Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Marsena,
tako zelo mi je zal … nic od tega, kar si napisala, ni res. Si pogumna zenska in naredila bos vse, kar je v tvoji moci, da se v prihodnje razplete drugace. Socustvujem s tabo in ti zelim, da se kmalu potolazis in zberes novo moc in voljo. Vse bo ok. Posiljam objemcke in mislim nate ❤❤❤

Marsena
zelo mi je žal, da ni uspelo. Vem kako se počutiš. Tudi za mano sta dva ne uspela poskusa.Vem, da boš spet zbrala pogum za nov postopek. Naša želja je močnejša od porazov. Zmoreš ti to💗Drzi se

Pozdravljene, imam eno vprašanje, in sicer vidim v vaših objavah, da velikokrat omenjate krvni test oz. krvnega po ali preden naredite test nosečnosti pa me zanima za kaj se gre, kaj je namen tega? Namreč v Dravljah tega ni.
Hvala in lep pozdrav vsem skupaj, me veseli da nas je že veliko tukaj, čestitke vsem za pluske in veliko poguma vsem ostalim, ki smo zaenkrat še neuspešne

Godlja za Dravlje res ne vem kako poteka. V Leoniscu te vedno 15.dan po transferju naročijo na krvni test, kjer ti izmerijo vrednost Beta Hcg. S tem potrdijo ali ovržejo nosečnost. Je najbolj zanesljiv test nosečnosti.

Zenske, zelim vam en cudovit dan in ob nasem prazniku vam zelim povedati, da ste lepe take kot ste in bodite ponosne nase in nezne do sebe! Tudi ce se pocutite porazene, polne strahov, vcasih nemocne, ste/smo cudovite! 🍀💐

Hvala

Puki_di
za precudovite besede 🙂

Tud ce ni pluskov so pa pred nami krasni dnevi, ob katerih si vsaka lahko povrne vitalno energijo, in se pripravi na vnovicen boj.. 🙂

Keep fighting, ladies..

Hvala Zvoncek86 za odgovor.
Mogoče katera od punc ve ali je res potrebno ostati v istem centru, katerega si si izbral toliko dolgo kot traja napotnica (eno leto) ali lahko prej zamenjaš center? Rada bi šla iz dravelj na gineko Lj pa ne bi rada čakala november, ko poteče napotnica.

ni potrebno cakati poteka napotnice. enostavno poklices v dravlje, kjer prosis, da napotnico sprostijo in potem piklices na gk lj in bodo to sprosceno napotnico prevzeli. skratka nobenega problema 😉

Microbio,
jaz sem bila taksna kot da bi me vlak povozil prejsnji teden, pa nisem noseca 😆 saj se bo hitro povrnila energija, ko se bomo navadili na ta spomladanski soncek. Verjetno ze komaj cakas UZ. Se malo. Si drugace ostala doma, ali hodis delat?

Jaz imam ta cetrtek UZ, pocutim se sicer ok, razen da me daje spomladanska utrujenost haha. Pa zastartali smo v sluzbi na polno, tako da mi ni ravno dolgcajt. M se se ni vlila, ze dva dni me paca z malo rjavega izcedka. Verjetno se bo danes enkrat pojavila ali pa jutri, sem tako pricakovala, da bo malo zamika zaradi injekcij.

Polix,
vidis da ni noben bav bav. Modrico sem si tudi jaz eno pridelala, ko sem ravno na neko zilico zgleda trofila, je se malo krvi priteklo. Si jih dam vsak dan na drugi strani. Cesa vse se clovek ne navadi 😊 Ti bos pa 1,2,3 konec, ko imas kratki protokol, pa bos ze stela folikle. Drzim pesti 🤞

Pozdravljene!
Vsem, ki vam še ni uspelo, želim da vam čim prej, vsem, ki pa že grejete pikece, pa čestitke. 🙏
Sem ponovno vključena v postopek v MB.
S 4.3. sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih, 9.3., torej jutri imam prvi UZ. Menstruacijo še čakam.
Zanima me kako dolgo ste ponavadi čakale tole menstruacijo in kaj, če je ne bo. Punkcijo imam napovedano po 19.3. Se potem vse skupaj glede na zapoznelo menstruacijo zamakne?

