Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Pingvincek

jaz sem imela Utrogestan in Estrofem 3x na dan. Sem bila v isti dilemi. V Mb so mi naročili jemanje do 10.tedna. Pa sem jim pisala kako prekiniti. In so mi rekli prve 3 dni Estrofem 2x na dan, nato 4 dni 1x na dan. Utrogestan enako začet zmanjševati, ko prekinem z Estrofemom. Sicer pa bolhe, da jim pišeš.

Osebni ginekolog na Ptuju mi je svetoval naj jemljem do 12.tedna za ziher. Sem pa v 6.tednu krvavela, mogoče zato.

Upam, da sem pomagala ?♥️

Iskrene cestitke ella tereza za sincka?veliko zdravja in obilo cartanja?

@Fiona72 hvala ti za odgovor, bom kr se obrnila na ambulanto, neki mam v glavi da mores postopoma z jemanjem tablet nisem pa bla ziher.

@Pingvincek

Ni kaj. Sem prepričana, da bodo ti rekli postopoma ja. Pri meni je trajal postopek prenejanja vse skupaj 14 dni. Ti jih kar vprašaj, saj zato so. ? V katerem tednu si sedaj?

Ellatereza, čestitke, hvala za vzpodbudne besede in lepo porodniško obdobje s tvojim sinčkom ti želim.

Julija139, vrednost je res nizka, malo čez mejo, so te naročili na ponovnega krvnega čez par dni? Srečno ?

@Fiona72 vceraj sem nastopila v 10. Teden. Komaj cakam da prekinem z terapijo. Tebi je bilo kaj slabo? Bruhala? Jaz zadnjih nekaj tednov ne zivim… spim, slabost, bruhanje v eno ?

@Pingvincek

Ojej boga. Pa dobro to še je najmanj kar lahko damo skozi. Moram ti rečti, da so mene preden sem zanosila terapije ubijale. Vse možno, boleče prsi, noge bolele za znoret, še bruhala sem parkrat. Od takrat, ko je uspelo pa popolnoma nič. Sem v 30.tednu pa do zdaj še nisem občutla nosečniškega simptoma. Razen tega, da lulam nonstop.

@ellatereza iskrene cestitke in lepo se cartajte ❤ zgleda so leto 2021 sami korenjaki na tem forumu.

@julija139 mogoce je se prehitro, kdaj pa si imela prenos? Ponavadi se dela krvni 14-16 dni po prenosu.

Nič ne bo… Danes je hcg začel padati.

Ste v tem primeru šli do ginekologa ali ste kar sami prenehali z utrogestanom?

@ellatereza čestitam ?

@Julija151 žal mi je… Če nisi bila na kliniki na krvnem jim vseeno javi in ti bodo oni povedali, da nehaš z utrogestanom, ni treba hoditi k ginekologu

Pingvinček sem jim tudi jaz pisala glede terapije. Kot je napisala Fiona72 do 10 tedna normalno, nato zmanjšuješ.

Hej hej.. Js sm dobila datum za ponovni posvet šele 4.3.2022 (neuspešen 3ji postopek novembra 2021) in sem napisala mail, ce mi lahko dajo napotnice prej, da se naročim in bom vsaj v čakalni vrsti, ker drugače dvomim da pridem na vrsto za 4ti postopek v tem letu. Moram pred postopkom opraviti ponovno histeroskopijo z biopsijo endometrija in genetiko. Po treh mailih so mi ugodili in me prestavili k drugemu zdravniku že ta petek, s pripisom da bom lahko napotnice dobila čimprej. Sem bila kar pozitivno presenečena, tako da upam da v petek dobim vse papirje da se naročim, potem pa spet čakanje.. Če bo vse po sreči, upam da bom pred poletjem imela v rokah vse izvide in novim bojem naproti. Bo pa to po vsej verjetnosti zadnji postopek tukaj. Če ne uspe bova šla probat na Češko.

