Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@Pozna če se je vlila M in negativen test nima smisla da jemlješ naprej. Javi na kliniko in je to to.

Odgovor na objavo uporabnika
Nesrečnica, 30.11.2021 ob 19:38

@Pozna če se je vlila M in negativen test nima smisla da jemlješ naprej. Javi na kliniko in je to to.

Verjetno je ta post namenjen meni ?

Se strinjam… zato sem klicala se svojo G in vprasala za mnenje. Sem ji povedala vse kar se mi dogaja in da se mi zdi neumno vse skupaj… Je rekla da moram nujno jemat naprej, kljub krvavitvam. Prekinem lahko samo v primeru da se vlije in bi bilo vec kot za dnevni vlozek.

Glede – testa pa pravi, da niso zanesljvi. Tukaj se delno tudi strinjam (vendar v primeru te moje krvavitve nimam upanja), ker ko sem bila prvic noseca (cikel imam na nekje 25-28 dni), sem 32 dan delala test in je bil negativen ?

Mogoče pa je bilo namenjeno obema haha. Meni se sicer še ni ulila, ampak se bo zagotovo jutri.

Ups, sorry ? Sm razumela, da si ze dobila M in predtem naredila tudi test in da si ? da ni vec moznosti. Moram bolj pozorno brat ?

99% danes se je pokazala, jutri bo drla bregove ??

@SeEna ne, tisti je bil za @Pozna, sem tudi jaz razumela, da se je vlila M.

Zate pa bi bilo morda smiselno, da bi šla na krvnega, če so vsaj 7 dni po prenosu. Drugače imajo pa dejansko taka navodila, da če se ne vlije počakaš do krvnega – jaz sem tudi zaradi tega imela neko lažno upanje, sem imela pa dejansko od 7 dneva rjave in roza izcedke, pa še test 12 in 14 dan lažno rahlo pozitiven…

Ups pardon, očitno sem čudno napisala ?

@Nesrečnica, no pri meni je potem se slabsa situacija kot pri tebi ? Moji testi so vsi negativni, danes je 14 dan od prenosa in pac bom naredila vse po protololu, da bodo vsaj oni srecni.

Nosit moram dnevni vozek – malo se popacka, pa potem spet par ur nic… in tko je ze od prejsnje srede.

To je zame prvi prenos.. nimam pojma, zakaj ni ratalo 🙁 Pomojem je z mano neki narobe, pa ne vejo kaj.

A katera od vas pije un caj krivomocnice? Ce ja… kdaj/koliko casa in ali delate kuro al pijete non-stop?

Pozdravljene, se po dolgem času malo javljam. Imam za sabo pestre dneve, ki se že pravzaprav prelivajo v tedne 🙂 Najprej mi je bilo samo slabo, potem so bile slabosti od jutra do večera, sicer takšne, da mi je res šlo na bruhanje ampak nisem bruhala (sem predvidevala, da je to zato tako, ker pravzaprav nikoli pa naj je bilo zaradi česar koli nisem mogla ˝spontano˝bruhat, razen, če sem si kako pomagala). Ampak sem se motila, nekje zadnja dva, mogoče že kar tri tedne sigurno vsak drugi dan – z wc-jem sva že na ti 😉 In me kar malo izmučijo te epizode. Drugače pa sem že imela nuhalno in toliko za tiste, ki tudi niste več najmlajše. Pri meni mi je že kar vnaprej povedala, rezultati bodo sigurno pod tvegano in naj se kar pripravim še za nifty. So pa bili, tudi na njeno presenečenje, rezultati pravzaprav ok, nuhalna naj bi se v normali gibala tam od 1,5 do 2,5, moja je bila 2,0. Tudi vse ostalo normalno ampak ko je vnesla pa starost pa naj bi bilo to zaradi česar je kar znižalo končni rezultat. Tako, da sploh ni bilo posebne debate o tem ali nifty ja ali ne. No opravila sme ga v ponedeljek, zdaj pa čakanje na rezultate. Me pa zanima, če je to nekaj povsem običajnega, da se ˝starost˝ploda spreminja ali je pač kasneje potem bolj natančno ali kako? Ko mi je prvič povedala sem potem računala glede na povedano, naslednjič se sicer ni čisto ujemalo ampak je bilo za dan-dva razlike. Ko sem imela nuhalno bi mogla imet 12t2dni pa je na eni slikici pisalo 12t6d, na drugi pa 13t1d. Pri niftyu je pa potem kar vnesla datum, ki ga je dobila pri izračunu od zadnje menstruacije. Včasih sem čist zmedena, ne vem zakaj po vsej sili vedno računajo datum zadnje menstruacije, če sem imela IVF in se ve točen datum vstavitve. No pa saj drugega ni ampak si rada pogledam po tednih kako kaj moj ˝škratek˝raste, zdaj pa je že vse čist zmešano in ne vem več kaj je prav.

