IVF/ICSI/IUI 2021
Evo mene z velkim debelim minusom.. Se pridružujem v nove boje.. Glede na to, da nimava zamrznjenčkov bo vrjetno potrebno čakati 3 mesece na ponovni postopek..
Jaz sem bila na dveh postopkih pri dr.Rešu. Res sem bla tam ful zadovolna.. imam tut še dva zamrznjenčka tam.. na žalost sem mogla zamenjat kliniko, ker so nama po 4ih splavih ugotovil genetsko okvaro pri možu tko da sva mogla it v Leonišče, ker imajo samo oni PGD postopek, s katerim preverjajo genetiko zarodkov… v čet imam ravno drugi UZ in zvem, kdaj imam punkcijo. Tok na kratko 🙂
Srečno na punkciji… sem ti fouš, da si tam 🙂
Pozdravček
Hvala vsem za lepe zelje ♥️ Evo, opravila, punkcija ni bila noben bav bav 🤗 Dobili so 5 celic, v petek pa zvemo ali se je kaj oplodilo. Ne obetam si kaj dosti za prvic, a vseeno vse skupaj dozivljam kot pozitivno izkusnjo.
Jaz sem sedaj 4. dan po vstavitvi zarodka na 3 dan. Na punkciji so dobili 3 celice, od tega se je ena oplodila, drugi dve sta bili degenerirani.
M pricakujem cez 2 dni, potem pa start s postopkom. Pricnem pa z injekcijami 18. dan cikla. Komaj cakam 😊
Koencim q10 kupim kar v dm (Nutrilab) ali v lekarni. Razlika med njimi je v vrednostih koencima, dm-ove kapsule imajo 30 mg, lekarniske (ne vem znamke) pa mislim da 40. Super je prebrat tvoje komentarje iz stroke, ker je teh dodatkov res malo morje in bi lahko celi dan po malem nekaj v sebe metale, ce bi jemale vse, kar se “priporoca”. Sem hvalezna za tvoje nasvete. Tudi sama bi jemala kaksno zadevo, ki bi dokazano vplivala na kakovost jajcnih celic, tako da sem sla prebrat malo o tem mioinozitolu. Morda pa res kupim se to, ko bom naslednjic v lekarni.
N150218, zal mi je za negativen test. Zelim ti obilo srece v prihodnje. Objem 🤗❤
Nesrecnica, me je ze Lucy prehitela, ampak sem tudi jaz pomislila, da bi pri vama prisla v postev zamrznitev tvojih jajcec. Tako ponavadi naredijo pri onkoloskih bolnicah. Sicer pa upam, da se bo vajino nebo enkrat dokoncno razsvetlilo in bo samo se soncek in mavrica ❤ Vse dobro vama zelim im drzim pesti za pozitiven razplet pregleda pri partnerju.
Hvalaaa Fracek 🥰🤗 Super, da se le premika in gres v nov boj, za katerega upam in zelim, da bo uspesen 🤗💪
Ja, nam je profesor epidemiolog na faksu razlagal o teh prehranskih dodatkih, da jih je 60% placebo ali pa je dodatek na trgu se preden so koncane klinicne raziskave. In potem beres na neki kremici, da 87% zensk potrjuje bolj sijoco kozo po 4-tedenski uporabi, a raziskava sploh se ni koncana. Stevilkam pa tudi ne gre verjet, ker sem tudi sama morala priredit svoje stevilke pri magistrski nalogi…vse za projekte, sluzbe in denar. Se najvec relevantnih studij za kvaliteto celice imajo q10 v kolicinah 100-600 mg (naj bi se jemalo konjske doze za ucinek), mioinozitol 4g/dan in piknogenol. Vendar vse to pomaga tam cca 1/3, sploh ce imas genetsko nagnjenje k slabi kvaliteti celic. Z veseljem delim svoje izsledke in znanje, pridobljeno na faksu (ceprav meni to nic ne pomaga-kako ironicno 😜).
Katera zdravila za stimulacijo imas?
Hahaha, to pa je res konjska doza 😅
Res smo ena instant druzba postali, vsi bi radi uspeh, pa po moznosti takoj. In dokler je povprasevanje, bo tudi ponudba, zato pa grejo tudi vsi ti dodatki tako v promet. Je bilo zanimivo videt pred kaksnim mesecem dni, ko je bilo nekaj clankov objavljenih glede vitamina D. Po policah sodec, so potem vsi to kupovali 😅
Jaz imam ponovno Diphereline, potem pa se koktejlcek z gonalom. Mi je pa povecala dozo na max napram prejsnjemu postopku. V prvem sem imela mislim da 3 dni 225ml diphereline in potem dalje 150ml, zdaj pa bom imela ves cas 225. Bomo videli kaj bodo rekle moje jajce 🙃 Upam, da se je kaj rezerve in da bi kvaliteta zadostna. Sicer sem med obicajnimi uz pri osebnem G opazila, da je desni jajcnik minimalno produktiven, sem imela navadno samo en folikel, pa se ta je bil nazadnje miniaturen. Hormoni pa so ga na sreco pri prvem postopku prisilili, da je dal se nekaj od sebe 😂 Upam, da bo enako tudi tokrat. 🙏
Pri kom si sedaj?
Kaj pa zamrznitev semena, če bi moral on imet kemo ali operacijo?
Enkrat se pa že obrne, jaz nekako upam in vrjamem v to in tudi ti moraš! Koliko si pa stara?
Živjo punce.
Vas redno berem, pa se kar lovim, katera je katera. Čisto preveč nas je, žal.
Skoda
Ostale sem pozabila, pa vseeno vso srečo, kjer koli že ste v postopku zdaj.
Jaz čakam na menstruacijo po prvi neuspeli punkciji. Je rekel, naj jem klomifen in se pridem pokazat 9. dan. Ima katera kak obcutek, kaj zdaj sledi? Verjetno samo cikel, spodbujen s komifenom, pa brez kake punkcijee?
Aja, fajn mi je bilo tudi brat tole debato o dodatkih, jaz sem si vse sorte naročila, samo da bi ratalo.
Tud jst sem mela Diphereline 0,1 in namesto Gonala Bemfolo 225. Ne razumem teh odmerkov pri tebi, mogoce ker imas dolgi protokol? A si si dala kdaj preverit hormon DHEA? Veliko zenskam je pomagalo zanositi, ko so ze skoraj obupale.
Moja znanka je imela pred kratkim punkcijo na GK LJ, imela je hujso hiperstimulacijo, 50 foliklov, od tega 34 celic, 20 se jih je oplodilo in ven je dobila neverjetnih 9 pingvinckov… noro, za toliko celic in pingvinckov naenkrat se nisem slisala. Se katera pozna podobno odstekano zgodbo?