Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Zivjo punce, evo pa da povem se moj danasanji “izkupicek”. ? Od 7ih celic se jih je 5 oplodilo, 1 je vceraj propadla, 1 je danes (5. dan) na stopnji morule in bodo do jutri pocakali, ce bi se slucajno razvila, da jo lahko zamrznejo, 3 so pa nastale lepe blastociste. “Najlepso” so mi danes vstavili, 2 pa zamrznili. ? Glede na to da sem bila pripravljena na najslabse, sem z rezultatom zelo zadovoljna (sploh zaradi 2 pingvinckov), tudi embriologinja je bila zadovoljna. Tako da sedaj smo pa spet pri cakanju, nimam kaj kot upati na najboljse. ? Sem pa ful custvena, najraje bi se skoz jokala, pa sploh ni razloga. ?‍♀️?‍♀️ Krvnega imam pa 27. 12., ce M prej ne pride.

@Bums kot je ze Nesrecnica rekla, 3x 1 tableta/dan, zacetek 1 dan po punkciji, na dan prenosa zjutraj ne vzames.

@Mandarina638 cestitam za izkopicek. Naj ena cim dalje ostane pri tebi?

Hej. Punce.

Da se malo javim po dolgem casu. Kak dan sem ok kak dan spet ne. In vsr to pripisujem hormonom. Se par dni in bom v 27. Tednu. Kak dan zelo brcamo kak dan manj.

Ze en teden me skrbi ta rjavi izcedek ki je res sicer samo na papirju. Ginekologinja pravi da to zaradi endometrioze. Zaradi nje bila veckrat operirana tudi v LJ. Vmes je nekaj casa mir pa se spet pojavi. Najhuje mi je sedaj ko je bil tak gosti rjavi izcedek je res da samo na papirju. In ta teden sem imela posvet pei ginekologu ne pregleda. Z doplerjem smo najdli utrip nosim v krizu in se skrival. Tako da ok beba ok sem rekla. Pridem do ginekologinje pa pravim kak je ta izcedek in rece aicer danes je bolj posvet vendar vam bom,vseeno naredila vaginalni uz. In kaj najdema polip se mi naredil na maternicnem vratu kak 1 cm veliki. Ginekologinja pravi da so zarad tega se ti izcedki vendar ni to nic narobe nic bat in da vazno da cutim gibe. Maternicni vrat zaprt, primerno dolg. Kontrola drugo leto na zacetku leta. In seveda mene takoj stisnilo kaj to in mebi bila jaz ce nebi sla brat in seveda itak pise vsega ni da ni.in mi na koncu zal da sem sla sploh to brat priznam. Saj mi vedno izcedka na papirku enkrat ga je malo vec tega skoraj nic ni. Ampak sem opazla da mi zacelo na paiho udarjat. Namesto da bi uzivala in bila sproscena mene strah noro priznam. Al tako delajo hormoni mi zadnje case ne vem. Ker na cade ko ne zacutim giba me ze hoce panika priznam. Tako da si skoz govorim dihaj dihaj beba spi. Vse je ok. Ponoci pa ne vprasajte ne vem kolikokrat na vc pa se nikakor mi nic ne pase tako da spim bolj bogo zadnje case.

Je mela kake tezave s tem kdaj ta polip pa te izcedke med nosecnostjo.

Se opravicujem za dolgo zapis morala sem dati to ven.

Vsem puncam drzim pesti verjemite uspelo bo. Samo pozitivne moramo biti in ve in jaz.

Hvala punci.

Saj sta imeli 200mg 3x na dan kajne?
Malo sem zmedena, ker nazadnje sem imela le 2x100mg. Pa me skrbi da ni sedaj ful prevec.

@pikica1234… Dokler so rjavi izcedki,jaz ne bi preveč skrbela. V prvi nosečnosti sem jih imela (sicer v manjšem obsegu) tudi jaz. Kupi si doppler, če boš bolj mirna. Sama sem ga kupila za kakih 20€ na bolhi. Sam ne prevečkrat preverjat, ker s tem vznemerjaš tvoj zakladek. Ko preverjaš gibe, se najprej umiri, ker včasih se samo minimalno premakne in, če nisi umirjena in pozorna, se ti zdi, da se ne premika in nato panika… Been there.