Drugače pa @fracek ne glede na starost, pa čas itd. jaz mislim, da če čutiš, da moraš narediti malo premora je to absolutno prav. Jaz sem tudi bila skoz samo obremenjena s to starostjo (mislim, zdaj ko pa nisem več, ker je uspelo pa mi ginekologinja vsakič ˝trka˝na vest…ahhh) ampak sem si vzela vmes 2 meseca čisto fraj, brez, da sem sploh kaj veliko razmišljala o tem, prepustila sem se in se posvečala predvsem sebi in nama s partnerjem in evo očitno je bilo prav, saj je takoj potem uspelo 🙂 Pa ne mislit, da sem zdaj brez skrbi ampak se probam kolikor toliko nazaj držat in vsako slabo misel, strah čimprej potisnit tja daleč nazaj, drugače pa ni lušno, ko ti tako dolgo ne uspe in ko končno uspe, se skrbi samo spremenijo. Pa čestitke vsem novim nosečnicam pa vse dobro tudi vsem ostalim. 

Lep pozdrav vsem borkam,

no pa se vam tudi jaz pridružujem.. Sem precej nova in mi kar nekaj zadev še ni jasnih okoli IVF, mi je pa zelo všeč kako se med sabo podpirate in razumete, zato sem se tudi odločila da se pridružim tejle temi. Sicer nisem vsega prebrala ker je zelo veliko strani in mi čas ne dopušča, tako da se opravičujem če so bila moja spodnja vprašanja že odgovorjena, pa vseeno prosim, če mi lahko katera pomaga.

Na kratko, s partnerjem se zdraviva na kliniki v MB. Zanosit se trudiva okoli 3 leta. Jaz sem stara 25 let, partner pa 33 let. Po vseh preiskavah, ki sva jih dala skozi v MB so ugotovili, da pri meni naj ne bi bilo nobenih težav (na podlagi krvih testov, UZ in po THL preiskavi) ima pa partner malo slabši spermiogram, ampak spet naj ne bi bil nevem kako zelo slab. Najprej je bilo rečeno da bomo poskusili z inseminacijo, ker sva še mlada, ampak so po zelo slabem rezultatu partnerjevega swim up-a rekli, da se ne splača in da gremo direkt na umetno oploditev (imel je 0,5milj./ml, normalno bi naj bilo 5 – jim pa ni bilo jasno kako ker so bile druge številke dokaj normalne..).

Zame je bil to res en velik šok, najbrž zato ker sem bila pripravljena, da bova najprej šla na inseminacijo. Ampak sedaj po nekaj dnevih sem se sprijaznila in se tolažim s tem, da je tako še vseeno več možnosti in da ne bova izgubljala časa po nepotrebnim, če izvidi niso primerni.

Po eni strani komaj čakam, da prideva na vrsto, po drugi strani pa me je res strah vseh inekcij, punkcij itd. (igel se kar bojim), največji pa je najbrž strah pred neznanim… Zato pa se tudi tukaj pridružujem, ker mi je všeč da lahko malo predebatiramo in delimo svoje izkušnje…

Skratka, zdravnik je rekel, da se čaka nekje 3-4 mesece, če ne bo spet kaj zaprto zaradi covida – ampak da naj ne bi nič kazalo na to (pregled sva imela pa v petek 26.11.). Se pa ne spomnem točno kako je rekla sestra okoli konzilija, ker sem bila v takem šoku, da se itak pol ne spomnem. Ne vem ali je rekla, da pošta pride v 14 dneh in da če v 1 mesecu ne pride, da naj pokličem; ali je rekla da prispe v 1 mesecu…

Torej ali mi lahko katera malo pove, kdaj se tiste, ki ste v MB dobile pošto iz konzilija in kaj v tej pošti piše (ali je že datum kdaj se začne zraven)? Ali bom v tem dokumentu izvedela tudi za kakšno oploditev bo šlo, kakšna bo terapija itd.?

