IVF/ICSI/IUI 2021
Pozna, 24.11.2021 ob 16:04
To je moj drugi transfer. Ko ne uspe se ti podre ves svet. Prespiš in poskusiš znova in tako je vedno več možnosti upaš ? in vidiš, da nisi sam, uspešno vsem v postopkih!
Meni se je podrl svet za kako uro ze vsako M prej, ampak sem nekako potlacla v podzavest. Sem pripravljena da bo tko tud zdaj. Ceprav zdej mi bo se tezje, vem, ker mi je ze hudo pa sploh nism delala se testa.
Vem, da nisem edina. Pocutim se pa tko prekleto sama… V vseh treh letih odkar poizkusava, mi ni bilo se nikoli tako hudo kot sedaj. Vse ekonomske pogoje mava za otroka, stabilno zvezo, nikakor pa ne rata. Strah me je, da nama nikoli ne bo uspelo. O posvojitvi in rejnistvu pa nekako ne razmisljava.
Pogovarjam se s pari, ki so šli v postopke in večini je uspelo, tudi po več letih. Dajmo od sebe kar lahko, je v naši moči. Se ena* Ko mi prvič ni uspelo, sem mislila, da žalosti ni konca, takšna ranljivost, ker sem bila prepričana, da mi bo, saj zato greš v postopek, a počasi sem do novega postopka nabrala moči in spet se počutim, da sem pa že kar noseča, vesela, da obstaja možnost. Res, ne vem kako je po treh letih, a dokler smo telesno sposobne ni ovir za upanje. Midva v posvojitev, rejništvo, darovano ne bova šla. Je pa življenje polno presenečenj. Glavno je, da sva skupaj in tudi uresničitev ženske in partnerstva ne vidim samo v naraščaju. Zlasti, če to svojo vlogo slabo opravljaš.
Pozna, 24.11.2021 ob 16:53
Pogovarjam se s pari, ki so šli v postopke in večini je uspelo, tudi po več letih. Dajmo od sebe kar lahko, je v naši moči. Se ena* Ko mi prvič ni uspelo, sem mislila, da žalosti ni konca, takšna ranljivost, ker sem bila prepričana, da mi bo, saj zato greš v postopek, a počasi sem do novega postopka nabrala moči in spet se počutim, da sem pa že kar noseča, vesela, da obstaja možnost. Res, ne vem kako je po treh letih, a dokler smo telesno sposobne ni ovir za upanje. Midva v posvojitev, rejništvo, darovano ne bova šla. Je pa življenje polno presenečenj. Glavno je, da sva skupaj in tudi uresničitev ženske in partnerstva ne vidim samo v naraščaju. Zlasti, če to svojo vlogo slabo opravljaš.
Jaz pa prav nobenega ne poznam. Imam prijateljico, ki jih pozna in pravi, da so vsi dobili otrocka. V drugo celo po naravni poti. In to mi daje upanje.
Par let nazaj mi ni bilo tko hudo kot na primer danes, ker sem imela obcutek da morda ni se cas in da bom prezivela tudi brez otrok… bova pac vec potovala. Sedaj cutim, da si resnicno tega zelim, ne zaradi pritiska okolice in pricakovanj ozje druzine, ampak zaradi sebe. Oba si zeliva druzine.
Midva sva s tem, ko nimava otrok (oba sva 30+), izgubila vecino kolegov, ker so vsi dobili otroke in se skoraj ne vidimo vec, ker pac ocitno nimamo dovolj skupnih tock. Ok, sva vsaj ugotovila, da to niso bili pravi prijatelji, kar je tudi za nekaj dobro. Ampak boli pa useeno to spoznanje.
Prav tako zelo dobra prijateljica – v kratkem dobila dva otroka in se zelo malo slisiva. Razumem, nima casa. Vem pa tudi, da ima veliko novih kolegic ki vozickajo in ves life se vrti okoli njihovih sonckov.
Se je se komu zgodilo podobno kot zgoraj opisujem?
uspeloje, 24.11.2021 ob 17:16
Hvala, ker si delila svojo zgodbo? Mi je prav polepsala dan…
Res je, da se pri prijateljih z otroci vrtijo pogovori okrog otrok, pa vendar to ne sme biti razlog, da se z nekom oddaljiš. Lahko pa se prijateljici ponudiš, če potrebuje pomoč. Smo si različni tudi v drugih pogledih. Vsaj ta faktor pri meni ne igra nobene vloge, lahko so starejši mlajši samski poročeni z otroci brez glavno, da so tisti pravi”. Ne obupaj, morda jutri ali drug mesec posije sonce! In ne razmišljaj raje naredi en pilates ?
