Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Pozdravljene vse punce!
Kar nekaj časa sem vas zgolj prebirala, pa sem se na koncu vseeno odločila, da se vam oglasim tudi sama. Zaradi nizkega AMH in azoospermije pri fantu sva tudi midva v nedeljo pričela z najinim prvim postopkom (ICSI). Kontrolni UZ imam v soboto in vidim, da smo vsaj 3, ki smo s špikanjem pričele na isti dan. Tako da se prav veselim, da se bomo lahko skupaj spodbujale in upam da vse zagledale svoje težko pričakovane ++!!

V soboto imaš uz? Ne bi moral biti v nedeljo, 9. dan ciklusa? Vsaj meni so tako rekli 🤷 držim pesti 🙂

Ja, rekli so mi v soboto na 8. dan. Morda ima kaj veze s tem, da imam zaradi nizkega AMH precej visoko dozo Bemfole…

Jaz sem tudi imela na 8. dan prvi UZ, tako da to ni nič nenavadnega 🙂

Aha, ok. Potem so uz lahko na različne dni. Sam da nisem jaz kaj pomešala 🙂😬

Hvala vsem, ki ste drzale pesti. 🙂 Danes sem imela transfer – od dveh celic je bila ena nezrela, ena pa se je oplodila, tako da mi je Reš po njegovih besedah vstavil lep zarodek. Ceprav sem pricakovala vse najslabse, da do transferja ne bo prislo, so me danes pricakale lepe novice. Tako da tudi ostale, ki ste imele malo celic kar pogumno!

Vrtnica_91, super, lepa novička! Zdaj nas je pa vsak dan več takšnih, ki že grejemo naše male pikice. Srečno še naprej 😉

Zivijo sotrpinke!

Tolk mam enih vprasanj, da bo tole abosultno nepovezano in cudn spesnjeno kokr je tud moje psiho-fizicno pocutje tr dni, tko da se oproscam vnaprej.

Tudi jaz sem imela danes prvi UZ v gin lj, zame prvic. Zdravnica je rekla vse bp, levo mam ene 4 folikle 12 do 13mm, desno enga 17mm, pa neki 14mm, 13mm, vse skup ene 10.. Zdravnica je rekla da bomo morale do srede se cisto mickeno podaljsat.. Mi lahko katera iz izkusenj pove, je to dobro/slabo sem se pa spikala 7 dni??

Moj ginekolog je dr. Drobnic, ki mi je predpisal Bemfolo 225 ter oraluntran 0.25. Morav vam povedat mojo izkusnjo, namrec po 5 dni Bemfole je blo vse like ok, sanjsko nc nism cutla, k sem tole inekcijo oraluntran zacela jemat ne spim ze dva dni, najprej v levo stran me je predvcerajsnim cela leva noga pekla celo noc. Vcer pa se v desno, nakar me je nehala pect leva noga in me je dones ponoc za umret bolela pol desna noga.. K sm prsla dons na uz je rekla zdravnica, da to je normal.. Men se ne zdi da noge kokr dva kamna vlecs za sabo, pa da minute ne zatisnes oci kr bi krical od bolecin najraj, pa celo noc predvicana vsa k izpod tusa. No pol me je pa nekak dezurna sestra pomirila, ker je vidla da sm prebolela covid pred kratkim da majo primere k naj bi ble te tezave kokr ena reakcija zdravil na covid svasta.. Ma kjera podobno izkusnjo..

Tko da dons sm kr mal prestrasena zdej k si moram vsaj se 2x dat to ta drugo pekoco inekcijo.. Ampak pac kokr pravjo in upam da bo drzal slab zacetek dober konec..

Vsem sotrpinkam ne zelim podobno izkusnjo in da cimprej zagledate tist plusek..

Supeer, srecno in lepo grej pikico, kasneje nam pa sporoci dobro novicko 🍀🤞🥰

tt38,
po 7ih dneh spikanja je praviloma sele prvi UZ in skoraj vedno ti podaljsajo vsaj se za 2dni. tako da ne skrbi

imas velik foliklov, tudi velikosti so super, tako da ti gre zelo dobro 🙂

jaz sem imela avgusta orgalutran in razen pekocega obcutka ob vbodu, je bilo vse ok. sem pa takoj po vbodu hladila z ledom. sem tudi videla ze na forumu, da so dekleta pisala o podobnih neprijetnostih, kot jih imas ti. po moje ni panike. si ze skoraj na konju!

Živjo punce,

toliko vas je in težko sledim. Držim pesti za vse, ki grejete pikice ali pa šele začenjate s postopkom.
Sem 10 dni po transferju na 3. dan. Sem bila neučakana in naredila test, ki je pokazal dve črtici! 🙂 Se pa še ne veselim preveč, ker sem danes opazila tudi rahlo roza madež na hlačkah pa tudi vem iz izkušenj, da gre lahko še marsikaj narobe.
Krvni test imam čez en teden in bo kar težko čakat. Kaj šele do UZ.

vrtnica_91
tudi jaz sem imela le eno oplojeno celico. Bile so tri, od tega dve degenerirani. Lepo grej pikico!

