Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Bom kar vsem odgovorila.

To je bil moj 7. postopek.

5 postopkov sem naredila v Sloveniji ,2 na Českem z darovano celico.

Vsak postopek sem pridelala samo 1 do 2  6 ali 8 celicna zarodka. Vedno vstavitev 3 dan. Nikoli uspelo. Niti rahla crtica. Zadnji peti postopek sem skoraj izkrvavela na intenzivni po punkciji ker sem pridelala samo 1 celico me  niso vzeli prevec resno in so menili da taksne bolecine od 1 same celice pac ne morejo biti so me pustili. Ob 10 zvecer operacija ker srm imela 1.5 l krvi v trebusni votlini.Zakaj je prislo do tega ni nihce vedel. Zaupanje zgubila v Mariborsko ambulanto. 5 let pavze-mož ni želel več da greva,se je bal ,da se nama še enkrat to zgodi.

Lani zbrala zopet moč in sva sla na Češko po darovano. Dobila 5 zarodkov ampak spet nobene blastociste….hm….

Zanosila v prvem postopku. Prvic v zivljenju nalulala  plus(po 14 letih).

Bila sem tako srecna in zelo zmedena. Sreca je trsjala seveda kratko. Po Beta hcg  1292 sem naslednji dan splavila.

Z možem sva ze z lanskim letom regestrirana kot posvojitelja in z tem letom sem postala jaz tudi rejnica.

Res nisem človek da vrzem pusko v koruzo ,vem pa kdaj moram pa biti realna. Hvala vam vseeno. Če bi bila mlajsa bi se mogoce sla v tujino po kr darovan zarodek in je to to.

Vso sreco punce, krasne ste marsikatera to ne zmore. Me pa ??

Natalie kurjo kozo sem dobila, ko sem brala tvoj zapis. Vedno znova sem sokirana kako smo zenske mocne in kaj vse smo zmozne potrpeti in pretrpeti. Zelim ti vso sreco tega sveta. ??

Pozdravček vsem ? veseli me, da obstaja tale forum, da si delite izkušnje in se med seboj podpirate, kar je v teh postopkih še posebej pomembno. No, tudi jaz sem v tem popolnoma nova. Čakam, da me obvestijo kdaj začnem s postopkom. Mogoče katera ve, ali bodo v Lj delali tudi med prazniki…menstruacijo bom dobila okrog 23.12. pa ne vem, ali bom šla še v dec v postopek ali z januarjem.

@Natalie930 hvala za deljeno zgodbo in zelo mi je žal, da vama ni uspelo… Lepo, da sta šla v rejništvo in mogoče bosta nekoč otroka lahko tudi posvojila in na ta način postala starša. Se tudi strinjam, da sam najbolj veš kdaj je dovolj oz kdaj nima več smisla poskušati, saj si izčrpal vse možnosti… Če imata voljo, sredstva in moč še za darovan zarodek vama želim vso srečo, če ne pa verjamem, da si bosta znala narediti življenje lepo tudi brez bioloških otrok.

@Katka606 ko dobiš odobritev konzilija se z naslednjo M prijaviš v postopek, okrog 22 dneva imaš potem administrativni sprejem (se odda papirje, dobiš navodila za postopek, pokažejo ti kako se pripravi zdravila in kako se pikaš) in potem pričneš s pikanjem takoj, če si v dolgem postopku ali 2 dan naslednje M, če si v kratkem protokolu. Tako, da v postopek decembra vsekakor ne boš šla, se boš pa lahko prijavila (če boš dobila do takrat pošto).

Vso srečo želim ?

@Nesrečnica hvala. Odobritev od konzilija že imava. Bom imela pa kratki protokol, tako da bom začela z 2. dnem M, ampak bo verjetno v decembru prepozno, ker bo to okrog 24. 12. in bom začela z januarjem.

@pozna iskrene čestitke ??

@Natalie930 res mi je žal.. ? Iskreno se ti klanjam za borbo in tvojo moč.. ? Ubistvu sem ob tvojem zapisu ostala brez besed..

