Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Fracek, hvala ti, tudi jaz tebi zelim mnogo srece in uspeha v drugem postopku 🙏💪🤗 Jaz pa si bom brez slabe vesti privoscila 4 dni bolniske, ceprav bi lahko od doma delala, ker pri nas ze za en dan bolniske izgubis celomesecno poslovno uspesnost (stimulacijo). Bom pa tiste dni na bolniski izkoristila zase, imam nekaj osovrazenih zdravih sestavin, za katere bom poskusala najti taksen nacin priprave, da bom z veseljem to jedla 😁 Pa knjige bom po dolgem casu brala, vedno se kaj najde 😉

Microbio, mogoce avokado in maca od osovrazenih? 😂

Haha, med drugim tudi 🤣 Avokado mi je bil dober le, ce sem iz njega naredila cokoladni veganski namaz, a mi na zalost tudi naravni sladkorji povzrocajo slabost. Tako da sem svoje razmerje z avokadom zakljucila. Mace pa sploh nisem hotela sprobat, ker obstaja vec dosti boljsih rastlin za rodila 😉
Mene mocno matrata prosena in ovsena kasa. Ok, oves je se ok, ampak proso mi je tako ogabno, da mi vlece na bruhanje. Prosena kasa mi je, tako kot avokado, edino dobra v sladki varianti s kakavom, cimetom, banano in sladilom ter vanilijo, a je tezava enaka…zelodec ne prenese. Tudi vlaknine me tako zabasejo, da vec ur ne morem dihat. A še kar nocem obupat in bi rada to pripravila tako, da bojo brboncice in zelodec veseli 😃 Kaj pa ti, tebe tudi matra avokado? Maco si pila ali jo se pijes? 😄

evy,
jaz sem imela idejo o takojsnjem FET v naravnem ciklu, takoj po IVF, ampaj je bil moj endometrij se 2cikla po IVF, ciz svoh(beri:5 mm).

ce bos imela ok endometrij, ne vidim bioloskega razloga za cakanje.

Verjetno se vam bom pridružila v nadaljne boje.. Včeraj zvečer 7.dan po ET roza izcedek, danes ze kr malo krvi in verjetno bo prišla M.. Nimamo kej, gremo naprej.. Sicer vem, da je mogoče še malenkost upanja ampak dvomim.. Bomo videli 😊 držim pesti za vse 🍀🤞

Punce, a je bilo se kateri od vas kaj slabo po stop injekciji? Jst sem si jo vceraj dala ob 20-ti uri in cez kako uro mi je bilo slabo, pa nisem nic jedla pred tem razen malo juhe. Potem ponoci pa me je zbudil naval vrocine v zgornji del telesa, da mi tudi slecena majica ni pomagala, sem sla pred bajto enega skadit 🙈 Zjutraj pa sem cist iz firbca naredila test nosecnosti, ker sem hotela dozivet najvecji paradoks: pozitiven nosecniski test brez dejanske nosecnosti, ker ne vem kdaj ga bom v svojem zivljenju zagledala in ce ga sploh bom.

N150218
(upam, da sem prav napisala): zal mi je, mocno upam da to ni konec 🙏 ce pa je, se drzi in pogumno naprej 💪🤗

Mikro_bio88 meni prvic ni bilo slabo po stop inekciji. Pomoje je to skupek vsega po malega: zivcki, psiha, nasopani too much s hormoni in potem je taka reakcija telesa ☺️razen ce ni res kaj hujega….

N150218
joj skoda ce bo M…upam da bo vseeno + in da je to mogoce samo vgnezditvena krvavitev 🤞🏽🍀. Drzi se ☺️

Punce držim pesti za vsako posebej. Jaz imam pa v petek UZ, da vidimo kako rastejo folikli in endometrij. Upam da bo vse ok in da bom imela čimprej punkcijo…. Me res zanima kako bo s celicam, ker sedaj jemljem neke dodatke.

