Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Mentos, če bosta pri Rešu,pol bo trajal glih ene 5 min..nobenga UZ,sam prvo rundo injekcij ti on da,ostale dobiš za domov pa pove ti,kdaj imaš prvi UZ,to je to.

Zvezdica08
ja jutri bova pri njem. Hvala za info!

Mikro_bio88, moja “sotrpinka”, kako si? Boš s testom čakala do petka ali boš že kaj prej preverila srečo? 😁🍀

Aprila gremo dalje… Začetek aprila najprej po napotnico, potem pa z aprilsko menstro dalje v postopek…💪

Pozdravljene punce!
Se ze dolgo nisem tule gori javila, sem bila bolj aktivna v temi 2020 saj sva takrat tudi midva “zaplavala” v vode umetne oploditve…
Za menoj je ze tretji transfer zamrznjencka, ki so mi ga vstavili 11.02 in cakamo do petka kaki bodo rezultati. Naj povem da do krvnega testa do zdaj se nisem prisla ker je vedno prej prisla tecka rdecka😕
Vsem ki cakate na rezultat transferja, stiskam pestke, za vse ki ste pa na poti spikanja pogumnoin srecno.

Zvezdica08
in
Mikro_bio88
Sem vaji ravno hotela vprasat, ce bosta cakali 14 dni 🙂?

Ženska89, tebe sem tudi imela v mislih,ampak ker si par dni za nama,sem mislila,da je še prezgodaj 😁 jaz sem mela v planu čakat še teh par dni..ampak zdj me vedno bolj firbec matraš,tko da bom mogoče že kakšen dan prej naredila test 😁 ti? Kako se počutiš?

Ja, jaz sem se malo prezgodaj 🙃.
Danes sem ok, me je pa po transferju zelo bolel zelodec (mislim da so bilo to zivci) in bila sem napihnjena do nedelje, sedaj sem pa ze ok.
Pa ti?

tt38
ja, bova skupaj trepetali res je 😉

Mene tudi zanima kako se kej punce, ki cakate na krvnega pocutite?

Ja tudi mene zanima, kako se kaj pocutite po ET.:) Jaz sem danes 7. dan po ET (na drugi dan po punkciji) in sem ves cas zelo napihnjena, pa obcasno me zaboli v maternici, ampak hitro popusti. Pa prsi so precej bolece na dotik. Drugace je pa pocutje ok.:) samo tole cakanje ubija…

Pri meni je danes 9. dan od transferja..normalno hodim v službo in na sprehode, sem ok..razen tega,da me občasno špika v jajčnikih in bradavice imam precej občutljive.

roznata
ali sta se sama odločila za genetske preiskave, ali so vaju napotili na kliniki? Na kateri kliniki pa sta?
Midva sva imela sedaj 4. neuspešen postopek (Reš) pa nihče ni nikoli omenil nobenih preiskav.

Za vse, ki sprasujete glede bolečin punkcije: jaz sem vzela eno uro prej 1 Lekadol 1000, pa punkcija ni bila skoraj nic boleca – 11 spunktiranih celic, na punkciji pa sem dobila še ketonal injekcijo.
Bolniško sem imela od punkcije do transferja, ker nimam težkega dela. Po punkciji pocitek in kakšen lekadol zvecer, ni pametno veliko hoditi/se naprezati kak dan ker imate le prespikane jajcnike. Prvic se nisem pazila in me je bolelo 1 teden.
Po transferju pa jaz grem vedno v sluzbo, da se zamotim. Ne vidim smisla ležati doma.

Toskanska
noben se ne more sam odločit za genske teste, žal.. ti pripadajo šele po treh splavih oziroma v primeru, da ima kdo v druzini potrjeno diagnozo genske okvare.. na žalost je tko…

toskanska, midva sva zaprosila za genske preiskave po vec neuspelih transferjih v mb in so nama brez težav odobrili vse.. za moza vse posebej in za mene.. vse je bilo ok.

Pozdravljene punce,

Fracek,
Zvezdica08,
Zenska89,
sprasevale ste, kako sem.
Se dobro, da sem se odlocila za bolnisko do testa, ker sem del dneva zelooo svoh in utrujena, ker ponoci skoraj ne spim, in bolecine v spodnjem delu trebuha so kar hude, ceprav ne konstantno. Od nedelje lulam na teste nosecnosti, hormon raste in danes zjutraj so bili vsi trije testi pozitivni. Vceraj sem imela malenkost rjavih madezev na dnevnem vlozku, tako da se ne upam lih veselit prevec. Danes sem 11.dan po et, v petek uradno delam clearblue, vendar ne vem kateri je pravi, saj si na trgu 3-je razlicni z razlicnimi obcutljivostmi. Kaksna priporocila z vase strani katerega naj kupim?

