IVF/ICSI/IUI 2021
Hvala vsem za spodbudo in za nasvete, meni pomaga že to, da se lahko nekomu izpoved in, da vidim, da ne nekdo podpira, da nisem v tem čisto sama… Mož ima jutri posvetno nadaljnjem zdravljenju, ker ima povečani 2 bezgavko in sem mu rekla, da mora nujno povedati, da sva nameravala na IVF in, da vpraša ali lahko greva ali je njegovo zdravljenje ovira. Tudi sem rekla, da če bo moral na kemoterapijo ali na operacijo (kar pa ne bo jutri) naj pove, da nima še otrok in, da naj mu zamrznejo spermo.
Jaz imam kontrolo pri ginekologu konec meseca in bom takrat dpredvidoma dobila napotnico za IVF, bom pa vprašala kam predlaga, da grem.
Meni je sicer najbližje Postojna in kakor berem so bile punce tam hitro na vrsti. Sicer verjetno, če je res tako nujno, da čimprej zanosim mi bodo dali tudi napotnico pod hitro ali zelo hitro, da bom prej na vrsti?
Zaenkrat bova poskusila IVF z mojimi celicami (upam, da bodo, saj ovulacijo imam), če se ne bo obneslo pa ne vem, najbrž posvojitev, o darovani celici še nisva razmišljala…
Sva res upala, da nama bo nekako le uspelo po naravni poti, sva pa že kakšno leto se pogovarjala o tem ali bi šla na umetno ali ne, zdaj je pa to postala edina možnost…
Veliko je odvisno od tega kaj bo izvedel jutri, kaj ga čaka. Jaz sem pa vedno želela biti mlada mamica (sem vedno govorila, da bom imela prvega otroka do 25leta), zdaj sem pa stara 34 in še nič, tako da se mi zdi, da bom kmalu že prestara 🙁
Tako, da ja, verjetno sem res predolgo odlašala oz sem verjela ginekologu, da saj pa še nisem toliko stara in je še čas, potem pa kar minejo meseci in leta in rezultatov ni, ti si pa misliš, da oni ja vedo bolj kot ti… Zdaj bi ravnala drugače, ampak časa ne morem zavrteti nazaj…
Tako, da zdaj res upam, da nama tale IVF rata in, da se mož pozdravi, da potem zaživijo vsaj približno normalno 😉
Vsem puncam še enkrat hvala 🥰
Ostale punce, kako ste s špikanjem, punkcijami in prenosi? 🤞Tok se nas je nabralo, da že mal težko sledim 😅
Evo sem se ravno odpeljala iz Dravelj. Pravi Lomškova da dobro zgleda,sicer o premerih ni nič govorila (je bila malo prezasedena z razlaganjem eni novi dohtarci), nova kontrola v petek,pa če bo šlo normalno naprej v nedeljo punkcija 😲😊.
Kar malo težko sledim ko nas je toliko 🤭😊. Mi je mami zjutraj rekla: prepusti se, ko bo namenjeno bo ratalo 😊. Vem da je težko ampak bomo zmagale 🍀👍
Pozdravljene,
sem bila malo zasedena in sem sedaj prebrala par strani in oh dekleta moja se mi zdi, ko vse to berem, kaj damo vse čez pa smo še vedno pozitivne…tudi jaz imam kup težav, moj na srečo vse ok ampak ko sem brala tvojo zgodbo
Moram še omenit glede cepljenja ko je ena spraševala. Jaz se absolutno ne mislim cepit. Že v otroštvu sem zaradi cepljenja dobila doživljensko ˝bolezen˝ in cepivu ne zaupam niti malo. Sploh pa ne cepivu za ˝bolezen˝, ki jo še niso dobro raziskali, ne vedo niti točno kako in kaj pa so zanjo izdelali cepivo v pičlih par mesecih, poleg tega niti ne vedo kakšni so stranski učinki in sami ne odgovarjajo za kakršnekoli posledice. Pred časom se je oglasil dr. Pušenjak, ki je govoril o tem, da bi lahko cepivo povzročalo neplodnost. Mediji so ga napadli in linčali, sam pa se je potem hitro opravičil nekaj v smislu, da je narobe razumel, da umika svojo izjavo. Ne vem no, da bi se tak strokovnjak tako zmotil? Ne rečem, da ni nezmotljiv ampak mislim, da je kaj več na tem kot povedo. Skratka že tako imamo težave pol pa naj bi še pustila, da mi nekdo vbrizga nekaj za kar sploh ne smem vedeti kaj vsebuje? Sicer pa kolikor se spomnim so včasih nosečnice spadale v rizično skupino, ki se ni smela cepit in preden je prišlo cepivo na trg se je govorilo o tem, da ga ne priporočajo nosečnicam in tistim ki načrtujejo družino. Sedaj pa je vse potihnilo o tem?
Sicer pa kar se tiče tega
Da ne bom tega dolgega zapisa zaključila čisto morbidno, želim vsem kar se da obilo uspehov, lepo število pridelanih foliklčkov, pluske oziroma čim bolj uspešno nadaljevanje postopka. Jaz pa po nove zmage, naslednji teden je UZ, če bo vse kot mora biti pa sklepam, da proti koncu februarja bo nov poskus z pingecom 😉
Me je kar srh spreletel, ko sem prebrala tole s tasco. Pa bi ji jaz dala eno krepko cez lape, hudobnica hudobna. Skoda, da so odnosi vcasih po nepotrebnem tako zapleteni in je seveda tudi prav, da se taksen nezdrav odnos prekine. Je pa dobra plat tega, da imas potem takem partnerja v pravem pomenu besede in si stojita ob strani ne glede na vse. Tudi meni je super, da se lahko tukaj izpovem o vseh teh zadevah, ki jih ne morem premlevat z ostalimi.
