Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hvalaaa. Ja, moj problem je endometrioza vec kot 10 let. V osnovi gledajo razmerje estrogena, progesterona in testosterona. Pri PCOS pa razmerje med FSH in LH. Vem, da najblizje nam to dela ena zdravnica v Zagrebu, prej je delala to tudi v Slo. v sklopu alternativne medicine. Moja stimulacija: Diphereline 0,1 in Bemfola 225.
[/quote]

Sama sem sicer diagnozo endom. tudi pokasirala lani, na diagnosticni laparo, nisem pa imela nikoli nobenih tezav zaradi tega, ciklus tocen, ovulacije tocne, nikje v jajcevodih jajcnikih zarastlin.. skrata naj naravno ne bi bil problem (ce odstejemo desni jajcevod, ki so mi ga tko fajn porihtali, ko sem bila kot otrok slepic operirana, da je bil zlepljen na maternicno steno ) stimulacijo sem imela v prvem postopku podobno kot ti; gonapeptil, bemfola 150, baje sem dobro odreagirala, ni bilo pa nekaj ogromno celic na koncu. Bomo videli kaj bo sedaj z drugo terapijo.

Eno vprašanje imam za punce na GKLJ. Saj sem že stara znanka, pa vendar vedno znova pozabljam … ko imaš termin pri svojemu ginekologu v Leonišču, kdaj greš potem v postopek? S prvo menstruacijo ali je za sam postopek še nova čakalna vrsta? Hvala za odgovore.

Godlja
na gklj naročajo glede na stopnjo nujnosti. Jaz sem tudi stara že 40 pa je uspelo v prvo, zelo so ok.

vijolica
hvala za odgovor 🙂
mentos
to je odličen rezultat in lepo grej svojo pikico
mikro_bio
tudi tebi hvala za odgovor. Sem pogledala tale ameriški mioinozitol in bi se ga dalo dobit v 20ih dneh. To je kar ok. Če ne bo nič iz tega postopka, te bom kasneje prosila za kontakt za med. gobe. Glede DHEA pa si bom še malo prebrala. Kar se tiče prehrane sem še kar pridna… hvala bogu nisem nikoli bila ljubiteljica sladkega. Namesto kruha pa sedaj raje pojem sadje. A si ti pisala, da imaš težave z avokadom? 😉

Mikro_bio88
v bistvu je konzilij dal 2 opciji: ali kompletno odstranitev vseh rodil ali laparaskopijo z biopsijo in odstranitev slepiča in omentuma (ker sem še mlada in brez otrok). Potem sem kar precej googlala, pa po forumih iskala in na prvem pregledu na OI sem vedela, da je za mejno maligni in celo za maligni tumor I faze čisto dovolj, da odstranijo samo prizadeti jajčnik in pripadajoči jajcevod, to so pa meni že med laparaskopijo naredili. Potem so mi pač razložili, da morajo vseeno narediti biopsijo (ki mi je pa prej niso) in ker je mucinozen tumor odstraniti slepič in omentum (maščobno tkivo), ker se radi tam pojavijo zasevki. No s tem sem se potem nekako strinjala, ker sem prebrala, da je to neka običajna procedura….

levinja111:
ja, jst sem napisala, da imam tezave z avokadom 😀 Sicer mi ga je uspelo nekajkrat naredit v obliki sladkega namaza, ki mi je bil ok, a mi sladko ne odgovarja zaradi zelodca. Potem mi je moz naredil kar ok omako kot prilogo k piscancu iz avokada in skute, a zopet skuta, ki mi naredi celo stalo v zelodcu. Tako sem hitro obupala nad njim. Se mi pa zdijo nekatere prehranske poteze precenjene v smislu plodnosti/zdravja. Ce bi jst lahko zavrtela cas nazaj, bi se vrnila v cas, ko sem bila majhna in smo v Crni gori na vasi jedli bolj ali manj domace pridelano hrano, ki je bila res zdrava in dosti bolj okusna. To, kar danes prodajajo, celo pod bio/eko, je pogosto marketinski nateg. Ampak kaj cmo, je tako kot je in velik uspeh je ze, ce ne jes junk fooda.
Oprosti, ker sem ze pozabila, v kateri fazi postopka si sedaj? Glava mi ne dela, ker se slabo pocutim in vse pozabljam.

dekleta,
za katere hormone in ostale krvne indikatorje so vam dali napotnice vaši neplodnostni ginekokologi? Ima katera izkušnje tudi iz GK LJ?

lepo prosim za čimprejšnje odgovore, ker grem jutri zjutraj na samoplačniški odvzem in res ne bi rada pozabila kakšnega pomembnega.

