Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hvala Nesrecnica, se mi je zdelo. ?

Pozdravljene po 1 mesečnem premoru… Nazadnje sem imela slab 3-ji postopek novembra in sem rabila malo odklopa…

V glavnem najine papirje so poslali še enkrat na konzilij in so se odločili da me s partnerjem pošljejo na genetske preiskave in na še eno histeroskopijo z biopsijo endometrija. Prav tako bom naslednjič imela dolg postopek namesto kratkega. Enote injekcij bojo pustili še vedno na minimumu, saj imam ponavadi celic dovolj, le razvijati se nehajo skoraj vse na 8-10 celični stopnji.

Datum v Leonišču imam šele marca, tam pričakujem da dobim vse papirje in napotnice.. Ne vem koliko se čaka na genetiko in biopsijo endometrija, ampak mislim da pred jesenjo ne bom prisla na vrsto za nov (4-ti) postopek.

Odločila sem se da bo to zadnji postopek v Sloveniji. Če ne bo uspelo, bova s partnerjem šla na Češko v Unico. Ura mi sicer še ne tiktaka (28let, partner 35) ampak že imava enega otroka in ne bi rada imela razlike 10 in več let.

@N150218
kako si? Sem zasledila da ni uspelo ? v novem letu greva po novr zmage ???

@momo
čestitam za sinčka! Cartajte se do onemoglosti ????

@micro_bio88 upam da so se vse težave rešile in imaš zdaj čas samo za svojega fantička ?

Glede UKC-ja se ne morem strinjati. Vse sestre so bile vsaj pri meni zlata vredne in prijazne. To da se čaka se ve in tudi za telo je potreben čas da s po vseh teh hormonih sčisti in spočije. Sama sem v OBMP že 3 leta in pol in imam v vsem tem času mogoče samo 2 pripombi, pa še to bolj v Leonišču ne pa v OBMP. Tudi sama sem imela samo 2 postopka v letu. To da ne delajo 3 mesece je larifari. Julija sem bila na vstaviti ? pa je že bila korona in bi me lahko gladko zavrnili, pa me niso. Če pa jim ne privoščite 1 tedna decembra z družino, potem pa ne vem no. Če čakamo na vse stvari več mesecev, let, se mi ne zdi problem počakati 1 ciklus in zaslštartat na polno, kjer so tudi zdravniki spočiti in pripravljeni da naredijo čudeže ✨

Js vam želim lepe praznike, polne čarobnosti in izpolnjenih želja! Naj vam božiček prinese lep + tiste ki ste po ET-ju! Ostalim pa želim moči, potrpljenja in da dočakamo najlepši čudež v novem letu 2022! ??✨

@Fiona 72: hvala za nasvet.

Pri meni se cisto nic ne dogaja. Prsi majhne in neobcutljive, nobene bolecine spodaj, nic napihnjenosti. Pocutim se kot da ni nic. Tako da zagotovo ni nic.

Videla bova, ali imava kaj zamrznjenckov, sicer sem jaz s tem koncala. Nimam ne volje in ne zelje se enkrat cez vse to.

@Se ena tu

Jaz sem bila isto prepričana. V vseh postopkih sem imela vse možne simptome. Zdaj nazadnje, ko je uspelo pa popolnoma nič! Zdaj sem v 27.tednu in niti enega simptoma do sedaj. Nic občutljivih prsi nič slabosti, vrtoglavice, glavobola – NIČ od NIČ ??

Samo pozitivno ❤️❤️❤️?

Se ena tu, pa ze imas kaksnega otroka oz. kateri postopek je to zate? Ne smes tako hitro obupat, dosti zensk sploh ne ve da so nosece, ker nimajo nobenih simptomov. Js sm danes v zivo sanjala, da je bil test pozitiven. Zgleda mi je vse tole ze malo v podzavest udarilo. ? Se vedno pa lahko samo cicam in cakam kaj bo teden prinesel. Ah ja, saj bo.

