Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Darcy,
je krvavitev prenehala, ali je dejansko prisla M? Upam, da si vredu. ❤

Microbio,
kako si ti kaj? Prebava boljsa? Kaksni posebni znaki?

Srecno vsem, ki po novem cuvate pikice, vidim, da so tudi punkcije uspesne, naj bo tako tudi v prihodnje. Ste pa v Lj in okolici res na polno startali, “Mariborcanke” smo kot zgleda v manjsini 🤔

Zanima me vase mnenje okoli moje trenutne situacije. Morda se mi obeta zelo dobra zaposlitev. Ze tako sem odlocena, da do konca tega leta menjam, ker me trenutno delo mocno izcrpava in se nobene “varnosti” ni v njem. Delodajalca ze poznam, saj sem nekoc ze delala tam, bila je super izkusnja in dobro sem se zapisala s svojim delom. Dilema pa je, ali naj, v kolikor me poklicejo, povem, da grem v postopek, ali naj zamolcim. Ker ravno sedaj bo vse na kupu. Delo bi se zacelo verjetno ravno v casu, ko startam postopek, to seveda pomeni, da moras skocit na UZ, na punkcijo. V samem startu pa si bolnisko jemat in prosit za izhode, pa vsi vemo, kako in kaj.

Osebno se nagibam, ce pridem do tocke, da bi me izbrali, da bi povedala, kaksna je situacija. Realno gledano lahko ostanem brez obojega, brez otroka in brez odlicne karierne priloznosti … Kaksno je vase stalisce? Vesela bom vsakega mnenja. Hvala. 🤗

Joooj,

Lucy,
skoraj sem te spregledala. Cestitke za ++, naj gre vse naprej tako kot mora ❤❤❤ Pa imamo eno izmed prvih noseck, naj gre tako dalje 🤞💪💪💪

Fracek
naj ti povem da sem (bila) v isti situaciji. Dobila super ponudbo za sluzbo, enostavno za ne izpustit priloznosti, a istocasno sem trenutno v postopku. Jaz sem povedala iskreno, da mi oboje pomeni veliko in da ne bi ne enega ne drugega izpustila iz rok. In so me razumeli. Tudi prelozili so zacetek dela ko bo transfer dejansko za mano. Tako da ti priporocam da si iskrena ( ce ne drugo zaradi sebe in da nisi konstantno pod stresom kako bos konbinirala z odsotnostjo) .. Pa bo kar bo.. Ce ti je sluzba namenjena, jo bos dobila v vsakem primeru.. 😊
Zase pa ne vem kako bo ce bo dejansko prislo do zanositve, kako se bom pocutía in kako bodo na to gledali. 🤷🏻‍♀️

Punkcija je za mano. Pridelala sem 4 celice. Transfer imam v nedeljo…💪 Čestitke za pluuseek.

Hvala

Fracek!!
Jaz sem še kar zadržana in se ne upam veselit. Izcedka sicer danes ni, črtica tam tam. Znakov pa praktično nimam nobenih. Kr ne morem verjetn, glede na to kako slabo je kazalo.
Glede službe. Tudi jaz bi verjetno v primeru, da bi bila izbrana, takrat povedala kakšna je situacija. Zagotovo je to, da te že poznajo in si dobro zapisana en velik plus.

Upanje2
Držim pesti, da te pričakajo lepe blastociste!

Hej hej Fracek, prebava se vedno steka, spet sem zaprta in ze vem, da me bo zopet doletelo enako kot v nedeljo, a nimam kaj.
Posebnih znakov nimam, razen vztrajajoce hujse napihnjenosti, obcasnih krcev in obcutljivih bradavic (to je vse od stimulacije). Pa ful me napenja zvecer in cvili v trebuhu. Vceraj sem slaz mojim v qlandijo in po pol ure sva mogla it, ker sem tok sibka postala, da sem mislila, da bom omedlela. In potem sem bila se cel vecer crknjena kot mis, spim pa ze kar nekej dni zelo zelo slabo.
Poleg tega mi je ena prizadeta sodelavka, za katero nisem zelela da ve da sem v teh postopkih, kar cestitala za dojencka. Meni se je skorej zmesalo in še celo noc sem jo ubijala v mislih. Ko pridem nazaj v sluzbo jo bom tako napizdila in če bo cela firma vedela za moje zdravstveno stanje, jo bom tozila. Visek vseh viskov. Besna sem kot ris.

