Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Puki_di
v podzavesti vedno upas na najboljse… danes sem psihicno slabo, ampak nimamo kaj moramo naprej.

Zvezdica08
Da vceraj sem pisala in opisala situacijo ter poslala krvni izvid. Pa me je klical malo cez 6to zjutraj.

Ženska89 super, da tako hitro – predvidevam, da si bila tudi sicer vodena pri dr. Rešu? Jaz sem pri dr. Lomškovi in očitno ne bom prišla kmalu na vrsto, ker ima vse termine zasedene… bi najrajši prosila, če me lahko prestavijo k njemu..prav slabe volje sem zaradi vsega tega čakanja.

Zvezdica08
Da, tudi sicer sem vodena pri njemu. Res imam same pohvale kar se njega tiče.
Menim, da bilo dobro, če bi tudi ti imela en posvet pri dr. Lomšek že iz tega vidika, da ti pove ali bos imela kaksno hormonsko terapijo. Sicer ne vem nič okoli tega, ampak predvidevam, da je včasih potrebno že prej kaj začeti jemati ne na prvem UZ.

Ženska89, ja saj ravno zato..ampak ona nima prostega termina, tako da bom očitno en mesec izgubila. Še to me zanima, na kateri mail si poslala? Direktno na [email protected]?

Zvezdica08
Ne, pisala sem kar na splosni mail: [email protected].
Poskusi se kaj zmenit… upam da ti uspe.

Ženska89, delam na tem, hvala. Javim kdaj bom dobila termin, ti pa prosim tudi napiši kakšne napotke boš dobila jutri od dr. Reša. Pa srečno! 😉

Evo pa je za mano drugi uz, v petek me caka pukncija.

mentos
kako si ti? Nic veliko niso komentirali, edino to da imam kar nekaj lepih foliklov, bomo videli v petek. Izbrala sem kar lokalno anastezijo, upam da ne bo prehudo. Me je pa sele danes zacelo stiskat, hormoncki delujejo. Glede na to da je prvi postopek verjetno nimam kaj velik za pricakovat. Vsem puncam v skupini zelim cim vec pozitivnih novic✊🤗

Lina_03
a je že kej novga pri tebi z PGDjem? Si dobila pošto? Že veš kdaj začneš?

Evo, tudi jaz grejem svojo blastocistico 🙂
Glede na to, da je dobila oceno 5, upam na najboljše 🤞
V ponedeljek grem v službo, je katera bila doma do krvnega? Do krvnega pa se ne smem naprezat in imeti spolnih odnosov.
Zakaj ne spolnih odnosov, ve katera?

Neni7
Ne, še vedno čakam. Sem že večkrat klicala, pa mi sestra vedno reče, da bo preverila in mi potem po mailu napiše, da bom obveščena, ko bo set up pripravljen. Danes sem se odločila, da jih spet pokličem (ker marca jih še nisem :-)), pa se nihče ne oglasi. Kličem že od jutra.
Tebi so že vse punktirali in čakaš, da jih pregledajo?

Ženska89, jaz imam UZ šele 16.3., ker pred tem Lomškova nima nobenega prostega termina in mi je napisala, da se bo takrat odločila ali bo prenos zamrznjenčka v naravnem ciklu ali s hormoni..tako da bom očitno izgubila en mesec..:/

Lina_03
kar kliči ja 🙂
Jaz imam verjetno v nedeljo 2.punkcijo.. zdejle v drugo mi folikli RES počasi rastejo, se jih je pa namnožilo veliko (tko pravijo).. izpred dveh tednov, ko sem imela 9 celic, je samo en zarodek prišel do PGDja.. enga so uničl na biopsiji oziroma niso mogl dobit celic in so ga zamrznil brez pregleda. En gre torej samo a genetiko… to me je totalno ubil! Ampak njim se to zdi normalno 🙂 .. sem ugotovila da dejansko je pr temu PGDju RES mal šans.. zato tut hočjo dobit čimveč zarodkov iz enga postopka.. bl žalost vse skp.. in ta en ima ubistvu sam 25% šans, da je normalen.. pol pa še računaj, da more preživet odmrzovanje in kje je pol še to da se prime… ah ja…
Poročaj kaj so ti rekli. Držim pesti!