Lep dan žena vsem! 🌹❤️

Pozdravljene!
Čestitam vsem, ki ste dočakale + in sočustvujem s tistimi, ki ste zagledale -.
Jaz sem dobila datum za prvi posvet v Leonišču sredi maja, tako da upam, da bova do takrat oba z možem iz tahujšega ven 💪

Me pa zanima ali se rast foliklov vedno spodbuja z injekcijami ali je katera imela morda tablete? Ne vem kako bodo pri meni to rešili, da ne bo skrbi, da se mi pojavi kakšna rakava sprememba…

Drage zenske, soborke…vse najlepse ob nasem dnevu, naj nam bo dan zena vsak dan in ne le danes 🌷🥰

Fracek:
verjetno je pri meni res kriva spomladanska utrujenost, ki je tako mocna kot da bi bila bolna 😏 Malo me skrbi, ker me prsi manj bolijo kot so me, tako da ja, komaj (s strahom) cakam na potrditveni UZ. No, potem bo M kmalu tu, prvi UZ pa tudi in upam, da bojo jajcniki dobro odreagirali 🤞
Nesrecnica:
mislim, da ti bodo na prvem posvetu povedali kaksno stimulacijo bos imela glede na svoje stanje. Moz dobro prenasa kemoterapije?
Godlja:
ja, v Dravljah ni krvnega in komot zamenjas kliniko ne glede na napotnico.
TT38:
cestitke za plusek, zelim ti srecen in zdrav nadaljnji potek 🥰
Polix:
kaksna modrica je normalna, le da bo stimulacija uspesna 🤞

Joooj kok lepo napisano, hvalaaa, tudi tebi zelim cudovit soncen dan 🥰🌷🌷🌷

Hvala dekleta (

mentos,
@ Mikro_bio88,
Puki_di,
zvoncek86
in še posebej ti
Fracek,
ki me tolikokrat spodbujas) za lepe besed, pozitivne spodbude in objeme. Včeraj sem se potem malo potolažila, danes šla na krvnega in zdle pač spustila še en slap čez ko so potrdili, da res ni bilo uspešno. In ja drži tisti prvi trenutki ko te zajame misliš na vse najslabše potem pa se nekot poskusiš postavit nazaj. In sem se z doktorjem, ki je klical kar dogovorila za scratching metodo, počakati moram na menstruacijo, javit, dobim datum za ta poseg – torej poškodbo endometrioze, nato pa to baje drži nekje 3 mesece in potem pač počakam na novi cikel oziroma novo možnost vključitve za zadnjega pingeca.

Drugače pa imam tudi jaz zelo veliko prebavnih težav ampak kolikor vidim veliko izvira tudi iz vsega stresa. Danes mi je bilo celo dopoldne še posebej slabo, črvičenje, driska, siljenje na bruhanje, nič nisem mogla jest – v taki krizi si jaz včasih pomagam s coca colo (vem, da ni zdrava in je drugače ne pijem a sva z mojim (tudi njemu edino to pomaga) ugotovila, da je najbolj učinkovita pomoč, da prežene tako slabost, kot požene prebavo – kot kakšen cevosan za odtok je). In tudi danes sem spila kozarček in je kar precej pomagalo, ko pa so me poklicali in sem dobila čisto zares potrjeno pa sem se še malo zjokala, na zdaj pa se mi zdi, da spet skoraj vse deluje nazaj. Vse dobro vsem.

Marsena
zal mi je za negativen test, zapomni si pa predvsem, da nisi nobena škart roba, in pravo partnerstvo prenese tudi izive!
Zapomni si pa (tudi sama se tolazim s tem); IVF oz. njegove verzije pomenijo rokovanje s celicami, omdrzovanje/zamrzovanje/premikanje… celice so občutljiv material…želim ti povedat, da je tukaj prisotnih več faktorjev za uspeh in kriva v noben primeru ne bi mogla bit samo na tvoji strani.
Glavo gor in gremo dalje, saj veš da smo ženske tough in se ne damo kar tako!
se pa strinjam, da je res bedno, ko stvari, ki bi morale biti samoumevne ne grejo.

(oprosti ker se enkrat vprasam, sem pozabila, forum je pa predlog za iskanje; kje je osnovi problem? endometrioza/POCS?

Se eno vprašanje glede stimulacije;
Bemfola in Pruegon, tiste ki ste ze imele oboje, kaj je bilo boljše? ste na kaj boljše odregaire, zakaj so se odločili za menjavo?

Jaz oz. mi2a imava sedaj start z drugim postopkom; kratki protokol oz.klasicni (prej bemfola 150, zdaj puregon, obakrat zraven gonapeptil; ce sem imena malo zabluzila se opravicjem)

Ker sem tudi pozabila (oz. zabasala nekam v podzavest); priblizno kateri dan ste imele ponavadi punkcijo? 14.ali prej, vem da je nekje 7-8 dan kontrola UZ.

