Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

mikro_bio88
ne rada govorim o tem, ker vem kako je bilo meni brati o nesrecnih izidih, ko sem ze zagledala plusek. Res je, moramo biti pripravljene na vse, jaz iskreno nisem bila in kljub prebiranju sem si mislila “ah, sej ne”.. Tko sva se z mojim vsa pozitivna odpravila na kontrolni UZ v sedmem tednu in ni bilo zaznati srcka. Tablete za splav-nic..v 8.tednu so me pol “scistili”. Sok! Zelo boleca izlusnja. In strah, ki ti sledi kot senca. Ampak ni ti treba misliti na to. Misli na to, da ti je ratal. Jaz sem vedla, da ti je. Ker ko sem te brala je bilo isto. Vse bo vredu! 😊

Hvala za lepe zelje, ampak nimam dobrega filinga. Mogoce ne bi smela primerjat, ampak je tako drugace. Tako-nič.. Pa zamrznjeckov nobenih. Ah, mamo to 💪

Aja, CB sem vzela digitalnega-pokaze nosecnost po tednih. 🍀

mikro_bio88,
cestitke ;)) vseeno je, kateri clearblue vzames :)) plusek je plusek in na 11dan po ET je hormon ze tako visok, da ti bo zagotovo pokazalo plusek/dve crtici:)

cakamo in stiskamo pesti za nove pluskeee:))

Microbio,
naredila si moje jutro lepo, kar solzice so pritekle. Noro sem vesela za tvoje pozitivne teste in ja, ce so ti trije pokazali pozitivno, je to to. Za grande finale pa naredis se tega digitalnega CB, ki ti kaze tedne.

Izcedek pa, saj sama ves, lahko milijon razlogov. Pri tebi je pa vgnezditveni 😘 in naj pri tem ostane.

Marsena,
obajemcek tebi in tvojemu pingotu. Srecno ❤

Stiskam pesti tudi za vse ostale, ki cakate, da se 14 dni obrne 🤞

Mi včeraj ni poslalo sporočila pa sploh ne vem več komu in kaj vse sem napisala, ker so živčki danes kar na delu.

Fracek
hvala ti, saj malo še, kakšno urco in se odpravim na pot po pingeca 🙂

Čestitke vsem, ki grejete svoje pikice 🙂

Jaz imam pa drugo dilemo 🤦 na punkcijo moraš imeti spalno srajco in plašč, ane? Doma imam samo neprimerne srajčke 🤪(take, ki imajo zgornji del kot modrc, pa še čez njih se vidi). Torej, kje dobim kako lepo srajčko, s kratkimi rokavi?
Moram v nabavo, verjetno tudi za plašč.

Jaz sem si prinesla kar eno udobno bombažno oblekico, namesto plašča imaš lahko dolgo jopico ali karkoli podobnega, da te ne zebe. Brezveze kupovat za tistih nekaj minut, če sicer ne rabiš. Važno, da je čisto in da je spodaj dostop.

3210-
hvala 🙂 bom pobrskala za kako oblekico in jopo 😉

Fracek:
naaaajlepsa hvala za tako lep zapis, upam, da tudi ti prides letos in cim prej do plusa, ki bi nato tudi ostal naslednjih 8+ mesecev 💞😘🙏🤞 Kako si, kdaj startas z injekcijami, 21.dan ciklusa?

vijolica:
tudi tebi najlepsa hvala, upajmo, da se obdrzi ♥️ Kako pa je kaj s teboj?

Sem ze pozabila katera punca je sprasevala za spalno srajco, jst sem tudi to tu vprasala, a na koncu sem vzela eno mamino tuniko (trgovine z oblacili so bile takrat se zaprte zaradi korone), saj za tiste 3 minute res ne rabis kupovat, razen, ce jo rabis ali hoces imet doma za uporabo.

Joooj, si sploh ne predstavljam tega. Podobno se je zgodaj koncala nosecnost od bratove bivse zene in je ze nam bilo takrat zelo hudo, kaj sele njej. Jst se v glavnem pripravljam v glavi tudi na take in podobne scenarije, a vse dokler bom videla pluse na testih, bom v njih uzivala, z moznimi crnimi scenariji pa se bom ukvarjala, ce/ko do njih pride.
Ti pa tudi ne sklepaj prehitro vnaprej, tak filing imas zaradi prvega postopka in strahu. Te popolnoma razumem, ker jst sem se do vceraj imela zelo slab obcutek in ga se vedno imam zaradi strahu pred prevelikim veseljem, ki bi se utegnilo hitro koncat. Sama pa sigurno ves, da je vsaka nosecnost lahko drugacna in da odsotnost simptomov ne pomeni, da nisi ali ne bos noseca. Je pa to cakanje tako mucenje. Raje bi videla, da mi vsak dan punktira jajcnike kot tole mukotrpno in izcrpavajoce cakanje ali bo, kaj bo, kako se bo koncalo… ufff.
Si na bolniski zdej?
Hvala ti iz srca za tvojo zgodbo, drzim pesti zate in vse sotrpinke 🙏🤞🍀♥️

Čestitke tudi z moje strani in držim pesti, da bo tudi naprej vse tako, kot mora bit. Jaz še nisem naredila testa..

