Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hvala vsem za spodbudo in za nasvete, meni pomaga že to, da se lahko nekomu izpoved in, da vidim, da ne nekdo podpira, da nisem v tem čisto sama… Mož ima jutri posvetno nadaljnjem zdravljenju, ker ima povečani 2 bezgavko in sem mu rekla, da mora nujno povedati, da sva nameravala na IVF in, da vpraša ali lahko greva ali je njegovo zdravljenje ovira. Tudi sem rekla, da če bo moral na kemoterapijo ali na operacijo (kar pa ne bo jutri) naj pove, da nima še otrok in, da naj mu zamrznejo spermo.
Jaz imam kontrolo pri ginekologu konec meseca in bom takrat dpredvidoma dobila napotnico za IVF, bom pa vprašala kam predlaga, da grem.
Meni je sicer najbližje Postojna in kakor berem so bile punce tam hitro na vrsti. Sicer verjetno, če je res tako nujno, da čimprej zanosim mi bodo dali tudi napotnico pod hitro ali zelo hitro, da bom prej na vrsti?
Zaenkrat bova poskusila IVF z mojimi celicami (upam, da bodo, saj ovulacijo imam), če se ne bo obneslo pa ne vem, najbrž posvojitev, o darovani celici še nisva razmišljala…
Sva res upala, da nama bo nekako le uspelo po naravni poti, sva pa že kakšno leto se pogovarjala o tem ali bi šla na umetno ali ne, zdaj je pa to postala edina možnost…

Veliko je odvisno od tega kaj bo izvedel jutri, kaj ga čaka. Jaz sem pa vedno želela biti mlada mamica (sem vedno govorila, da bom imela prvega otroka do 25leta), zdaj sem pa stara 34 in še nič, tako da se mi zdi, da bom kmalu že prestara 🙁

Se opravičujem za pravopisne napake 🙁 nisem prebrala za sabo, pa nisem videla, da mi je telefon samodejno “popravljal”.

Nesrecnica
vedno mislimo da imamo cas, jaz sem bila ista, samo zal nisem mela srece s parnterjem prej. Sama sem v Postojni in ti lahko dr.Merla pohvalilm, se zavzame, in tudi za par znank se je ekstremno zavzel! vem pa da jim tam trenutno manjka ljudi; in se bojim da bo tudi on pregorel

mikrobio_88
jaz ne bi tano razmisljala me je pa tudi panika hvatala; sem inela izmed 7 foliklov samo 4 celice pa so se vse oplodile in prezivele 5 dni, ter tudi odmeznitev; zal postopek ni bil uspesen; hocem pa povedat samo to; kvaliteta pres kvantiteto! bdw DEHA je ze v nekih sodatkih tudi pri nas ce se ne motim, na kaj vse pa ima vpliv? so delali tudi kake studije na endometriozo? za isonitol vem da je za pocs celo boljsi od agluraba, in da ima + ucinke tudi za endometriozo…pa vseeno jemljimo storkovne clanke tudi z rezervo :p

Hana41;
klomid samo poveca stevilo foliklov, se uporablj predvsem za POCS; in za spodbudo ovulacije; sama sem ga imela 3x (meni z njim ni uspelo; jih pa poznam veliko; ki jim je) tako da definitvno probaj, nimas kaj izgubit, ne vpliva nekaj ful nate in ni nobenih punkcij.

evy
pa midva sva drugače delala na tem, da bi zanosila od leta 2013, samo je bilo bolj bo ko bo. Potem sva pa od 2015 malo bolj gledala na plodne dneve in avgusta 2016 sem zanosila ampak izven maternično. Potem cca 6 mesecev nisva delala na tem, kasneje pa nisem zanosila več. Ko sem bila pri ginekologu je bilo najprej, da mora miniti 1 leto rednih spolnih odnosov preden je razlog za skrb. Po enem letu je rekel, da naj naslednjič prinesem kartico od moža, da ga bo dal na pregled sperme. Na tem naslednjem pregledu je našel mi cisto na jajčniku in je bilo treba to odstraniti. To sem imela lani januarja in na kontroli je rekel, da zdaj ko so mi preverili prehodnost jajcevodov bo morda pa vseeno ratalo naravno, naj poskušava 6 mesecev. Čez 6 mesecev je spet našel cisto na istem jajčniku in smo čakali 3 mesece, če bo počila pa ni. Potem je mož zbolel in ko sem imela spet kontrolo sem dobila še napotnico za laparaskopijo. Decembra je baje ta ginekolog šel drugam delat, jaz sem bila pa januarja operirana in sem ostala brez jajčnika in jajcevoda.
Tako, da ja, verjetno sem res predolgo odlašala oz sem verjela ginekologu, da saj pa še nisem toliko stara in je še čas, potem pa kar minejo meseci in leta in rezultatov ni, ti si pa misliš, da oni ja vedo bolj kot ti… Zdaj bi ravnala drugače, ampak časa ne morem zavrteti nazaj…

