IVF/ICSI/IUI 2021
Živjo punce, danes imam prvi dan M tako, da moram dr.Lomšek poslati sms, da prevzamem zdravila in se uradno vključim v prvi IVF postopek. Tako me je strah, da kar odlašam s tem smsom. Predvidevam, da mi bo jutri zdravila predal dr.Reš glede na to, da je nedelja. Mi lahko katera pove ali bo delal še UZ prej? Pa kakšna vzpodbudna beseda mi me bi škodila. Hvala!
Ta prvi del res ni nic groznega, mene je zelo skrbelo kako bo to dajanje injekcij slo, ampak so bile zelo tanke iglice, tako da sploh ni bilo tako strasno.
Srecno v postopku, ce te se kaj zanima pa kar vprasaj. Sicer je to tudi zame prvi postopek, ampak je ta zacetni del zdaj ze za mano…
Hvala
Moje pocutje je enako, kot ce bi nekdo iz mene izsesal vse zivljenje…nepopisno utrujena, z bolecinami v spodnjem delu trebuha in prebavnimi tezavami ter cudne zelje pri prehrani. Ampak to je vse super, ker bi lahko bilo dosti slabse.
Ti imas pa ta ali naslednji cetrtek prvi UZ? Kako se ti pocutis tokrat?
Naredila test zjutraj oziroma kar dva…negativno…tako, da očitno so vse bolečine in vse kar zdaj doživljam le posledica tablet in psihe v glavi. Zdaj pa me je res čist sesul…se mi zdi, da sploh nimam več moči za nadaljevanje, ne vem niti ali bom šla na krvnega. Vem, da se sliši napačno ampak tolk mi je hudo, počutim se taka pokvarjena roba, da se mi zdi, da sem za brezveze na svetu in da partnerju samo jemljem čas in mogoče celo še uresničitev, da ima otroke…jaz sem očitno škart roba, vem da je šele tretjič in koliko se nekatere spopadate s tem in kolikokrat, toda moj čas je že čisto pri koncu in najbolj me jezi, da so vsi ti znaki, koliko me vse preboli, kaj vse daš čez pa kar ni in ni…že prej pred temi poskusi sem se več kot leto dni vsak mesec ukvarjala in spopadala z enako žalostjo…
Nimam pravih besed, ker so vse v tem trenutku neucinkovite, a vedi, da moznosti se vedno so, ceprav to pomeni matranje svojega telesa in psihe. Tvoj partner sigurno nate ne gleda kot na skart robo in te ima rad ne glede na tvoje reproduktivne moznosti, v to sem prepricana. Vedno se da se kaj naredit, dodatne preiskave (imunoloske, maternica…), v koncni fazi tudi Ceska… vendar dokler imas svoje celice in so te tako kvalitetne, bi bilo smiselno izkoristit vse IVF poskuse. Morda si zdaj vzames nekaj pavze, da prebolis, si naberes novih moci in se potem odlocis s partnerjem kako naprej. Sej jst sem zadnja, ki ti lahko pametuje, a vse z dobrimi nameni. Te pa cisto razumem, jst imam sebe za skart robo ze nekaj let, ker je z mano skos nekej narobe, z mojimi rodili pa sploh, nikoli miru. Kljub vsemu pa verjamem, da bi ti bilo zal, ce ne bi zbrala nazaj moci in se borila v nadaljnjih 3 poskusih, ker bi si ocitala “kaj pa ce bi v naslednjem poskusu uspelo”. Zdej se ne sprasuj kako naprej, osredotoci se nase in okrevanje, cas pa ti bo povedal kako naprej.
Objem ♥️
Tudi sama sem prejokala – par dni nazaj, drugi postopek, sla sem vseeno na krvni, ampak sem ze predelala, tako da me negativni rezultat ni dodatno potolkel. Tudi ti bos za dan dva boljsa, za mesec, dva pa spet pripravljena na nov boj. Kot si bila za drugi in tretji. Jaz sem si tudi rekla, dovolj, izcrpujem svoje telo, obremenjujem svojo glavo, ampak iz dneva v dan sem boljse-kljub katastrofalni prebavi, ki mi jo je pustil prvi in prav tako drugi postopek! Tako da preboli, vzami si cas.. ceprav jaz si niti tega silnega casa ne morem vzet-jih imam 40! Tko da sem tudi « pri koncu »… Pogumno in vsi sreco 🍀
Pa zanima me ali ima/je imela katera grozno prebavo po postopku oz. po punkciji, ki so se vlekle? Zaprtost, plini, crvicenje in pretakanje po trebuhu, sluz, hemeroidi, krvavitev?
Ne vem kako naj se zborim s tem.. isto je bilo pri prvem uspesnem postopku( kar je lahko razumljivo), ne vem pa kaj muci prebavo tudi tokrat po neuspesnem postopku.
Ce je imela katerakoli podobne tezave in ima nasvet, bi bila vesela. Pa lepo nedeljo ☺️
Jooj ja, lih kako uro nazaj sem imela po zelooo dolgem casu tak smotan refluks kisline bljaaak, pa tako me glava boli, da sem kar Analgin vzela, ker paracetamol meni ne pomaga skoraj nic 😣 Pri tebi verjetno ucinki hormonov se niso popustili in si po vrhu se mogoce ful obcutljiva nanje. Potrditveni UZ imam 15.3. ce bo vse ok do takrat.
Jst pa itak nimam mestre, neki me je crvicel ampak se ni prsla pa je kr redna, tko da sm 2x nardila CB in je positive 2 do 3 tedne.. Tolk o tem da punce pocakamo na krven, ja ne gre lih, mors ane, ce lah tud ce bi bla razocarana. No jst se vedno to prpisujem hormonom ampak lej bo ze krvi potrdil ce kej je.. Spremembe so iste k na hormonskem, le da se mi ze 2 dni vrti, pa 5 dni me je glava bolela abnormalno, pa pika me obcasno v zelodcu, zlicki… Kar me prej na inekcijah ni..
.. Thats it kej vec pa ze kmalu..
Good luck ladies, cim vec pluskov, potrjenih krvnih in zdravih nosecnosti..
Hvala za nasvet, bom poskusila kaj od nastetega. Kavi z mlekom se bom tezko odrekla😅.. vsekakor pa moram narediti spremembe.. tudi za to da bom bolje pripravljena na tretji postopek.. ceprav se mi vse bolj zdi ena loterija vse skup