IVF/ICSI/IUI 2021
A lah po ovitrelle pricakujem se kak cudn bolecinski napad, kokr pr stimulacijii?
Napisam so mi se recept ki naj bi podpiral rumena telesca, kaj to neki sploh je? Cist nevedna hahaha vem vem sorry punce..
No pa pejmo v petek se tole vidit za eno cudo kaj bo :)))
Lepo bodite, smejte se, gibajte, zdravo jejte, ljubite, kvackajte karkol vas ze razveseljuje in drzi pokonc..
Hvala 😊 Super si predelala in ja seveda so dovolj veliki 😁 Jaz sem jih 7-upam da bo kej🤞
Verjetno bos Utrogestan dobila za podboro (vaginalne tablete s katerimi zacnes vecer po punkciju)
Po Ovitrelle jaz osebno danes nic posebnega ( vceraj zvecer sem si jo dala ), mogoce malenkost vecji “pritisk” v jajcnikih, ampak nic takega res ne. Jaz kr pospravljam cel dan že 😅
Tebi pa srečno v petek 🍀
Pozdravljene deklete,
spet nisem pridno sproti brala tako, da je bilo nekaj čitanja zdle…
Tako, da sama veš nismo vsak dan mlajše in služba bo bolj počakala kot kaj drugega, midva najprej nisva vedela, če bova kos situaciji – finančno ker sem bila jaz glavni ˝zasluškar˝pa se je čisto lepo uredilo. Postaviš si prioritete, odstraniš stvari za katere misliš, da so nujne in veš kaj, saj prideva čez mesec, mogoče kdaj bolj na tesno ampak odpadejo tudi številne zadeve, ki so prej bile tudi finančni zalogaj (moj avto, bencin, potni stroški, ker sem se vozila tudi v druge poslovalnice, hrana na poti, službena potovanja, fancy obleke itd). Me še kdaj stisne a pred sabo imam drug cilj 🙂 Tako, da če osebo celo poznaš ji lepo povej kakšni so tvoji načrti in kot je že rekla ena, če ti je služba namenjena bo tvoja. Sicer pa itak se ti ne bo treba s tem dolgo ukvarjat, si v novem postopku, nov poskus, evo uspeh in potem še samo v najboljšem primeru par mesecev ali stare ali nove službe potem pa novo obdobje, ko bo nekdo drug na prvem mestu 😉
Tako jaz imam pa jutri UZ pregled, upam da bo vse kot mora biti in bom čez par dni šla po pingeca 🙂 Vse dobro vsem.
Punce želim vaše mnenje..
Danes je 11. dan po ZTE. Vstavljena 5 dni stara blastocista. Jemljem 3x na dan Utrogestan. Za mano je to drugi IVF. Prvi je bil oktobra, bil svež prenos. Žal negativno.
Zanima me naslednje. Namreč včeraj sem bila 10. dan po prenosu, popoldne se mi je pojavil rahlo roza in rjav izcedek (samo na vložku se mi je pokazal, ko se obrisala ni blo nič videti). Občasno bolečina kot na dan prvi dan menstruacije. Danes je občasno še rjav roza izcedek. Ampak danes sem začutila ostro zbadajočo bolečino v predelu maternice, ki je hitro popustila. Kakšnih drugih posebnih znakov nimam. Zanima me, mislite da bi šlo za vgnezditveno ali mi samo Utrogestan zavira prihod menstruacije. Naj povem, da zadnjikrat sem prišla do krvnega brez kakršnega koli izcedka, šele ko sem prenehala z utogestanom se mi je po 3 dneh prikazala menstruacija.
Iskreno sem full zmedena in prestrašena. Bom pa jutri delala test, če se ne prikaže M. Drugače pa imam 22.2 krvnega..
Punce, po zakonu ste lahko celoten postopek doma.
Saj papir od hormonske terapije je potrdilo, na dan transerja tudi dobis papir, kjer pise da sta bila na prenosu z vsemi pripadajocimi podatki (datum, ura, vrsta posega…). Ce pa to ni potrditev potem pa ji narisi na list papirja, da bo ja se bolj jasno. Ne razumem zakaj bi morali pisat uradna potrdila. Meni je Reš rekel, da je list od transferja dovolj in moja zdravnica ni nic komplicirala, ker na tem papirju res pise vse kar je treba in kar ni treba za osebne dohtarje in dejansko potrjuje tvojo prisotnost na posegu.
Seveda je papir od punkcije/transferja dovolj za bolniško…je pa res, da vsako telo odreagira drugače in jaz se recimo počutim čisto ok, tako da mi ne pade na pamet,da bi bila na bolniški,ker res ni nobene potrebe. Če se počutiš slabo pa greš pač brez slabe vesti na bolniško,ker ti v takem primeru sigurno pripada. To je to.
In itak, ce se pocutis dobro gres v sluzbo, se strinjam, da nima smisla bit doma, ce ti je cisto ok.
Pol pa itak odvisno od posameznice in od sluzbe.
Me je zanimalo tko na splosno kdaj ste bile pripravljene oz.se pocutile dovolj dobro, da ste sle delat. 😊
Jaz bi ga kao mogla delat 26.2., ceprav mislim, da ne bo nic iz vsega skupaj, ker nisem vec tako napihnjena, bolecin skoraj vec ni, vse se je zacelo normalizirat vceraj 4.dan po et 🤷♀️
Pa ti, kdaj bos delala test?
Vsoo sreco 🤗
[/quote]
Upam, da čez kak mesec 😊 v prvo nisem pridelala celic, zdaj nadaljuj en ta mesec s klomifenom
Srečno tebi, večina žensk ne ve, da so noseče do testa
Po transferju te pripada BS do testa, a ce se pocutis ok in nimas tvegane sluzbe, se lahko odlocis za sluzbo takoj ali po poljubno izbranih dneh. Jst bom na bolniski kar do testa, ceprav se danes ze malo boljse pocutim in imam pisarnisko delo. Bomo se dovolj delali brez skrbi…sploh, ker bodo skos podaljsevali delovno dobo 😉 V nasi firmi za nekaj ur bolniske izgubis celomesecno poslovno uspesnost in ce sem ze na BS, jo bom vlekla do konca meseca, klinc jih gleda. Sem ze dovolj zdravja zaradi njih izgubila, sedaj pa je dovolj.