Tako, da zdaj res upam, da nama tale IVF rata in, da se mož pozdravi, da potem zaživijo vsaj približno normalno 😉

Evy:
sicer je tudi meni itak pomembnejsa kvaliteta, a je vseeno vecja moznost za vec kvalitetnih celic pri vecjem stevilu le teh. DHEA je hormon, ki v IVF postopkih pomaga pri stevilu jajcec in predvsem njihovi kvaliteti. Namenjen zenskam z nizkim AMH in slabo kvaliteto. Ni pa priporocljiv pri endometriozi, a vem za eno zensko, ki jo je kljub temu jemala in ni imela nobenih posledic. Res je, tud jst ne zaupam vsem studijam, so nas na faksu dobro naucili locit zrno od plevela 😉
Hana41:
hvalaaaa, upajmo da bo kaj rezultatov v petek 🤗
Nesrecnica:
tudi jaz sem tako razmisljala, da bom mlada mamica, in na zacetku sprobavas, vendar ne tako kot ko ne gre po planu. In ko se odlocis za nadaljnje korake ti zivljenje spet zagode in mece ovire. A verjemi, z veliko volje in moci se da vse to premagat in ko se vama bo ustvarila zelja, bosta to cenila se veliko bolj zaradi vlozenega truda. Jst verjamem, da vama bo uspelo, ker moznosti vendarle so, le da bosta zdrava in zagrizena ter predana svoji zelji.

Vsem puncam še enkrat hvala 🥰

21Baby
ja naročit se moram v Leonišče za novo napotnico, je rekla da naj vsaj 2 ali 3 menstruacije počakam, sploh zaradi hiperce.. Drugače sem pa kr okej, sm misnla da me bo bolj zje***o 😅 gremo novim zmagam naproti, enkrat bo že in ko bo, bo tok bolj slajše pravijo 🤗
nesrečnica
vse punce smo stabo in upamo na najboljši rezultat.. Javi kako in kaj bo z možem na pregledu 🥰🤞 držim pesti 🍀
Ostale punce, kako ste s špikanjem, punkcijami in prenosi? 🤞Tok se nas je nabralo, da že mal težko sledim 😅

Evo sem se ravno odpeljala iz Dravelj. Pravi Lomškova da dobro zgleda,sicer o premerih ni nič govorila (je bila malo prezasedena z razlaganjem eni novi dohtarci), nova kontrola v petek,pa če bo šlo normalno naprej v nedeljo punkcija 😲😊.
Kar malo težko sledim ko nas je toliko 🤭😊. Mi je mami zjutraj rekla: prepusti se, ko bo namenjeno bo ratalo 😊. Vem da je težko ampak bomo zmagale 🍀👍

Pozdravljene,

sem bila malo zasedena in sem sedaj prebrala par strani in oh dekleta moja se mi zdi, ko vse to berem, kaj damo vse čez pa smo še vedno pozitivne…tudi jaz imam kup težav, moj na srečo vse ok ampak ko sem brala tvojo zgodbo

nesrečnica
me je pa stisnilo. Hvala, ker jo deliš z nami, vsaj zame je to kot spodbuda, da tudi v trenutkih ko se smilim sama sebi, češ ali še ne bo konec seznama težav pomislim, da so vseeno dokaj rešljive ali pa se z njimi vsaj da živeti in da moram samo vztrajati. Vse dobro vama želim, tudi jaz bom stiskala pesti za vaju.

Moram še omenit glede cepljenja ko je ena spraševala. Jaz se absolutno ne mislim cepit. Že v otroštvu sem zaradi cepljenja dobila doživljensko ˝bolezen˝ in cepivu ne zaupam niti malo. Sploh pa ne cepivu za ˝bolezen˝, ki jo še niso dobro raziskali, ne vedo niti točno kako in kaj pa so zanjo izdelali cepivo v pičlih par mesecih, poleg tega niti ne vedo kakšni so stranski učinki in sami ne odgovarjajo za kakršnekoli posledice. Pred časom se je oglasil dr. Pušenjak, ki je govoril o tem, da bi lahko cepivo povzročalo neplodnost. Mediji so ga napadli in linčali, sam pa se je potem hitro opravičil nekaj v smislu, da je narobe razumel, da umika svojo izjavo. Ne vem no, da bi se tak strokovnjak tako zmotil? Ne rečem, da ni nezmotljiv ampak mislim, da je kaj več na tem kot povedo. Skratka že tako imamo težave pol pa naj bi še pustila, da mi nekdo vbrizga nekaj za kar sploh ne smem vedeti kaj vsebuje? Sicer pa kolikor se spomnim so včasih nosečnice spadale v rizično skupino, ki se ni smela cepit in preden je prišlo cepivo na trg se je govorilo o tem, da ga ne priporočajo nosečnicam in tistim ki načrtujejo družino. Sedaj pa je vse potihnilo o tem?

