Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Punce cist tko splosno vprasanje, k si date spiko al bi mogle pocivat al lah normalno se mal pospravljas al kuhas whatever? Je kera kej zasledila, jst se zdej 9 dan spikam in cedalje bolj se pocutm ne slabs (kar je smesn, zgleda se mi telo navadlo na te hormone kolk je blo na zacetku tragicno) :))) in kamot lah delam se dolg casa, cistim etc..

Upanje2
z utrogestanom sem začela v nedeljo (na dan punkcije) 2x dnevno na 12 ur,danes sem imela transfer mi je rekel 3x na dan na 8ur,če bo potrjena nosečnost mi je napisal da to uporabljam do 12 tedna.

TT38
jaz bi ti rekla, da deli po filingu! Jaz sem vseh 13dni špikanja športala normalno! (Športam vsak dan. Dost intenzivno!) edini dan k nism šla je blo en dan po stopki, torej en dan pred punkcijo. Ker sem pač že rabila pauzo, haha. Pa jajčnike sem mogoce res mal čutila ta dan.. jutri sem 3ji dan po punkciji in bom probala it mal tečt.. tko da to je res odvisn od vsake punce posebi! Ne razumem zakaj bi ležale vse dva tedna, če ena sploh ne ve da se špika, druga je pa gotova od 1.dne.. smo različne 🙂

Marusk88, hvala za info. Jaz sem imela v prejšnjih postopkih crinone gel, zdaj so mi pa utrogestan predpisal 3x na dan po punkciji naslednji dan. Tako da mi je to čisto novo.

Jaz po špikanju nič ne počivam. Dam si jo okrog 22, počivati pa itak ne morem, ker sem v nočni 😁 upam, da bo ok še naprej, zdaj je komaj začetek še 😄
Je to normalno, da ko izvlečem iglo, da je še kaplja gor? Kaj če nisem vsega iztisnila? 😬

Aja, še nekaj sem se spomnila 🙂
Zakaj naj ne bi imeli spolnih odnosov med špikanjem? 😄

lucy
čestitke za plusek in vse dobro naprej
darcy
pa škoda in en objem
neucakama,
ko iz stisneš do konca, prestej do 3, potem izvleči iglo, tako bo sigurno vse injicirajo. Čeprav to res minimalno ostane v tej kapljici
mikrobio,
to je bil moj prvi postopek, si me že pred časom spraševala. Kdaj ti delaš test?

Punce, z veseljem vas berem, čyutiti je dobro energijo. Držim pesti za vse, ki ta in prihodnji teden delate test in vse, ki ste že v postopku. Jaz imam posvet konec marca, so mi za nekaj dni ravno prestavili. Imam že enega otroka, bo pa to moj 3. postopek. Prvi postopek sem imela kratek protokol, pridelala le 4 zrele celice (od 10ih foliklov), na koncu naju je pričakal le en zarodek, pa ni uspelo. Menstruacijo sem dobila takrat že 5. dan po transferju. Drugi postopek sva opravila čez 3 mesece, vmes naredila še genske preiskave. Problem je v moški celici – malo jih je, degenerirane so, naravno nimava šans. Zato so nama naredili ICSI. V drugem postopku sva pridelala dva zarodka, enega so mi vstavili svežega (menstruacija 7. dan), nato pa sem čez 3 mesece zanosila z zamrznjenčkom. Sedaj, slabi dve leti po porodu greva znova v postopek. Zanimivo, kako v nama še vedno ostaja želja po še kakšnemu otroku. Čaka me dolgi protokol, ICSI, pričakovanja so srednje visoka (želja velika, realnost pa je druga). Počutim pa se kar prijetno vznemirjena, ker so se stvari začele premikati. Ali je tukaj katera, ki že ima otroka?

