IVF/ICSI/IUI 2021
@pingvincek in @nikita21 iskrene čestitke obema ??
@scorpionka žal mi je, čeprav jst bi do krvnega vseeno počakala ali pa vsaj pred prenehanjem jemanja naredila test.. Čeprav iskreno sem tut jst že odmislila uspeh ? je pa še un 0,001% kot si rekla.. Bova skupaj borbali naprej ?
@Nova nova se sicer malo razlikuje od klinike do klinike – v Lj priporočajo vsaj 3 dni bolniške, v MB avtomatsko 14/15 dni, spolne odnose v Lj odsvetujejo do krvnega testa, v MB menda par dni… Vam bodo pa vsekakor povedali tisti dan kako in kaj. Načeloma pa velja, da ni treba strogo mirovati in ležati, se pa odsvetujejo večji napori.
Spolne odnose so meni v MB odsvetovali do krvnega testa. Pa 14 dni bolniške od dneva transferja. Prej v Dravljah nič posebnega, še za spolne odnose niso nič povedali. Pa nobene bolniške, razen na dan transferja – sem si pa sama uredila bolniško nekaj dni pri svojem dr. Se pa ne sme kopat v bani ali v bazenih….Meni zdaj prav paše 14 dni bolniške, da se k sebi spravim po teh visokih dozah hormonov, sploh ko človek dela z ljudmi, mora bit čustveno stabilen ?
@nesrecnica, ce prav razumem si v bolniski od punkcije pa do transferja, pa se potem po transferju par dni? Js nimam pojma kako to gre, osebna zdravnica mi je rekla, da ti lahko tud G predpise bolnisko? A to drzi? Ponavadi so osebni zdravniki predpisovali a niso? ?♀️
Sicer so pa tudi mene “razdevicili” danes, prva injekcija za mano, se mi zdi da me ze neki crvici tam spodaj, pa ne vem, ce je to v glavi ali se dejansko po 1, injekciji ze kaj dogaja. ? UZ imam v cetrtek, pa da vidimo, ce bomo kaj pridelali. ?
@Mandarina638 v Lj ti na kliniki na odpustnico napišejo, da priporočajo (oz ti pripadajo) x dni bolniške, to pa potem urediš pri svoji osebni zdravnici (če ti lahko da ginekolog pa žal ne vem). Meni so rekli, da ti pripada od punkcije do prenosa in potem še 3 dni po prenosu, da če rabim več se pa naj se svojo zdravnico zmenim – no, potem me je pa na prenosu zdravnica na kliniki vprašala, koliko bolniške rabim in sem rekla, da jaz bi pa bila malo dlje doma in je napisala mi 15 dni na odpustnico in na podlagi odpustnice mi je osebna zdravnica potem dala toliko bolniške (zdaj zakaj ti oni na kliniki ne morejo odpreti sami bolniške pa žal ne vem, se pa da dogovoriti glede trajanja).
@Mandarina638 malenkost, zato smo pa tudi da si pomagamo in se podpiramo 😉
@Anonimno 10709 tridnevni zarodki potrebujejo več časa, da se razvijejo do konca in se vgnezdijo – jaz sem brala, da je dovolj HCG-JA pri tridnevnih zarodkih 11 dan po prenosu, pri 5 dnevnih pa 9 dan po prenosu. Nekaterim sicer pokaže tudi prej, vsem pa ne. Tako, da nikar ne obupati, še je čas. Sicer pa naročijo test 14/15 dan po prenosu z razlogom 😉
Jst sm mela krvnega v cetrtek,25.11.,beta je bla 925,sm bla ful vesela.vceri,u petek sm sla prvic delat po 1 mescu in dns zjutrej k sm si dala utrogestan je bla sveza kri.na vlozku ni nic,samo ko sm si ga vstaula not.dns tudi delam,ampak sm klicala v lj in so mi rekli naj bom kr doma in pocivam.dns se oddelam in me na sihtu ne vidjo vec.delam pa v domu za starejse in je res velik fizicnega dela.u PON pa SRE grem pa se beto dat da vidim kaj se kuha.
Je mela ze kera tak primer,da je bla beta vredu in je po krvnem zacela krvavet?
@nikita21 ni nujno, da je kaj slabega, lahko je kakšna poškodba sluznice, lahko je kakšna žilica počila, lahko se je pa zarodek malo bolj vgnezdil, pa je zato malo krvi. Dokler nimaš krčev ali močneje krvavitve mislim da ni razloga za skrb, je pa fajn da ubogaš zdravnike in paziš naše 🙂