Fracek
držim pesti tudi zate, za nov postopek. Tudi pri meni se je premaknilo. Dobila sem menstruacijo in večraj so me klicali z Mb. Tako sem bila vesela, nekje med smehom in solzami, da sem še sestro čisto zmedla in me je mogla poklicat še enkrat, da razjasniva vse. Sem jim tudi pisala glede scratchinga in očitno v Mb lahko poskusiš tudi s tem. Dejala je sicer, da bi morala sporočit moji dr., ki pa je trenutno ni in da bi se potem dogovorili, kar bi sicer pomenilo, da ta mesec ne bi mogla nadaljevat, ker ti to naredijo en mesec prej in šele potem lahko greš v naslednji poskus. Sem se potem kar odločila, da sedaj poskusim kot prej. Če bo vse v redu in če tudi tokrat ne bi uspelo se pa potem odločim za ta postopek.

Sicer pa kar se tiče tega

Fracek
, ko si govorila o tem komu si povedala, kako odreagirajo imam podobne izkušnje. Najprej sem povedala sestri potem pa še doma. In se mi zdi, da sem naredila napako. Sestra je mlajša, glede tega jo še nič ne skrbi in vse kar mi pravi je glej že ni bil pravi čas ali pa vse se zgodi kot se mora…zelo jo imam rada ampak tako sovražim nenehno ponavljanje tega, zame to ni nobena tolažba sploh ko po drugi strani vidiš kako se recimo nekdo tak, ki to rad izgovarja v svojih primerih s tem ne tolaži. Ne vem jaz sem teh dveh ˝pozitivnih˝stavkov že tako sita…vem kako se sliši ampak nisem oseba, ki bi jamrala, nenehno govorila o tem ampak ko si v trenutku bolečine ko spet ne uspe in slišiš pač ni bil pravi čas, uffff….Kar se tiče mamice je podobno, vem, da me ima rada in jo skrbi zame ampak ima tudi takšen ˝čuden˝odziv, ko sem ji povedala se je začela kar jokat in sedaj me sploh ne sprašuje več, pravi, te nič ne bom spraševala, ker potem se samo sekiram. Hmmm? 🙂 Da ne govorim o hudobi tašče (no zdaj tako nimamo več stika), ki je rekla, da bi me moral moj takoj pustiti, ker če ne morem zanosit naj si hitro najde katero drugo s katero bo lahko imel otroke. Je rekla, če ženska ne zanosi takoj je neplodna, neki pregledi in trud so pa itak brezvezni, ker obema teče čas in potem se boš ti naveličala tega, moj sin bo pa ostal brez potomca. Ampak, ker nekomu vseeno moraš malo potožit je tale forum idealen. Tako, da nadlajujem ampak nikomur ne poročam o tem – razen vam 🙂

Da ne bom tega dolgega zapisa zaključila čisto morbidno, želim vsem kar se da obilo uspehov, lepo število pridelanih foliklčkov, pluske oziroma čim bolj uspešno nadaljevanje postopka. Jaz pa po nove zmage, naslednji teden je UZ, če bo vse kot mora biti pa sklepam, da proti koncu februarja bo nov poskus z pingecom 😉

Jaz imam pa eno vprašanje in sicer tiste, ki ste trenutno v začetku postopka ali ste tudi morale na Covid test?
V prvem postopku tega ni bilo. Pa še to, da greš na test na dan UZja, se pravi po “špikanju” se
mi tudi zdi bizarno, kaj, če sem npr, pozitivna me potem kar pustijo?

Jaz sem ravno dan po punkciji pa doslej se ni bilo niti govora o kaksnem testiranju na korono. Sem pa v Dravljah. Kje pa si ti, da to zahtevajo? A to te oni napotijo ali gre preko osebnega zdravnika?

V Ljubljani, stara porodišnica. Prav oni na tem oddelku naj bi me poslali. Res mi je čudno, ker prvič slišim, da se mora kdo testirati, ki je v postopku.