Jaz bi ga kao mogla delat 26.2., ceprav mislim, da ne bo nic iz vsega skupaj, ker nisem vec tako napihnjena, bolecin skoraj vec ni, vse se je zacelo normalizirat vceraj 4.dan po et 🤷‍♀️
Pa ti, kdaj bos delala test?
Vsoo sreco 🤗

neučakana
Ne vem, jst sm jih imela med spikanjem in tud takoj po stopki 🙃.
Ne vem pa do kdaj, jih zdaj ne smem imet po transferju 🙂?

Ženska89
po transferju naceloma do prvega kontrolnega UZ 🙂

Zivjo…
Jst sm bla pa u PON pr Rešu,da se zmenmo za naslednji postopek…v prvem sem mela Gonapeptyl pa Puregon 100 in sm mela sm 2 celici k se nista oplodili…konc marca,v zacetku aprila(odvisno od M) grem v drug postopk in mi je predpisou Bemfolo 225 pa Orgalutan 0.25(od 7.dne naprej)…Je reku,da cudn,da nism boljs odreagirala,glede na to da mam AMH nek cez 5…bomo vidli,ce bo zdj kej boljs:)

Punce, zanima me ali se po testu klice direktno ginekologa, ki te vodi skozi postopek ali sam v ordinacijo, da ti dajo uro za kontrolni UZ? To sm pozabila vprasat na transferju…

Ufff, tvoj AMH ti pa zavidam 😉
Mislim, da bo naslednjic bolje, ker mi vsaj na oko terapija deluje dosti boljsa, a zal nihce ne more predvidet odziva jajcnikov. Upajmo na cim vec zrelih in kvalitetnih celic 🙂

Jaz sem že na krvnemu dobila datum in uro za UZ.
Mene pa zanima kako si dajate utrogestan. Vem da ga je treba 3x na dan.

Neucakana,
tudi jaz ne vidim problema s SO med spikanjem, razen ce bi imela kaksne bolecine zaradi povecanih jajcnikov. Po pukciji pa jih nisva imela vse do testa, ker si itak vstavljas crinone/utrogestan, pa da po moznosti ne fases se kaksnega vnetja. Mislim, da so SO sicer od punkcije do potrditvenega UZ tudi na splosno odsvetovani.

Glede sportanja in ostalih opravil pa je predvsem odvisno, kako se pocutis med postopkom. Jaz sem se cuvala kaksne 3 dni, potem pa dalje po starem, ker ni bilo nobenih bolecin. Zarodek pa tudi ne pade ven, kot se je enkrat izrazil Pusenjak 😆

Mikro_bio88 kot sem jaz razumela, ne kličeš direktno svojega ginekologa, ampak pač v kliniko in ti potem določijo termin za UZ pri tistem, ki te je vodil skozi postopek. A si slučajno že dobila kakšno pošto glede potencialnih zamrznjenčkov?

Microbio,
pogumno dalje oz. kot si enkrat napisala – pricakuj najslabse, upaj na najboljse 😁 Tako smo si razlicne, da noben od znakov ne pomeni absolutno nic dokoncnega. Dokoncen je samo prihod M 💪💪💪pa se krvavitve (tudi obilnejse) se v dolocenih primerih izkazejo kot posledica hematoma ipd.

Srecno vsem, “starim” in na novo pridruzenim ❤

Zvezdica: hvala za info, toliko da bom vedela 😉 Kako si kaj ti? Nisem dobila nobene poste se. Pa ti? 🙃

Neucakana: jst ne bom imela krvnega. Utrogestan se daje vaginalno na 8 ur, kakor si razporedis ure cez dan 😊

Fracek: hvala, ker me spomnis na lastne besede ☺️ Res je, znaki so zelo varljivi, se ne gre zanasat nanje. Si se ze kej odlocila okrog sluzbe?

Jaz se počutim ok, občasno me špika v jajčnikih, od ponedeljka dalje sem že normalno v službi. Pošte (še) nisem dobila, se tudi ne nadejam kaj preveč, je pa res, da je bil šele včeraj 5. dan od punkcije in verjetno lahko še kakšen dan počakam 🙂

New Report

Close