Hvala uspeloje* za tvojo izkušnjo in vzpodbudo!!!
@N150218 sm te čakala, kdaj se mi javis ❤️ kaj naj ti rečem, tudi z morulco ratajo prelepi otročički. Sm pa upala da se bo tvoja zgodba malenkost razlikovala od moje – v pozitivo stran. Vsekakor upam in stiskam pesti zate, da uspe ??❤️
@uspeloje hvala da si delila svojo zgodbo. Res smo rabili tole pozitivo ☺️ te lahko samo vprašam, kaj pa nardijo potem z ostalimi pingvinčki, ki jih ne uporabiš?
Js sm danes 10dan od prenosa moje morule, zdej zvečer me noro zvija, utrogestan pa je rahlo roza barve, tko da mislim da sm zaključila tudi s 3.postopkom. Bom pa probala naslednji teden poklicati in se zmeniti za datum pri G in pridobiti informacije o genetskih preiskavah, saj se mi zdi moje razmerje v vseh postopkih skupaj [31 celic – 2 blastocisti + 1?+1 morulca] kar malo preveč slabo. Mogoče je res kaj narobe z mojimi celicami in ne želim da gre še en postopek “v vodo” preden ne ugotovijo kaj in kako. Se pa tudi spogledujem z idejo iti v tujino na Češko v Unico.
Bomo videli kaj nam prinese naslednje leto ??
Punce, pozdravljene,
se dolgo nisem javila. Jutri si vzamem več časa in pokomentiram še objave ostalih. Stiskam pa že zdaj pesti za vse, ki se špikate, grejete ali greste rodit ?
Meni so danes končnoooo potrdili, da greva v postopek. Povejte mi lepo prosim, kako dolgo ste čakale pošto iz konzilija glede na ves Korona drekec? Sem v Lj v Leonišču.
Hvala že vnaprej za odgovore ?
@nesrečnica no ja, to je tista stvar, k me je danes najbolj razjezila oz. razžalostila.. Niti na pogovoru nisem izvedela nič, bili so le veseli, da je vsaj eden preživel.. Sej sm tudi jst, ampak neki očitno ni ok, če so vedno slabi rezultati.
@scorpionka se strinjam. Če se ne motim, po 3. neuspelem postopku naj bi nam pripadala genetika. Tut sama sem rekla, da bom naredila obširne teste vseh krvnih preiskav, ker preko zdravstva nam pripadajo samo osnovna. Kdaj imaš pa krvnega? Boš doma delala test? ?? Še vseeno tudi za tvojo morulco držim pesti in dokler se ne vlije ali daš čez krvnega je upanje ??
@Pika1212 jaz sem dobila odobritev 10 dni po posvetu, vem pa, da so zdajle nekatere čakale od oktobra pa so dobile prejšnji teden… Načeloma je konzilij vsaj 1x na mesec, tako da upam, da dobiš odobritev letos in štartaš s postopkom po novem letu.
@scorpionka in @N150218 če vama ne uspe res upam, da boste raziskali zakaj pride do tako slabih rezultatov – ali so krive celice ali spermiji ali oboje ali je to res nesrečen slučaj… Se pa v tujini temu veliko bolj posvečajo kot pri nas…
@uspeloje hvala za tvojo zgodbo
@N150218 mel me je že danes da nardim, ampak so me krči ustavili, ker sem bila 99,999% da se mi bo do večera začelo pacati in bo potem M kar prišla kot prejšnji postopek. Po drugi strani je pa še vedno prisoten tisti 0.001% da se je pa le mogoče vgnezdila morulca in ker je morulca bo kasnej pokazal ane… Če pa kej imamo mi v tej skupinici je pa to definitivno UPANJE ? Krvnega naj bi imela v torek 30.11, ampak bom v ponedeljek pomoje delala test (če M ne pride do takrat) in če bo test – sploh ne bom hodila na krvnega, bom samo poklicala in javila…
@uspeloje, hvala za tvoj zapis, res si lepo zapisala, upam, da imaš kje spravljen zapis in da ga še kdaj prilepis, ker res dvigne upanje.
@N150208 in @scorpionka, stiskam pesti za krvnega. In še za eno punco, ki ima v soboto transfer.
Danes sem imela krvnega in z veseljem javljam da je beta 703 ?
@nikita21 drzim pesti ♥️
@Pingvincek čestitke in srečno do konca ?
@Pingvincek cestitke in srecno do konca ?
@pingvincek ???? srečno do konca! ???
@pingvincek cestitam?…kok pa tu da mas ze rezultat?men so rekli da morm po 13 uri poklicat
Hvala vsem.
@nikita21 oba z mozem delava tam in mi je moz kr pogledal ?