IVF/ICSI/IUI 2021
@Pozna ja žal nisem imela digitalnega in ker je to bilo ravno okrog 1.11 nisem hodila samo zaradi tega v trgovino. Jaz sem se zanesla, da CB pokaže prav, ker je “bolj kvaliteten”. Sem tudi jaz pomislila, da je morda bila kemična nosečnost pa so rekli, da bi v tem primeru vseeno pokazalo na krvnem, sploh ker je bil + samo en dan pred tem… Zdaj zakaj je pokazalo tako kot je pa žal ne vem. Sem bila pa potem cca 10 dni po krvnem pri svojem G, ki je celo videl nek odboj in posumil na vrečko ter ponovil krvni test, pa je bil spet negativen.
Uh punce, koliko se dogaja. Vso sreco vsem, ki cakate.
Glede testov, jaz sem imela CB palcke, 12. dan po svezem prenosu 5 dni starega zarodka jutranji urin, mocan plus takoj. Kaksen teden kasneje sem delala se s FS trakci in tudi zelo mocne crtice. Mislim, da ste pri konkretnih crticah in pluskih ob pravem casu lahko prepricane v uspeh, medtem ko pri rahlih crticah marsikatera potem poroca o negativnem krvnem testu.
Tudi sama sem se 3x posluzila splosne anastezije (Mb) in se se bom odlocila za enako varianto, ce bo se treba it. Stranskih ucinkov nobenih, razen zaspana sem bila potem se nekaj casa, po nekje uri in pol sem ze lahko sla domov. Prvic je bilo celo tako, da sem se zbudila kot da sem resetirana oz. kot da bi se rodila na novo. Najboljsi spanec ever ? Drugic in tretjic pa sem potem ze prevec pricakovala ? Gre res za kratek cas pod narkozo, zato me nikoli niso skrbele posledice. Drugace pa moras prit cisto tesca in zvecer pred punkcijo si vstavis jodovo svecko v noznico, da razkuzis pred posegom.
Iz Mb so mi odpisali, naj se javim januarja ob perilu in da zaenkrat postopki potekajo normalno. Tako da se vam pridruzim januarja pri pricakovanjih. @Nesrecnica, bova skupaj stiskali pesti. Se katera v januarju v novo borbo? Jaz bom januarja ravno dopolnila 40 ? omg kako se hitro obrne. Pocutim se pa komaj tam za 35 ?
@Marsena, lepo te je bilo prebrat. Ja, je kar normalno, da leta dajo potem slabsi rezultat, ampak ne skrbi, super bo vse. Imas Nifty na napotnico zaradi let, ali ga je treba placat? So se odnosi s tasco kaj izboljsali? Razen tega, da ti je slabo in imas za taksno obdobje obicajne skrbi, si vredu, je ze postalo realno? Res sem vesela zate in zelim ti vse najlepse v nadaljnjih pregledih ?
@Polix in @Momo, se ze kaj dogaja?
@Microbio, kako vam gre?
@Fracek itak, upam da bo za obe bolj uspešno novo leto 🙂 jaz sicer še čakam M, sem pa brala da po postopku rada malo zamuja. Se pa dejansko lahko prijavim po 23.12 v postopek, tako da januarja upam da grem po pingvinčka ?
@Fracek, če ni preveč osebno vprašanje, a to bo prvi otrok ali imata že kakšnega? Jaz bom ta mesec 35 stara pa mi kar naprej hodi po glavi, da morda sem pa že prestara za prvega otroka, čeprav mi vsi zdravniki pravijo, da sem še mlada. Mogoče zato, ker je mene mama imela pri 21, pa njeni starši in od očeta starši so oboji bili mladi starši ?
@Fracek Lepo slišat, da z novim letom spet štartaš. Bom držala pesti za obe z @nesrecnico. Pri meni zaenkrat mirno, jutri dopolnem 39t, želim si, da mali počaka na rok.
