IVF/ICSI/IUI 2021
Momo23
Ne gre se mi prijaviti v sistem moram.pogruntat kje je fora. Res bi bila hvalezna. Zal sem od danes popoldan v bolnici na opazovanju. Ze 4 v nosecnosti. Prej doma sem sl malo na vc to res malo ker ne morem lulat prav in se iz mene samo vsipa rjavi izcedek pa neko gosto taksno in seveda se jaz nebi sla se pokazat na pregled in le se spravim. K sreci moja ginekologinja delala no je dezurna in me pregledla in vse ok in ostanem na opazovanju. Prestrasla sem se tak ko sem to zagledla. In ker posledicno ne morem prav na vc lulat pregledli kri vodo da ni kako vnetje.
Samo da mi beba ok to je vazno.
Bom pretuhtala kak se naj prijavim da bo slo poslat
Pa ti javim
@natalijakaja in @novinka, zal mi je. Obilo srece v naslednjem letu, zdaj pa maks naberita moci in poguma do naslednjega postopka. ??
@Mandarina, dobre poticke ste zrihtali ?❤ Lepo se imej s pikico in naj bo sreca na tvoji strani. Custvena, eh bejz bejz, zakaj pa? ? Valjda da si custvena, saj si pravkar sla in se gres skozi en poseben proces, ki prinasa na eni strani olajsanje od vsega stresa, ki se je nakopicil od vse negotovosti v cakanju na rezultate, po drugi strani pa je to spet zacetek necesa novega, srcno upam da poti do tega, da postanes mamica. Ni ga junaka, ki bi vse to prestal hladen ko spricar ? Pridno odstevaj dneve in sreeecnooo! ❤
@natalijakaja in @novinka mi je žal, ampak za uspešen nov začetek v 2022!
@mandarina držim pesti, da se prime še to leto ?
Jst sm mela pa dns potrditveni UZ in slabo kaze.plodek je viden,samo brez utripov…oz.dr.pravi da vidi neko migetanje ampak da to niso ‘tapravi’ utripi.naj bi bla zdj 6t 6/7,plod je pa velik za 5t 6/7.morm u PON se 1x na kontrolni UZ,da vidmo ce bojo utripi.ce jih ne bo,bojo vrjetn sprozli. In rekla je,da ce bom krvavela,da morm na urgenco?
@Pikolina916 sicer verjetno odvisno kdaj si na vrsti, jaz sem bila v Lj na sprejemu cca 1h-1,5h. In sicer najprej čakala sprejem tam zraven UZ, kjer ne je sestra sprejela in vse razložila, potem me je pa poslala še na oddelek do sester in so mi tam pokazale še kako se meša zdravila.
@nikita21 upam, da se je pikica samo prestrašila in bo naslednjič bolj aktivna
Hvala @Nesrečnica za odgovor.
@nikita21 enako je bilo pri meni. Ampak še vedno držimo pesti da se bo vse izteklo v najlepšem redu. Včasih se tudi meritve razlikujejo med sabo.
Vsem nam želim da bo leto 2022 naše. ++
@nikita21 drzim pesti da srcek zazivi.
Jaz sem ga slisala v petek, upam da ga bos tudi ti ❤️
Pozdravljene punce, po dobre pol leta se vam tudi jaz ponovno pridruzujem v novih bojih. Takoj po novem letu zacenjam s tretjim postopkom, tokrat bom imela dolg protokol. Konec oktobra sem imela histeroskopijo in laparoskopijo, kjer so mi odstranili 0,5 cm veliko pregrado in cisto na enem jajcniku. Kaksne endometrioze hvala bogu niso odkrili. Komaj cakam, da se vse skupaj zacne, po drugi strani pa me je grozno strah ponovnih slabih rezultatov in neuspeha. Reees upam, da bo tokrat kaksna celica vec in da pridem do kaksnega lepega zarodka.
Ce se ne motim, nas bo kar nekaj v januarju, ki se bomo skupaj borile, trepetale in spodbujale? Naj bo leto 2022 nase leto!?
Se ena tu, 15.12.2021 ob 08:12
Se ena tu.
Mandarina, midve sva imeli transfer skoraj istocasno. Jaz v ponedeljek. Ker bi morala dobiti jutri menstruacijo, me vse zvija in boli. Mislim, da se je moja zgodba ze koncala. Pa se zal se sploh ni prav zacela. ?
Cakam menstruacijo. Boli ko hudic. Dosti srece ti zelim. ?
Se ena tu, ooo sem kar vesela ene soborke pri tem cakanju in odstevanju. Da bi dobila M 3 dni po transferju je pa malo hitro a ni? Sploh ker je bila verjetno kasnejsa ovulacija zaradi terapije. Meni se ti tvoji krci zdijo bolj kot vgnezditveni ali pa posledica stimulacije/punkcije. Js sm vceraj se tudi imela krce, danes je vse izginilo, kot da nisem nikoli imela nobene terapije. ?♀️ Najbrz to ni dober znak ampak bomo videli kako se bo razpletlo oz. kaj bo v prihodnjih dneh. Vplivati itak nic vec ne moremo.
@natalijakaja ce imas zamrznjencka lahko gres ponj z naslednjim ciklom, ce pa mores v nov postopek (punkcija itd.) pa mislim da mora miniti 3 mesece.
Pri meni ce ne uspe ta cikel, potem mislim da bom sla po zamrznjencka sele maja, z mojim se namrec apila porociva in bi rada imela mirne priprave na poroko, brez dodatnih stresatorjev in zivcnosti kaj bo oz. ne bo.
Pozdravljene,
mene pa zanima, če še katero moti, da so se na Kliniki v Ljubljani odločili, da ne bodo delali za praznike (ki nanesejo soboto in nedeljo)?
To pomeni, da če ti slučajno nanese menstruacija tako, da bi na tiste praznične vikende potreboval Uz ali IVF, avtomatsko odpadeš in se ti vse spet prestavi za en mesec. Vem, da je lepo imeti božič fraj (srečni tisti, ki ga imajo vedno), vendar za pacientke, ki čakamo in si želimo čimprej postopka, pa še zaradi let se nam čas izteka, je vsako prestavljanje odveč.
Pa mislim, da je zdravstveni poklic takšen, da bi vseeno lahko naredili izjeme in bi postopki potekali neprekinjeno (še posebej, ker gre za nekaj jutranjih ur, ko smo tam in ne cel dan in noč oz. polno dežurstvo).
Ker se že zdaj bojim, da mi ne bo slučajno menstruacija nanesla na veliko noč, pa na prvi maj, poleti itak ne delajo julij in avgust ipd.
Zdaj pa ukažem jajčnikom, da mi ne bi slučajno poslali menstruacije pred 28.12., ker kasneje me pa še lahko stisnejo zraven za nov postopek (samo da ne pride kaj na 25., 26., 1. ali 2. slučajno in bi morda imeli takrat na kliniki kako delo z mano, “boh nedi”). Naj bodo jajčniki ubogljivi 🙂
Pa veliko uspeha in pluskov vsem srečnicam, ki so uspele priti decembra skozi.
Lp