Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Jaz sem danes 6 dan po transferju..Razen krcev (isti kot menstrualni), ki me spremljajo ze od vceraj zvecer, drugih posebnosti ni. Obcutek imam, da bom vsak cas dobila menstro.. Aahhhh 😩

Vsem ostalim, ki ste tik pred krvnim drzim pesti, naj bo izzid pozitiven 😊

Mikro_bio88
tvoji obcutki so naravni in normalni. Samo globoko dihaj 😉

Prvi
postopek- danes sem imela punkcijo. Sem imela vse s sabo 🙂 sem pa vzela kar njihovo srajčko potem.

Puki_di
drzim pesti da bo vse ok..

Tako se je meni zacelo, 6.-8.dan se mi je poslabsalo z mocnimi bolecinami, le da sem jst vedela, da to zame ni normalno, ker nikoli (razen v najstniskih letih) nisem imela tako hudih predmenstrualnih bolecin. Sploh pa, ker me je po cca 15-ih letih bolelo v maternici. Morda tudi pri tebi te bolecine pomenijo vgnezditev in tvorbo placente. Fingers crossed 🤞 🤞🤞

Hvalaaa. ooo supeeer, le pogumno in sem vesela, da zacnes s hormoni 😊 Kaksno terapijo pa imas?

TT38
hvala 🤞 kako si kaj ti?

micro_bio88
res je vse mozno, ampak res so krci lih taki kot pred mocno menstruacijo.. ostalih znakov se vedno ni 😏
Kakorkoli, upamo na najbolje in zaupajmo zivljenju 😊🍀🤞

Predpisano imam Gonapeptyl in Bemfolo 300. Kaj si pa ti imela?
Sem klicala v Stično glede čaja in so mi rekli da naj ga pijem tudi med postopkom – do nosečnosti…

Hei punce, sama sem danes “dobila” 5. inekcijo Bemfole, zadnja dva dni dodam se Orgalutran in 8. dan sledi prvi ultrazvok na gkl. To je zame prvi postopek, v postopku sva zaradi mozevega slabega spermiograma, oba pa sva stara 29 let. Ko prebiram vase zgodbe vidim, da imamo zelo razlicne odmerke zdravil. Sama imam predpisano Benfolo 150, kar se mi glede na ostale zdi malo. Upam, da bo dovolj, da bo v ponedeljek na uz viden ucinek🙂 je imela se katera od vas tak protokol? Hvala za odgovore in srecno v postopkih🤗

spega,
jaz sem imela tudi nizko dozo. sem bila sicer v tujini v postooku, kjer sem imela gonal f 175 ( substitut Bemfole) in orgalutran, pridelala sem 11foliklov, od tega 10 zrelih celic. stara 32 let in amh 2.24.

koliko je pa tvoj amh?

vijolica2020
hvala za odgovor, sem malo bolj pomirjena. Ampak vseeno me malo skrbi, ker po 5ih dneh inekcij ne cutim nic drugega kot rahlo napihnjenost, zato upam, da ni moja doza prenizka. Moj amh je 10,1 stara pa sem 29. Sicer nevem cisto dobro kaj to pomeni, mi je pa ginekologinja rekla, da je to dobra vrednost. Bomo videli kaj bo v ponedeljek, verjetno mi zadnje dni se vedno lahko povecajo dozo, ce v ponedeljek ne bo dovolj. Hvala ti za odgovor😊

Puki_di
mah eno in isto ze od spikanja naprej, telo mi je itak “ubilo” tole pa ga cist “spravlo iz normalnih procesov” tko da vec ne morm spremljat teh znakov k so itak ze ves mesec eno isti (npr. Prsa me bolijo pa so ogromna ze itak od 4 dneva spikanja naprej, tecna sm k drek ze cel mesec etc etc).. Tko da vedezevalka zase nam.. Kar bo pac bo.. Vse kar mam simptome so itak od hormonov ze skoz.. Tko da pac nic novga..

Kako si ti dons?

tt38
😂😂 kako te razumem-sploh prvic ko sem dajala to skozi. Zame je to drugi postopek, je pa vse drugo kot prvi. Se pa strinjam s tabo , hormoni nam tolko nagajajo, da nam nic ni jasno.
Ne vem kako se pocutim danes, je se prezgodaj. Nic drugace kot pred menstruacijo, sam tecna nisem tolko 😅

Lep vikend vseemm

Jaz sem danes 5. dan spikanja, imam pa ze od prvega dneva naprej obcutek scemenja v jajcnikih, zadnje 2 dni me tudi boli v predelu jajcnikov, ko npr hodim po stopnicah, pa napihnjena sem zelo. Jutri imam prvi UZ.
Malo so se mi tudi povecale bezgavke v dimljah in me bolijo – je se katera to opazila ?
Imam pa sicer za enkrat injekcije Puregona (100).