Cepila pa se tudi jaz ne bom. Cudni casi so, tezko se sploh verjames v karkoli, kar prileti iz “ust” nase vrle drzave. To s Pusenjakom sem tudi jaz z zanimanjem spremljala in sem si tudi sama pri sebi rekla, da vse skupaj ne “drzi vode”. Ok, saj smo vsi zmotljivi, ampak tezko verjamem, da gre tukaj za prenagljenost in zmoto.
Punce, se mi zdi, da se nas je res rekordno nabralo. Tudi jaz vec ne morem sledit 🙃 V glavnem, srecno vsem, ki ste po prenosu in seveda vsem ostalim tudi, ki ste v postopkih.
P.s. ko smo ze pri testiranjih, ne vem, ce se katera spomni zgodbe, ko sva sla z mojim na testiranje za SPB in me klice G, da sem sibko pozitivna na sifilis 😱 in da moram na dodatne teste (verjetno je bila to kazen, ker sva se dan pred testom z mojim hecala, ce bi imela dva psa in bi jima bilo ime sifilis in klamidija in bi jih moral klicat po parku 🤣; se opravicujem, ce se komu zdi neokusno, ampak imava vcasih cuden smisel za humor).
Konec dober, vse dobro (negativna) – obrazlozitev, da je to kar pogost pojav … samo toliko o testih. 😉
Moj komentar glede koronavirusa: virus je, virus povzroca bolezen. Ampak po mojem mnenju ne povzroca tako siroke palete simptomov kot so npr. embolija, multiorganski vnetni sindrom… ker tega še Ebola ni sposobna. Nerada se grem teorije zarote, a marsikaj ne stima in se ne poklapa s stanjem napram nekaj mesecev nazaj (sploh izjave in delovanje nasih najvisjih drzavnih uradnikov). Hitri testi so za en drek, ker se je moj kolega, ki dela na diagnostiki covida na NLZOH-u dvakrat testiral in obakrat bil pozitiven, PCR pa mu je obakrat pokazal negativno. Cepljenje: podpiram obvezna otroska cepljenja (na zalost so redki primeri hudih reakcij nanj), super je tudi cepivo proti klopnemu meningoencefalitisu, gripa in vse ostalo je brezveze (razen za starejse in kronicne bolnike). Cepivo proti covidu: jaz se ne bi cepila, razen pod prisilo. Brez obseznih klinicnih testiranj in brez dokazane stopnje ucinkovitosti ter casovnega ucinka, pri meni ta cepiva niso dobrodosla. Skratka ljudje bozji, smo v globalni politicni vojni z naravnim/sinteznim bioloskim orozjem + manipulacija, pranje mozganov, zastrasevanje naroda in seveda si razlicni lobiji manejo roke ter kujejo vrtoglave dobicke na racun te situacije. V nasi bolnisnici so na respiratorje in v umetno komo dajali tudi tiste paciente, pri katerih situacija ni bila tako huda. Zakaj? Ker bolnisnica dobi cca 45.000 eur za dvotedensko “bivanje” pacienta tam. Ring a bell? Same mahinacije in malverzacije.
Sicer pa poudarjam, to je samo moje mnenje, spostujem drugace mislece, saj nimam dokazov za nic od nastetega, razen lastnih izkusenj s covidom v nasi druzini (sama ga se nisem prebolela). Moja zadnja misel in rekapitulacija zapisa: Resnica je nekje v sredini.
Še katera tukaj zdaj greje pikico?
Nov dan, nove preizkušnje…
Danes izvedela, da bo moral mož na kemoterapijo in to že čez 12dni. Dobil je sicer napotnico za zamrznitev semena, ker je vprašal (drugače tega očitno niso planirali). Zdaj pa me zanima, če katera ve ali seme shranjuje samo semenska banka v Lj ali ima vsaka ambulanta za neplodnost to možnost? In pa, če katera ve, če seme shrani v Lj ali moram jaz potem v postopek v Lj ali ga lahko vsaka ambulanta dobi za IVF? Ali sploh delajo postopke z zamrznjenimi semenom?
Možu so sicer rekli, da bo imel kemoterapijo 6 mesecev (3 cikluse na 2 meseca) in, da potem 1 leto ne priporočajo zanositve, kasneje pa naj ne bi bilo težav. Ampak problem je, da najbrž jaz ne bom mogla čakati 1.5 leta. On s kemoterapijo ne more počakati, dokler ne bi jaz prišla na vrsto za postopek, jaz pa v tako kratkem času tudi ne morem nič 🙁
Sicer upam, da bova preko spleta in telefona uspela dobiti kaj informacij od klinik v tako kratkem času, če pa katera kaj ve ali vsaj ve kam se obrniti po nasvet se vam zahvaljujem…
Tolažim se s tem, da bo ozdravel in, da se tem, ko delim svojo zgodbo tukaj pa mogoče komu pokažem, da pa nima tako velikih težav kot midva, pa seveda sem hvaležna, da se nekomu izpoved, pojamram in dobim kakšno spodbudno besedo…