IVF/ICSI/IUI 2021
@ella tereza Čestitam mamici, dobrodošel Jernej! Lepo se razvajajte. ?
@polix Šele zdaj prebrala, da imaš sinčka! Jupi ! Čestitam!??? Drži se, cartajta se, ko je pa hudo se spomni “It’s all just a phase.” ?
@anonimno6570 kot je ze @Nesrecnica rekla, mislim da neke bistvene razlike ni. Midva sva v Postojni, avgusta sem naju prijavila na 1. posvet, ki sva ga imela 1. oktobra, potem sva pa mesec in pol cakala na odobritev konzilija. Z novembrsko M sm sla v postopek in decembra imela punkcijo in transfer. UZ sem opravljala v Postojni, ostalo vse v Lj, tako da mislim da je najboljse da se odlocis na podlagi tega kar ti je logisticno lazje. Srecno. ?
@polix cestitke! ?
Pri meni je v LJ malo dlje trajalo. Na prvi posvet sem bila naročena v juliju (naročila sem se junija, tako na na prvi posvet prideš relativno hitro), potem pa sem morala narediti nove preiskave krvi za hormone, partner pa je moral opraviti spermiogram. Ponovno sem bila na GK v oktobru, ko so dali papirje na konzilij, odobritev konzilija konec oktobra, v postopek pa grem šele sedaj. Tako da na UKC LJ kar traja kakšne pol leta, razen če imaš sveže izvide spermiograma, hormonov itd. že kar na prvem posvetu s sabo (če ima katera vse to narejeno še od prej recimo iz Dravelj, in da niso izvidi prestari, kot so bili pri meni).
@sp113 jaz sem imela prvi posvet sredi maja, je bilo pa jasno, da bova morala na IVF oz ICSI (jaz sem brez obeh jajcevodov + uporaba zamrznjenega semena). Poslali so me na odvzem krvi za hormone isti dan (sem bila rabo 4 dan ciklusa), pa naknadno na 3D ultrazvok. Odobritev sem dobila še pred opravljenim ultrazvokom, tako da bi se po preiskavi naj prijavila v postopek, pa se je zaradi dopustov zavleklo.
Jaz sem bila na prvem posvetu v Mb marca 2021 (narocila sem se novembra 2020). Po vseh opravljenih pregledih (standardni, nic posebnega) bi me v septembru dali na konzilij, vendar nisem imela tsh ok (do takrat vedno bp), tako da od takrat sem imela se preglede za scitnico in tablete da se to uredi, danes ponovno dala kri za tsh in bomo videli kako je. Tako da pri meni bo kmalu kar eno leto minilo od cisto prvega posveta.
Zdravo,
Jaz sem se na posvet na UKC LJ prijavila v januarju 2021 dobila prvi posvet aprila. S seboj sem prinesla vse teste iz Dravelj (spermiogram, bris, hormone). Na vrsti sem bila oktobra – lahko bi sla ze prej ampak sva se odlocila da greva v postopek po dopustih (ICSI postopek). Za darovani celico se nisva odlocila, saj smo najprej izcrpali moznosti kjer tudi pri moskem pridobijo semenceca preko biopsije.
Pri nama je bilo uspesno s pridobitvijo semencec in tudi oploditev. Cestitke tudi z moje strani vsem srecnicam in veliko poguma vsem v novih postopkih❄️??
Pozdravljene punce junija sem se prijavila za 1posvet pri ginekologinji.
Meseca julija imela posvet meseca avgusta partner oddal seme in konec septembra dobila odgovor od konzilija.
V postopek sla meseca novembra in decembral bil negativen izid postopka.
Februarja imam 2posvet za 2postopek ivf
Veliko srece in pluskov vsem nam v temu letu?
@nesrecnica, psiha naredi svoje, pa mogoce sploh ne mislimo da vpliva oz. mislimo da se ne obremenjujemo. Upam da jo cimprej dobis in veliko srece v postopku, zate res stiskam pestke. ??
@Nesrečnica če te kaj tolaži, sva že dve ? jaz imam ponavadi točno kot urca in novembra ko bi mogla it po zamrznjenčka mi je zamujala 6 dni, ker je bila sluznica tanka sem mogla počakat na naslednjo in spet zaradi zamujanja izpadla v decembru. No zdj spet čakam, da pride, da grem lahko končno po ? pa je spet ni od nikjer ? prsa bolijo za znoret, trebuh mi bo razneslo od napihnjenosti, razdražena sem… ni, da ni. ? da nama čimprej pride ?
@MinnieMe313 jaz že po neuspelem prenosu ne vem točno kateri dan je bila M, ker sem imela že vmes neke izcedke, tako da za december niti nisem vedela kdaj naj jo čakam. No, pa je prišla v realnem časovnem okviru. Zdaj pa čakam M za prenos pingvinčka, pa je bi od nikjer. Niti nimam nekih znakov PMS ne nič, edino zdaj 2 dni sem imela bolj gost izcedek, pa ovulacija tako pozno ne bi smela biti. Isto septembra, ko sem čakala za sveži postopek M od nikjer in so mi jo pol sprožili…
Jaz se res sprašujem ali mi vesolje skuša s tem sporočiti, da mi ni namenjeno…
Zdravo punce.
@Ella Tereza in @Polix, bravo, srecno prispeli do cilja. Cestitke, bodite zdravi in vse dobro v novi vlogi vama zelim ❤ Verjamem, da se zivljenje obrne na glavo in da ni vec casa za forume ? Tako je prav ?
@Mandarina, cestitke tudi tebi za visoko beto in naj te cez nekaj dni razveseli tudi utripanje srcka. ?? Ko mislis, da je cakanje na postopek tako dolg in stresen, pa potem se cas do krvnega, potem pa kar ni konca ne ? Verjetno res vse skupaj postane bolj oprijemljivo po nuhalni. Naj ti cim prej mine ????
@Nesrecnica, pa ne ze spet ? Upam, da cim prej pride. Kdo bi razumel ta nasa telesa. Ko je nocemo, pride prehitro, ko jo jo hocemo, pa zamuja ? Daj si ta sporocila iz vesolja v pozitivni luci skreirat, kdor caka docaka in tudi pocasi se pride na cilj. Kaj pa nam je v resnici namenjeno, pa tako noben ne ve. Vso sreco ti zelim ❤❤ Jaz prilezem malo kasneje za tabo, cez teden dni pricakujem M, tako da se zagotovo berema ?
@Nikita, zal mi je za tvojo izkusnjo in vem, kako se pocutis, tako kot marsikatera od nas tukaj. Pravzaprav je bila najina zgodba kar podobna, potrjena nosecnost, brez nekih ekstra znakov razen izostanka m in napihnjenosti, brez utripa. Upam, da se drzis, jaz sem bila kaksen mesec precej v razsulu, so me dobili hormoni po splavu, izpadali lasje, potrtost … potem pa je slo samo navzgor. Nisem pa cakala dodatnega tedna, ker bi po izracunih morala biti ze 9t/1d in tudi ce bi bila noseca 1 teden manj, bi se srcek ze moral slisat. G mi je sicer iz socutja ponudil dodatni teden, pa se nisem odlocila cakat, je bilo kristalno jasno, da ne bo nic. Zelim nam, da bo v prihodnje cim manj taksnih zgodb ?
Srecno v novem letu, da docakamo to, za kar si ze tako dolgo prizadevamo ??❤
@Fracek hvala za spodbudo, samo v takih trenutkih pa res težko najdem svetlo plat oz ne razumem zakaj bi to bilo dobro… Saj drugega kot čakati mi tako ne preostane.