Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Nesrecnica
kje si zdaj vodena?

Nesrečnica, žal ne znam odgovorit na tvoja vprašanja, ampak držim pesti, da se vama vse izide po najboljšem možnem scenariju 🤗 Mene jutri zjutraj čaka punkcija, ampak ko vidim s kakšnimi težavami se ti soočaš, se mi zdi, da je punkcija še najmanj kar moram preživet. Želim ti vso srečo 🥰

evy
nimam še niti napotnice za zdravljenje neplodnosti, jo bi naj dobila konec meseca, ko imam kontrolo po laparaskopiji, ki sem jo imela januarja… Tako da dejansko v tako kratkem času jaz ne morem nič, razen zbirati informacije 🙁

Fracek
obljubim bom bolj pridna z javljanjem 🙂 Zdaj prvi UZ imam naslednji teden v četrtek. Sem pa imela prejšnjič samo enega, potem pa čez 6 dni že vstavljanje. Upam, da se ne bodo spomnili kakšnega testiranja tudi tukaj- zdaj ko je vse iz danes na jutri. Sicer pa tudi meni ne gre v račun, pripravljaš se in pikaš s temi injekcijami, ko se potem že tako počutiš, kot da te bo razneslo (vsaj jaz sem se tako počutila) potem pa te testirajo in recimo s temi ˝kvazi hitrimi testi˝pa je pozitiven. Je to potem sploh normano, da ti ne odvzamejo ven foliklov, ker zaradi vseh teh hormonov jih je več in večji so…to ni naravno in ne vem kako se to potem sčisti 🙁 No jaz imam zaenkrat še dva pingeca ampak nikoli ne veš in videt ni, da se bo situacija kaj spremenila.

Te mi je pa tako smešno brat

Fracek,
sploh tisto glede humorja, midva ima podobne fore. Ko sva še živela v Mb in sva še imela najino kužiko 🙁 ….se je moj tudi velikokra zafrkaval in jo s kakim takšnim imenom klical ko smo šli na sprehod, da so ljudje sam gledali. Čisto kako človeško ime pol pa gledajo ljudje in pride kuža namesto otroka ali pa z nekim hudim imenom pol pa pride taka mala kužika ali pa nekaj čist neumesnega…hehe lepo smo se imel včasih ja…zato pa se sedaj še bolj počutim ne vem kako bi rekla osamljeno, ko niti kužike več ni z mano, ona je bila tak moj živalski otroček. In ja sem se spomnila ko si rekla
Evy
glede tega kako so nekateri brezbrižni in se dobesedno ven mečejo, ups se je zgodilo. Jaz poznam zdle tudi dva taka primera, v smislu jah kaj češ se je zgodilo eh ga bomo pač obdržali zdaj ko je že…in potem vidiš mali ni star niti leto dni pa mamico vse druga prej zanima kot njen malček…jaz s takimi enostavno ne morem niti pogovora imet…že ko jo srečam zaboli pogled na malega, potem pa ko samo napleta in se ti bolj posvečaš njenemu otroku kot ona, ona pa sam bla bla, internet, telefon pa joj kaj zdaj vse ne morem ko je otrok, saj boš vidla, ne želi si tega pa take…ufff…pa tudi to ko samo malo bereš po FB in so se mamice vsepovprek bunile kao je hudo ko imajo sedaj otroke skoz doma, pa 24 ur na dan jih gledat, skrbet za njih…ne vem ne morem govorit o tem in sodit pravzaprav ampak si vseeno ne znam predstavljat, seVeda te kdaj ujezi ali pa imaš dela čez glavo ampak da rečeš kako je hudo, ker ga imaš skoz zraven sebe…še prehitro čas mine in tudi ti trenutki…ah ne vem zdaj pa sem že zabluzila malo…

Aja

nesrečnica
mogoče ti tole tudi kaj pomaga: https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=5047516, če mogoče še nisi brala. Drugače pa držim pesti in čimprej si zrihtaj, da dobiš napotnico za neplodnost, ker se zna potem še tam malo zavleči preden se začne postopek sploh v teh časih zdaj. Midva sva imela recimo napotnico (ko še ni bilo tega stanja z virusom) in je bila pod nujno (že s to napotnico je moja ginekologinja kvačkala več kot leto dni) pa je dr.Reljič odločil, da navkljub starosti še ni taka nuja in sva pol leta čakala na prvi pregled, potem pa še vse preiskave in pregledi pa komisija in ti vmes še kaj odkrijejo (kot meni za ščitnico) pa je spet šlo pol leta…potem pa je prvi postopek odpadel zaradi korone in spet 5 mesecev čakanja in čas kar beži 🙁