Katka606 js sm dobila odobritev konzilija in sla v postopek ze cez 1 teden, ker sem ravno pricakovala M (sva v Postojni), ampak mislim da pri tebi ne bo slo skoz zaradi praznikov in dopustov, ker ravno takrat planiras M, hoditi je pa treba na UZ. Sem ravno zadjic v Postojni slisala, ko so se pogovarjale po telefonu, da imajo vmes dopust, verjetno velja za ostale klinike isto. Tako da mislim da lahko planiras z januarsko M postopek.

Natalie930 tudi jaz sem brez besed, ne morem verjet koliko težke prtljage je nekaterim življenje naložilo, ker zmoreš ogromno. Zahvaljujem se vsem puncam Mandarina638, Momo23, N150218, Natalijakaja, Novinkavlj… in upam za vse nas, da uspemo do konca. Novinkavlj vsako noč proti jutru se zbujam, ker mi kruli in grem jest ter boleče prsi imam. Sicer brez posebnosti.

@Katka606 a prijavila si se tudi že ali še ne? Kakor vem so 30.11 začeli sprejemati za sveže postopke, za zamrznjenčka pa sprejemajo po 23.12, tako da punkcije in prenosi bodo po novem letu, injekcije pa lahko dobiš decembra.

Nesrečnica ja prav imaš sem vrgla kar puško v koruzo ??? naj bo leto 2022 tudi tvoje!??

@Pozna hvala za lepe želje ?

Punce sem 10 dan in se vedno nisem nsrdila testa. Za znake ne vem mal na dotik zabolijo bradavice.trebuh napet.zvecer obcasno krce.nimam nobenega izcedka….M bi bila 11…krvnega imam 13. Ker je to prvo pooskus nevem kaj naj pricakujem

Mene je pa vcer zakuhal,glava me je bolela,vrocine sicer nism mela,sm tisto vrocino sm cutla u glavi,zvecer mi je blo pa se slabo,tak obcutk v trebuhu ku pr trebusni virozi.zjutri se zbudim,da si bom vstaula utrogestan in vidm na vlozku cist mau rjavga izcedka.dans se drgac vredu pocutm,upam da se tut izcedek umiri.grem pa danes dat se 1x beto da vidm na cem sem.naj bi bla pa v 6-7 tednu

@nikita21 sam pozitivno naprej?

Zivjo punce, evo punkcija za mano. Ni najbolj prijetno, je pa vzdrzno. “Pridelala” sm 7 celic, verjetno nek presezek to ni a ne? Prenos naj bi imela v nedeljo, upam da bo ratalo in bom lahko sla po eno poticko. ?

@Mandarina638 super naj te v nedeljo docaka cimvec dobrih ??

@Nesrečnica so mi sporočili, da grem v postopek januarja. Upam, da bo leto 2022 za vse nas uspešno?

@Mandarina
a si dobila kakšne protibolečinske pred punkcijo? In koliki časa traja punkcija? Meni se pa zdi 7 celic veliko.

@natalijakaja hvala ?❤

@Katka606, dobila sem Nalgesin in Xanax, pa mislim da tisto nic ne pomaga. Sicer ne traja dolgo (kaksne 10 min), ampak je pa obcutek kar neprijeten. Pa zdej se mi je vse razbolelo in me res kar precej boli. Ampak se da potrpeti seveda, glede na koncni cilj. ?

@Mandarina kaj vse potrpimo, da bi se nam uresničila nepopisna želja po ?? upam, da bolečina čimprej mine, za nedeljo pa držim pesti ?? samo glavo pokonci in pozitivne misli, pa bo vse ok ??

@Mandarina638 7 celic je super, jaz sem jih imela 8, pa od tega 3 dobri zarodki 😉

Kako to, da nisi vzela lokalne anastezije (to menda niso samo te tablete??) ali pa sedacije?

@Katka606 pol se bomo pa spodbujale januarja 😉 jaz grem januarja po pingvinčka ?

New Report

Close