Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@gina123 midva sva v Postojni, imam pa podobno situacijo kot ti. 14 dni nazaj sva dobila odobritev konzilija (cakala od 1.10) in sem potem prejsnji konec tedna zacela s postopkom. Je pa tudi pri nama tezava v slabsem spermiogramu (pri meni naj bi bilo vse ok) in so naju dali v ICSI postopek. Imam kratek protokol z Menopurjem, jutri je 6. dan spikanja in 1. UZ, da vidim ce sm kaj “pridelala”  ? Mi pa niso problem injekcije, bolj mi je tezavno to namesat skupaj, tako da sem angazirala mojega, da mi pomaga. Sem pa bila prva dva dni kar slaba, imela sem krce, slabost, utrujenost, zdaj sem se pa kar nekako pobrala – me ze kar skrbi, ker ni nobenih znakov, da jutri ne bo nic za videt. ??‍♀️ Upam da sem ti vsaj malo pomagala. ?

@NoVaTu lahko je od utrogestana lahko pa je kje kak hematom, ce nimas uz kmalu (ne spomnim se kaj si  napisala) poklici da te vzamejo prej; hematomi se bcasih porohtajo sami po sebi je pa treba pocivat in ubogat mavodila.  skratka malo rjavkastwga izcedka ni vedno nekaj hudega, samo better safe than sorry

Odgovor na objavo uporabnika
gina123, 01.12.2021 ob 14:27
    Hvala za spodbudne besede, bom že potrpela, vse za otročička ?. Kako ste pa imele kaj punkcije? Sem videla, da vas je veliko brez kakšne anastezije imelo. Meni je rekel zdravnik da v MB delajo ponavadi kar v splošni anasteziji in mislim da če bom imela izbiro do bom šla tudi jaz na splošno. Strah me je namreč da bi me zelo bolelo, ker ko sem imela THL prek lokalne se vse čutila in res ni bilo preveč prijetno. Je bila katera na punkciji v splošni anasteziji in ali je morala ostati v bolnici potem čez noč?

Jaz sem imela v Lj sedacijo – to je nekaj vmes, ne zaspiš ampak ne čutiš nič. Tudi če imaš splošno anastezijo je ta krajša in blažja kot običajno in greš domov cca 2-3 ure po punkciji 🙂 aja, pa ko boš brala možne stranske učinke vse ne ustrašiti, ker napišejo res najhujše možne – jaz sem bila že 4x pod anastezijo pa je bil najhujši učinek slabost.

@Mandarina638 hvala za tvoj odgovor. Upam da bodo jutri super rezultati, poročaj kako bo ?

@Nesrečnica pa si lahko izbirala kaj boš imela? Torej če prav razumem si imela sedacijo ter tudi splošno že? Kaj je bolje? Kako pa je z sedacijo, greš tudi lahko kmalu po posegu domov?

@gina123 v Ljubljani lahko izbiraš med tremi možnostmi: lokalna anastezija, sedacija ali splošna anestezija. V MB ne vem, če je možnost sedacije (lahko jih pa vprašaš).

Punkcijo nisem imela v sedaciji, jaz sem jim povedala, da ne bom tvegala v lokalni, da bom kaj trznila pa se bo kaj poškodovalo… Meni je bilo ok, sem se vsega zavedala, bolečine pa ni bilo (še najbolj me je bolelo ko so mi kanalček dali v roko ?).

Anastezijo sem imela pa drugače za laparoskopije, ne za punkcijo.

potem je tale sedacija še najboljša, glavno da nič ne čutiš, tisti kanalček se pa tudi potrpi, sploh po vsem ostalim pikanjem, ki ga damo skoz ? Po kolkem času po pukciji si pa lhko potem šla domov? Moraš biti tudi za to tešč?

DRAGE SOTRPINKE,KAKO PA SE KAJ OSTALE POČUTITE,TISTE KI STE V ČAKANJU NA EN VELIK ++++++???ZE KAKŠNI ZNAKCI?

Mah, danes 7 dan in skoraj nobenih znakov več. Malo me se prsa bolijo, krci id 3 dne transferja ,rahlo napihnjena to je pa menda tudi vse…

Mislim,da ni uspelo,pa pri tebi?Kateri dan si in znaki?

Bo nam vsaj takole malo lazje premostit te dneve:)

Torej je še zame tudi upanje? glede na to da mi znaki pojenjajo.

Upam no….

@gina123 punkcijo sem imela okrog 8:30, domov sem šla pa okrog 11h, tako da cca 2h sem bila na opazovanju. Nisem pa dejansko bila nič zaspana ali omotična. Pač en čas tako ne smeš vstati, pol pa rečejo, da ko te bo lulat povej in ko greš se lahko oblečeš, pa dobiš navodila in odpustnico in greš domov.

Danes 6 dan.Napihnjenost.Bolece prsi.

Jaz sem danes 9.dan po transferju. Res bi apelirala na vse sotrpinke, vztrajajte pri terapiji tudi če se pojavi kri. Sama sem bila prepričana, da se bo ulilo danes, pa se ni in sem prekinila s tabletami včeraj. No saj nekako ne moreš vedeti, če nisi že izkušen. Prej sem se zmotila @se Ena je o tem pisala. Kar se pa tiče počutja, res napet trebuh, boleče prsi, rahli krči, boleči kolki, lačna, žejna nič neobičajnega kot sicer. Priporoča se matični mleček.

Pozna koliko količinsko pa si  imela izcedka in kakšno kri?sveže.rjavo.Kdaj greš na krvnega??

Včeraj temno rjavo ampak malo. Danes skoraj nič. Krvni v ponedeljek. Kaj pa ti Novinka618?

13.12

Zivjo puncee??‍♀️ zanima me ce ima mogoce katera izkusnje z testi first sign? so zanesljivi?

Meni v prvi nosečnosti so bili ja.

Punce da mal sporocim sem 5 po transferju (3dnevnega zarodka).mal bolece prsi krci spikanje in napet trebuh….kako ste ostale

jaz bi ti predlagala clear blue, meni je first sign pokazal drugače.

@Pozna meni je pa CB palčka kazala lažno pozitiven rezultat…

New Report

Close