Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Dokler je več kot dve celici je dobro. Jaz sem jih imela 18 in 4 zarodki. Kolegica 24 zarodkov, pa se noben ni prijel. Samo ena mora biti tista ta prava.

Hvala punce za vzpodbudo, malo sem se potolazila, da se bo razvil vsaj en pravi zarodek. ?

@nesrecnica
to se steje kot lokalna. ?‍♀️ Druga niso niti ponujale, vceraj ko me je klicala iz Lj je rekla, da me iz Postojne dobimo ponavadi kr lokalno, Merlo mi je pa v soboto na UZ rekel, da naj bom tesca, tako da sem potem pricakovala sedacijo. Tudi druge punce so dobile samo tablete, razen ene, ki je bila v splosni. ?‍♀️

@Mandarina638 pa kakor jaz vem so dobile pri lokalni protibolečinsko injekcijo tam spodaj ? zadnje čase kar nekaj posiljujejo s to lokalno, mene so tudi hoteli prepričati, pa se nisem dala – zakaj bi trpela, če mi ni treba… Naslednjič kar vztrajaj pri sedaciji (imajo pa oni tu malo več dela oz morajo zagotoviti anasteziologa).

Upam, da se bodo lepo poparčkale tvoje celice in te bo v nedeljo pričakal vsaj eden (upam pa da več) kvaliteten zarodek

Saj lahko da so mi kaj dale, ko sem bila na mizi, sam rekel nihce ni nic, pa tud pomagalo ni, ce je ze kaj bilo. ? Pomoje to preferirajo, ker je najmanj dela oz. kot si rekla, potrebujejo anesteziologa pri ostalih zadevah.

Drugace pa hvala, upam da se bo kaj razvilo, najbolj se bojim klica, da bi me obvestili, da ni kaj za vstavit. Ampak optimizem velja, a ne? ?

@Mandarina638 nic ne razmisljaj o klicu ampak bodi pozitivna in mocna??

@Fracek draga, se opravicujem za tole “abstinenco”, a so me mastitis, korona in nov nacin zivljenja z dojenckom cisto zdelali, nisem imela casa niti lase umit kaj sele v mobitel zijat ? Zarad vsega tega sem “izgubila” lase in zdej sem prvic od otrostva kratkolaska ?

Hvala bogu mi starsi velikooo pomagajo, zlati so ❤️ In seveda moz, ki zdej koristi drugi del ocetovskega dopusta.

Smo dali cez prvi pregled pri pediatru in pri moji G, zaenkrat vse ok.

Korona pa je pustila svoj pecat s simptomi, ki se vlecejo kot jara kaca; imam obcutek, da nikol vec ne bom taka kot pred okuzbo. Sklepi bolijo, skos nek obcutek kot da bom zbolela, hitro se zadiham in utrudim, prebava je nora ni da ni. Ampak bomo ze menda.

Vesela sem tvojega ponovnega boja v januarju ? Upam, resnicno upam da bo biologija na vajini strani in ti novo leto podari nov cudez zivljenja ❤️?❤️ Cestitke za novo sluzbo, upam da izpolnjuje tvoja pricakovanja in da hodis delat z veseljem ? A bos pekla kaj piskotov, potico, buhtlje…?

Vedi, da vas spremljam in v mislih drzim pesti zate in vse ostale punce tukaj.

Ko berem vse nove in stare zgodbe, se mi srce para kaj vse nekatere prestanejo. Hkrati pa sem neizmerno vesela za vsako srecko nosecko.

Meni veliko misli uhajajo v februar, ko sem sla skozi prvi in edini ivf postopek; ko sem sla v ta proces prepricana, da ne bo uspelo, ko sem po prenosu 2eh zarodkov ze kovala nacrte za odhod na Cesko po darovane zarodke in za rejnistvo, ker sem imela kmalu po transferju rjave izcedke in sem bila res prepricana, da ni uspelo. Sele v petem mesecu nosecnosti me je zadelo kot bumerang…noseca sem, otroka bom dobila. Ampak tud takrat sem mislila, da se bo sigurno kaj strasnega zgodilo in da ta otrok ne bo ugledal luci sveta. Pa jo je. Moj cudez zivljenja, Jan, sedaj tezek ze 4360 in 54 cm velik, me vsak dan spomne na to, da je vredno sprobat vse, pretrpet vse, samo da uspe. Vsak dan sem hvalezna Rešu, da mi je “dal” otroka, sicer iz epruvetke, a meni je vseeno, rasel je v meni in rodila sem ga na ta svet kot mnoge druge.

