IVF/ICSI/IUI 2021
Te mi je pa tako smešno brat
Aja
[hashtag=nesrecnica]#nesrecnica[/hashtag], žal mi je za vse te žalostne stvari, ki se vama dogajajo. Mož se bo sigurno pozdravil, vendar vse zahteva svoj čas. Glede na situacijo bi pa morda bil kdo izmed zdravnikov postopek pripravljen narediti čisto takoj, ne vem kdaj boš imela menstruacijo ampak če bi se to lahko poklopilo bi bilo dobro. Mogoče bi probala pa da vidiš. Prav bi že bilo, da se te stvari upoštevajo in se hitro kaj na tem naredi. Srečno obema
Vijolica20, prej je bil sum zato,ker sem imela na UZ vidno eno cisto..ob punkciji se je izkazalo,da je zadeva resna, ker so bile precejšnje zarastline na levem jajčniku, zato je bila tudi punkcija foliklov na levi strani tako zelo boleča in otežena..zato sem na koncu dobila še en antibiotik z injekcijo.
Res vama zelim vse dobro in da se vama prekine ta nesrecni cikel, ampak resnicno se bo treba “brcnit v rit” in zatezit na vseh koncih. Ni kaj za cakat. Drzita se in javi, kako bosta uredila.
Vidim, sa naju bolj ali manj iztirijo iste stvari haha. Gledam to danasnjo vzgojo otrok in me tudi malo skrbi, kako bom funkcionirala kot mama z mojimi, napram danasnjim, dokaj konzervativnimi nazori 😂
Vijolica20, že na prvem UZ po 6. dneh špikanja mi je Reš rekel,da gre očitno za endometriozo, danes pri punkciji so bile pa vidne zelo očitne zarastline na levem jajčniku,zato je zelo bolelo in je bilo težko spunktirati folikle,ki so bili ravno v tistem predelu,ampak so mi rekli,da izgledajo lepe celice ravno tam zadaj in so me zato vprašali, če lahko kljub hudim bolečinam še malo potrpim,ker se splača.
Hvala vsem za dobronamerne nasvete. Vsekakor se bom na kontroli čez 13 dni posvetovala z ginekologom kaj in kako naprej.
Za zamrznitev sva zdaj uredila, to delajo samo v Leonišču, seme pa lahko uporabi katerakoli klinika.
Sem pa zame dobila danes pošto iz konzilija in sicer diagnoza mejno maligni tumor jajčnika (ki je bil z jajcevodom vred že odstranjen) in predlagajo re-operacijo in kompletni staging ali eventualno fertili sparing operacijo z biopsiji, peritonejo, infrakolični omentektomijo in apendektomijo.
Zdaj kaj to sploh pomeni in kako bo vplivalo na možnost zanositve pa žal ne vem, je pa še ena skrb več 🙁 bomo videli kaj bom izvedela na kontroli.
Glede IVF med moževim zdravljenjem je pa tako, da sem na to pomislila zgolj zato, da ker so meni rekli, da moram čimprej zanositi. Sicer zdaj s tem mojim izvidom in glede na to, da baje tudi zamrznjeno seme lahko uporabijo šele po 6h mesecih pa sploh ne vem kako bo 🙁
Menstruacija se mi pravkar končuje, tako da nikakor ni mogoče, da bi šla v postopek preden mož začne s kemoterapijo, mogoče bodo pa izjemoma dovolili, da se seme prej uporabi.
Bom javila sproti kaj se kaj dogaja, sem že čisto obupana in vedno težje najdem moč, da se borim naprej in da verjamem, da bo enkrat tudi za naju boljše…
Izprašujem te zato, ker sem prvi mesec po zadržanem splavu, pojavile pa so se mi take “čudne” občasne bolečine v medenici, za katere nisem prepričana, da imajo karkoli s splavom, pač pa so bolj podobne bolečinam, ki jih opisujejo punce z endometriozo. Prav tako pa doslej meni ni nihče omenjal endometrioze, tako da moram biti pripravljena na vse :/
Vijolica20, moja ginekologinja je to cisto prvič opazila septembra 2020 na UZ in mi je rekla,da bo mogoče počila sama od sebe. No to se žal ni zgodilo, na kontroli v začetku decembra je bila še vedno tam, samo se je bistveno zmanjšala in naj bi bila vodena. Lomškova mi je na prvem pregledu na UZ povedala isto, je rekla, da obstaja sum na endometriozo, ampak da operacija ne pride v poštev,ker bi se lahko naredilo več škode kot koristi in da to v postopku IVF ni ovira. Menstruacije sem imela dokaj boleče, ampak imam precej visok prag bolečine in nikoli nisem jamrala okrog tega,se mi je zdelo “normalno”,pa zdaj vidim,da očitno ni.
Cisto enako je pri meni: levi jajcnik imam cel v zarastlinah in slabo odziven na hormone zaradi operacije endometrioma v preteklosti, imam pa na splosno peritonealno endometriozo z veliko zarastlinami po trebusni votlini in zato vec ali manj zivim v stalnih bolecinah s prebavnimi tezavami. In tudi ti si, tako kot jaz, pridelala 5 celic…bravo, pridna 😇 Naj se lepo poparckajo in pocakajo na gretje v tvojem trebuhu 🥰 Zdaj pa pocivaj in lepo okrevaj, endometriozo pa v teh postopkih odmisli, se bos z njo ukvarjala po porodu 😉