Vnaprej hvala za vse odgovore in vsaki posebaj želim da čimprej ogledate/ogledamo + oz. dve črtici, tiste, ki pa ste že pa želim srečno in zdravo nosečnost.

Pozdravljene borke 🙂

Danes sem 7.dan po transferju zmrzjenčka.

Krce imam ze skoraj od 2 dneva po transferju,krči so milejsi trenutno od menstruacijskih. O prsih sploh ne bom govorila ker je brezveze.

Enkrat bolece napihnjene drugic padejo dol…..eh za znoret 🙂

Mah najbolj me se skrbi napinnjenost trebuha ta mi je danes fejst uplahnil,kma katera kaksno izkusnjo glede tega da je uplahnil pa je vseeno zanosila.

Sem pa na Estrofemu,Prolutex,amelgan

Hvala vam ,

Danes pa mi je pokazal test + čeprav imam izcedke krvi. Ne vem kaj naj si mislim, čakam na krvnega. Ne upam upat. In apeliram tudi na druge nadaljujte s terapijo, ne smeš nehat jemati do krvnega, kot je napisala @nesrečnica.

Odgovor na objavo uporabnika
SeEna, 01.12.2021 ob 10:02

@Nesrečnica, no pri meni je potem se slabsa situacija kot pri tebi ? Moji testi so vsi negativni, danes je 14 dan od prenosa in pac bom naredila vse po protololu, da bodo vsaj oni srecni.

Nosit moram dnevni vozek – malo se popacka, pa potem spet par ur nic… in tko je ze od prejsnje srede.

To je zame prvi prenos.. nimam pojma, zakaj ni ratalo 🙁 Pomojem je z mano neki narobe, pa ne vejo kaj.

A katera od vas pije un caj krivomocnice? Ce ja… kdaj/koliko casa in ali delate kuro al pijete non-stop?

@SeEna
verjemi, da je zelo zelo hujše, če imaš lažno upanje, da je uspelo – sploh po letih in letih trudi in vseh težavah… Če je – vsaj veš, da ni uspelo.

Ni nujno, da je s tabo kaj narobe – pri iVf postopkih je cca 30% možnost da uspe in dejansko od prenosa naprej nikakor več ne moremo vplivati na izid…

@Pozna držim pesti, da imaš vgnezditveno krvavitev in bo na krvnem lepa beta ?

@gina123
sicer nisem v MB, ampak načeloma ko dobiš pošto iz konzilija tam piše samo da so ti odobrili kratek ali dolg postopek in navodila dobiš kako se prijaviš v sam postopek – v MB mislim, da se z M javiš, dobiš KT in z naslednjo M štartaš s postopkom.

Glede injekcij te lahko potolažim, da res ni tako grozno, kot si predstavljamo 😉 igla je čisto tanka in jo komaj čutiš oz je sploh ne, če narediš vse prav. Prvič je najhujše, ko ne veš kaj in kako, potem je pa vsakič lažje.

Vso srečo želim ?

Pozna držim pesti.Ali si imela normalno krvavitev al bolj malo??Kakšni drugi znaki?Kateri dan ti je test pokazal +

Pozdravljene punce,

že zelo dolgo vas spremljam, ampak nikoli nisem zbrala poguma da bi se javila. Tokrat pa sem le zbrala pogum :). Pa da vam na kratko zaupam svojo zgodbo. Z IVF-jem sem se spoznala dolgih 8 let nazaj. Za naju s takratnim partnerjem je bil to edini način do uresničitve želje (otročka) – problem v meni. Takrat sem v prvem postopku pridelala 14 celic, 9 se jih je oplodilo. Izid 1 sveži zarodek so vstavili, 8 so jih zamrznili (4×2). Krvni test je bil pozitiven, vendar pa na prvem uz-ju ni bilo srčka. Ker se samo ni ščistilo sem morala it na abrazijo. 6 mesecev kasneje sem srečo poskusila ponovno. Tokrat z 2-ema zamrznjenčkoma. Danes je moj sonček star že 6 let (ja, obdržal se je eden). Po rojstvu pa sva šla s takratnim partnerjem narazen in sem sama sebi obljubila, da ne bom imela nobenega več otroka in da bom ostala sama – zavestno. Seveda pa se zarečenega kruha največ poje a ne :). Zdaj imam krasnega partnerja, s katerim si močno želiva otročka. Ker sva oba vedela, da druge poti kot IVF ne bo, sva šla takoj v akcijo. Junija sva začela s postopkom. Pridelala 8 celic, 4 oplojene, prenos svežega zarodka, preostanek pa so zamrznili (3×1). Na žalost se prenos svežega zarodka ni obnesel. Sem začela krvavet že 5.dan po prenosu. Konec oktobra sem šla v nov boj, tokrat z zamrznjenčkom. Krvni test je bil na 15.dan pozitiven (beta:2448 – mislim da je to kar lepa vrednost?). Sedaj pa imam 8.12 uz v leonišču in 13.12 pri svojem izbranem G. Ampak kar me skrbi je pa sledeče. 3x na dan si vstavljam Utrogestan. Zadnja 2 dni opazim rjave nitke na prstu. Sicer reeeees malo,ampak dovolj da me skrbi da nekaj ni ok. Do prejšnega tedna me je stalno špikalo v desnem jajčniku, ta teden pa imam občutek v predelu maternice kot da me je nekdo zbodel oz. urezal. Se opravičujem punce, ampak ne znam drugače opisat. Sem optimistična, upam da bo vse ok, ampak še zmeraj pa me skrbi da nekaj ni ok.

