Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hvala vsem🤗💞včeraj sem namesto 10€ za CB šla v Adrialab na Betahcg, ki je pokazala 660🙈jutri je uradni dan za test ki ga seveda ne bo delala.18.1.imam prvi uz, se ga kar malo bojim, upam da se nista oba dva oplodila to bi bil hec oz. Kr mal stres, tudi vprašanje, ce bi lahko donosila oba, sem bolj majhna.. Ali pa da bi se mogla odločit, da enga likvidiram☹️a je katera že bila v taki situaciji?
Sva pa midva tudi vse postopke imela ICSI zaradi moževega slabega spermiograma, je pa jedel ene vitamine, in sicer cink in selen. Važno, da eno dobro semenčico dobijo. 👍

Pozdravljene, tudi jaz sem se odlocila, da se vam pridruzim 😊 V tem mesecu pricnem z spikanjem – mojim prvim ivf postopkom.

neucakana
pri meni je bilo tako, da so bili vsi izvidi konec oktobra poslani na konzilij. 5 novembra sem dobila posto.

Srecno vsem v postopkih 😊

Super. Vidim, da nas bo kar nekaj začelo januarja s špikanjem.

Upanje2jst
začnem ta mesec na GkLj.. Kfaj imas predvideno M? Mogoče se pa kje srečava 😁

neučakana
jst sm pošto s konzilija konec oktobra ali začetek novembra dobila v roku cca 10 dni.. Si v Lj ali Mb?

Pozdravljene, mi prosim pojasni katera od punc, ki je v zadnjem casu ze dobila posto s konzilija kako ta posta zgleda, kaksne podatke dobis notri? Tudi jaz sem namrec neucakana in komaj cakam na posto🙈 verjetno dobis datum, od kdaj naprej lahko dobis zdravila ali se lahko takoj z naslednjo menstruacijo vkljucis v postopek? Hvala za odgovore🙂

V lj sem. Upam, da bo ta teden pošta.

Neučakana, midva sva vso dokumentacijo pred začetkom oddala začetek decembra in že od takrat čakava na pošto konzilija. Res je, da sem imela konec decembra še histeroskopsko operacijo, ampak mislim, da to na konzilij ne bi smelo vplivat.

Tako da tudi jaz neučakano čakam na pošto. Sporoči, ko dobiš, da bomo vedeli – če je treba klicat in preverit, kam so se založili papirji.

Sem že imela rdečko, 20.1 grem po zdravila

Upanje2
aaa predvidevam, da imaš potem dolgi protokol.. Jst imam kratkega tako da, ko dobim M grem po injekcije.. Predpisane imam Rekovelle.. V 2020 forumu nisem zasledila, da bi katera imela te.. 😅 Baje so neke novejše.. Nevem.. Bomo videli 😁🍀

Ja dolgi protokol imam, tako sem jmela tudi nazadnje, ko je bil uspešen postopek.

Pozdravljene punce.
Sem nova v tej skupini. Je kar malo lažje ko vidiš, da v tem nisi sam in nisi edina, ki se sooča s tem.
Pri nama je bilo tako: Stara sva 30 let. Več kot eno leto sva se trudila in nič. Potem se je moj partner naročil na spermiogram. Seveda so mu tega zaradi epidemije v novembru odpovedali. Pa sva si rekla, greva pa samoplačniško. Po naključju sva našla na spletu ZC Dravlje. V začetku decembra je tam opravil spermiogram.Rezultat je bil zelo slab in že takoj so nama rekli, da je edina opcija ICSI postopek. Zdaj v januarju, je moj naredil še en spermiogram, ki ni bil nič kaj drugačen, jaz pa še hormonske preiskave. Rezultate čakam. Naslednji teden grem svoji ginekologinji po napotnico. Zdaj se sprašuje kam? Sicer sva zdaj bila 2x že v Dravljah pri Rešu, on verjetno tudi misli, da bova pri njemu, ampak nevem. Bi pa bila verjetno kar hitro na vrsti v Dravljah med tem, ko se v MB čaka kar mesece. Morava pretehtati-Dravlja ali Mb.Kako ste se ve odločile? Ste rajši čakale npr. Mb ali sta šla tja, kjer sta prej na vrsti?
Naj bo to leto uspešno za nas || 🙂

zasanjana90x
,jst sm kr pr Rešu ostala…21.12.2020 sem bila prvic na pregledu,drug tedn ze z inekcijami zacnem…v leoniscu vem,da nebi par mescou na vrsto prsla,ker ko sem partnerja u zacetku novembra narocvala na spermiogram smo dubli datum 18.1.2021,v dravljah pa cez 2 tedna-19.11.2020(napotnca)…

Nikita21 hvala za info.Pri vama gre res kar hitro.Te prav razumem: dala sta 2x spermiogram skozi, hormonske preiskave- tukaj sva zdaj midva. A potem te še npr. zdravniki torej Reš se enkrat pregleda? a si mogla tudi od svojega ginekologa prinesti izvide? Ker zdaj naslesnjič ko prinesem napotnico Rešu me zanima kaj sledi-pregled? Pa ze kar napotitev z injekcijami?
Ti že začneš z injekcijami? to pa je res hitro. Mene tudi to skrbi kako bo..namreč zelo se bojim igel 🙁 upam, da bom lahko.Malo drugače je če te zdavnik, pikne ali pa se moras sama 🙁

mladikica
good news. Mene so vzeli na prenos zamrznjencka. Drzim pesti tudi zate!

