Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hvala micro-bio

Puki_di
Vso sreco cetrtek na punciji, da bo vse ok. Tud jst mam zvecer stopko ovitrelle pa v petek punkcijo, mam 10 foliklov vse so 19 do 20 mm, pa neki se sasavih k itak so premali da bo kej iz njih.. Upam da bo kej ratal iz teh 10. :))) mela sm sam 10 maybe 11, pozabla dni tahitr postopek do stopke, pa tko sestri recm sej kak mm bodo sle zrastl ane, pa tko ona ja pa sej so dovolj veliki..

A lah po ovitrelle pricakujem se kak cudn bolecinski napad, kokr pr stimulacijii?

Napisam so mi se recept ki naj bi podpiral rumena telesca, kaj to neki sploh je? Cist nevedna hahaha vem vem sorry punce..

No pa pejmo v petek se tole vidit za eno cudo kaj bo :)))

Lepo bodite, smejte se, gibajte, zdravo jejte, ljubite, kvackajte karkol vas ze razveseljuje in drzi pokonc..

TT38

Hvala 😊 Super si predelala in ja seveda so dovolj veliki 😁 Jaz sem jih 7-upam da bo kej🤞
Verjetno bos Utrogestan dobila za podboro (vaginalne tablete s katerimi zacnes vecer po punkciju)
Po Ovitrelle jaz osebno danes nic posebnega ( vceraj zvecer sem si jo dala ), mogoce malenkost vecji “pritisk” v jajcnikih, ampak nic takega res ne. Jaz kr pospravljam cel dan že 😅
Tebi pa srečno v petek 🍀

Pozdravljene deklete,
spet nisem pridno sproti brala tako, da je bilo nekaj čitanja zdle…

Evy
v enem od postov si me vprašala kako prenašam Estrofem in Utrogestan. Naj povem na kratko: ne preveč dobro a mi drugega ne preostane 🙂 Zaenkrat imam še samo Estrofem 3 x 1 na dan in že drugi dan jemanja: špikanje, večkrat mi je slabo, take oblive slabosti imam, prebava več ne deluje kot bi mogla ampak vse to je baje normalno – rečejo hormoni pač. Kako pa jih ti prenašaš?

Fracek
napisala si glede službe, jaz v prejšnjih časih bi ti 100 % rekla, zadrži zase, ker to so tvoje osebne zadeve poleg tega nikoli ne veš, kaj pa če ne uspe tebi pa ti bo potem žal, da si nekomu razlagala načrte, ki niso bili sigurni in na koncu ostala brez obojega. Danes ti polagam na srce, ker že veš, da boš zaradi tega morala kdaj dobiti prosto pa počivat, pa it enkrat tja, pa drugič tja, si ne delaj stresa s tem, da zamolčiš in potem iščeš rešitve. Takšna sem bila jaz, osebno je osebno, delo pa delo sem si rekla in potem sem dajala zdravje na stran, ker še ni bilo tako hudo ali nujno, delo pa je bilo treba opravit in v zadnjih nekaj letih pri zadnjem delodajalcu nisem šla niti enkrat na bolniško, niti enkrat, ko je bilo res kaj takega sem imela kakšne ure viška ali pa sem si uredila menjavo, ker sem bila poslovodja je šlo in sem potem drugič delala celi dan. Ker nikoli nisem omenila, da bi bilo kaj narobe z zdravje sem je seveda pričakovalo od mene vse in še več. In rezultat, zbolela – zelo in voila sedaj sem doma. Delodajalec me ni mogel čakati, prišle so spremembe, ki jim nisem bila v tistem trenutku kos in rekel mi je hvala lepa ne morem te imeti na čakanju doma, da se spraviš k sebi. Dobro jemljem to iz druge pozitivne strani, da imam sedaj nekaj manj stresa, ker mi ni treba po bolniško pa razlagat v službi zakaj jo rabim in mi tale trenutna prilagoditev, da bom malo počakala in ostala doma ustreza vsaj za nekaj poskusov (če uspe že naslednji potem tako super).