Punce, imejte lep in caroben adventni cas, mogoce bo za marsikatero tudi ploden in pozitivno obarvan. Drzim pesti za vsako od vas, za nove cudeze in uspesne postopke. Zelim vam cim vec poguma, potrpezljivosti, volje in borbenosti, bodite trmaste in se ne vdajte ❤️ Mocnejse ste od poraza ?

Pozdravljene,

@Pozna čestitam,

@Mikro_bio88 hvala za zgodbo ???

Nisem se javila dolgo, ampak vas berem ??? držim pesti za vse.

No, jaz po punkciji z hiperstimulacijo, hvala bogu je začelo potem čez en teden vse splahnevati, ker so bili krči grozni. Imela sem 33 celic, od tega se jih je 22 oplodilo, 17 nato še propadlo, ostalo je 5 zamrznjeckov. Tako da hvala bogu za hiperstimulacijo, če spet ne bi imela nič. 1001 zgodba je, zato vas rada berem, da nikoli, nikoli ne obupamo! ??

Zanima me, nisem potem niti vprasala dr.,ki me je klicala; predvidevam, da ti zamrznjencki so dobre kvalitete? Mislim, jih zamrznejo 5. dan? Ponavadi mi je vse propadlo, zato gojim zdaj neko upanje, da so ti zamrznjencki blastociste?

Potem grem januarja po enega, ampak, verjetno če dobiš M nekje okoli 28.12.,se splača vseeno mail poslati v MB? Za zamrznjencka je verjetno drugačen protokol, ni treba biti takoj 2.dan M tam?

Hvala vam!

Srečno ????

Punce ki ste 13 dni od prenosa kako kaže???

@Novinkavlj kako kaze tebi?

@momo23 tudi jaz čakam pa ni nič dogajanja. V ponedeljek sem naročena v porodnišnico in je možnost, da me obdržijo, ker spadam pod nosečnice z diabetesom (sem imela 1x sladkor ravno na meji 5,1) pri takih pa ne čakajo 10 dni čez rok. Seveda uoam, da se začne prej samo od sebe kaj dogajati. Kako si ti? Kam boš šla rodit?

@Razočarana197 načeloma se zamrzne zarodke najboljše kakovost – praviloma so to blastocite, izjemoma zamrznejo pa tudi morulo.

Vsekakor se je smiselno pozanimati kako je s prijavo v postopek, jaz z zamrznjenčkom žal še nimam izkušenj…

Zivjo, tudi sama se pridruzujem ostalim, ki cakate na rezultat. Sama sem danes 12 dan prenosa zamrznjencka. Znakov nekako nimam nobenih (vmes me je kaksen dan glava bolela, obcasno napihnjenost). Jemljem 2x dnevno Amelgen. Obcasno opazam rahlo obarvan izcedek na vlozku ki pride z vaginalnimi tabletami. Sem pa takoj naslednji dan po prenosu zjutraj opazila roznat izcedek – predvidevam da je bilo zaradi kaksne “praske” od vstavitve. Drugace je to moj 1 prenos zamrznencka in 4 prenos zarodkov. Stiskam pesti za vse nas, me je pa od zadnjih parih zgodb, ki ste jih delile, kar srh spreletel in bi se tut kar zjokala. Res je da smo narejeni tako, da pozabimo za nazaj kako hudo je po neuspesnih postopkih in bolecinah (predvsem ko se odlocamo ali gremo v nove postopke- jaz sem bila veckrat na tem da ne grem vec a na koncu zmaga zelja po materinstvu in biti mati). Srecno vsem ❤️❤️❤️

Prve dni ne zelo slikali.Krci.Danes je dan M in je ni.Test včeraj negativen

@Novinkavlj kdaj imas krvnega? Bodi pozitivna?

13 imam.Kaj pa ti natalijakaja?delala kakšen test

Odgovor na objavo uporabnika
natalijakaja, 07.12.2021 ob 21:18

@Mandarina638 nic ne razmisljaj o klicu ampak bodi pozitivna in mocna??

Hvala! ? Cakam in upam na najboljse! ??

Tudi jaz imam 13krvnega….ne testa nisem delala

Pa imaš kakšne znake natalijakaja?

@Novinkavlj vse kar je imam krce in obcasno v krizu boli pa trebuh napet..prsa en dan obcutljive na dotik en dan ne……?

Ja bom jutr se test naredila.Danes je dan ko načeloma dobim m.Tako da vidim kako je.

New Report

Close