Mikro_bio88
hvala ti za srčne besede. Verjetno je v mojem primeru res strah naredil svoje in podzavestna blokada. Upam da odsotnost simptomov res ni slab znak, ampak kot sama pravis le razlika, ki se ne pomeni slab izid.
Zaenkrat sem doma, ampak s ponedeljkom grem delat. Se prej bi lahko sla 😊

Tebi pa res vso sreco do konca in verjemi da bo vse dobro 🍀

In seveda vsem ostalim puncam-za vse drzim mocno pesti. Ce kdo razume kako nam je, smo to me 😉 🍀

Mikro_bio88
Cestitke tudi od mene! Naj vse poteka brez zapletov.:)

mikro_bio88
juhuuuu kako sem vesela zate.

vrtnica_91
tvoja in moja zgodba sta pa kot bi jih skopirala 🤭 vse od punkcije do danes.

Trenutno sem še doma(na bolniški od punkcije),ampak konec tedna zaključim in se vrnem v službo. Kar težko čakam na 2.3 da naredim test..nevem če bom zdržala 😁.

Marusk88
upajva se na enak pozitiven razplet:)

Punce pozdravljene… za vse stiskam pesti, da bi čimprej zagledale plusek in da bi trajal do srečnega konca.
Mikro_bio88 jeee čestitke 🤗 in samo s pozitivnimi mislimi naprej. Tako lepo je prebrat pozitivne novice. Jaz pa začnem postopek s prvo M (naj bi bilo ta vikend). Komaj čakam da se začne in hkrati me je strah kako bodo hormoni vplivali name 😉
Mikro_bio ti si zapisala da piješ čaj iz Stične? Tudi jaz ga pijem in me zanima ali si ga pila tudi med špikanjem? Ali je takrat potrebno prenehati s pitjem?

Kako sem vesela vseh pozitivnih novičk tu gori, kar polepšate mi dneve ob prebiranju, vsem en velik objemčk 🤗🤗🤗 in čestitke za vse priborjene pluske!!
danes sem dobila menstruacijo (prezgodaj 3 dni) in sem se takoj naročila v postopek, tokrat bo minimalno stimuliran in 9.dan cikla imam UZ, upajmo, da se bova tudi midva končno veselila.
Je še katera na začetku postopka?

Čestitke microbio iz srca, tudi od mene.

mikro_bio88
čestitke in držimo pesti s tabo za obe pikici do konca! 🍀

Punce, ki ste na GK LJ, imam eno (mogoče mal butasto vprašanje). Sama sem sicer še par korakov za vami v postopku. Danes sem iz GKLJ prejela pošto – odobritev konzilija, napotnice, navodila. Zraven sta napotnici za SPB za oba, na priloženem listu pa pojasnilo, “preiskavo krvi opravite, ko boste zanesljivo vedeli kdaj greste v postopek OBMP”. Sej se sama sebi zdim neumna s tem vprašanjem ampak me zanima iz vaših izkušenj; to pomeni, da počakam zdej menstruacijo, potem pokličem, da dobim datum za posvet in šele potem dat kri za SPB? Al naj greva že kar zdej?
Nevem kako hitro so izvidi po odvzemu krvi in kam jih dobiš? Nekje sem zasledila, da dolgo traja, da dobiš izvide, zato me tole mal mede 😬

Ja, jst sem ga pila, tudi med stimulacijo do punkcije. Ta caj je ze ok in deluje cez cas, a je njegov ucinek dosti sibak, da ne povzroca interakcij z drugimi zdravili, edino razmik med pitjem in zdravilom na bi bila vsaj ena ura.
Vso sreco ti zelim, jst sem se na stimulacijo pripravila tako, da sem mislila kako hudo bo in vsem domacim razlozila da se lahko soremenim v grozildo ali kup cmerajoce nesrece, a moram povedat, da mi injekcije niso naredile pol tega kar sem si predstavljala. Edino stop injekcija mi je povzrocila blago hiperstimulacijo, a nic hujsega.
Tu se zahvaljujem tudi ostalim puncam, ki so izrekle cestitke in lepe zelje…iz vasih misli v usesa visje sile pa da vidimo kaj se bo dogajalo ♥️😊

Nisem se spikala in prezivljala muke iz zabave…ali resno ali nic 😁
Hana, a si kdaj slisala za sindrom ujetega jajceca? Da zna bit to velik vzrok neplodnosti? Ce se dolgo matras in nimas ginekoloskih tezav, je morda prav to vzrok za tezave pri tebi. Zato je punkcija bistvenega pomena poleg potem kvalitete celice. Mislim, da je to bil vzrok tudi pri meni (poleg endo). Kako to vem? Vsak mesec se je na UZ videlo folikel, LH je zrasel in imela sem vse simptome ovulacije. A po ovulaciji na UZ ni bilo videt sledu razpoka folikla ali pa se je spremenil v cisto. In tako sploh ne pride do sprostitve jajceca. Je pa res, da ne vem nic o casovnih razmikih med punkcijami. Vem pa, da je tu ena punca omenjala da je imela 2 punkciji v razmaku 10 dni, nekaj takega 🤷‍♀️
[/quote]
Prvič slišim o tem, bom prebrala.
A ti si na UZ šla tudi po razpoku folikla? In ga vidijo al kako?
Jaz se res nisem mogla odločiti za punkcijo danes, sploh zato, ker je bil samo eden. Prejšnji mesec sem se puregonom pridelalaa 2 folikla, brez zrele celice. Če bi jih pridelala veliko foliklov, potem bi se pristala.
Pa itak je moj včeraj zakuhal, tako da sploh ne bi šlo.

New Report

Close