Tako je, tudi jaz držim pesti za vsako izmed nas 🙂

N150218
upanje umre zadnje, držim pesti, da bi vseeno uspelo 🙂
Midva imava zdaj naslednji teden pregled pri Rešu…bomo videli, kako bo naprej.
A zdravnika/zdravnico ste si v Dravljah lahko izbrale? Midva sva nekok kar pristala pri Rešu. Nekje sem zasledila, če je problem v moške, potem si najverjetneje pri njemu.
Marusk
88 (upam, da sem prav zapisala): sem videla, da si tudi ti imela povišan prolaktin. Znižala si si ga s tabletami? Jaz imam tudi malo povišanega…koliko časa pa je potem minilo, da si lahko začela s prvim postopkom ivf?
Glede bolniške- kdo izda bolniški list? Klinika verjetno…jaz v službi ne bi rada to razlagala, ker se mi zdi zelo osebno, pa tudi, najbolj zoprno mi je potem, ko te vsak sprašuje, in kako je? je bilo uspešno? ni bilo? in potem se nekako smiliš ljudem se mi zdi…kot da ni že tebi dovolj težko, ne da se mi potem še ubadati s tem. Ampak, verjetno v službi ste povedale? Vsaj nadrejenemu? Zdaj, če na bolniški piše npr., da je izdano s strani Klinike za neplodnost Dravlje, potem tako nimam kaj, kot povedati vsem v službi :/
PA še nekaj me zanima: meni je ginekologija rekla, da nama pripadajo 4 poskusi? Nekje pa berem, da naj bi jih vsak par imel 6? hm…Za vsak poskus se šteje samo ta protokol z injekcijami, punkcija, prenos itd…ali se vsak vsak poskus šteje tudi prenos z zamrzjenčki?
Za na konec pa še nekaj bolj izven: se boste cepile proti Covid-u, tiste ki ste oz. greste v postopke? Pred kratkim so nekaj pravili o tem, da se naj ne bi cepile nosečnice in ženske, ki načrtujejo družino. Zanima me vaše mnenje v zvezi s tem 🙂
Pa lep deževen pozdrav

Nesrecnica
slej ko prej pa ze morampp dezju posijati sonce! tako da le srecno naprej; koga ti pa tvoj ginekolog priporoca ua ivf? vcasih v takih primerih tudi ginekologi vzdignejo telefon in kaj pohitrijo?

vijolica
2020 ga zaslisim, po naslednjem postopku; prej dvomim, da bo Merlo(t) kaj o tem z mano vnaprej razpravljal,..vcasih me hoce pomirit, kao ne psihiraj se naprej…jaz pa imam rada malo vec plana za naprej 🙂 se minzdi ap to ravno smiselno zato, ker je ravno na tak nacin po prvem ivf prislo do biokemicne nosecnosti…

Neni7
po mojem lahko tudi odklonis, ce zelis, nevem zakaj ne.

N152018
7. dan pa ni nujno da je ze M; drzim pesti, da je tole se vgnezditvena…oprosti ker se enkat sprasujem, vsatvili so ti enega ali dva? (vem da si ze napisala); pa vstavitev si mela 3dan a ne?

zasanjana90x
kakor vem ti pripada 6 postopkov do 43.leta; stejejo punkcije, prenos zameznjenckov ne. ce se ne motim mora bolnisko izdatinosebni zdravnik; diagnoza zaradi varstva podatkov ne rabi bit napisana v nobenem primeru.

zasanjana90x
ja sem imela povišan prolaktin ja in mi je Lomškova predpisala Bromergon,imela sem pa istočasno še probleme s ščitnico tako da je trajalo vse skupaj 3 mesece. Ker je že samo za ščitnico treba počakati dva mesca.
Ko sem klicala na kliniko v Dravlje da bi se rada naročila na pregled (prvi), sem vprasala če lahko izbiram pri katerem zdravniku sem in sem izbrala Lomškovo. Moreš kar vprašat,drugače te pač k enemu dajo. Je pa potem se mi zdi itak tako,da ko se začne s špikanjem in punkcijo pa lahko dobiš kogarkoli.

Bolniški list ti izda osebni zdravnik na priporočilo zdravnika ki ga imaš v Dravljah. Sem ravno to vprašala v petek.
Za cepljenje pa slišim toliko različnih mnenj,da malo nevem…ena poznana v zdravstvu pravi da ni priporočljivo za alergike (na karkoli), po drugi strani za nosečnice in tiste ki planiramo da ne…z mojim se zgovarjava da se nebi…vsaj ne trenutno.

Ja, bolniski listi so sedaj itak v elektronski obliki (vec ali manj) in na njih nic ne pise, razen vzrok: bolezen, poskodba…
Jaz sem mikrobiologinja po izobrazbi in osebno se ne bi cepila. Ampak vsak se naj odloca po lastni presoji.
Se eno vprasanje punce, ki ste ze dajale cez punkcije: ali ste mogle s seboj prinesti spalno srajco, nogavice in vlozek? Ok, vlozek mi ni panike, tudi nogavice ne, a jst nimam spalne srajce, ker ne spim v tem. Je to nujno imet s sabo?