Zadnjasansa pozdravljena, vesela sem za vajin plusek 🙂 Tudi sama sem pri dr Rešu opravila mesec dni nazaj prvi ivf postopek, ki je bil žal neuspešen, že en teden po ET sem dobila menstruacijo. Zanima me kako je pri tebi potekal prenos oz. transfer… Namreč meni je vstavil not brez uz, vse skupaj trajalo 5 sek, nato sem na forumu brala kako puncam pred oz med samim transferjem gledajo položaj maternice, materničnega vratu itd tako da ne razumem kako lahko tako na hitro in na slepo opravi prenos? Je bilo tudi pri vama tako?
Hvala in lp

zasanjana90x…Moj
je biu prvic na spermiogramu 19.11.2020,jst sm sla z njim.Spermiogram je biu ful slab,v postev pride samo ICSI.Reš mi je reku naj dobim zase napotnico in do naslednjega spermiograma 21.12.2020 nardim hormone.Ko sva prisla na pregled je su moj dat spermiogram,ta cas je pa men naredu UZ.Vprasou me je,ce bi rada takoj zacela z inekcijami al bi se pocakala.Itak,da sm hotla,da se cimprej zacne .Tako da zdj cakam M in 2.dan pridm po inekcije(ta tedn naj bi dobila).Drugih izvidou nism rabla nc prnest,ubistvu jih niti nimam,kr nism mela nobenih posegov razn LLETZ.
Tako da,ce bo vse po sreci,bom konc januarja ze lahku vidla + 🙂

nikita21
ooo super, to je pa potem res šlo hitro. Potem že začneš z injekcijami..srečno- javi mali ali si je to grozno dati:( Upam, da vama uspe,! Držim pesti!;)
Me pa zanima kako je s transferjem kot je napisala
godlja,
dajo to kar na slepo? Tudi jaz sem pričakovala, da so malo bolj pozorni, kako vstavijo, da je največ šans, da uspe.
zadnjasansa
čestitke za + ! Res je super slišati tudi zgodbe uspeha:)

Godlja,
mene se je prvič porajal dvom novembra, ko mi je njegova hci 20min z UZ (!) opravla transfer dveh svežih zarodkov. Res da sem pozabla pit in sem mela premal poln mehur in me je zato okregala, ne vem zakaj me potem ni poslala z mize in rekla pejte pit bomo počakal 15min.. No s tem postopkom potem ni bilo nič. Tud sama je rekla da je skeptična da je res vstavila v maternico.. Ko bi vsaj bila tiho..tok enga truda in injekcij, punkcij, pol pa ni ziher al je opravila svoje delo dobro al ne..strokovna napaka? Zdaj nazadnje ko so mi vstavli 2 pingvina pa mi je delal Res in je bil v 1 minuti konec, in on že tocno ve kako pri meni poteka (moj sedmi, zadnji transfer), je tudi razložil embriologu moj primer vstavitve, sem ga slišala. Sem ga pa kr direkt vprasala če je res dal v maternico, mi je rekel Ja kam pa? 😂Sem rekla no ne vem ker nazadnje vas hči ni bila prepričana… No zgleda je zadel, 18.1.imam prvi UZ. Znaki? Polna prsa, desna bradavička občutljiva, spahuje se mi ko pr norcih😊, drugac pa super vse🤰💓🙏🙏🙏
Hvala vsem, pozitivne misli tudi vam➕🙏🤰🍀💚

Pozdravljeni,

Super za novo stran… Čestitke za nove pluske… 😊🐞🍀Ko berem vidim večkrat omenjen konzilij tudi sama sem spraševala na začetku ko sm prvič pisala kaj je to sploh kaj od tam zahtevajo ker namreč mene noben ni dal tja. Sva v Dravljah od avgusta 2020 in sem si bi zbrala Dr. Mili Lomšek mojo bivšo ginekologinjo, potem sem prvič šla tja sem kar Dr. Reša dobila, nism hotla komplicirat vendar me je na drugem pregledu razočaral ker se je ponavljal, razlagal razne zgodbe in pridige kako je včasih bilo.. Jaz že v letih sm rekla tkole nikamor nebom prišli. Ga spoštujem kot zdravnika ampak na trenutke se mi zdi da ne moreš biti siguren vanj… Potem sm zahtevala Dr. Mili Lomšek saj sm si jo prvotno izbrala me je vodila čez postopek me takoj dala na preiskave in potem inekcije in je slo vse skupaj hitreje. 6.12.imela punkcijo ki jo je opravil Dr. Reš.. Po punkciji grozno hiperstimulacijo jajčnikov ampak sem preživela te noči nočem omenjat. Transfer 11.12 na peti dan ker na tretji dan ni bli možnosti preveč bolečin. . Trajal Par sekund tud se mi je zdelo da kr napamet vstavi.. Nism vidla ultrazvoka ne maternice… Žal ni bil uspešen.. 15.1.2021 imam ponovni pregled in vrjetno v februarju transfer z enim zmrzjenčkom… To je pa to.. Tko da upam na zmrzjenčka.. 🤞🐞🍀Srečno vsem ki čakate na pluske in srečno tistim ki jih že grejete💞🍀😊😉🐞

Zivjo,

Tudi jaz sem prestopila iz Mb in sla k Resu, ker sem hotela biti cimprej na vrsti in mi ni zal. Od prvega pregleda pa do postopka je trajalo vsega skupaj 4 mesece. In naslednji teden imam prvi UZ.
Ce bi imela cas bi cakala v Mb, tako pa sem se odlocila, da sreco raje poskusim pri Resu.

Vsem vse dobro in ostanite pozitivne.

New Report

Close