IVF/ICSI/IUI 2021
naceloma do 35 ob 1.ivf vstavijo enega, po 35.pa 2 (odvisno se od drugih faktorjev); sama imam 35 let, pa so me vprasali, ce se strinjam da 2 in so mi obakrat 2. je pa verjetno tudi malo odvisnoso od ginekologa.
aja ce si mlajsa od 35 in veckrat ne rata, ti znajo dvignit na vstavitev 2. se pa vse pogovorid pred ET in zmenis.
Evy nevem bla sm prvič… sm tud velik prebrala prej in zato sploh nism prčakvala tega vprašanja me je kr mal šokerala…no sej pr men je blo sicer uspešno sam kaj k je en zatavov v jajcevod in se sploh ni dobr končal…se pa sprašujem zdej če bi sam enga če bi ostou tm k mora al bi lih ta zatavov…tuki res nemors bit pametn kaj je bolš… za naslednic sploh še nevem kako bi se odlocila…
Govorila sem s sestro Bernardo in mi je povedala, da v laboratoriju set-up še ni končan in bom obveščena. Ni pa govorila o nobenem časovnem okviru, je rekla, da tega pa ne ve. Ali se spomniš, koliko časa si čakala, da so pripravili vse potrebno za postopek? Je to vprašanje dveh mesecev ali bolj pol leta?
Kako se držiš?
A je tuki gor sploh kakšna punca, ki se je kdaj uspešno “spucala” s tabletami (pri splavu)? Men se zdijo te tablete totalna katastrofa. Prvič so mi jih dal in se nič ni dogajalo dva dni, potem je bil ta na srečo dr. Zore, ki je predlagal abrazijo.. tko da sem potem še pri 3eh splavih takoj zahtevala abrazijo, ker se mi zdi, da te tablete res slabo delujejo.. kukr berem vidim, da mate vse težave z njimi…
Hmmmm.. sploh ne vem kaj naj bi pomenil da “set up ni pripravljen”… rekla bi, da so to neki končni papirji da grejo na konzilij al kaj? Ej ne vem res.. tuki je tok enih papirjev in komplikacij, da mi ni jasn čist njihov sistem in kaj počnejo tok časa!!!! Men so oktobra vse odobril! Novembra naj bi sla na konzilij. Bernarda mi je rekla da je dobila 15.11.od konzilija da sem v postopku in da bom najkasje januarja v postopku.. decembra niti poste nisem dobila, januarja spet znorela in zvedla da se je neki zavlekl in je konzilij sele zacetek januarja (kako ce so me novembra ze potrdil? Ja, prvi konzilij pol je pa še drug, hahahahaha) tko sa sem pošto od konzilija dobila 12.1. in zacela s spikanjem zdej v pondelk. Tko da karkol ti rečem, se bom zlagala, hahaha.
Drugač pa thanx, za enkrat sem super. Nimam nobenga filinga, da sem na inekcijah.. laufam in kvihtam za enkrat še normalno. Jutr začnem dodajat še une druge inekcije pa bomo vidl 🙂 . V pondelk mam UZ!
Jaz vseen mislm, da boš kmal na vrsti…javi!
Tomela, hvala za tvojo zgodbo… Ja, mora se dobro sčistit, ni kaj. Vijolica2020, potrebuješ napotnico, tako da ti itak kontakt posreduje ginekolog. Sicer delajo pa UZ na isti lokaciji, kjer so UZ-ji za IVF postopke, na Šlajmejerjevi 3, telefonska je za naročanje : 015226232 od 10h do 11h. Marsena, jaz sem imela scratching – postopek je dokaj preprost, naredijo pa ti ga en ciklus pred prenosom. Malo popraskajo po maternici, brez UZ ali česa podobnega… Je neprijetno, ampak je hitro mimo.
Kolkr vem, je set up priprava laboratorija na to, da dajo pol celice v pregled za specifično genetsko nepravilnost (kar so včasih v Rim pošiljal). Sklepam, da potem vmes ne bo tolk za čakat al neki … Pri vseh teh informacijah, mi ni več točno jasno, kako poteka vse skup. Vem samo to, da so tisti 3 meseci, k so jih obljubljal, že zdavnaj minil. Najbolj me jezi, da noben direkt ne pove, kolk časa morm še čakat. Tko da ja, samo smejimo se še lahko, da ne znorimo od tega čakanja!
Držim pesti, da za čim več celic!!!
Čist sem nova v tem. Ko sva se odločila, da je čas za otroka, sem začela raziskovat moževo bolezen in ugotovila, da je dednost visoka, možnost, da bo otrok, ki podeduje bolezen ok, pa minimalna. Tko da sva že v štartu v IVF + PGD, od jeseni 2019. Zdaj sem pa že malo obupana, ker berem, kako navadne IVF delajo kot po tekočem traku, jaz pa niti do prvega posveta za injekcije še nisem prišla. Letos bom 30, tko da mi voda v grlo še ne teče, ampak vseeno … ne bi ostala le pri enem otroku in če za vsakega računam 3 leta (da bo uspešno), se bom krepko postarala. Vsak mesec čakanja je težji, ker sem mislila, da ko si enkrat na konziliju, je to to. No, očitno se takrat čakanje šele začne. Leta pa tečejo. Pa še sestri Bernardi težit, ker je res prijazna in nič kriva, tudi ni lih način.