Mikro_bio88
sklepam da imaš v dravljah punkcijo… če ja, potem rabiš vse troje. Se pravi nogavice ene s sabo, ne te v katerih boš prišla, vložek in spalna srajca. Jaz je tut ne nosim in nimam in sem imela oblekco za na plažo. Je reku Reš, da sem lepa. Hahahaha
Srečno

Hvalaaa lepa, sem si ravno pripravila eno siroko in preko kolen tuniko. Tako je, v Dravljah imam punkcijo. Kaksna je pa tvoja zgodba? Bom razumela, ce ne bos zelela se enkrat pisati, a sem komaj dva dni na tem forumu. Tebi in vsem puncam tu zelim najboljse mozne izide teh postopkov 😊

Srecno in javi kako napredujejo folikli 🙏😉 Katere dodatke pa jemljes, ce ni skrivnost? Jaz itak vecine antioksidantov ne prenesem, tako da uzivam samo prenatalne vitamine, omego 3 in medicinske gobe ter caj za rodila. Pa tudi vecina studij ne potrjuje izrazito mocnih ucinkov raznoraznih dodatkov na kvaliteto celic (razen tistih, ki so placane s strani proizvajalca). Jaz si bom edino nabavila mioinozitol, katerega ucinki so potrjeni s stevilnimi neodvisnimi studijami. Potem pa vse prepuscam genetiki oz. materi naravi.

Microbio,
z avokadom sva postala “prijatelja” samo v smoothiju, ker ga drugace me bi mogla spravit vase. Maco sem jemala kaksna dva cikla, in cesa bolj nagravznega moje brboncice ze dolgo niso zaznale 😆 Sem jo nekega dne zabrisala kar stran, ker sem si rekla, da moras bit res “prifliknjen”, da se s tem silis. Sem jo poskusala zakamuflirat z medom, limono, pa je nesnaga kar se ven tolkla 😂 Potem sem prisla na idejo, da si bom pa delala smoothije, ko bi jo lahko dejansko not zapakirala, ampak je ze letela stran. Btw tudi smoothijev sem se v nekaj dnevih navelicala, raje jem celo sadje in zelenjavo.

Kateri caj za rodila pijes?
Jaz uzivam sedaj samo folno (Elanatal), omega 3 in koencim Q10. Drugih zvarkov ne bom vec preizkusala, vsaj mislim da ne.😊

Kaj pa tebe tako zelodec muci? Ze pd nekdaj?

Srecno na punkciji in javi rezultat ❤

P.s. bolnisko ti da na podlagi papirjev s klinike osebni zdravnik. Lahko jo imas do krvnega, pa potem naceloma mislim da tudi ne bi smel biti problem, ce bi jo katera zelela, do potrditvenega Uz.

V Mb moras imeti na punkcijo copate, spalno srajco (sem kupila dve lustni v New Yorkerju) in plasc za ogrnit (tudi kupila enega lustnega v NY) enega pa mi je isti cas kupila mama v Pepcotu al kako se ze rece, zelo ugodno. Moj je cist ponorel, ko sem potem enkrat v spalni srajci prisla spat, se ga skoraj nisem mogla znebit 😂 Plascki pa mi tudi zdaj pozimi super prav pridejo, ko me zebe 🙃

Jooj zelodec je moja bolezen od mladosti, prvo gastroskopijo sem imela ze pri 17-ih. Potem se mi je razvil kronicni gastritis kot posledica prekomernega jemanja tablet, napadov panike in stresa plus lab zivljenjski slog z veliko kajenja in hitre hrane. A sem se znebila vsega, le zelodec je ostal vecji problem. Caj za rodila imam posebej za moje tezave narejen v samostanu Sticna, tako da pokrije celoten spekter mojih tezav. Mi je postal taka rutina, da si ne predstavljam dneva brez pitja tega caja. Tudi jaz pijem omego 3, prenatalne vitamine od Novolaca in medicinske gobe. Kateri q10 pa pijes? Jst ga ne upam zaradi zelodca pa tudi v Slo ni tako visokih odmerkov na trgu kot je potrebno, da zares deluje (glede na studije). Jaz sem poskusala z alfa lipoicno kislino in NAC pa me je tako zvilo, da sem se pobirala en mesec. Sadje in zelenjavo tudi ne prenasam. Kupila bi si bom le še mioinozitol in s cim drugim ne mislim eksperimentirat. Jap, za bolnisko vem kako gre, sem se ze prejsnji mesec zmenila z osebno zdravnico, da ji konec meseca posljem le papirje, da mi bo za nazaj pisala BS, da ne klicarim vsakih nekaj dni. Jst bi si tudi kupila kako spalno srajco, ce bi prej bolje prebrala list z navodili 🙈 Pa drugic 🤷‍♀️ Pepco in NY majo ful lusne stvari za spanje in spodnje perilo, a vecinoma imam lisco, sam bi me bilo sram prinest eroticno haljo na punkcijo 😂😂 Ce spalna srajca na tvojega tako deluje, bom se jst poskusila kako deluje na mojega mozicka hahaha 😆 Fracek, ti si res faca 👏😎 Hvala ti za lepe zelje, vsekakor javim rezultat ♥️ Cakaj, v kateri fazi se ti nahajas trenutno?