Srečno do konca. Sicer 32. teden bo kmalu tu in takrat boš lahko lažje zadihala. Pogumno naprej. Držim pesti!

@mandarina638 Čestitam za lepo bero blastocist.Lepo grej pikico in želim ti, da bi jo konec poletja grela v svojem naročju.

@pikica1234 Sem tudi jaz malo kuku… Če se odločiš za doppler in se ti ga ne mudi imeti še v tem tednu…Sama ga potrebujem še nekaj dni, potem ga lahko pošljem…

Momo23 res bi mi,ga prodala. Cutim gibe to mi je vazno samo,saj ves ko kater dan ne cutim takoj me hice panika. Saj pol se umirim in si recem vse bo ok dihaj dihaj. In pol se z necim zamotim in ga zacutim. Sicer ne tistih konkretnih brc se. Kakor kje ce je v blizini popka kar konkretno cutim. Ce nizje te se ko mehurcke al kak se naj izrazim. Vcasih ko brca se dan roko gor neha. Kolegica pravi da preizkusa beba moje zivcke. Malo,me heca.

Ja saj mi ginekologinja pravi da nimam kaj bat,glede izcedka pac na papirju je samo. Mogoce tu pa tam kaj malega na spodnjem perilu. Pikica mala. Diham diham si skoz govorim. Mogoce bo katera eekla da sem panicna prevec. Skoz si govorim 27 teden je vse bo ok. 5.1.mam pregled. 3.1. Se v laboratorij kri voda. Ko imam pregled sem ze v 30.tednu. vem da bo vse ok vem cutim tako. Samo kaj ko mi ti hormoni nagajajo tak na case.

Momo23 kak,dolgo pa si ti imela te izcedke ? Sem brala ka da do 32 tedna se pojavlajo pol pa nehajo ponavadi. Pa polip se bi naj baje odstranil sam pr porodu z posteljico. Saj ce bi kaj bilo narobe bi me ginekologinja narocila itak prej, me nebi pustila tak dolgo cakat. Zdaj pa ko vidi da vse ok pa pac redni pregledi.

Momo23 kak boma pa midve prisli skupaj kaj ti dam mail al kaj da sma v kontaktu nekako. Kdaj imas rok? Toliko nas je ze na forumu da vcasih kar pomesam med sabo kaj.

Hvala ti

@Mandarina638 sem full vesela zate ? zdaj pa le mirno naprej in vse bo ok.

Hvala punce za vzpodbudo, res ste zlate. ?

@Mandarina638 čestitke za lepo število in držim pesti, da ti božiček prinese en lep + ?

Hvala Nesrecnica. ?

Odgovor na objavo uporabnika
Pikica1234758, 12.12.2021 ob 13:12

Hej. Punce.

Da se malo javim po dolgem casu. Kak dan sem ok kak dan spet ne. In vsr to pripisujem hormonom. Se par dni in bom v 27. Tednu. Kak dan zelo brcamo kak dan manj.

Ze en teden me skrbi ta rjavi izcedek ki je res sicer samo na papirju. Ginekologinja pravi da to zaradi endometrioze. Zaradi nje bila veckrat operirana tudi v LJ. Vmes je nekaj casa mir pa se spet pojavi. Najhuje mi je sedaj ko je bil tak gosti rjavi izcedek je res da samo na papirju. In ta teden sem imela posvet pei ginekologu ne pregleda. Z doplerjem smo najdli utrip nosim v krizu in se skrival. Tako da ok beba ok sem rekla. Pridem do ginekologinje pa pravim kak je ta izcedek in rece aicer danes je bolj posvet vendar vam bom,vseeno naredila vaginalni uz. In kaj najdema polip se mi naredil na maternicnem vratu kak 1 cm veliki. Ginekologinja pravi da so zarad tega se ti izcedki vendar ni to nic narobe nic bat in da vazno da cutim gibe. Maternicni vrat zaprt, primerno dolg. Kontrola drugo leto na zacetku leta. In seveda mene takoj stisnilo kaj to in mebi bila jaz ce nebi sla brat in seveda itak pise vsega ni da ni.in mi na koncu zal da sem sla sploh to brat priznam. Saj mi vedno izcedka na papirku enkrat ga je malo vec tega skoraj nic ni. Ampak sem opazla da mi zacelo na paiho udarjat. Namesto da bi uzivala in bila sproscena mene strah noro priznam. Al tako delajo hormoni mi zadnje case ne vem. Ker na cade ko ne zacutim giba me ze hoce panika priznam. Tako da si skoz govorim dihaj dihaj beba spi. Vse je ok. Ponoci pa ne vprasajte ne vem kolikokrat na vc pa se nikakor mi nic ne pase tako da spim bolj bogo zadnje case.