@Scorpionka vso srečo ti želim in čim boljši rezultat…

Glede decembra jaz res ne vem koliko kaj delajo, ker jaz sem pisala novembra, da mi aktivirajo napotnico za zamrznjenčka in sem napisala, da pričakujem M predvidoma v začetku decembra pa so napisali, da decembra ne izvajajo postopkov, da naj pišem 1 dan M po 23.12. Druge so napisale, da do 30.11 se lahko prijavijo. Jaz sem npr M dobila 5.12 in, bi imela prenos cca 20.12, torej pred prazniki. Tudi tiste, ki bi dobile M npr 1.12 bi šle s prenosom zamrznjenčka skozi pred prazniki…

V sveže postopke pa mislim, da novembra niso sprejemali (ne vem sicer koliko časa), in so začeli sprejemati prijave 1.12 za postopke januarja.

Punce tudi mene je danes sredi belega dneva premagala radovednost in sem naredila digitalni First sign test, ki sem ga imela ravno doma in se je obarvala rahla crtica. Sem 9 dni po prenosu 5 dni starega zarodka, mislite da bi lahko bil ta test lazno pozitiven? Ali da bi se bil vpliv stop injekcije? Imela sem jo 16 dni nazaj in se mi zdi neverjetno da bi tako dolgo drzalo. Seveda sem primerjala s prejsnjimi testi, ki so bili isti in so popolnoma beli. Nocem se sploh veseliti, niti se mi ne zdi realno, imam doma tudi digitalni CB, ki ga bom naredila jutri z jutranjim urinom, ampak sem precej sokirana. Najprej sem mislila, da je z mano kaj narobe, pa je partner potrdil. Kaj mislite? Kaksne izkusnje imate s FS testi?

Mandarina, počakaj za vsak slučaj še kakšen dan, si malo hitra. Ma pomoje, če ti je pokazalo, nekaj je. Saj veš, lahko je tudi še od injekcije, se pa tudi meni zdi malo verjetno … Ponovi čez 2 dni spet. Močno stiskam pesti, da je to to ?

Ja sam delala FS pri prvem postopku 13. dan po prenosu in je pokazal +.

Moja M pa kar noče pridit, da bi se naročila. Se bojim da bodo prej prazniki in se ne bom mogla več naročit …

Meni je test pokazou + ze 6.dan po prenosu blastociste.

Zdj me pa zanima za zamrznencka kaksen je postopek?se morm spet narocit v leonisce k tisti gin.k me vodi,da mi da napotnico al se lahku vse zrihta prek telefona in mi samo poslejo po posti?pa se za spb bova mogla se 1x dela k zdj potece

Ah saj vem, da sem hitra, ampak ta moja zenska neucakanost nima meja. Saj ce bi lahko, bi jo izklopila. ? Bom ponovila test jutri, pa se kak drug dan, ce bo treba. Trenutno se stojim kar na realnoh tleh, se nocem veseliti, da ne bi bilo potem razocaranje preveliko.

Pozdravljene punce,

zelo rada vas prebiram, sama sem čisto na začetku poti. Sicer imava že dva otroka spočeta po naravni poti. Želiva pa si še enega. Moja biološka ura tiktaka 38… Njegov spermiogram slab. Dali so naju  v postopek IVF pa me zanima kako dolgo se čaka na pošto iz konzilija? 22.11.sva imela zadnji posvet in branje izvidov.

Upanje665

Micro_bio

Ja tako je z mano. Se skoz tu pa tam izcedki rjavi vmes malo krvi. Res mores dobro pogledat ampak se to samo na papirju trkam. Danes skoraj cel dan nic izcedka pol pa vmes malo tak res malo kri. Pa malo rjavo. Zdaj upam da se bo to umirlo pocasi. Ker to ubija noro kako to dela strah pa vse to. Danes sem dopolnila 28. Teden. Cez 2 tedna komaj kontrola pri ginekologinji ce bo kaj narobe pa obvezno prej to mi ze onkrat rekla. Skoz je neki strah opazam prisoten pa to ne znam povedat kako strah. Skoz strah.