Vijolica2020, LH, prolaktin, FSH,TSH in AMH.

zvezdica
hvala!

kaj pa ostale preiskave, npr. testosteron, progesteron, estrogen, antitelesa tsh?

ima se katera izkusnjo?

morda kaj veste, koliko najvec so lahko izvidi stari za vkljucitev v ivf? ( moji so 1leto, ko sem zacela s preiskavami v dravljah, sedaj pa grem na posvet na gk lj)

Mene pa zanima zakaj vas tok menja Dravlje za Lj? Kakšni posebni razlogi al pač probate srečo še drugje? Bla sem na obeh lokacijah pa me zanima zakaj ve menjate…

Jaz imam terapijo puregon150 in gonapeptyl 0,1mg/ml. Je še katera imela to? Kako ste odreagirale? Jaz sem si prvi inekciji dala sama ampak mi je ubistvu on prijel roko in porinil notri, je vrjetno vedel, da se bom sama bolj obotavljala. Me res ni nič bolelo. Zdaj, ko mi jih daje moj veliko bolj boli. Danes je šele četrti dan, v soboto imam prvi UZ. Upam, da bo kaj dobrih novic .

Probaj moj recept: zmiksaš pol avokada, 1 banano, cimet, eno malo žlicko ali še manj javorjevega sirupa in cca 2 dcl vode. Potem dodaš eno žlico chia semen in za 10 min v hladnik, da semena nabreknejo. Meni je ful dobro.
Ja se strinjam glede kakovosti hrane… jaz bio sploh ne kupujem, ker mislim, da ni nobene razlike. Zelenjavo pa jemo skoraj vedno domačo.
Danes si dam stopko in v petek imam punkcijo. Bo pa že 14. dan od špikanja… upam da kaj pridelam

Hvala vsem za vaše odgovore, očitno je potem čisto vse ˝normalno˝ kar se tiče prve menstruacije po stimulaciji.

Kar se tiče čakalnih dob v gklj, sem sama dobila termin 11.5. za prvi pregled, torej skoraj točno 2 meseca. So mi pa napisali, da naj s sabo prinesem vse izvide, ki jih imam in da jih bodo na prvem posvetu preučili in določili kaj, če kaj je še potrebno dodati. Tporej predvidevam, da ne bom šla celotne procedure od začetka.

Neni7
jaz sem se odločila za menjavo iz Dravelj na gklj zato, ker sem bila zelo nezadovoljna z odnosom Reša in občutkom, da se ne posvetijo vzrokom ampak samo probavajo. Poleg tega nisem dobila nobene razlage kaj je šlo narobe pri prvem postopku in kaj bomo naslednjič spremenili ali pa kakšne so vsaj možnosti, da bo izid drugačen. V odgovor sem dobila samo opazko, da sem pač jaz slaba in da upamo, da bo naslednjič boljše. Sem se resnično počutila ničvredno, kot da sem kos mesa in sem mnenja, da mi takšnega odnosa v tako delikatnih postopkih resnično ni potrebno prenašati. Zato sem se odločila za menjavo. Če pa bo v gklj bolje ali ne, pa še ne morem povedati.

Res je zanimivo brat primerjave med klinikami. Se mi zdi, da so punce v osnovi se najbolj zadovoljne z GK Lj, ker Res in Mb sta pa totalno nasprotje – po mojem obcutku Res “stepa” postopke kot po tekocem traku in, kot berem, je treba vzet v zakup se njegov posebni odnos, v Mb pa cakalne vrste, da te sezuje, odnos pa (po mojih osebnih izkusnjah) zelo na nivoju.

Nimam pa izkusenj s tem, ce se sploh katera klinika zavzame, zakaj ni uspelo? Kaksne so izkusnje tistih, ki ste dale skozi ze vec postopkov? Sama grem sicer zdaj v 2. postopek in ce tokrat ne bo uspelo, bom tudi zagotovo v precepu, kaj je se za naredit. Predvsem me zanima, ce se da kako vplivat na uspesnost vgnezditve, glede na to, da sta za mano ze 2. prenosa, primarna neplodnost, nepojasnjena. Na enem tujem forumu sem brala, da prakticirajo baby glue, kot nekaksno lepilo, ki naj bi pomagalo zarodku, da obstane. Po mojem se bi jaz tudi odlocila naslednjic za scraching maternice in vprasala bom za aspirin …

V GKLj se tudi noben ne ukvarja s tem, zakaj postopek ni uspel, še manj, zakaj je odziv na stimulacijo dober/slab itd.. mislim, da je to itak pomanklivost, ki jo imamo povsod v sloveniji… štepa se postopke in upa na boljše čase.. men je blo npr pri Rešu vsaj kul, da ti ne daje nekega lažnega upanja, pove tko k je, nima neke narjene optimistične face itd.. v Lj pa ti ful vlivajo nekega fake optimizma in upanja, na konc pa itak en velik drek vse skp. Sam še bolj si razočaran.. no ja, odvisno kakšn si tip. Jaz sem se z Rešem res štekala in me je spravu vsakič v dobro voljo.. je pa odvisno sevede, kaj kdo rabi da se dobro počuti.
Srečno pri menjavi klinike!

