Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Ojla, sotrpinke 🙂
Ker sem zasledila, da je pri nekaterih težava (tudi) spermiogram, sem se odločila, da z vami delim svojo izkušnjo.

Moj ginekolog je, ker nisem zanosila že kar nekaj časa, in ker naj bi bilo z mano vse OK, sumil, da je mogoče problem v partnerju, zato je priporočal jemanje (samoplačniški) tablet Tradafertil.

Tablete je partner jemal cca 2 meseca po 1 tableto na dan in je bil spermiogram na začetnem pregledu v Dravljah BP. Na tablete sva, v času moje hormonske terapije s tabletami pred OBMP, pozabila in jih ni jemal. Ker v 6 mesecih nisem zanosila, sva šla v Ivf postopek. Sama sem v 1. postopku pridelala 7 zrelih celic, pri partnerju pa šok-spermiogram porazen, zato je bil izveden postopek ICSI, 2 celici sta se oplodili, 1 zarodek so vstavili, ki se ni vgnezdil, 2. pa ni dočakal zamrzovanja.

Ker bi se 2. postopek pričel med božičnimi prazniki, in ker naj bi v Dravljah ravno takrat imeli prosto, sva šla v 2. postopek januarja. Tako sva imela od oktobra čas, da delava na sebi :)… moj je zopet začel z jemanjem tablet Tradafertil (tokrat 2 na dan-skladno z navodili), jaz pa z jemanjem Femibion 1 in pa pitjem čaja krvomočnice.

V 2. postopku sem pridelala 6 zrelih celic, spemiogram je bil BP, zato so izvedli IVF postopek, 5 celic se je oplodilo, prenos 2 je bil 1.2., cca 1 teden po Et sem dobila obvestilo o zamrznitvi še 2 zarodkov. 10. in 11. dan sem sicer imela rjavkasti izcedek, vendar je bil test tako 11. kot 15.2. pozitiven, tako, da imam prvi UZ pri dr. Rešu 1.3.

Upam, da se vam čimprej nasmehne sreča…lp

Neni7
svaka čast ženska! Ti si res aktivka 😉 Jaz danes po punkciji hodim kot starček-samo palica mi manjka, pa boli me tudi. Ne vem ali je noj prag bolecine res nizek sem res za en klinc 😅 Ti pa praznovla mozevo 40ko.

tt38
srečno jutri🍀 Pri meni je blo tko tko: 5 sem predelala, 4 so uporabili, zdej čakam da mi sporočijo kako so bodo obnesle. Naj bo vsaj ena ta prava ❤️ Držimo pesti 🤞

Puki_di
sem uzela nalgesin, priznam. Haha. Pa mislm da sem mal na adrenalin zdržala ker takoj ko so gostje šli čez vrata, sem se sam ulegla in nisem več ustala dokler nisem šla še po en tablet 🙂
Ta prvi dan res ni prijetno… jutri boš pa že bolša!!!

Evo moje poročilo, bila danes na UZ, tako da ja

Fracek
zgleda, da če bo z mojim pingecom vse ok bo potem ponovni poskus naslednji teden v torek. UZ je bil vse ok, rekel je samo, da je konkretno odreagiralo (jemljem Estrofem), dobila sem datum in upam da zame tokrat velja: v tretje gre rado 😀

ToTa
čestitke in seveda držim pesti za naprej 🙂
Sem si že zapisala ime tabletk, sicer moj je imel v prvem postopku slab spermiogram, sedaj v drugo je bil rezultat boljši. Sva pa v tem času oba začela z dodatnimi prehranskimi dopolnili.

Tiste, ki ste v Dravljah in imate za sabo že negativen razplet, a ste klicale gor, ko ste dobile M in povedale za negativen rezultat? Koga pa? Sestro ali direkt svojega zdravnika? Ali ste se samo naročile po treh mesecih na nov postopek? Jaz sem sicer vsakič klicala gor, ampak sem se istočasno že naročila na nov postopek z zamrznjenčkom, tokrat pa jih nimam in moram itak čakat vsaj še dva meseca.

Neni7
dobr da priznas 😉 res sem ze boljse danes 😊
Kako dalec pa si ti v postopku? Punkcija za tabo, transfer tudi?

