako da tudi pri naših letih nismo še za odpis.
Mikro_bio
kako je bilo na UZ? Koliko srčkov bije?

Js sm mela prvic punkcijo na 10 dan z bemfolo300 pa zadnje 3 dni še neki na c. Sem pa lih učer začela z špikanjem tokrat puregon 300 in gonapeptyl. Mal me skrbi ker je took velika doza da nebi blo kašne hude hiperstimulacije, tud reš je reku d redko katera dobi took veliko dozo… kaj je sploh razlika med bemfolo pa puregonom? Prvič sm mela 5 celic kar se mi spet nezdi took slabo da bi mi moral dat zdej took višjo dozo…je mela že katera kaķšno podobno kombinacijo?

New Report

Close