Priznam ni me strah poroda pa tega. Skoz ti izcedki pa to to pa ubija res. Saj sem rekla ce bi kaj bilo bi tak fejst bilo krvi zdaj pa tak res malo na papirju. Pusenjaku pisala reko sam da od polipa to da dokler ni mocna krvavitev samo mirno.

Punca ki delala test. Jaz sem ponavadi delala test first sign te palcke zacela 10 dan pol ponovila na 2 dni in vedno bolj mocna crta bla. Tako da nekaj se dogaja. Stopka drzi ponavado nekje 10 dni se mi zdi nisem pa 100%. Probaj se narediti kak test cez par dni. Magari clear blue. Drzim pesti.

Drzim pesti za vse nas

@Mandarina638 stopka drži do 10 dni, po prenosu pa nekje 9 dan je lahko pozitivno (pri enih tudi prej), tako da držim pesti, da je to to ?

@Pika1212 v Lj za zamrznjenčke začnejo naročati šele po 23.12, za sveže postopke pa že naročajo, tako da nič ne boš zamudila.

@nikita21
v Leonišče se naročiš za telefonski razgovor in po temu ti zdravnica napiše novo napotnico za prenos in za SPB – ne rabiš nič tja hoditi.

@juli83
ne vem kako pogosto so zdaj konziliju, ker delujejo okrnjeno, bili so prej v Lj 1-2x na mesec, tako da so načeloma v roku enega meseca dobil pošto.

@Mandarina nic nisi prehitra, ogromno zensk naredi test ze 9. ali 10.dan po et 🙂 Stopka drzi cca 10 dni, teoreticno tudi do 14 dni, tko da pri tebi tega vpliva vec ni ? FS test sem jst uporabila nekje 10.-ti dan po prenosu 3-dnevnega zarodka in je bila tud fuul rahla crtica, ker ima FS visji prag oz. zaznava visjo kolicino hormona (mislim da 25 enot, nisem sigurna), baby check mini pa zaznava ze 10 enot in sem imela mocnejso crtico zato mogoce probaj s tem testom (ga uporabljajo tudi v porodnisnici). Upam in ti zelim en velik debeel plus ❤️

@dejika
uuu zdej ko si na pragu zadnjega tromesecja ti verjamem, da se strah zna poglabljat. Ves kaj je meni pomagalo? Kupovanje za otroka in belezenje kaj vse je potrebno uredit glede dokumentacije pred porodom in kaj po porodu, urejanje sobe itd. To me je ful zamotilo, vsaj lep del dneva. Sem pa ponoci velikokrat sanjala, da sem rodila mrtvega otroka ipd., ampak sem temu spet kljubovala z nakupi za otroka ? Zaenkrat sta z otrockom ok in samo to steje ❤️ A ze ves a bos imela fantka, puncko?

@Momo
cestitkeee, res je veliko fantkov, tud jst mam fantka ??? Lepo se crkljajte ?

@Evy
jst sem sedaj bolje, edino okusa in vonja se kar nimam kej dosti pa dominantno roko imam v gipsu tko da skorej nic ne morem delat okrog otroka ??‍♀️? Ze avgusta, ko sem bila 7.mesecev noseca, me je zacel bolet mezinec na desni roki in cez nekej dni se je iz sklepa naredila ven se ena bunka. Jst sm se ustrasila da ni kak tumor, sla na urgenco in ker me niso smeli slikat, sem sla domov in pozabila na to. Po porodu sem fasala mastitis, takoj se korono in po nekej dneh od okrevanja me je ta prst spet zacel bolj bolet, se ustrasim da ni tumor, grem na urgenco, slikajo in sok zame…zlomljen prst. Tko da skoooos neki od poroda ??‍♀️? Najhuje je, ker ne morem sina skor nic cartat, ga previt… zdej se starsi in moz trgajo na vse strani, da mi pomagajo. Ampak, bomo ze 😉 Kako si ti? Zelim ti lep praznicen december ❤️

