IVF/ICSI/IUI 2021
Hvalaaa. Ja, moj problem je endometrioza vec kot 10 let. V osnovi gledajo razmerje estrogena, progesterona in testosterona. Pri PCOS pa razmerje med FSH in LH. Vem, da najblizje nam to dela ena zdravnica v Zagrebu, prej je delala to tudi v Slo. v sklopu alternativne medicine. Moja stimulacija: Diphereline 0,1 in Bemfola 225.
[/quote]
Sama sem sicer diagnozo endom. tudi pokasirala lani, na diagnosticni laparo, nisem pa imela nikoli nobenih tezav zaradi tega, ciklus tocen, ovulacije tocne, nikje v jajcevodih jajcnikih zarastlin.. skrata naj naravno ne bi bil problem (ce odstejemo desni jajcevod, ki so mi ga tko fajn porihtali, ko sem bila kot otrok slepic operirana, da je bil zlepljen na maternicno steno ) stimulacijo sem imela v prvem postopku podobno kot ti; gonapeptil, bemfola 150, baje sem dobro odreagirala, ni bilo pa nekaj ogromno celic na koncu. Bomo videli kaj bo sedaj z drugo terapijo.
Oprosti, ker sem ze pozabila, v kateri fazi postopka si sedaj? Glava mi ne dela, ker se slabo pocutim in vse pozabljam.
Jaz imam terapijo puregon150 in gonapeptyl 0,1mg/ml. Je še katera imela to? Kako ste odreagirale? Jaz sem si prvi inekciji dala sama ampak mi je ubistvu on prijel roko in porinil notri, je vrjetno vedel, da se bom sama bolj obotavljala. Me res ni nič bolelo. Zdaj, ko mi jih daje moj veliko bolj boli. Danes je šele četrti dan, v soboto imam prvi UZ. Upam, da bo kaj dobrih novic .
Probaj moj recept: zmiksaš pol avokada, 1 banano, cimet, eno malo žlicko ali še manj javorjevega sirupa in cca 2 dcl vode. Potem dodaš eno žlico chia semen in za 10 min v hladnik, da semena nabreknejo. Meni je ful dobro.
Ja se strinjam glede kakovosti hrane… jaz bio sploh ne kupujem, ker mislim, da ni nobene razlike. Zelenjavo pa jemo skoraj vedno domačo.
Danes si dam stopko in v petek imam punkcijo. Bo pa že 14. dan od špikanja… upam da kaj pridelam
Hvala vsem za vaše odgovore, očitno je potem čisto vse ˝normalno˝ kar se tiče prve menstruacije po stimulaciji.
Kar se tiče čakalnih dob v gklj, sem sama dobila termin 11.5. za prvi pregled, torej skoraj točno 2 meseca. So mi pa napisali, da naj s sabo prinesem vse izvide, ki jih imam in da jih bodo na prvem posvetu preučili in določili kaj, če kaj je še potrebno dodati. Tporej predvidevam, da ne bom šla celotne procedure od začetka.
Res je zanimivo brat primerjave med klinikami. Se mi zdi, da so punce v osnovi se najbolj zadovoljne z GK Lj, ker Res in Mb sta pa totalno nasprotje – po mojem obcutku Res “stepa” postopke kot po tekocem traku in, kot berem, je treba vzet v zakup se njegov posebni odnos, v Mb pa cakalne vrste, da te sezuje, odnos pa (po mojih osebnih izkusnjah) zelo na nivoju.
Nimam pa izkusenj s tem, ce se sploh katera klinika zavzame, zakaj ni uspelo? Kaksne so izkusnje tistih, ki ste dale skozi ze vec postopkov? Sama grem sicer zdaj v 2. postopek in ce tokrat ne bo uspelo, bom tudi zagotovo v precepu, kaj je se za naredit. Predvsem me zanima, ce se da kako vplivat na uspesnost vgnezditve, glede na to, da sta za mano ze 2. prenosa, primarna neplodnost, nepojasnjena. Na enem tujem forumu sem brala, da prakticirajo baby glue, kot nekaksno lepilo, ki naj bi pomagalo zarodku, da obstane. Po mojem se bi jaz tudi odlocila naslednjic za scraching maternice in vprasala bom za aspirin …
V GKLj se tudi noben ne ukvarja s tem, zakaj postopek ni uspel, še manj, zakaj je odziv na stimulacijo dober/slab itd.. mislim, da je to itak pomanklivost, ki jo imamo povsod v sloveniji… štepa se postopke in upa na boljše čase.. men je blo npr pri Rešu vsaj kul, da ti ne daje nekega lažnega upanja, pove tko k je, nima neke narjene optimistične face itd.. v Lj pa ti ful vlivajo nekega fake optimizma in upanja, na konc pa itak en velik drek vse skp. Sam še bolj si razočaran.. no ja, odvisno kakšn si tip. Jaz sem se z Rešem res štekala in me je spravu vsakič v dobro voljo.. je pa odvisno sevede, kaj kdo rabi da se dobro počuti.
Srečno pri menjavi klinike!
Evo
Kot rečeno, ne vem če bo na gklj kaj drugače, a se vseeno nadejam tega, da če nič drugega bom dobila bolj strokovno podprto razlago in predstavljene vse možnosti in dejstva. Lahko, da se pa tudi motim..