Neni7
Tudi eden je bolje kot nobeden! Sploh pa imaš še vedno veliko možnosti, da jih bo zdaj v drugo kar nekaj – držim pesti, da jih do PGD pride čim več! Res ti želim, da bo uspelo, ker si zaslužiš. Po vsem, kar si prestala. Pa še – daje mi upanje, da ne čakam zaman.

Včasih že pomislim, da morda bi bilo pa bolje poslušati namigovanja in zanositi naravno in potem opraviti vse teste za nepravilnosti in pri slabem izvidu splaviti, ampak nekako bi najprej vseeno raje najprej šla skozi PGD. Ziher je ziher, pa čeprav z majhnimi možnostmi.

Lina
_03 hvala ti <3
Ne priporočam ti te opcije.. res. S temi splavi je cel drek.. itak, kot vids, se vecina ne spuca s temi tabletami al pa rabjo 3 mesce da se, pol morš na čiščenja hodit k je tut poseg v maternico, narkoza skos.. pol ne smes 3 mesce spet zanosit.. vse se tok zavleče pa še moreče za psiho in utrujajoče za telo (men je sploh to najvecji minus tega vsega).. sicer tut te inekcije in punkcije niso lih “zdrave” ampak zihr bolš kot splavi… probi najprej s tem.. naravno še zmer loh pol probavaš.. je pa pr teh genskih pizd*** dostkrat tko, da itak tezko zanosiš lahko, jaz sem recimo tut zato pr naravni zanositvi mela izvenmaternično, ostala brez jajcevoda, skor izkrvavela itd.. potegne res enih pizd***za sabo. Ni sam un “slab zarodek” pa adijo..
Drzi se

spega
jaz imam jutri zjutraj punkcijo. Vceraj sem bila na UZ in je baje zgledalo vse ok, tako da sem si ze isti vecer dala stop injekcijo, zdaj pa se psihicno pripravljam na jutrisnjo punkcijo, v Dravljah je brez narkoze oz. protibolecinskih sredstev…

spega
na današnjem UZju so me prijetno presenetili in mi povedali, da je čas za stopko (ta postopek je bil brez stimulacije), ker so folikli dovolj veliki in imam v petek punkcijo – dr na UZ je bila čisto presenečena kako lepe folikle imam brez zdravil… upam, da bo tudi punkcija uspešna in da bo to ploden mesec 🙂
zvezdica08
in
ženska89
žal mi je, da vama ni uspelo in vama že držim pesti za zamrznjenčka!

Objem vsem in uživajmo v marcu

mentos
Sončica2021
zgleda gremo skupaj v boj!🙂
mentos
drzim pesti da gre jutri vse po planu, javi kako bo, upam da cim manj bolece in cim bolj uspesno!
Sončica2021
midve sva se pa verjetno danes srecali na uz, tudi jaz imam v petek punkcijo. Ob kateri uri imata sprejem? Midva ob 8:15. Se tam srecava in skupaj bodriva🙂

spega
lahko, da sva se, jaz sem imela uro ob 8:00 in sem bila najprej na UZ, potem sprejem, bris za Covid, nazaj za test LH in potem še injekcija. Sem bila kar leteča danes;
za punkcijo pa sva naročena ob 7:45 in seveda se bova bodrili, zame je to 2. punkcija (tudi tokrat lokalna sedacija) in 3. postopek in resno upam, da je 3 srečna in marec ploden :))
se veselim petka!

mentos
naj bo jutri tvoj dan in naj bodo celice prave! držim pesti in mislim nate!

neučakana
super, to pa bo sigurno… Glede simptomov se ne oziraj. Jaz nisem imela nobenih posebnih znakov pa se je prijelo. Spolne odnose odsvetujejo pomoje zato, ker so se zmeraj povečani jajčniki. Jaz sem šla naslednji dan v službo, sem pa doma ostala kasneje čez 2,5 meseca ker sem imela stalne izcedeke in vmesne krvavitve.

New Report

Close