@nesrecnica S 35 te bodo obravnavali kot starejšo prvorodko, ampak dandanes nas je veliko takih. Sama sem prvega imela pri 39, tako kot še ena moja prijateljica. Drugi dve prvega pri 41. Ko primerjam “zapiske” z mlajšimi opazim, da imam manj energije, moje telo se počasneje regenerira (težave z vzpostavljanjem laktacije, kronična utrujenost ob večkratnem zbujanju, itd). Obenem sem pa bolj umirjena, racionalna in me veliko manj sekira, kaj si okolica misli. Zdaj pri 41 pričakujem drugega sina. Vem, da čez 10 let ne bom igrala “nogometa” z njima, ma saj bosta imela prijatelje za to. Bomo šli v hribe, kolesarit, z njima bom požirala knjige (upam vsaj)… Mi je žal, da nisem prej izsilila IVFa? Ja in ne. Če bi šla v postopek prej, ne bi imela točno tega cukra, ki ga imam danes. Zato je moj končni odgovor ne.
#testi jaz sem 3x delala Baby Check z jutranjim urinom, vedno na dan, ko bi morala dobiti menzes. Vedno pokazal pravilno.
@Momo23 ja saj midva sva začela delat na otroku dovolj zgodaj – jaz sem imela takrat 28 let (želja je bila že prej, samo pogojev ne), zanosila samo 1x pri skoraj 30, pa je bila žal izvenmaternična in sem izgubila en jajcevod. Potem so mi itak rekli, da bo verjetno dlje trajalo, ker si samo vsak 2 mesec “ploden”, pa vmes sem še brez službe ostala in nisva delala na tem… Potem me še G ni takoj dal na umetno, ker je verjel, da bo uspelo po naravni poti. Potem sem imela še neko cisto in se je vse skupaj zavleklo… potem je lani še mož zbolel in meni se je cista ponovila… No, ko sem letos izgubila še 2 jajčnik je bilo jasno, da ne bom več zanosila naravno. In sva kar nekaj časa razmišljala kaj narediti, potem pa sva rekla, da vsaj probat, da ne bova kdaj obžalovala… Zdaj sem imela 1 postopek, imam še 2 pingvinčka in če ne bo uspelo iskreno ne vem, če bom šla ponovno v to…
Vem pa, da kjer je volja je tudi pot.
?♀️ še ena, ki gre januarja po zamrznjenčka ?
@Nesrečnica sicer nimam takih težkih izkušenj skozi kot ti, ampak tale dvom in vprašanja glede let itd te pa popolnoma razumem ? jaz bom 37 moj 41 in ja nisva najstarejša, ampak najmlajša pa tudi ne. Je prebolel raka na modih (eno so mu odstranili) in kljub temu naj bi imela kar dobre izvide se ne prime. Sva pa tudi še brez otrok. Življenje ima čudna pota in nas postavlja pred res težke preizkuse. Jaz sem si sama pri sebi nekako zadala, da do 40 se trudim, potem pa sem že počasi “prestara” in se sprijaznim. Ampak, glede na to, da je želja res velika se pustim presenetit kakšno bo moje razmišljanje takrat ?
Punce jaz o svojih letih ne bom pisala, ampak dokler je želja, volja in telesno obstaja možnost ne vidim razloga. Tudi sama kdaj razmišljam zakaj si pa že prej nisem želela, zakaj pa že prej nisem šla v postopek. Takšno je pač življenje. K sreči poznam veliko starejših parov tudi v 47 letih, ki jim starševstvo odlično funkcionira. Mi je pa žal za vas, ki imate takšne res hude zdravstvene zgodbe za seboj bolezen, odvzem jajčnikov Nesrečnica in Minnime313 res ste pogumne, držim pesti, da vam čim prej uspe!
@Nesrecnica in @MinnieMe313 zelo pogumni sta, ne dvomim da bosta za to kmalu “nagrajeni”. Nesrecnica drzim pesti za tvojega pungvincka januarja, 2022 bo nase leto, sem prepricana. ?
Js sm bila danes na 2. UZ, folikli se rastejo, dr. Merlo pravi, da se danes terapija, jutri se en UZ, potem bo pa verjetno stopka. Naceloma v ponedeljek punkcija, ce prav razumem?
@fracek pri meni še nič, občasni krči, ko žr mislim, da bi lahko kaj bilo pa se potem umiri. Si pa želim, da bi počasi prišel tale fantiček. ?
sem pa tja me malo špika, drugače pa nič? danes je 11 dan po transferju in sem naredila test one step-negativen, in CB-pozitiven.. upajmo na najboljse, drzim pesti za vse nas?