Marsena
jupi jej jej jupi jej, po pingota gres ❤ Bodi (bolj) pridna 😂 in javljaj, kako bo na UZ-jih.
Me je kar srh spreletel, ko sem prebrala tole s tasco. Pa bi ji jaz dala eno krepko cez lape, hudobnica hudobna. Skoda, da so odnosi vcasih po nepotrebnem tako zapleteni in je seveda tudi prav, da se taksen nezdrav odnos prekine. Je pa dobra plat tega, da imas potem takem partnerja v pravem pomenu besede in si stojita ob strani ne glede na vse. Tudi meni je super, da se lahko tukaj izpovem o vseh teh zadevah, ki jih ne morem premlevat z ostalimi.

Dancy,
v Mb je zaenkrat obvezno testiranje s hitrim testom pred punkcijo. Ce je test pozitiven, punkcija odpade. Glede na to, da se je izkazalo, kako super duper zanesljivi so ti testi, se tudi jaz sprasujem o smiselnosti testiranja.

Cepila pa se tudi jaz ne bom. Cudni casi so, tezko se sploh verjames v karkoli, kar prileti iz “ust” nase vrle drzave. To s Pusenjakom sem tudi jaz z zanimanjem spremljala in sem si tudi sama pri sebi rekla, da vse skupaj ne “drzi vode”. Ok, saj smo vsi zmotljivi, ampak tezko verjamem, da gre tukaj za prenagljenost in zmoto.

Microbio,
bi bilo zanimivo slisat se tvoje stalisce 🙃 Da ti ne bo prevec dolgcajt med “pocitnicami” 😆

Punce, se mi zdi, da se nas je res rekordno nabralo. Tudi jaz vec ne morem sledit 🙃 V glavnem, srecno vsem, ki ste po prenosu in seveda vsem ostalim tudi, ki ste v postopkih.

Tudi meni je cudno, ker imam znanko, ki je cca 1 mesec v prvem postopku v Leoniscu pa mi ni nic omenjala kakega testiranja. Po drugi strani pa me v teh casih ne cudi nic vec.

P.s. ko smo ze pri testiranjih, ne vem, ce se katera spomni zgodbe, ko sva sla z mojim na testiranje za SPB in me klice G, da sem sibko pozitivna na sifilis 😱 in da moram na dodatne teste (verjetno je bila to kazen, ker sva se dan pred testom z mojim hecala, ce bi imela dva psa in bi jima bilo ime sifilis in klamidija in bi jih moral klicat po parku 🤣; se opravicujem, ce se komu zdi neokusno, ampak imava vcasih cuden smisel za humor).
Konec dober, vse dobro (negativna) – obrazlozitev, da je to kar pogost pojav … samo toliko o testih. 😉

Moj komentar glede koronavirusa: virus je, virus povzroca bolezen. Ampak po mojem mnenju ne povzroca tako siroke palete simptomov kot so npr. embolija, multiorganski vnetni sindrom… ker tega še Ebola ni sposobna. Nerada se grem teorije zarote, a marsikaj ne stima in se ne poklapa s stanjem napram nekaj mesecev nazaj (sploh izjave in delovanje nasih najvisjih drzavnih uradnikov). Hitri testi so za en drek, ker se je moj kolega, ki dela na diagnostiki covida na NLZOH-u dvakrat testiral in obakrat bil pozitiven, PCR pa mu je obakrat pokazal negativno. Cepljenje: podpiram obvezna otroska cepljenja (na zalost so redki primeri hudih reakcij nanj), super je tudi cepivo proti klopnemu meningoencefalitisu, gripa in vse ostalo je brezveze (razen za starejse in kronicne bolnike). Cepivo proti covidu: jaz se ne bi cepila, razen pod prisilo. Brez obseznih klinicnih testiranj in brez dokazane stopnje ucinkovitosti ter casovnega ucinka, pri meni ta cepiva niso dobrodosla. Skratka ljudje bozji, smo v globalni politicni vojni z naravnim/sinteznim bioloskim orozjem + manipulacija, pranje mozganov, zastrasevanje naroda in seveda si razlicni lobiji manejo roke ter kujejo vrtoglave dobicke na racun te situacije. V nasi bolnisnici so na respiratorje in v umetno komo dajali tudi tiste paciente, pri katerih situacija ni bila tako huda. Zakaj? Ker bolnisnica dobi cca 45.000 eur za dvotedensko “bivanje” pacienta tam. Ring a bell? Same mahinacije in malverzacije.
Sicer pa poudarjam, to je samo moje mnenje, spostujem drugace mislece, saj nimam dokazov za nic od nastetega, razen lastnih izkusenj s covidom v nasi druzini (sama ga se nisem prebolela). Moja zadnja misel in rekapitulacija zapisa: Resnica je nekje v sredini.