Neni7
jaz sem prinesla napotnico prvo v Dravlje in sva imela prvi posvet. Šlo je za “nepojasnjeno neplodnost” ki je sploh niso raziskali. Mojega partnerja je to še posebaj zmotilo in mi je predlagal, da preden začneva rajši poiščem nekoga, ki se bo s tem ukvarjal. Po naključju se je ravno če pol leta moja ginekologinja upokojila in prišla je nova, ki je takoj povedala, da gre za pregrado v maternici-vmes sem imela en spontani splav. Na podlagi mojih informacij, ki sem jih povedala dr Ursuli Reš in njej je takoj sklepala se ostale zadeve in vse dobro povezala. Dala mi je novo napotnico in sem šla na gklj, kjer so se izkazali za zelo uspešne. Gre sicer kot po tekočem traku ampak so mi že na transferji povedali, da so možnosti za zanositev zelo velike. Vstavili so mi 1 blastocisto in je bilo uspešno. Ravno tako je bilo uspešno pri dveh puncah zdraven mene na isti dan, ki so menjale kliniko. Ne vem kaj naj si mislim-verjetno ni naklučje.

Neni7
jaz bi rada zamenjala kliniko iz nekaj razlogov, in sicer v dravljah ne dobiš bolniške, razen po punkciji do transferja. Saj se strinjam da je potrebno čimbolj normalno živet, a jaz imam recimo psihofizično kar obremenjujočo službo in sem po dveh neuspešnih transferjih videla, da bolniško potrebujem. Drugi razlog je da si moraš sam plačat krvne teste pred vsakim postopkom oz punkcijo (ne smejo biti starejši od treh mesecev), kar za oba nanese 90 eur. Tretji razlog je enostavno to da mi več zaupanja prinaša ustanova kjer je veliko strokonjakov kot en majhen privat center. Moti me tudi da dravlje nimajo podatka o uspešnosti in pa da npr dr. Reš dela transferje brez UZ

No tako, pa sem tudi jaz s prenosa v gklj. Od 9ih celic so mi eno danes vstavili, 3 pa zamrznili. Upajmo, da se obrzi!✊ 25.03. imam krvni test, naj bo materinski dan upravicen.🙃 ce ima katera kaksen nasvet za boljso uspesnost pa kar na dan z njim.🙂

Evo

spega
jst mam jutr krvnega, vstavljena blastocista 4AA 5 dan, zgleda smo nekak “prezvel” zaenkrat se s plusem na CB.. Nasvet? Dobr jest kar sede telesu, dost pocivat, nc pretiravat s kakim sportom (tud jst ga abnormalno pogresam, sam vec k sprehodi nism zmogla, takoj pol kako spikanje) nc se sekirat mas isto kt jst 3 zarodke v rezervi.. Bo ze, ce nav zdej pa drugic.. :))) zdej pa upat sam na normalen razvoj in zdravo nosecnostm drgac pa ce delas (jst nism mela niti en dan bolniske, lahek pisarniski del) pa sem se zlo zamotla k pa da sm tuhtala kako pa kaj.. To je zame veljal, morda si ti drgacna.. 🙂

spega
super, držim pesti, da se ugnezdi in obdrži! Čestitke za zamrznjenčke, super rezultat!

Neni7,
morda sem res napisala malo premalo v prejšnjem postu, da bi bilo jasno zakaj sem se tako odločila, pa morda kakšni punci kdaj prav pride. Namreč tudi jaz nisem oseba, ki bi si želela, da mi vlivajo lažno upanje. Ravno nasprotno, želim, da se mi povejo dejstva. Nič več, predvsem pa nič manj, kar se mi zdi, da se je meni zgodilo v Dravljah. Ko sem prišla na dan transferja na kliniko, mi je dr. Reš rekel, da so bile vse celice slabe in da nobene niso niti skušali oploditi. Ko sem ga vprašala kaj je bilo z njimi narobe, mi je samo hitel razlagati, da sem ekstremno redek in težek primer in da so enostavno celice zanič, da pa ni nekega razloga zakaj bi pri mojih letih bili takšni rezultati. In je zamahnil z roko, rekel, da sem pač slaba in da naj za vsak slučaj kar začneva razmišljati o Češki in darovani celici. Ko pa sem nato doma sama raziskovala izvid, pa sem ugotovila, da sta bili 2 celici od 6 degenerirani, kar 4 pa niso bile zrele. Zdaj, vem da nisem strokovnjak na tem področju, ampak nekako je bila moja prva misel, da morda pa vseeno niso bile vse moje celice tako brezupno zanič, ampak so mi morda samo malo prehitro dali stopko. Seveda je možno, da so tudi druge možne razlage, ampak jaz od dr. pričakujem, da mi vse te stvari tudi korektno predstavi in razloži. In če je morda kaj resnice v mojem sklepanju, bi mi lahko povedal nekaj možnih scenarijev za naprej npr. lahko probamo še dolgi postopek, naslednjič bomo malo dlje počakali s stopko, itd. Česar pa v Dravljah nisem dobila in sem zato nekako izgubila zaupanje v njih, saj sem dobila občutek kot da se jim gre samo za to, da te čimprej spravijo v nov postopek in spet nekaj na slepo usekajo, morda se jim pa v drugo posreči.

Kot rečeno, ne vem če bo na gklj kaj drugače, a se vseeno nadejam tega, da če nič drugega bom dobila bolj strokovno podprto razlago in predstavljene vse možnosti in dejstva. Lahko, da se pa tudi motim..

New Report

Close