Najlepša hvala vsem za odgovore!
Vsem za Dan žena pa veliko + in pa pozitvne energije in volje za te poti:)

marsena
zelo mi je žal za negativen rezultat. Ko boš to predelala, boš šla še močnejša naprej in enkrat bo sigurno uspelo. Res ti želim vso srečo. Pa vsem ostalim puncam prav tako.
polix
kakšno terapijo pa imaš? Reš je res mal poseben ampak na trenutke je meni prav simpatičen. Ko prideš na UZ bi najraje videl, da prideš že slečena… se mu vedno mudi 😉
TT_38
tebi pa čestitke za plusek in obdrži ga do konca 🍀 pridna, da se lahko tako strogo držiš prehrane.
Ko že omenjate kavo z mlekom… meni pa ravno to dobro deluje na prebavo 😉 leta nazaj sem imela tudi sama probleme s prebavo in sem pila aloe vero gel. Od takrat imam normalno prebavo. Samo ne vem, če je med postopkom to dobro pit.
mikro_bio88
a tebi pa še vedno slabo? A si mogoče tudi prenehala kaditi zaradi tega? 😉 da vidim če je vsaj en dober učinek te slabosti 😉
Ko boš kaj na času, bi te prosila za nasvet, kateri izdelek MIOINOZITOLa bi ti kupila? In pa katere medicinske gobe si ti uživala? Sem videla, da jih je več vrst.
Sem dobila slab občutek, da bo kaj iz prvega postopka. Folikli mi bolj po polžje rastejo… na desnem jajčniku imam 3, na levem jih je baje nekaj, ampak jih je slabo videti zaradi ciste. Reš pravi, da mogoče bo v petek punkcija, če bodo dovolj veliki. To bi bil pa že 14. dan špikanja. Ali opravlja Reš punkcije tudi za vikend, mogoče ve katera?

Hvala

Evy
tudi tebi…a veš, da ne vem kaj bi pravzaprav bil osnovni problem. Sicer imam težave s ščitnico – preslabo delovanje za kar prejemam terapijo, toda nič drugega niso odkrili. Partner ima dober spermiogram, tako da so nama že na začetku napisali nepojasnjeno. Mogoče starost? Sem bila že 40, ali pa kakšne predhodne zdravstvene težave, ki sem jih imela…ne vem nihče ne ve, folikli vedno dobro odreagirajo na zdravila, tako da zato sme razmišljala včeraj samo o tem, da sem jaz tista škart roba 🙁

levinja111,
dravlje delajo punkcije vse dni v tednu – dela jih res, razen v sredo Lomsek in cetrtek Resevka

Ja, zdej mi je vsak dan slabo, ne se tok, ampak je zoprno, ker imam pa skos obcutek, da sem lacna. Nisem popolnoma prenehala kadit, ob jutranji kavi (decaff) se enega iQosa potegnem, popoldne in zvecer mogoce kak dim pri mojem potegnem, a mi ne pase in se odstranim. Na vonjave sem postala kar obcutljiva. Jst osebno bi narocila ameriski mioinozitol Ovasitol, drugace pa bi narocila tistega, ki bi ga najlazje narocila in dobila (iz tujine je vcasih kar komplicirano kaj narocit). Ameriski je nekako najcenejsi, a ima izjemno dobre recenzije. Jemala sem mesanico treh najbolj znanih medicinskih gob (cordyceps, maitake in reishi), ki mi jih je zmesala kolegica, ki je na teh gobah doktorirala in ima svoje podjetje za ta dopolnila. Kaj pa DHEA, bi morda poskusila s tem (seveda ob predhodnem testiranju krvi)? Pa pri prehrani ti svetujem cim manj sladkorja in ce se le da uzivaj dosti vlaknin in polnovrednih izdelkov. Jst sem si pekla brezglutenski kruh, od mlecnih izdelkov jem samo maslo zaradi kalorij in zelooo pomembno je jest dosti beljakovin, ki jih folikli za svojo rast nujno rabijo. Sladkor ful vpliva na metabolizem spolnih hormonov, zato ga je v postopkih fajn vsaj omejit, ce ne odstranit ali pa vsaj nadomestit z bolj “zdravimi” oblikami.
Hahaha, to si dobr napisala, da bi Reš najraje videl, da na UZ prides kar ze slecena…drzi kot pribito 😂 Mene je skos napizdeval okrog tega, sam sem potem nalasc zavlacevala 😁

New Report

Close