zasanjana90x
imaš mogoče že kakšnega otroka? Mislim, da 4 postopki veljajo za drugega otroka.. Drugače za Dravlje resres hvalijo dr. Lomšek.. Cepila se pa nebi, vsaj ne zdej.. Že tko nisem pristaš teh cepiv in bi se verjetno cepila le pod prisilo, edino omejitev oz obvezno cepljenje glede potovanj bi me prepičala v to, ker res rada potujem.. 😅

Evy
ne sikirja se, tud jst že težko dohajam kok nas je.. Vstavili so mi enega in edino lepo blastocisto, ki se je lepo razvila, vstavitev sem mela pa 5.dan.. Bomo videli bom vrjetno jutri test nrdila ker je še zmeraj vse skupi blaga krvavitev..

Hvala vsem puncam za podporo, vam javim jutri rezultat testa 🤞🍀😁

evy
ja pravijo že tako, da slej ko prej posije sonce, ampak moje se vztrajno skriva… Z mojim prejšnjim ginekologom še nisva prišla do pogovora o tem kam bi mi priporočal, da grem na umetno oploditev, ker sem bila pri njemu nazadnje septembra, ko mi je dal napotnico za laparaskopijo in je rekel, da moram cisto odstraniti preden lahko dobim napotnico za umetno oploditev, je pa on vsakič, ko sem omenila, da bi bil morda že čas za zdravljenje neplodnosti nekako optimist, da bo morda pa le ratalo po naravni poti. No pred laparaskopijo sem izvedela, da je šel delat drugam, tako da me tudi ni on operiral 🙁 mi je pa zdravnica, ki me je operirala povedala, da je morala odstraniti jajčnik in jajcevod (za jajčnik sem nekako pričakovala, ker sem imela na istem že lani cisto) in da mi preostane samo IVF, ker sem zdaj brez obeh jajcevodov. Po biopsiji tkiva, ko je mi sporočila, da je bil jajčnik mejno maligen je rekla samo, da mi svetuje IVF čimprej, da dobim vsaj enega otroka in potem bi ona predlagala odstranitev še drugega jajčnika (ampak sva se potem odločila, da bom šla na odstranitev samo, če bo to nujno in bom imela neko diagnozo, da je z jajčnikov nekaj narobe). Pri novem ginekologu, ki je prevzel pacientke od starega, pa imam kontrolo konec meseca in bom videla kaj bo predlagal.
Je pa še tako, da je bil september lani mož operiran, ker je imel tumor moda in se še vedno zdravi, tako da mora on na naslednji kontroli (ki je na srečo pred mojo) preveriti ali lahko greva v postopek ali so zaradi njegovega zdravljenja kakšni zadržki (zaenkrat je sicer imel samo operacijo in potem so ga opazovali zato upam da bo dobil zeleno luč, je pa čisto zadnji izvid malenkost slabši in ne veva kaj mi bodo zdaj predlagali).
Če pa bo on moral zdaj npr. na kemoterapijo ali pa na kakšen dodaten poseg potem jaz ne bom silila na umetno oploditev in če se tačas na mojem edinem jajčniku kaj zgodi, da ostanem brez potem tudi zanositi ne bom mogla več. S tem, da me tudi leta že lovijo, tako da če se pri možu kaj zakomplicira mislim, da sploh ne bova šla v postopek…
Sva se sicer pogovarjala tudi o posvojitvi, ampak kakor sem brala je pri nas to dolgotrajen proces, ki lahko traja več let, za posvojitev iz tujine je pa potrebna kar lepa vsota denarja, ko ga pa žal nimava, tako da potem sva pa spet v slepi ulici….

Mi je žal, če sem komu zamotila s tem zapisom, žal pri meni nikoli ne gre samo ena stvar narobe, jih je vedno cel kup in jaz sem že skoraj obupala nad tem, da bo tudi zame kdaj posijalo sonce (imam pa čudovitega moža, kužka in službo, ki so dokaz, da se tudi meni lahko zgodi kaj lepega)

New Report

Close