Ful dobr da sta to vse ugotovila predno sta probala naravno ker bi mela sam piz*** s splavi in vsem drekom. Kok mata šans za zdrav zarodek? Midva dost mal kukr sem razumela.. 50% da je prevec bolan da prezivi, 25% da dobi njegovo okvaro, kar pomen da je prenašalc dalje, 25%da je zdrav. Res ni velik šans… dej ce bos kej hotla še uprasat tko, ker bom pred tabo vseen docakala ta usran PGD, mi loh tut na mail pises..glede na to da sva sami v tem 🙂 ([email protected])
Zdravo Marsena in ostale borke.
Zelim ti, da cim prej dobis M in startas s postopkom. Te povsem razumem, ko govoris o pritisku zaradi let, saj sem vmes tudi sama obrnila na 39. “Na sreco” se glede ostalih stvari ne vznemirjam vec veliko. Pri meni vedo za najine tezave moji druzinski clani, ampak mi je zdaj zelo zal, da nisem povedala samo mami, pa se z njene strani sem po prvem postopku cutila nek nenavaden pritisk, ker me je nonstop objemala ipd. Nenavadno, ampak tisti trenutek mi je bilo prevec, ne znam pojasnit, ceprav vem, da me ima najraje na svetu. Ostali pa me niti z besedo niso vprasali kasneje nic, ne kako je slo, ne kako se pocutim, nic. Bila sem zgrozena. In nato nisem povedala, ko sva sla po zamrznjencka. Vmes je se brat naznanil, da bosta z njegovo pa zdaj naredila otroka. Tako brezbrizno in brez obcutka, da me je globoko prizadelo. In mi je postalo se bolj jasno, da v prihodnje ostane vse samo med mano in partnerjem. No, zdaj vidim, da imam vseeno se marsikaj za predelat. Po eni strani si zelim govoriti o tem, po drugi strani pa me odziv okolice razocara. Pa pustimo zdaj to …
Mene so ze pri prvem prenosu (38 stara) vprasali, ce zelim dva. Res je, da nimam nobenih drugih tezav. Pa sva zavrnila. Ce bi nama zdaj v 2. postopku po kaksnem cudezu uspelo dobit 3 zamrznjene zarodke, bi pa tokrat izbrala 2, izkljucno zaradi let, drugace ne bi.
Tudi sama sem ze razmisljala, da bi vprasala vsaj za aspirin v Mb, ko nekatere punce porocajo, da pride do boljse prekrvavitve maternice in vecji moznosti vgnezditve. O scrachingu sem tudi ze brala in o tem bi verjetno razmisljala, ce sedaj v drugo slucajno ne bo nic. Zagotovo bi se posluzila vsega, samo da pridem do cilja. Mene postopki dejansko sploh ne izcrpajo, mene najbolj iztiri cakanje. Sla bi vsaki drugi mesec, ce bi slo. Verjamem pa, da bi drugace razmisljala, ce bi bila ze tam v cetrtem postopku, potem pa bi znala mocno udarit tudi psiha.
Skratka, drzim pesti za vse. Drzite se in pogumno naprej ❤
glede aspirina vprasaj jaz sem ga pri FET mela; pa nevem ce je bila kaka razlika. Amapak definitivno sprasaj, ker s tem zmotiviras seginekologa da vcasih kaj vec doda ali naredi!
glede let pa moramo vse odmislit oz. glej tako imajo zenske po novem tudi pri 50ivf in otroke, tako da jeb… leta, nam bo ze uspelo!!!
je pa razlika sedaj v menstruaciji, ki je po FET bila le 3-4dni; en dan malo bol; ostale dni blaga, je to normalno?
po prvem IVF oz. svezem ET je bil krvavitev mocna, prav tako po obeh biokemocnih nosecnostih…iz tega bi lahko verjetno sklepala, da se sploh nista poizkusila vgnezdit al kaj?
srecno vsem!
Živjo punce, ponovno se malo javljam- danes sem imela prvi UZ po 6. dneh špikanja, ata Reš je zadovoljen z videnim,pravi da je zelo solidno, imam precej foliklov, največji cca 15 mm,tako da grem optimistično dalje😊, dobila sem še za dva dni injekcij, v torek me čaka naslednji UZ. Tiste,ki ste to že dale čez – pri vas je bila punkcija nekje 2 dni po drugem UZ? Srečno vsem skupaj! 💪🤗
Pozdravljene vse!
Pri laparaskopiji zaradi ciste so mi odkrili še tumor (na srečo ne rakavo) in sem ostala brez jajčnika in jajcevoda, drugi jajcevod sem izgubila že nekaj let nazaj zaradi IMN. Svetovali so mi IVF, napotnico dobim predvidoma konec meseca.
Zanima me katero kliniko in ginekologa bi priporočale, da se ti res posvetijo, hkrati pa prideš v postopek čim hitreje? Pri meni je namreč velika možnost, da se mi tumor naredi še na drugem jajčniku in bi mi potem odstranili še tega, zato so svetovali IVF čim prej…
Poleg tega ne zanima še, ali je katera za stimulacijo jajčnikov pred punkcijo dobila tablete ali se vedno dobi injekcije (res ne maram injekcij 😩).