Puki_di
torej na kratko… punkcija za mano v nedeljo, imela sem 8 celic, danes zvem kok se jih je oplodilo in so primerni za PGD. Danes se začnem spet špikat in mam čez cca 10dni spet punkcijo, ker so mi pustil manjse folikle še not in me bojo še enkrat stimuliral, da še te zrastejo… transferja nimam še vsaj 3 mesce, ker je ta PGD postopek tak, da zarodke, ko jih genetsko pregledajo, zamrznejo in ustavijo, ce je kakšen normalen, čez 3 mesce… čakala bom pa vsaj en mesec še na izvid genetike, če je sploh kakšen ok.. tok o čakanju… ker je debata lih kok je težko čakat 🙂 🙂

Darcy_6
jaz sem, ko se bila v Dravljah, samo mail napisala da je negativen test in kako naprej..

Neni7
aha razumem.. zdej se tudi spomnem ko si pisala za ta protokol-do zdej mi je bil neznan.
No drzim pest za lepe novicke danes! Naj jih bo cim vec! 🤞🍀

No se moja izkusnja z punkcijo. Dobla sm nalgesin pa se neki (nalgesin mi itak ne prime ze med mesntrualnimi krci) sla lepo notr, so mi pridobil 11 celic. Boli, res boli, da sm kr mal “zakricala” ampak samo levi jajcnik. Ampak me nben nav prepricu da je to hujsi postopek kokr pa te hormonske inekcije k si 12 dni out, al pa kaki mesecni krci pr menstri k mam katastrofa. . To traja 15 minut, una pa ze cel lajf..

Osebje na gkl top, prjazno, strokovno. Mela sm gospo neki na k k mi je delala punkcijo ampak je bla top, temna kratkolasa, skodrana. Pac boli tuki mi nima kej pomagat tko je..nam se pa uspavala zato kr ne mors ne vem stisnt zobe al pa mal zakricat pa je.. Zdej pa doma lezim, krvavela skor nism nic, lulat me nonstop (to me ze pp defaultu), vzela painkillerje in ne boli vec nc, pac valda nam skakala pa delala trebusnjake, bom pocivala, ze tko si nasopan s tableti ni zdravo skakat okol..

Kdaj zves kolk celic se oplodi? Jst mam cez 5 dni transfer, verjetn, ce so celice zanic klicejo ze prej al neki?

Je katera vzela analgosedacijo? Jaz razmišljam v tej smeri in verjetno jo tudi bom.

V ponedeljek imam uz, tako da bom videla takrat kako naprej. Zaenkrat sem čisto ok, nič se ne počutim drugače, ker se špikam 🤷

Neučakana
a to je una srednja opcija v Lj? To je mela ena punca, k je bla za mano ns vrsti. Je rekla da nič ni čutila kej je spala kot ubita.. je bla pa tut zadeta in zaspana še več k eno uro, ko je prišla ven. Tko da, če te je ful strah in RES ne prenašaš nobene bolečine, si uzam to. Če ne pa raj prvo opcijo.. ti dost omili bolečino..

Jst ne bi nbeni rada pametvala, sam ce mate bolece menstre ste prpravljene na najhuj in telih 15 min bolecih krcov ni nic v primerjavi z konstantnim mesecnim bolecinam. Pa pomoje boljs to da vsaj si povezan s telesom nekak da ves da neki delajo da tud telo temu primerno odreagira (impulzi mozganski).. Jst sm res jokica, pa bolecine pa etc etc pa se je dal zdrzat. Sm pa zelo utrujena zdej po celem dnevu in morte pustit da se telo odmori, da dojame, da sam pride k seb kokr pa da se se naprej s tableti pitate pa gres neki delat.. Pa tud kr res lezim nbenih krvavitev blo je like 3 kaplce v celem dnevu.. Al je pa dr. Pintarjeva to tko dobr nardila.. Ce ne druzga se mors spocit da je za prenos spet telo v formi.. Plus fajn pomoje da se naslednji dan gres v easy gibat da maternica dobi kisik… Ampak to je moje osebno mnenje vsak pa ve zase..

Na prenos zarodka mormo priti same? Tako je bilo rečeno na gklj. Malo mi bo čudno tam brez partnerja…

Sploh si ne znam predstavljati, kakšne vrste bolečina je. Je dejansko kot krči ali špikanje z iglo in sesanje?

Meni je rekla na sprejemu, da pride partner samo 1x z mano, torej verjetno pri punkciji al kako?