Je mela kake tezave s tem kdaj ta polip pa te izcedke med nosecnostjo.

Se opravicujem za dolgo zapis morala sem dati to ven.

Vsem puncam drzim pesti verjemite uspelo bo. Samo pozitivne moramo biti in ve in jaz.

Tudi jaz sem imela rjave izcedke in so ugotovili, da imam polip. Na pregledu po porodu ga nisem imela več, tako da brez skrbi. Tudi jaz sem otroka zelo slabo oz. malo čutila, pa je zdaj tako energičen dvoletnik, da bi bilo čisto vredu, če bi bil vsaj kakšen trenutek na miru? Brez skrbi!

Hej.

Upanje665

Ko sem prebrala tvoj zapis sem se kar pomirla se bolj ker zdaj vidim da ste tudi druge tako kot momo23 ze napisala imele probleme.

To sem slisala ja da polip po porodu izgine baje se odstrani pri porodu no pac odpade al kako se naj izrazim.

Jaz sem ravno rekla da namesto da bi uzivala skozi nekaj. Zdaj ze dober mesec ne spim prav vec. Lego imam zadaj in pol veste kako je spanje. Levi kolk me tako boli pece do kolena not da vec ne vem kako naj spim pol vc non stop oziroma tisti obcutek da skoz vc. Jaz sem rekla potrpim vse samo da dobim bebo v roke.

Zakaj napisala bebo ker nisva zelela vedet spola. Pac hoceva da bo presenecenje. Ampak jaz imam vedno bolj obcutek da bo fantek. Ne vem zakaj. Bomo vidli marca ce bo res tako al sem se zmotla.

Hvala vam punce res iz srca hvala za pomoc. Pa za spodbudo. Saj vem zato pa smo tukaj da si pomagamo in se bodrimo med sabo.

Hej Pikica, jst sicer nisem imela rjavih izcedkov (razen po transferju), sem pa imela krvavitve v 14. in 17. tednu. Zato popolnoma razumem tvoje strahove, jst sem bila z vsakim tednom bolj nervozna, bolj kot sem se blizala pdp-ju, bolj sem bila v strahu. Verjetno hormoni in vse negativne zgodbe naredijo svoje. Imam pa tud jst endometriozo in so mi v Lj porodnisnici povedali, da so bile moje hude bolecine v trebuhu v nosecnosti verjetno zaradi zarastlin od endometrioze. Jst sem tud imela dobre in slabe dneve, proti koncu bolj slabe kot dobre. Ampak vseeno je bila zame nosecnost nekej naaajlepsega v zivljenju, porod pa caroben kljub bolecinam. To so dejansko sladke bolecine, vsaj pri meni je bilo tako (pa sem precej zajec kar se bolecin tice).

Bos videla, ko rodis, s kako nostalgijo se bos spominjala trebuscka, brcanja in gibanja otrocka ❤️ Na tezave bos pa pozabila ? Vsooo sreco ti zelim, da bosta oba z otrockom v najlepsem redu ?

Tud moja zgodba se koncala.? Gremo naprej

Novim zmagam naproti natalijakaja.Skupaj.Glih dobila datum za feb

@Novinkavlj  jutr bom klicala oz se narocila za pogovor z G… da vidim kako naprej….Zdaj tko moram dobit M ker jo se nisem….vesela zate

Joj punci zal mi je… ? Se kar poistovetim z vama kaj me caka cez 14 dni ?

@Pikica1234758 Prijavi se in mi pošlji mail ali tel. na zasebno sporočilo. Lahko ti pošljem že konec tedna…

@novinkavlj in natalijakaja Žal mi je, da tokrat ni uspelo. Držim pesti za leto 2022!???

New Report

Close