jaz sem imela v prvem postopku bemfolo 150 in gonapeptil; v prvo ce nimas res nizkega amh ponavadi ne zacnejo z ful visoko dozo, da vidijo kako odreagiras, zatonimas vmes pregled da lahko dozo dvignejo:)

micro_bio88
si kaj studirala voliv mioinzitola na endometriozo? za pocs je ena zgodba, pri endo pa ne gre za inzulinske rezistence itd… jaz sem probala, mogoce nisem vztrajala dovolj dolgo….
so mi na laparo tudi dali diagnozo endometrioze, ki je pri meni asimptomatska, in razen nekaj izrastkov na zunanji steni maternice ni blo nic… tudi jajcevod levi ok in oba jajcnika (desni jajcevod pa je zal sesut ker so mi pri 10 tako fajn slepic operirali)… skratka kao tazlogov da ne bi slo naravno ni. verjetno je zraven tudi komponenta psihe, se posebej ko seenkrat zacnes prevec psihirat :p

Neucakana
kako je pa bilo? Se mi zdi da te še boli potem kaj dost ne, če ti dajo tole analgezijo… Jaz sem bila drugi dan že čisto ok. Zdej pa samo še transfer, ki je kot ginekološki pregled, pa da rata ena fajn blastocista, ki jo še na ta pravo mesto vstavijo in je😁. Meni so dali eno, čeprav sem hotla 2,ker sem mislila, da je več možnosti pa se je takoj prijela. Zdaj je polovica nosečnosti mimo. Sem pa imela od 11 do 14 tedna skos rjave izcedeke, vmes sem celo kar fajn za krvavela pa je bilo na UZju vse ok in tudi naprej. Tako da kar pogumno😁💪💪

mentos
potem sva pa midve na isti tocki postopka🙂 jaz sem imela vceraj 5. dan injekcij. Imam benfolo 150, danes in jutri dodam se orgalutran in v ponedeljek uz. Sem pa cisto brez stranskih ucinkov, zato me skrbi da je doza prenizka. Si ti tudi na gkl? Vidim da imas prej uz kot jaz. Srecno na uz in naprej v postopku🙂✊

Punce moj današnji test je žal negativen..😭 hvala vsem,ki ste držale pesti 🤗 zdaj pa v nove boje..na srečo me čaka en 🐧in upam,da ga bom šla lahko čim prej iskat. Vsem ostalim,ki te dni čakate na test želim vso srečo, enako tistim, ki ste še sredi postopka 🍀

vrtnica_91
kako ti danes kaže? Jaz kar grem za tabo,danes malo rjavega na papirju in dnevnem vložku,občutki kot pred M.

zvezdica08
oh škoda,vseeno upaš da kaj je glede na to da do dneva testa ni nič. Srečno s 🐧 pa da bo ta uspešen 🍀🤞

Za po vrhu vsega,pa moj danes pozitiven na hitrem covid testu,se pravi je dobra šansa da ga fašem še jaz 🤦😕 po petih nesecih je šel s parimi kolegi na pir…na evo ti ga. Eh ja…

Zvezdica_08,
žal mi je, da se tokrat ni izšlo, držim pesti, da bo z zamrznjenčkom več sreče.

Jaz pa bi morala včeraj imeti transfer, vendar so me pričakale slabe novice. Od pridobljenih 6 celic tudi ena ni bila primerna za oploditev. Čisto nič mi ni jasno. Stara sem 28 let, AMH imam porazen (0.62) in očitno kvaliteto celic ravno tako 😢. To je bil moj prvi postopek in Imela sem zelo visoko dozo (Gonapeptyl in Bemfola 300). Je možno, da so bile celice slabe zaradi prehude stimulacije? Sedaj sem čisto zmedena kaj in kako naprej. Nekako sem vseeno veliko upanja polagala v postopek, saj sem naivno računala, da bo verjetno kvaliteta celic zaradi relativno nizke starosti OK. Pa sem se hudičevo uštela. Od dodatkov sem jamala maco, vitamin D in pa matični mleček, očitno ni nič pomagalo.

Se pa poigravam z mislijo, da bi v naslednjem postopku zamenjala kliniko. Tokrat sem bila v Dravljah, pa sem dobila občutek, da se sploh ne poglobijo, ampak samo štepajo postopke. Po poraznem rezultatu so mi rekli samo upajmo, da bo drugič boljše, nič pa na temo kaj lahko spremenimo, kaj morda sama lahko vmes naredim za izboljšanje kvalitete celic itd. Mi zna katera, ki je že šla čez to povedati kako lahko prenos izvedem? Rabim novo napotnico ali je obstoječo, ki je sicer še veljavna, potrebno prenesti drugam? Razmišljam, da bi poskusila srečo na gklj, ali bom sedaj tam morala na konzilij pred drugim postopkom? Kaj veste kakšne so čakalne dobe? Ta novica včeraj me je čisto potolkla, mi roji tisoč in eno vprašanje po glavi kako naprej 🥺😢

spega
sva v Dravljah, je pa to najin prvi postopek. Za enkrat imam samo Puregon, za naprej pa imam predviden Cetrotide. Bomo videli kaj bo jutri na UZ…
Srecno tudi vama, sporoci, kako bo na UZ 🙂

New Report

Close