Microbio,
bolj se ne bi mogla strinjat z zapisanim. Ne predstavljam si, kaj bi naredila, ce bi po treh tednih pikanja pred punkcijo imela lazno pozitiven test in bi po nepotrebnem odpovedali punkcijo. Zakaj potem raje ze v osnovi ne predpisejo obveznega PCR testa?

Tocno to, meni bi se strgalo, da lepo odreagiram na stimulacijo, potem pa bi me na osnovi bull shit testa zavrnili za nadaljnjo obravnavo. Grozno kam smo prisli…
Zakaj v osnovi ne PCR? Ker PCR stane najmanj 100 eur, hitri pa manj kot dva evra 🤷‍♀️

Mikro_bio88
in ostale, moje mnenje glede ceplenja je malo manj strogo, v smislu da naj se cepi najbolj “rizicna” populacija predvsem v smislu starosti. Kar se tiče ceplenja tistih, ki planiramo družine, pa sem definitvno proti; sicer so me strokovno prepričevali da med proteinom placente ni podobnosti z virusnim proteinom (nevem več katerim, kakor vem je dr.Pušenjak to izpostavil, da je en del zaporedja enakega) pa vseeno…

Marsena
eni ljudje so pač res zlobni, sama se tolazim s tem, da za vsako rit palca raste 🙂 Mi2a sva zaenkrat zadevo zadrzala popolnoma zase in mislim, da bo se nekaj časa tako, če pa še v roku kakega leta nič ne rata, pa bova počasi kaj omenila. Mi pa pritisk dvigne ena znanka, ki je otroka planirala dolgo dolgo,.. in naklada ups se je zgodilo, in potem, da je imela travme, ko je zvedela da bo fantek in ne ve kako bo ona s fantkom… Me ma prav, da bi ji prisolila eno okoli ušes in rekla naj utihne, ker nima pojma kako srečo ima. Držim pesti za pingvina, jaz moram jovo na novo cez vse,.. ampak sem se tudi zdaj nekako sprijaznila s tem.

Marusk88
srecno!
Nesrečnica,
mislim, da vsi tukaj z vama stiskamo pesti, in pošiljamo pozitivno energijo! Ti pa ostani fajter in NE OBUPAT!

Dancy84
jaz sem imela punkcijo pred enim tednom in sem morala it na hitri test v staro porodnišnico takoj za zadnjim UZ pred punkcijo. Mislim, da to velja za vse. V primeru, da bi bil test (lažno) pozitiven, bi bilo v teoriji čisto dovolj časa še za PCR test. Ne vem pa kakšna je praksa v resnici. Upam, da se s tem ne boš rabila ukvarjat in bo šlo vse po planu! 🙂

Še katera tukaj zdaj greje pikico?

Nov dan, nove preizkušnje…
Danes izvedela, da bo moral mož na kemoterapijo in to že čez 12dni. Dobil je sicer napotnico za zamrznitev semena, ker je vprašal (drugače tega očitno niso planirali). Zdaj pa me zanima, če katera ve ali seme shranjuje samo semenska banka v Lj ali ima vsaka ambulanta za neplodnost to možnost? In pa, če katera ve, če seme shrani v Lj ali moram jaz potem v postopek v Lj ali ga lahko vsaka ambulanta dobi za IVF? Ali sploh delajo postopke z zamrznjenimi semenom?
Možu so sicer rekli, da bo imel kemoterapijo 6 mesecev (3 cikluse na 2 meseca) in, da potem 1 leto ne priporočajo zanositve, kasneje pa naj ne bi bilo težav. Ampak problem je, da najbrž jaz ne bom mogla čakati 1.5 leta. On s kemoterapijo ne more počakati, dokler ne bi jaz prišla na vrsto za postopek, jaz pa v tako kratkem času tudi ne morem nič 🙁
Sicer upam, da bova preko spleta in telefona uspela dobiti kaj informacij od klinik v tako kratkem času, če pa katera kaj ve ali vsaj ve kam se obrniti po nasvet se vam zahvaljujem…

Tolažim se s tem, da bo ozdravel in, da se tem, ko delim svojo zgodbo tukaj pa mogoče komu pokažem, da pa nima tako velikih težav kot midva, pa seveda sem hvaležna, da se nekomu izpoved, pojamram in dobim kakšno spodbudno besedo…

New Report

Close