Punce…drugače pa držim pestke za čist vsako od vas, vem da nam bo slej ko prej uspelo :).

Ps – se opravičujem za tako dolg post

@Pozna, ko sem prebrala tvoj post sem bila tko vesela, tud ce sm sama v tem dre**. Kateri dan po prenosu pa si in kolk mas izcedkov?

@Nesrečnica – res je kar si rekla in sem se prav narobe izrazila. Tisto kar se je tebi zgodilo je ena katastrofa?

@gina123
, jaz sem prenova da bi ti kaj pametnega povedala, lahko ti povem pa samo tole. Obcasno ko grem dat kri se mi zgodi, da padem dol. Mene je groza igel in vsega s tem povezanim… ne znam ti povedat kolk. Pomojem vec kot tebe ? Zarad tega sem odlasala z ivf-om in na posvetu sm se v ambulanti jokala ? Pocutila sm se kot tazadnja budala in prou nesposobno.

No moj mi je zadeve mesal in pomagal pri pripravi, potem pa akcija. K sm prvic dobila iglo v roke so se mi zacele trest (ker se mi nikoli ne tresejo), partner je takrat videl da sem res totalno out ? In je nekako slo. Na koncu, ne znam povedat zkaj, sem komaj cakala da zrihtava zadevo. Slo mi je zlo dobro + hotla sm da cim prej mine ? Tko da kr pogumno – ce sm jst sfolgala, bos tud ti??

Hvala za spodbudne besede, bom že potrpela, vse za otročička ?. Kako ste pa imele kaj punkcije? Sem videla, da vas je veliko brez kakšne anastezije imelo. Meni je rekel zdravnik da v MB delajo ponavadi kar v splošni anasteziji in mislim da če bom imela izbiro do bom šla tudi jaz na splošno. Strah me je namreč da bi me zelo bolelo, ker ko sem imela THL prek lokalne se vse čutila in res ni bilo preveč prijetno. Je bila katera na punkciji v splošni anasteziji in ali je morala ostati v bolnici potem čez noč?

Hej NovaTu pozdravljena, sicer ti ne znam svetovat ker sem tudi sama komaj 7 dan po transferju in čakam na izid?. Vendar dokler ni rdeca kri to pomeni svetlo rdeca kri ni panike.

Rjava barva pomeni stara kri. Krci pa so tak in tak normalni krr se maternica razteza. Po mojem je vse ok,vstavljas si pa Estimo a ne?

Kaksne znake si pa imela in kdaj so se ti zaceli ?

@Natalie930 Imam Utrogestan 3×1 + estrofem 3×1. Znake sem mela pa po mojem mnenju šolske? – napete prsi, utrujena ful, izostren vonj, da o napihnjenosti niti ne govorim. Kdaj so se mi začeli pojavljati prvi znaki? Hmm, če se prav spomnim tam okoli 11-ega dneva po prenosu. Ampak napihnjenost je bila pa že od prenosa dalje. 

Jaz stalno primerjam s prvo nosečnostjo (uspešno) – tam nisem imela nobenih znakov. Ma celo se mi zdi, da kolikor je utrujenost tipična na začetku nosečnosti, sem mela jaz v prvo bistveno več energije.

New Report

Close