Sicer pa menim, da jst v tem postopku ne bom imela srece, ze transfer na tretji dan je dovolj jasen signal. Ampak ajde, bom vztrajala do konca ta postopek. Sodelavka bo ful vesela, ko bo vidla, da trebuh ne raste 😢

Moj nasvet glede tvoje sluzbe: ce gre oboje ok, ce ne pa bi se jst definitivno odlocila za otroka. Edino tezko presodim, ker ne vem kaksno imas trenutno sluzbo, ali si zadovoljna… Jst sem se od zagovora magisterske naloge naprej posvecala zgolj sluzbi, delala s pljucnico, celo resilci so pome hodili v firmo, ker nikoli nisem hotela manjkat. Duso sem dajala, v enem trenutku pa ugotovila, da si zgolj stevilka in da mi sluzba ful vpliva na zasebno zivljenje. Potem sem pa zacela sluzbo dojemat samo kot vir dohodka in nic vec ne ostajam, se ne trgam, toliko da so kljukice. Ceprav ajde, poleg ene prizadete sodelavke imam drugace ful lepo sluzbo za nedolocen cas s cisto ok placo zaenkrat.
Ce povzamem, povej jim situacijo, ce jim toliko zaupas, in ce bodo sprejeli ok, ce ne pa se raje posveti ustvarjanju druzinice. To je licno moj dobronamerni nasvet ♥️

Lucy: tudi iz moje strani cestitke, naj tudi naprej poteka vse kot mora 🍀🍀🤞🤞😊

Upanje: tudi tebi cestitke, srecno na transferju in naj te pricakajo lepe pikice 🙏♥️

Puki_di

Kul sm, hvala. Vse ok.. mal me nervira ker še ne morem športat ampak upam da bom za vikend že ready 🙂
maja2020
ubistvu nič ne čakaš menstruacije ampak začneš 5 dan po punkciji spet s špikanjem. Lahko pa umes dobiš menstruacijo. Sploh ne štekam tega.. zakaj 5 dni zdej ne? A ne bojo pol te folikli k jih hočmo še stimulirat propadli, nehal rast, itd.. karkol.. ne vem. Zato sm sprašvala če je kera že mela tako situacijo sploh. Spet se špikam pol 8 dni in pol UZ..

vrtnica_91
pa imava enak razplet. Tudi jaz sem pridelala samo dve celice,od katerih se je ena oplodila in jo danes ze grejem 😁😊

lucy
čestitam za +!! Super novica 😁

Fracek
jaz sem že na začetku postopka šefu povedala kaj me čaka in imam srečo da je tako razumevajoč in je rekel lej to je zdej na prvem mestu. Jaz bi bila odkrita.

Hvala punce… Upam da bo veliko pluskov

Marusk88
Super, zdaj pa samo upajva in drziva pesti!

lucy
Cestitke za plusek!!:)

Neni7

prvič slišim kaj takega, ampak ja zakaj pa ne v končni fazi, če je še veliko malih foliklov ima verjetno smisel, da še te dozorijo.

Ženska89
srečno!

Darcy
kako kaže? držim pesti, to bi lahko bila še implantacjska.

Mikro_bio88
Joj folk in trič trači.. kar se tiče ET na 3.dan pa jaz ne bi tako puske metala v korzu, je že velikokrat mariskateri uspelo. ene klinike (nevem zakaj) v večini primerov delajo ET že 3ji dan.

Vsem ostalim čestitke za ++, preostalim nam pa za vse držim pesti.

aja še eno moje vprašanje, vem sicer, da je o tem ze veliko pisano, pa je forum ze kar fejst dolg; kake odmerke bemfole oz puregona ste prejele, ob prvi stimulaciji?

evy
jaz sem imela Bemfolo150.

Evy
bi se popolnoma strinjala s tabo kar se tice tretjega dneva prenosa..
Mikro_bio88
zato se ne oziraj. Jaz sem se počutila lih tako kot ožeta cunja, napihnjena, z bolečimi dojkami, po tretjem dnevu transferja, pa je sem zagledala plusek 😊

Jaz sem imela dozo Bemfole 225, ki je bila povecana na 300

Hvala vsem! 🙂

Mikro_bio88
jaz sem čisto isto mislila glede vstavitve 3. dan. Sem že razmišljala o tem kdaj bi lahko šla naslednjič v postopek. Sicer se še vedno bojim, da bo šlo kaj narobe, ampak zaenkrat je uspelo 🙂 Držim pesti tudi zate in za vse ostale, ki grejete!

Evy
jaz bi mogla imeti Bemfolo 225, pa je niso imeli takrat in sem namesto tega dobila Rekovelle.

Evy
tudi jaz sem imela Bemfolo 225

lucy123
Čestitke ❤ Jaz sem tako vesela, ko slišim da je katera izmed nas zagledala plusek, ker to mi vedno da novo upanje!

vrtnica_91
ena je dovolj, če je le taprava ❤

Pri meni pa se je žal že vse končalo, včeraj zvečer sem dobila M, danes je precej močna in krči so tudi prisotni. Hudo se je sprijaznit še z enim neuspelim postopkom, ampak bo treba predihat, nekaj mesecev pavze in spet v nove boje.

evy
js sm mela bemfolo 300,zadnje 4 dni še orgalutran 0,25

Mene pa zanima do kdaj predpisujejo utrogestan?

evy
bemfola 225, plus orgalutran 4. dan 0.25 upam zadnji 🙂

New Report

Close