IVF/ICSI/IUI 2021
Punce cist tko splosno vprasanje, k si date spiko al bi mogle pocivat al lah normalno se mal pospravljas al kuhas whatever? Je kera kej zasledila, jst se zdej 9 dan spikam in cedalje bolj se pocutm ne slabs (kar je smesn, zgleda se mi telo navadlo na te hormone kolk je blo na zacetku tragicno) :))) in kamot lah delam se dolg casa, cistim etc..
Punce, z veseljem vas berem, čyutiti je dobro energijo. Držim pesti za vse, ki ta in prihodnji teden delate test in vse, ki ste že v postopku. Jaz imam posvet konec marca, so mi za nekaj dni ravno prestavili. Imam že enega otroka, bo pa to moj 3. postopek. Prvi postopek sem imela kratek protokol, pridelala le 4 zrele celice (od 10ih foliklov), na koncu naju je pričakal le en zarodek, pa ni uspelo. Menstruacijo sem dobila takrat že 5. dan po transferju. Drugi postopek sva opravila čez 3 mesece, vmes naredila še genske preiskave. Problem je v moški celici – malo jih je, degenerirane so, naravno nimava šans. Zato so nama naredili ICSI. V drugem postopku sva pridelala dva zarodka, enega so mi vstavili svežega (menstruacija 7. dan), nato pa sem čez 3 mesece zanosila z zamrznjenčkom. Sedaj, slabi dve leti po porodu greva znova v postopek. Zanimivo, kako v nama še vedno ostaja želja po še kakšnemu otroku. Čaka me dolgi protokol, ICSI, pričakovanja so srednje visoka (želja velika, realnost pa je druga). Počutim pa se kar prijetno vznemirjena, ker so se stvari začele premikati. Ali je tukaj katera, ki že ima otroka?
Zivjo…
Jst sm bla pa u PON pr Rešu,da se zmenmo za naslednji postopek…v prvem sem mela Gonapeptyl pa Puregon 100 in sm mela sm 2 celici k se nista oplodili…konc marca,v zacetku aprila(odvisno od M) grem v drug postopk in mi je predpisou Bemfolo 225 pa Orgalutan 0.25(od 7.dne naprej)…Je reku,da cudn,da nism boljs odreagirala,glede na to da mam AMH nek cez 5…bomo vidli,ce bo zdj kej boljs:)
Glede sportanja in ostalih opravil pa je predvsem odvisno, kako se pocutis med postopkom. Jaz sem se cuvala kaksne 3 dni, potem pa dalje po starem, ker ni bilo nobenih bolecin. Zarodek pa tudi ne pade ven, kot se je enkrat izrazil Pusenjak 😆
Srecno vsem, “starim” in na novo pridruzenim ❤
Zvezdica: hvala za info, toliko da bom vedela 😉 Kako si kaj ti? Nisem dobila nobene poste se. Pa ti? 🙃
Neucakana: jst ne bom imela krvnega. Utrogestan se daje vaginalno na 8 ur, kakor si razporedis ure cez dan 😊
Fracek: hvala, ker me spomnis na lastne besede ☺️ Res je, znaki so zelo varljivi, se ne gre zanasat nanje. Si se ze kej odlocila okrog sluzbe?