Kako pa gre vam punce, ste v redu?

Fracek,
vesela sem za tvojega dragega, da je bil negativen na korono 😉
Zvezdica:
me veseli, da si dobro in brez slabe vesti lahko naredis test ze kak dan prej.
Zenska89:
v kateri fazi pa si ti trenutno?
Nesrecnica:
zelo zelo sem vesela za vaju z mozem, da se le oba pozdravita in v bliznji prihodnosti zibata.
Upanje:
zal mi je za situacijo s transferjem. Zelim ti veliko moci in volje ter dobrih celic in zarodkov.
Tudi ostalim mnogo dobrega pocutja, uspehov in srecnih razpletov.

U, mikrobio, ti si pa to resno vzela…naj se plusek jača in utrujenost zmanjša.
Za vse ostale, ki imate v kratkem teste/transferje/punkcije držim pesti.
Jaz sem prejšnji cikel imela neuspešno punkcijo, ta mesec sem na klomidu, danes deveti dan in sem bila pri Rešu…en folikel imam 20 mm, pa je predlagal, da ga kar danes spunktiramo? Sem zavrnila. A ni tako da naj bi vsaj 2 cikla minila med punkcijo? Bova ta mesec probala naravno, to mi res ni, da me vsak mesec punktira, pa sam en folikel imam, ostali so majckeni. Če bi jih bilo veliko, potem mogoče.

Jaz sem tretji dan po transferju in kot da ni nic( ET 3 dan). Malcek me zaspika v jajcnikih, drugo pa nic. Cisto nasprotje od prvega IVF, kjer sem se pocutila isto kot ti

mikro_bio88
(tako da sem vesela zate in naj bo vse dobro do konca 🥰 Meni je digitalni CB prvic ,na 11 dan ,pokazal po tednih) plus zelo obcutljive in bolece dojke.

Mogoce je se prezgodaj za slabe misli, ampak ce primerjam, kr zalostna pistanem.

Pa lep dan vsem skupaj 🤗

Toskanska,
midva sva bila že tekom prvem postopku poslana na genske preiskave zaradi moževe bolezni, potem pa še zame, če sem prenašalka. Na sam postopek ne bi nič vplivalo le na dedovanje bolezni pri otroku bi lahko.

Nisem se spikala in prezivljala muke iz zabave…ali resno ali nic 😁
Hana, a si kdaj slisala za sindrom ujetega jajceca? Da zna bit to velik vzrok neplodnosti? Ce se dolgo matras in nimas ginekoloskih tezav, je morda prav to vzrok za tezave pri tebi. Zato je punkcija bistvenega pomena poleg potem kvalitete celice. Mislim, da je to bil vzrok tudi pri meni (poleg endo). Kako to vem? Vsak mesec se je na UZ videlo folikel, LH je zrasel in imela sem vse simptome ovulacije. A po ovulaciji na UZ ni bilo videt sledu razpoka folikla ali pa se je spremenil v cisto. In tako sploh ne pride do sprostitve jajceca. Je pa res, da ne vem nic o casovnih razmikih med punkcijami. Vem pa, da je tu ena punca omenjala da je imela 2 punkciji v razmaku 10 dni, nekaj takega 🤷‍♀️

Hvalaaa, sej zato ne cutim tistega pravega veselja, ker me je strah. Vem kako hitro se lahko vse konca se preden se dobro zacne. A kaj ko na to ne morem vplivat in se bom psihicno pripravila na moznost najhujsega, da potem ne bo prehudo. Srecna in ponosna pa sem, da sem sploh prisla do tega, ker nisem verjela, da bom do transferja prisla kaj sele da se bo kaj prijelo. Skratka, kakor mi je namenjeno, tako bo.
Kateri clearblue pa si uporabila na dan “uradnega” testiranja, enak kot za 11.dan? Zaaal mi je tudi zate, v katerem tednu pa si izgubila pikico? Oprosti, ce te mucim s tem vprasanjem, ni ti potrebno odgovorit.

Zelim ti dobro pocutje s pozitivnim koncem 💕

New Report

Close