[hashtag=nesrecnica]#nesrecnica[/hashtag], žal mi je za vse te žalostne stvari, ki se vama dogajajo. Mož se bo sigurno pozdravil, vendar vse zahteva svoj čas. Glede na situacijo bi pa morda bil kdo izmed zdravnikov postopek pripravljen narediti čisto takoj, ne vem kdaj boš imela menstruacijo ampak če bi se to lahko poklopilo bi bilo dobro. Mogoče bi probala pa da vidiš. Prav bi že bilo, da se te stvari upoštevajo in se hitro kaj na tem naredi. Srečno obema

Jaz se tudi tega bojim. Imam dolgi postopek, se špikam en mesec, pol pa da grem na test in da sem pozitivna, bo to vse za brezveze. Ojoj. Bomo videli kaj se bodo še spomnli.

Evo mene,punkcija je za mano, pridelala sem 5 celic, transfer imam v soboto. Punkcijo mi je delala Uršula Reš, vse pohvale za prijaznost, me je pa ornk bolelo,ker se je izkazalo,da imam precej hudo endometriozo (prej je obstajal samo sum), ampak zdej je za mano in upam na najboljši izid.

zvezdica,
bravo! Zdaj je za tabo. Kako pa se je lahko na punkciji izkazalo, da imaš endometriozo?

Na podlagi česa pa je bil pred tem postavljen sum na endo*?

Vijolica20, prej je bil sum zato,ker sem imela na UZ vidno eno cisto..ob punkciji se je izkazalo,da je zadeva resna, ker so bile precejšnje zarastline na levem jajčniku, zato je bila tudi punkcija foliklov na levi strani tako zelo boleča in otežena..zato sem na koncu dobila še en antibiotik z injekcijo.

Nesrecnica,
socustvujem s tabo glede vajine trenutne situacije. Vsekakor je zdaj prioriteta, da se tvoj dragi pozdravi. Ne vem sicer, koliko sta trenutno vidva “v stanju”, da se zraven mozevega zdravljenja spustita se v IVF. Ampak, ce cutita, da bosta zmogla (glede na to, da zaradi tvojega zdravstvenega stanja ne mores cakati do konca zdravljenja), bi bilo smiselno, da konkretno stopita v akcijo. Poklici svojo G, naj ti da urgentno napotnico za neplodnostno, se danes pisi maile, klici klinike, v kolikem casu sta lahko na vrsti, opisi vajino stanje in prilozi dokumentacijo. Ni vrag, da vaju kdo ne vzame prednostno, ker ce to ni nujni primer, potem pa res ni noben.

Res vama zelim vse dobro in da se vama prekine ta nesrecni cikel, ampak resnicno se bo treba “brcnit v rit” in zatezit na vseh koncih. Ni kaj za cakat. Drzita se in javi, kako bosta uredila.

Zvezdica,
cestitke tudi tebi za prestano punkcijo in 5 upanj 🤗 Naj se lepo oplodijo in drzim pesti tudi za naprej pri transferju.

Marsena,
si dobila tudi ovulacijske teste, ali te bodo samo z UZ spremljali? Naj ti cim prej mine. 😘
Vidim, sa naju bolj ali manj iztirijo iste stvari haha. Gledam to danasnjo vzgojo otrok in me tudi malo skrbi, kako bom funkcionirala kot mama z mojimi, napram danasnjim, dokaj konzervativnimi nazori 😂

zvezdica08,
oprosti za dodatna vprašanja, ampak tole se mi zdi zanimivo. Torej zaradi ciste, ki je bila v preteklosti opažena na UZ, je bil postavljen sum na endometriozo; kako so pa danes ugotovili zarastline (razen to, da te je najbrž res zelo bolelo)? Najbrž ne z UZ, ker če so jih videli danes, bi jih lahko videli tudi že v prej, saj to ne zraste z danes na jutri, ali pač?

