Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@pingvincek…moja svakinja tut dela tam(porodnisnca) pa je rekla da ni se izvidou?bo treba se pocakat…mi je glihkar pisala,da mojih se ni?

@nikita21 vem da bo pozitivno ?, javi prosim 🙂

Evo se moj rezultat…925?

@nikita 21 cestitke in srecno naprej☘

Super punce, nekaj spodbudnih novic pa je. Upam, da tako ostane ? Čestitke vsem za vse +, ostalim pa pogum za naprej. Tile postopki so maraton na dolge proge ?

Ker sama nimam pojma o vrednostih na krvnem testu, mi lahko poveste kdaj je krvi ok in da kaže, da se je prijelo?

Bravo punci, koncno nekaj pozitivnih rezultatov, da dobimo malo upanja! Srecno do konca! ?

Scorpionka, ob tvojem vprašanju me je prav stisnilo pri srcu, saj se že od nosečnosti dalje (neuspešno) trudim odmisliti preostale zamrznjenčke. 🙁 Hranijo jih namreč 5 let, po poteku katerih lahko podpiševa soglasje za hrambo še nadaljnjih 5 let (skupaj torej 10), nakar jih uničijo. 🙁 In ko tole pišem, mi dejansko polzijo solze po licih, saj se zavedam, da bo do tega slejkoprej tudi prišlo.

Ko zdaj pogledam za nazaj, bi si zato želela, da sva ”pridelala” samo 2 zamrznjenčka (čeprav bi me takrat tak rezultat najbrž kar potrl, kar je živ dokaz, kako so stvari relativne in je tisto, kar se na prvi pogled zdi slabo, morda na koncu celo bolje). Zdaj pa ne morem, da ne bi vsake toliko pomislila na to, kakšni otroci bi lahko postali ti moji pingvinčki, kot tudi moja pikica, od katere sem se prekmalu poslovila. 🙁

Sem tako ravno prejšnji teden zlagala v škatle oblačilca, ki jih je naš fantič že prerasel, da jih dam naprej. Pa je vse v meni vpilo ”ne še” in jih nikakor nisem mogla dati od sebe (tako da mi še vedno delajo gužvo v omari). Vse pogosteje se mi namreč v misli prikrade želja po še enem otročku, čeprav nisem več najmlajša (39) in sva se s partnerjem po vsem skupaj tudi odločila, da je to, to (saj sva neizmerno hvaležna in srečna, da imava dva zdrava in tako zlata fant(ič)a, za kar se še predobro zavedava, kako daleč od samoumevnega je to). A sama sem vedno želela 3 otroke (tudi v naši družini smo trije otroci in starejši, ko smo, bolj cenim, da ju imam). In dejstvo, da dejansko še imam to možnost, mi vse bolj ne da miru.

Tako da kdo ve, kaj nam bo prineslo prihodnje leto. Morda se vam pa celo res pridružim v novih bojih. Čeprav boste pa ve do takrat itak že vse noseče ali pa že zibale 😉 .

P.S: In ja, zapis imam shranjen. Tudi zato, da vsake toliko, še posebej pa takrat, ko mi tamalček najbolj skače po glavi 😉 , tudi samo sebe opomnim, da dejansko ni samoumevno, da ga lahko vsak dan stisnem k sebi. 🙂

@nikita21 cestitke ?

drzim pesti za vse ?

@Mala626

od 25. Glede umetne pa zacnejo priznavat okoli 80. Pol tudi odvisno keri postopek imas. Tak je bilo meni vsaj razlozeno ?

@nikita21  čestitke in srečno do konca ?

@uspeloje
a ni žalostno, da pri nas zarodke raje zavržejo kot da bi ti ponudili možnost, da jih daruješ? Verjamem, da bi marsikdo raje videl, da dobi zarodek od drugega para pri nas, kot da sploh nima možnosti ali pa mora ponj v tujino, tiste ki jim zarodki ostajajo pa bo verjetno tudi bile bolj vesele, če bi vedele, da so njihovi zarodki dobili vsaj priložnost, da bi osrečili nekoga…

@uspeloje oprosti, nisem ti želela slabega občutka povzročiti ? sprasevala sem ravno zato, kar je potem @nesrecnica omenila.. Ali je sploh možnost darovanja ali kaj drugega.

Res je kar si napisala, po eni strani je super če jih imaš več, ker to pomeni več možnosti, po drugi strani pa če ti uspe praktično v prvo, ti jih veliko ostane… Je kar težka dilema.

Vsekakor pa če imaš željo in zdravje navijam za še enega ? ? sorojenci so res pravi blagoslov ❤️

Meni se je pa začelo pacat, tako da si bom kar nehala utrogestan dajat, da si ne bom ciklusa zmešala.. Tako da je uradno 3.postopek tudi neuspešen. Preverim informacije za preiskave in gasa novim zmagam naprej ?

@nikita21
čestitke za lepo beto ????

Živjo punce.

Se je mogoče kateri od vas pojavljal rjavo/krvavi izcedek par dni po ovulaciji in je trajal vse do menstruacije? Do se mi je sedaj zgodilo že 2. mesec in me je prav strah, da se mi je vse skupaj zmešalo.

So mogoče ugotovili kaj bi lahko bil razlog?

Pri meni ginekolog pravi da ne ve 🙁

@nikita21

@pingvincek

ste imele kaksne znake? preden ste izvedele beto?

Mene tudi zanima je kakšen znak, da veš, da se je prijelo ?

Ne, ne, saj ni problema, tako ali tako ne morem ravno pozabiti nanje, zato se res ni treba opravičevati. Je pa pri nas žal res tako, da še v marsičem zaostajamo za tujino. Tudi razširjen sistem rejništva, namesto da bi se omogočila posvojitev teh otrok (o kateri sem med postopki prav tako razmišljala, sicer takrat bolj za tolažbo, kot zares),  je meni recimo popolnoma nerazumljiv, sploh pa tam, kjer je očitno, da je družina tako disfunkcionalna (gre za tako hud zlorabe), da se otrok nikakor ne bo mogel vrniti vanjo. A saj mogoče se pa v teh desetih letih tudi na tem področju vseeno še kaj spremeni. Čeprav pa je, iskreno povedano, tudi odločitev o darovanju zarodkov vse prej kot lahka.

Drugače pa iskrene čestitke vsem novopečenim nosečkam in naj vam letošnji prazniki ostanejo v najlepšem spominu. 😉 Naslednje leto bodo pa že bistveno bolj pestri, hehe. 😉

Aja, tale moj odgovor je bil namenjen Scorpionki, nisem še najbolj vešča tega foruma. 😉

Drugače pa še naprej močno stiskam pesti zate in tudi za vse ostale, ki boste še naprej neomajno sledile svojim sanjam. 😉

@Anonimno 1494 men so par dni nazaj eksplodirale dojke, ostalo pa da bi kaj bilo Drugace pa ne. Upam da tak ostane ?

@Juuli1 to so običajno znaki, da rumeno telesce prehitro popusti – je premalo progesterona. Pomaga se z dodajanjem progesterona.

Tudi ob dodajanju Dabrostona je bilo isto 🙁

Upam da ni kaj hudega narobe še poleg vsega.

Živjo,

Je katera jemala čist matični mleček in pila čaj krvonočnice?

So bili kakšni pozitivni učinki? Kako ste jemale? Partner tudi?

Danes sem vse nabavila in poskusimo še s tem.

New Report

Close