Je še potrebno pred punkcijo opraviti bris za covid? Kam pa greš? V porodnišnico?

neucakanja
niti ne spikanje, ampak kokr da ti neki na crevo prtisne vsakic, neki tezkega, sam pol po navodilu k sm z rokam prtiskala dol je blo dost bolj znosno, pac neki orto tezkega na crevo (feeling k si prehladis crevo in te zbada al pa med menstro k zna bolet crevo, sam to so momenti k zaboli ne zdej cel postopek, npr. Levo jst sploh cutla nism sam desno tiste 6 foliklckov k je predrla vsakic 100kg na crevo obremenitev)
Men so tud rekl da na transfer sama, brez partnerja. Za transfer pravjo pa da je sam kokr UZ pregled brez posebnosti.

21Baby- kje si? 🙂 Si začela s špikanjem?

TT38-saj sploh ne vem, kaj si naj mislim in kako se naj odločim. Menstruacije imam boleče, ne pa neki zelo. Imam pa endometriozo, zato tudi kolebam, ker če so kje zarastline, ne bo prijetno.

neucakana
jst mam noro hude bolecine menstrualne, tko da ti ne znam svetovat kle.

Edino kar ti lah recm je “bodi pogumna”
pa ne razmisljat kaj vse lah vpliva na tale proces (o pridruzenih zapletih) vse ostalo pride samo.. Ti si ok, tvoj telo je ok, punkcija bo ok, prenos bo ok, nosecnost bo bp.. Drugo pa probej odmislt.. Ce pa ne bo v prvo, bo pa v drugo, tretje enkrat bo zato kr si se ti tko odlocla da speljes tole do konca.. 😀 in to velja za vse nas klele.. Manj razmisljas boljs je.. Zenske k spontano zanosjo ne razmisljajo lih o tem na kak nacin so do tega prsle, kajne? It just happens.. Me pa pac gremo cez par procesov o katerih sploh ni treba razmisljat, mamo strokovnjake k se s tem ukvarjajo v ozadju da razmisljajo za nas.. 🙂

Ohhh punce malo sem se zgubila zadnje dni, sm kr presenecena kok je se novih punc🙄…no z unimi puncami k sm se še sledila in pa

Neučakana,
kaj se je točno zgodilo nevem 🤔🤷🏽‍♀️ ocitno en VELIK ČUDEŽ, ker sem ostala noseča in sicer naravano❣️. Jaz se zdaj ne morem vrjeti in dokler ne bom sla na UZ in vidla ne bom vrjela😳. Skoz mislim da bom dobila M. Se mi zdi da po 200 x na dan grem na wc in gledam da ni kaj rdecega na hlackah🤦🏽‍♀️.
Po 3 letih “mucenja” kalkuliranja plodnih dni, postopka IUI in zadrzanega splava lansko leto, nama je koncno ratalo naravno in to ravno zadnji cikel pred pricetkom IVF. Vsi smo zelo preseneceni, celo na GKL ko sem klicala je bla sestra presenecena kako kr naravno?🤔Sicer najini izvidi so bili vsi BP (razen 3-eh miomov na maternici, ki so se pojavili v prejsni ne uspeli nosecnosti).
Sicer me je ful strah da ne bom dozivela ponovni sok kot lansko leto, ko je G rekla da utripa ni vec, tako da mi je kr mucno cakanje do UZ 😔. Se sicer ful pazim in probam kokr se le da, da ne razmisljam o tem, da sm cim bolj pozitivna ampak ja pozavestno je pa tezko kontrolirati. Tko da sm v strahu 24/7, se k spim mam take sanje da dobim menstro. 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

Kokrkol punce čudeži ocitno obstajajo 🤞🏽. Morm priznat ko sem sla na sprejem v GKL mi je vse skupaj malo zamoril, ko sem vse to vidla in poslusala vsa ta navodila o inekcijah, stranskih ucinkih, itd.. Slucajno so bile tam se dve punce, ki sta cakale na punkcijo prav zal mi je bilo celotne situacije, da sm se kr zjokat hotla in sm se prou sprasevala pa dobr zakaj mormo zenske it cez vse te muke in sranja resno…..ampak ja jst sm se psihicno tok pripravljala na ta postopek in na vse te hormone kako bom to sfurala, da sm bla cist z svojem svetu in sploh nism razmisljala o tem da je moznost da ostanem noseca ravno zdaj in evo zgodilo se je 🙏🏽🙏🏽🙏🏽.

Iz srca upam in vsem privoscim da vam rata in da vse dobimo eno strucko v svoje roke, zdravo in pa zivo🤱🏽 ker si res zasluzimo glede na to cez kaj vse moramo iti, tako ali drugace.

Drzim prsti za vse in veliko srece✊🏽🤞🏽🍀😘

New Report

Close