Vijolica20, že na prvem UZ po 6. dneh špikanja mi je Reš rekel,da gre očitno za endometriozo, danes pri punkciji so bile pa vidne zelo očitne zarastline na levem jajčniku,zato je zelo bolelo in je bilo težko spunktirati folikle,ki so bili ravno v tistem predelu,ampak so mi rekli,da izgledajo lepe celice ravno tam zadaj in so me zato vprašali, če lahko kljub hudim bolečinam še malo potrpim,ker se splača.

Fracek hvala 🥰

Hvala vsem za dobronamerne nasvete. Vsekakor se bom na kontroli čez 13 dni posvetovala z ginekologom kaj in kako naprej.
Za zamrznitev sva zdaj uredila, to delajo samo v Leonišču, seme pa lahko uporabi katerakoli klinika.

Sem pa zame dobila danes pošto iz konzilija in sicer diagnoza mejno maligni tumor jajčnika (ki je bil z jajcevodom vred že odstranjen) in predlagajo re-operacijo in kompletni staging ali eventualno fertili sparing operacijo z biopsiji, peritonejo, infrakolični omentektomijo in apendektomijo.

Zdaj kaj to sploh pomeni in kako bo vplivalo na možnost zanositve pa žal ne vem, je pa še ena skrb več 🙁 bomo videli kaj bom izvedela na kontroli.

Glede IVF med moževim zdravljenjem je pa tako, da sem na to pomislila zgolj zato, da ker so meni rekli, da moram čimprej zanositi. Sicer zdaj s tem mojim izvidom in glede na to, da baje tudi zamrznjeno seme lahko uporabijo šele po 6h mesecih pa sploh ne vem kako bo 🙁
Menstruacija se mi pravkar končuje, tako da nikakor ni mogoče, da bi šla v postopek preden mož začne s kemoterapijo, mogoče bodo pa izjemoma dovolili, da se seme prej uporabi.

Bom javila sproti kaj se kaj dogaja, sem že čisto obupana in vedno težje najdem moč, da se borim naprej in da verjamem, da bo enkrat tudi za naju boljše…

zvezdica08,
hvala za deljenje tvoje izkušnje. A pred tem UZ po 6-ih dneh špikanja pri Rešu, ti pa nikoli nihče ni omenil, da imaš endometriozo in tudi nimaš zanjo značilnih simptomov? Te je Reš pred tem že kdaj pregledoval ali si sicer pri drugem G?

Izprašujem te zato, ker sem prvi mesec po zadržanem splavu, pojavile pa so se mi take “čudne” občasne bolečine v medenici, za katere nisem prepričana, da imajo karkoli s splavom, pač pa so bolj podobne bolečinam, ki jih opisujejo punce z endometriozo. Prav tako pa doslej meni ni nihče omenjal endometrioze, tako da moram biti pripravljena na vse :/

Vijolica20, moja ginekologinja je to cisto prvič opazila septembra 2020 na UZ in mi je rekla,da bo mogoče počila sama od sebe. No to se žal ni zgodilo, na kontroli v začetku decembra je bila še vedno tam, samo se je bistveno zmanjšala in naj bi bila vodena. Lomškova mi je na prvem pregledu na UZ povedala isto, je rekla, da obstaja sum na endometriozo, ampak da operacija ne pride v poštev,ker bi se lahko naredilo več škode kot koristi in da to v postopku IVF ni ovira. Menstruacije sem imela dokaj boleče, ampak imam precej visok prag bolečine in nikoli nisem jamrala okrog tega,se mi je zdelo “normalno”,pa zdaj vidim,da očitno ni.

Cisto enako je pri meni: levi jajcnik imam cel v zarastlinah in slabo odziven na hormone zaradi operacije endometrioma v preteklosti, imam pa na splosno peritonealno endometriozo z veliko zarastlinami po trebusni votlini in zato vec ali manj zivim v stalnih bolecinah s prebavnimi tezavami. In tudi ti si, tako kot jaz, pridelala 5 celic…bravo, pridna 😇 Naj se lepo poparckajo in pocakajo na gretje v tvojem trebuhu 🥰 Zdaj pa pocivaj in lepo okrevaj, endometriozo pa v teh postopkih odmisli, se bos z njo ukvarjala po porodu 😉

Mikro_bio88 hvala in srečno tudi tebi 🤗 če se prav spomnim, imaš jutri transfer? Poročaj kako bo 😉

New Report

Close