Spremenili so mi tudi iz kratkega na dolgi protokol, še ne vem kako bom zdrzala vse injekcije, mi že pri kratkem 5ti dan postane slabo in dobim (pre)debelo kožo in se kar noče zapičil injekcija notr ?? razmišljam da bi omenila tudi  scratching maternice, ampak če prav razumem že biopsija endometrija to nekak je. Mogoče bo pa kaj pomagalo.

Ne spremljam zdaj čisto vsak dan, tako da drzim pesti za čisto vsako, ki je v postopku in tiste ki čakate na + ❤️

Ellatereza čestitke za sinčka! Lepo se cartajte! ??

Naj nam 2022 prinese lepe, dišeče, male štručke ?

@Scorpionka vso srečo, upam da čim prej začnejo spet opravljati posege in boš čim prej na vrsti pa da bodo rezultati spodbudni in boš čim prej na vrsti za postopek.

Dolgi protokol je boljši da se celice bolj enakomerno razvijajo in bolj počasi, upam da boš prišla do lepega rezultata ? potem boš hitro pozabila na vse injekcije 😉

Punce, samo, da vam sporočim. 18.12.2021 sem rodila sinčka. Nisem si mislila, da bo v prvem postopku s prvim zarodkom uspelo in celo nosečnost me je nekje odzadaj glodalo, da bo šlo nekaj narobe ampak na srečo ni. Tudi, če bo edinček bo to dovolj, vendar mislim, da bo od 6 ?, ki jih še imam, še nekomu uspelo ampak pustimo to za kakšni dve leti. Uglavnem, časa za viset na netu ni več, vsem, ki vam je uspelo čestitam in želim lepo nosečnost ostalim, ki se še borite pa želim, da vam čimprej uspe!!

@Momo23 pomoje, da nisi prav razumela. Niso mi sprožili, je šlo naravno z odtekom vode. Oba s sinčkom sva vredu, se pa privajamo novemu načinu življenja ?

@Polix1 čestitke in veliko lepih trenutkov s sinčkom ?

Polix1 cestitke in veliko cartanja z sinckom?

Hvala vsem za cestitke.

@Polix1 Cestitke in veliko zdravja in lepih trenutkov zelim!

Heiiii

Eno leto nisem spremljala kaj se dogaja in kako ste..vsem.ki vam je uspelo vam.iz srca čestitam..meni se ni..druge ki ste na istem drzim fige da vam bo…???????me pa zanima  nekaj,no sej mogoce ste se vmes ze kej menile ampak tezko lreberem toliko srani saj sem zamudila celo leto…tiste ki ste prej hodile na napotnico v cemter dravlje kam ste se prestavile v LJ ali Posotojno..me pa zanima kako je v LJ s cakalno dobo in katerega ginekologa priporocate…namrec imam se enga zmrzjenčka in ko sm se odlocila da ga le ne pustim tam sam sem vmes obupala pa polno zdravstvenih tezav imela pa zvem.da je ce ter dravlje se samo privat in to ze pol leta.Nikjer nism zasledila tega..no sicer pa res nism iskala sele sedak ko sm hotela iti po pingivincka??…kakrsnkoli info bo dobrodosel..hvala vam pa srecno se naprej..??????ostale pa veselo crkljanje..?♥️???

@Anonimno 6570 kakor spremljam situacijo zdaj niti ni neke bistvene razlike med Postojno in Lj, razen tega da si v Po prej na vrsti za prvi posvet ipd. Cel laboratorijski del namreč za Po delajo zdaj v Lj, tako da ne gre več tako hitro postopek skozi kot so bile punce vajene v Dravljah.

Jaz sem v Lj, imela prvi postopek in prvi (sveži) prenos, ki je bil žal neuspešen, imam pa še 2 pingvinčka in čakam M, da grem po prvega zdaj po novem letu. Vodi me Nina Jančar in sem z njo zelo zadovoljn, sicer pa potem UZ, punkcijo in prenos dela tisti zdravnik, ki je tisti dan prisoten na kliniki (ne nujno ta ki te vodi).

New Report

Close