TT38
Žal ti ne znam kaj pametnega povedati glede tvojih težav. Lahko samo komentiram, da se mi številke zdijo kar dobre. Upam, da se bo vse v redu izteklo in bolečine ne bodo prehude!

Pozdravljene punce, jaz sem pa danes totalno na tleh.
Že dva dni je bilo moje počutje slabše, močni krči in glavobol. Danes sem šla po štirih mesecih v službo in vmes začela krvavet 🙁 Ful sem razočarana 🙁
Je pa danes šele 6.dan po transferju, ampak zgleda da je vsega že konec.

Držim pesti za vse ostale, ki še vedno grejete vaše male pikice*

vijolica2020
hvala ti za tole izcrpno informacijo. Ja no, se tolazm se 2x ne spim zarad bolecin, ne bo prvic, ne zadnjic tko da ja bo ze.. In pricakujem da se bom verjetno se kdaj znasla v podobni situaciji.
Mal me skrbi sam za mojga, sem ga ze na zacetku napsihirala, reveza 🙂

Evo mene po punkciji včeraj…
8 celic je blo.. so mi pa punktiral samo ta velike folikle, manjše pa pustil in me bojo zdej še naprej stimuliral z isto terapijo kot do zdej in grem čez dva tedna še enkrat na punkcijo. Je kera že mela tako sceno? To sem prvič slišala da je opcija. Sm pa v PGD postopku in jim je res v interesu dobit čimvec uporabnih zarodkov, da bi bil vsaj kakšen zdrav…

tt38
ko sem prebrala tvoj post, sem se spomnila, da je meni v prvem postopku bilo isto-ponoci bolecina cez celo nogo. Ampak vidis, jaz sploh nisem temu pripisovala.. Sem si mislila sama pri sebi, da me je kak isias prijel ( terapija Bemfola+Superfact) in cela zivcna sem bila kako pride vse naenkrat 😅 Tokrat isto (terapija Bemfola+orgalutran), eno noc, mislim da je bilo tudi en 5 dan, ista bolecina ponoci cez celo nogo in spet sem si rekla: Ni vrag, da je spet isias 😂
Ampak je slo mimo.. En simptom gre, drugi pride pri meni (od bolecin v zlicki, do slabosti) 😅 Tako da evo, lahko “te potolazim” da je normalno.
Stevilo foliklov imas tudi lepo, pa tudi velikost je lepa 😊
Jaz imam danes stopko in v cetrtek punkcijo. Srecno naprej 🍀

Darcy_06
oohh, kako je?

Neni7
jaz niti nisem nikoli slisala za to opcijo 🤔. Kr takoj naj bi nadaljevala s stimulacijo?
Kako se pocutis po punkciji?

Neni7
Jaz sem že slišala za to opcijo, ker sem se zanjo tudi dogovarjala, torej, d abi šla v takšno opcijo pri naslednji potencialni hormonski stimulaciji. Sicer sem pri dogovarjanju razumela, da najprej punkcija, potem čakanje na M, in potem 2.dan spet nadaljevanje s stimulacijo. Nisem razumela, da bi po punkciji kar nadaljevala s hormoni.

Zdravo punce,

Se še jaz malo javljam z novimi informacijami. Od 19jajčnih celic, je bilo 11 zrelih od tega 2 degenerirani. Število oplojenih je bilo 9, od tega so 3 zaostali
Pridelala sm pa 6 blastocist. Z dr Rešom sem se pogovarjala, da bi jaz vstavila 2 on je pa svetoval, da sem mlada in bi samo 1 vstavil, ker je zelo obetavno in on ne bi takoj dvojčkov, ostale pa zamrznil. In tako je tudi bilo, od danes grejem tudi jaz mojo pikico 🥰.

Puki_di

Ma ja jst sm tud mislna prvo noc, da me je neki v krizu uscipnl al neki, sem cel dan delala. Naslednji dan dam za foro inekcijo v drugo stran druga noga boli isto cel dan delala. No vceraj pa nisem delala sm bla frej in cudezno nbene bolecine. Mal me jajcniki bolijo, normal kr mam jutr UZ in mi bo povedala ce bo slucajno ze punkcija. Tko da razloga za preplah ni res je normalno.

Jutri mam pa zadnji UZ je ze v pon rekla da bomo sam se mal podaljsale, da je vse normal.. Kako to pol zgleda, ce bo jutr zelena luc za stop kdaj jo dobis in kdaj je pol punkcija? Ful hvala za povratno informacijo, nevedecim k so prvic v tem psotopku..

tt38
jaaa, vsee je normalno 😅
Ce jutri dobis zeleno luc, ti sledi mogoce ze jutri stop inekcija ( odvisno kaj ti bodo rekli ) in v roku 36 ur punkcija.
Npr: jaz sem imela vceraj zadnji uz, rekla mi je naj si zvecer dam se enkrat terapijo, danes zvecer pa stopko, jutri nic in v cetrtek punkcija.

New Report

Close