IVF/ICSI/IUI 2021
Hello hello.
Fracek, jst sem tudi kadilka pa ceprav kadim najmanj 3x manj kot prej in se to ne vec navadnih cigaretov. Vse zenske v moji familiji so strastne kadilke pa so nas vse inele po vec otrok brez kakrsnega koli problema. Moja mami je zanosila celo v 38. letu starosti, ker je samo 1 tabletko pozabila spit pa bi tudi mogla imet zaradi kajenja fuuul nizko rezervo in slabe celice. Kar se kajenja tice vemo da nikakor ni zdravo, kvecjemu skoduje, a vseeno ne moremo za vse vedno krivit cike. Sploh ob dejstvu da so na klinikah kolone zensk, ki ne kadijo in mecejo denar na svakojake cicipokije pa vseeno celice niso dobre. Kakor smo se mi na faksu ucili, je veliko v genetiki, vcasih se da pojasnit zakaj genetski material ni ok, vcasih pa tudi ne, ker je veliko prevec dejavnikov vpletenih in tezko dokazes korelacijo tocno z enim od njih. Ne ocitaj si prevec, edino zmanjsaj kolicino do 5 na dan. Jst sem cca leto in pol nazaj kadila skatlo in pol na dan, ze kako leto pa 3-5. Ce se dovolj strmam bom se to opustila.
Amh imam 0.57, nikoli kadila. Me pa zanima, kaj si brala glede dolgega postopka pri starejših? Je bolj učinkovit? Jaz sem imela v prvem IVF s kratkim protokolom z visoko dozo Puregona samo 2 folikla, brez celic.
Se priporočam za kak Link do članka pa zanima me, kakšno terapijo si imela tokrat? Pa držim pesti za zdrave blastociste!
Živjo punce,
Vsem, ki ste že pričakale naš težko pričakovan + čestitke!!
Tako, konec meseca tudi midva začneva najin prvi ICSI postopek v Dravljah (verjetno 28./29.3) – še katera punca začne takrat?
Ful sem hvaležna za to skupino, saj res pridobiš ogromno informacij in mislim, da je potem tudi malo lažje, se predvsem soočiti s tem strahom kaj bo. Po eni strani sem vesela, da se končno stvari premikajo, po drugi strani me je tudi strah kaj bom in kako bom vse skupaj prenašala. Ampak ta vprašanja se nam verjetno vsem porajajo po glavah 🙂
Ker imam visok prolaktin, bom morala poleg injekciji dnevno jemati tudi bromergon (pol tabletke na dan). Bomo videli, upam na najboljše-nabavila sem si tudi še zaloge Fertil up 🙂
hvala
Če sem prav sledila si injekcijo oz. injekciji dajate vsak večer ob isti uri? Prvič pa vam je pokazal zdravnik, kako se naj to dela? Injekcije verjetno dobiš na kliniki, ni potem še potrebno v lekarno?
Kako je to potem v praksi – Prvi dan M je prvi dan injekcije? Ampak nekje sem zasledila, da se ti mora res uliti M – kar šteje za prvi dan. Če dobiš npr. M ( da se ti res ulije) v torek nekje ob 10.00 – moraš ta na javiti na kliniko in potem naslednje jutro priti po injekcije?
Se opravičujem, če se preveč zakomplicirala, ampak glede na to, da se mi zdi, da ti na kliniki, vsaj v Dravljah ne povedo nič kaj ˝ornk˝ sem res hvaležna za to skupino ter za vse informacije 🙂
Res hvala za tvojo izkušnjo. Glede na to, da se v prvem poskusu nisem dobro odzvala na kratkem postopku s Puregonom, bom Rešu predlagala, če mogoče poskusimo z dolgim. Niti ne vem, koliko so mu kaj všeč naši predlogi:) Ampak mene je to prepričalo, da pride več enakomernih foliklov, ker jaz sem imela dva velika, ostale pa premajhne za punkcijo. Stranskih učinkov se pa nic kaj ne veselim, že zdaj sem zelo slabo spala.
Hvala še enkrat 🙂
Ce imas pcos je potem mioinozitol eden od glavnih dodatkov zate, ki bi ti znali kar ornk pomagati. S hrano si ne beli prevec glave, ker nima tako zeli velikega vpliva, bolj gre za potesitev slabe vesti in izcrpavanje zadnjih moznosti. So pa po pozitivnem delovanju znana naslednja zivila: avokado, mango, hmelj, prosena in ajdova kasa, antioksidanti (katehini iz zelenega caja, ubikinol, piknogenol, beta karoteni, E in C vitamin + D vit., astaksantin…), veliko PROTEINOV za rast foliklov, cim manj sladkorja! in morda brezglutenska polnovredna prehrana (polnovredni OH) in brez mlecnih izdelkov razen domace maslo in domaci fermentirani izdelki (kefir, sirotka), veliko vode in sadja ter predvsem zelene zelenjave. Prehrana naj bi bila cim manj procesirana in kaloricna v primeru nizje telesne teze. Morda se ingverjev caj s cimetom ter sok rdece pese, fige v olivnem olju, orescki (predvsem brazilski).
Jst se tega nisem v celoti drzala in blizje kot sem bila postopku manj sem se drzala vsega tega. Sicer pa noben znanstveni clanek ne potrjuje vplivov prehrane in antioksidantov na boljso plodnost. Ampak ko si obupan probas vse, da si ne ocitas.
Ko dobis M prvi dan (se mora kar vliti), gres drugi dan v Dravlje (ob 5:00-6:00 moras bit tam v cakalnici) po injekcije in prvo dozo ti da zdravnik (s tem ti tudi pokaze kako rokovati s tem) in ti pove kateri dan prides na prvi UZ. Nic ti ni treba javit, da prides (velja za vikende, med tednom pa ne vem kako je).