Tako, da sama veš nismo vsak dan mlajše in služba bo bolj počakala kot kaj drugega, midva najprej nisva vedela, če bova kos situaciji – finančno ker sem bila jaz glavni ˝zasluškar˝pa se je čisto lepo uredilo. Postaviš si prioritete, odstraniš stvari za katere misliš, da so nujne in veš kaj, saj prideva čez mesec, mogoče kdaj bolj na tesno ampak odpadejo tudi številne zadeve, ki so prej bile tudi finančni zalogaj (moj avto, bencin, potni stroški, ker sem se vozila tudi v druge poslovalnice, hrana na poti, službena potovanja, fancy obleke itd). Me še kdaj stisne a pred sabo imam drug cilj 🙂 Tako, da če osebo celo poznaš ji lepo povej kakšni so tvoji načrti in kot je že rekla ena, če ti je služba namenjena bo tvoja. Sicer pa itak se ti ne bo treba s tem dolgo ukvarjat, si v novem postopku, nov poskus, evo uspeh in potem še samo v najboljšem primeru par mesecev ali stare ali nove službe potem pa novo obdobje, ko bo nekdo drug na prvem mestu 😉

Tako jaz imam pa jutri UZ pregled, upam da bo vse kot mora biti in bom čez par dni šla po pingeca 🙂 Vse dobro vsem.

Punce želim vaše mnenje..
Danes je 11. dan po ZTE. Vstavljena 5 dni stara blastocista. Jemljem 3x na dan Utrogestan. Za mano je to drugi IVF. Prvi je bil oktobra, bil svež prenos. Žal negativno.

Zanima me naslednje. Namreč včeraj sem bila 10. dan po prenosu, popoldne se mi je pojavil rahlo roza in rjav izcedek (samo na vložku se mi je pokazal, ko se obrisala ni blo nič videti). Občasno bolečina kot na dan prvi dan menstruacije. Danes je občasno še rjav roza izcedek. Ampak danes sem začutila ostro zbadajočo bolečino v predelu maternice, ki je hitro popustila. Kakšnih drugih posebnih znakov nimam. Zanima me, mislite da bi šlo za vgnezditveno ali mi samo Utrogestan zavira prihod menstruacije. Naj povem, da zadnjikrat sem prišla do krvnega brez kakršnega koli izcedka, šele ko sem prenehala z utogestanom se mi je po 3 dneh prikazala menstruacija.

Iskreno sem full zmedena in prestrašena. Bom pa jutri delala test, če se ne prikaže M. Drugače pa imam 22.2 krvnega..

Jaz pa nevem kaj naj naredim. Imam transfer v nedeljo in bi bila rada potem do krvnega testa na bolniški. Imam fizično delo, no in psihično težko tut. Imam pa tut tako osebno zdravnico da mi najbrž nebo hotla dat bolniške, če pač nimam potrdila iz LJ.

upanje2
jst bi sla vseen na bolnisko, ni treba predvidevat kaj bo zdravnica storila/odlocila, zmen se z zdravnico, stopi do nje, sooci se z njo, nej te ne bo strah, sej je zenska mora to razumet. Gre se za mnogo vec kokr je ena sluzba, boris se zase in za svojga otroka. Tko da glede opis dela jst ne bi sparala besed v tvojem primeru..

Ne rabis posebnega potrdila, jst sem slikala papir od hormonske terapije in po transferju tudi papir, ki ga tam dobis. Do BS si popolnoma upravicena skozi celoten postopek, po transferju pa sploh.

Microbio, aja? Moja zdravnica hoče zmeraj neko pisno potrdilo za bolniško.

Mene tudi zanima koliko dni bolniške pripada po transferju oz.koliko prostih dni ste si ve uzele preden ste šle nazaj v službo?

Punce, po zakonu ste lahko celoten postopek doma.

Saj papir od hormonske terapije je potrdilo, na dan transerja tudi dobis papir, kjer pise da sta bila na prenosu z vsemi pripadajocimi podatki (datum, ura, vrsta posega…). Ce pa to ni potrditev potem pa ji narisi na list papirja, da bo ja se bolj jasno. Ne razumem zakaj bi morali pisat uradna potrdila. Meni je Reš rekel, da je list od transferja dovolj in moja zdravnica ni nic komplicirala, ker na tem papirju res pise vse kar je treba in kar ni treba za osebne dohtarje in dejansko potrjuje tvojo prisotnost na posegu.