@Scorpionka
uuu si se mlada, vsec mi pa je oz. delim enako razmisljanje, da je fajn imet otroke z majhno razliko. Jst vama zelim vso sreco, da vama uspe kmalu (ali v Slo ali v tujini) ❤️ Tud jst razmisljam o se enem otroku, a bi morala kmalu zanosit (stara sem ze 33), vendar ni sans, po vsem strahu in tezavah po porodu se bom probala sprijaznit z enim otrokom, ceprav si ze od nekdaj noro zelim dveh, ker mi je ful lepo da ima otrok bratca ali sestrico. Bomo videli kaj prinese prihodnost, ce slucajno po nesreci zanosim naravno ok, edino vem, da se grem sterilizirat takoj po 35.letu, kasneje ne zelim imet otrok. Vem, da je to grozno slisat, ampak tako cutim. Skratka, drzim pesti za vaju, naj bo leto 2022 pozitivno 😉 ❤️?

@Fracek
, kako si? Uzivas v decembru ali samo garas? ?

Hej.

Mikro_bio88

Ja strah je noro prisoten pol se ti izcedki ki me ubijajo. Pa saj niso skoz tak na papirju te pa te cez dan. Kakor kater dan no. Tak rjavo rdeci. In ves da me panika hoce grabit. Pa vem cutim otrocka da bo vse ok. Ampak ne morem si pomagat.

Kaj bova imela izveva marca. Nisva zelela vedet. Mogoce bo katera rekla da sva cudna. Pac tako sva rekla in nama je cisto ok. Pac jaz imam edino obcutek da bo fantek. Nic se nisem nakupovala nic od nic. Malo ze gledam kje kaj imajo pa to priznam pa si nagledujem ker bom kar preko spleta narocla sem rekla ni mi za po trgovinah nekaj hoditi niti nimam volje neke. Pa se ta korona pa vse to. In mi nekaj ne disi to prevecm dobro idejo si mi dala seznam stvari kaj morem nabavit. Bom ga zacela pisat bom se s tem kar fajn zamotla. Pa pac rekla sem da januarja itak zacnem kupovat pa to pa pranje likanje saj ves. Se bom s tem zamotla se. Pa januar itak mam prvi  teden kar pester. Pregled pa laboratorij pa vse to. Zdaj so tak prazniki sem rekla itak bova doma z mojim. Nilamor me greva pac niti mi ni za hoditi nekam okoli. Moji bodo menda prisli kaj k nama to pa je vse. Meni je napor ze voznja in vse to postalo. Pa tezko dolgo tak sedim najbolj mi pase da se ko mi je dol vlezem pa malo pocivam pa tak.

Uh ti pa mas pestro se prst zlomljen o moj bog. To pa ni fajn res ne. To pa kr fajn boli po moje. Samo da se cimprej ti uredi vse.

Hvala ti za spodbudne besede. So balzam za duso al kako se naj izrazim. Lazje je ko das to ven ko ves da nisi sam in da so drugi z istimi problemi al kako se naj izrazim.

Vse bo ok mora biti pri vseh nas. Drzim pesti za vse nas.

@mikro_bio88 in @nesrecnica, hvala za vzpodbudo, sem danes naredila se CB in je bil viden konkreten plus, tako da zgleda je nekaj ratalo. Upam na najboljse, da bi le obstalo. Je pa trenutno se vse skupaj zelooo nerealno in si sploh ne upam upat no dober konec. ? Bomo videli najprej v ponedeljek na krvnem kako kaze z beto. ?

@Mandarina638 držim za lepo božično darilo ?

@mandarina cestitam,

zelo zelo sem vesela zate, ceprav te ne poznam. ?

Srecno do konca!

Čestitke mandarina! Jaz pa sem že vidla bitje srčka neprecenljivo ❤

Hvalaaa punce, upam da preguramo do konca! ?

New Report

Close