Laia22
jaz ti želim, da je pri tebi drugače in v bistvu saj je tako pri vsaki ženski je drugače, če pa že sprašuješ jaz sem imela podobno izkušnjo, le v obratnem vrstnem redu. Prvič sem imela tudi nekje 10-11 dan rahel rjavo krvav izcedek in bolečine. Nekatere so sicer iz podobne izkušnje izšle s pozitivnim rezultatom, pri drugih kakor pri meni je bil to pokazatelj prihoda menstruacije (vgnezditev bi namreč morala biti bolj tam v prvih parih dneh). Tako, da jaz sem kakšen dan kasneje dobila menstruacijo, naredila pa sem tudi test, ki je bil negativen. Drugič pa sem imela tako, da je bilo vse ok, testa pa nisem hotela delati, bilo mi je slabo a je bil krvni negativen, štiri dni po krvnem pa mensturacija. Utrogestan pa lahko zavira menstruacijo. Ampak moraš pa vedeti brala sem podobne zgodbe, pa do menstruacije ni prišlo ali pa je kljub manjšim krvavitvam krvni bil nato pozitiven, tako da ne kar obupati. Držim pesti.

Seveda je papir od punkcije/transferja dovolj za bolniško…je pa res, da vsako telo odreagira drugače in jaz se recimo počutim čisto ok, tako da mi ne pade na pamet,da bi bila na bolniški,ker res ni nobene potrebe. Če se počutiš slabo pa greš pač brez slabe vesti na bolniško,ker ti v takem primeru sigurno pripada. To je to.

Upanje2
Če imaš tako zakomplicirano zdravnico bi jaz prosila preden greš na transfer in ti potem pripravijo tiste papirje s slikico zarodka, da jim rečeš, če ti lahko spodaj navedejo, da se priporoča bolniška. Povej, da ti zdravnica drugače komplicira, jaz mislim, da bi ti lahko ustregli in napisali.

Moja mi še ni verjela da imam od punkcije do transferja bolnisko, dokler ni na papirju prebrala. Da ji pa zdej recem da mi da bolnisko od transferja do krvnega pa potem naprej…. Me bo ziher klicala in me sprašvala zakaj, da mora napisat neko obrazložitev.

zvezdica08
ja sej to..bolniska po transferju pripada ja-naceloma kolko dni? Tri?
In itak, ce se pocutis dobro gres v sluzbo, se strinjam, da nima smisla bit doma, ce ti je cisto ok.
Pol pa itak odvisno od posameznice in od sluzbe.

Me je zanimalo tko na splosno kdaj ste bile pripravljene oz.se pocutile dovolj dobro, da ste sle delat. 😊

No, tvoja zgodba je tudi vzpodbudna. Naj gre zdaj samo še bolje in hitreje.
Jaz imam že otroka, najstnika. Naravno spočet v precej mlajših letih

Jaz bi ga kao mogla delat 26.2., ceprav mislim, da ne bo nic iz vsega skupaj, ker nisem vec tako napihnjena, bolecin skoraj vec ni, vse se je zacelo normalizirat vceraj 4.dan po et 🤷‍♀️
Pa ti, kdaj bos delala test?
Vsoo sreco 🤗
[/quote]

Upam, da čez kak mesec 😊 v prvo nisem pridelala celic, zdaj nadaljuj en ta mesec s klomifenom
Srečno tebi, večina žensk ne ve, da so noseče do testa

Po transferju te pripada BS do testa, a ce se pocutis ok in nimas tvegane sluzbe, se lahko odlocis za sluzbo takoj ali po poljubno izbranih dneh. Jst bom na bolniski kar do testa, ceprav se danes ze malo boljse pocutim in imam pisarnisko delo. Bomo se dovolj delali brez skrbi…sploh, ker bodo skos podaljsevali delovno dobo 😉 V nasi firmi za nekaj ur bolniske izgubis celomesecno poslovno uspesnost in ce sem ze na BS, jo bom vlekla do konca meseca, klinc jih gleda. Sem ze dovolj zdravja zaradi njih izgubila, sedaj pa je dovolj.

mikro_bio88
aha, ok, razumem.. No, sej bom vidla, bom naredila po obcutku, sluzba ni fizicno zahtevna, pa nova je-bolj mi je za to..
Je pa res da se preveckrat zrtvujemo 😊

New Report

Close