Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

@momo23 potem imava pa rok na isti dan ??? tudi jaz imam 10.12.
si že kaj neučakana?

jaz sem do včeraj zelo dobro prenašala vse, včeraj pa me je začela bolet mišica v hrbtu in še išjas tako, da sem se danes zjutraj na sprehodu s psom komaj premikala in se tako smilila sama sebi, da mi je šlo na jok. Še spala sem slabo, ker itak ni drugega položajo kot na boku in me je tako bolel hrbet da ni res.. no saj bodo bolečine popustile in bo spet vse po starem. Edino rada bi si počasi spet normalno obula nogavice in čevlje ?

@MinnieMe313 za sluznici krvomocnica od drugega dne menstruacije do vstavitve zarodka (caj se kupi v Sanokaborju). 

@Polix
srecno. Jaz imam 3.1. In me kar strah.

Punce vste ste pred mano. Sem edina, ki ima pdp marca. Jaz pa odkrito povedano ze komaj cakam. Res je da se nisem nic nabavla. Sem rekla decembra nekaj pa januarja pa bo pocasi. Nagledla sem si ze malo po netu kaj vse tak kje majo. Vse bo ok verjemte mi. Jaz recem tak zdravniki so zato tam da jim zaupamo in bo vse slo kot treba. Mora iti.

Tolko le glejte da se bote javile ko bite drzale to strucko v rokah.

Punce, po punkciji sem dobila Crinone, vaginalni gel. Če sem prav razumela, bi ga morala jemati do 3. mesecev. Imam pa samo 15 aplikacij, kar pomeni da ne bo dovolj do krvnega testa. A mislite, da je to pomota in bi mi mogli napisat več aplikacij ali pa mi jih napiše osebni zdravnik? Sem preverila na ezravje in je res samo enkratna naročilnica.

@Mala598 vsaj za do krvnega testa bi morala dobiti, potem ti pa po krvnem dajo naprej, če je pozitiven. Vprašaj na kliniko.

@pingvincek jst mam tut krvnega u cetrtek,25.11…

Se katera?

Pozdravljene,

mene pa zanima če je mogoče tu med nami katera, ki ima pcos in ji je uspelo zanositi z zamrznjenčki?

Hvala za odgovor.

punce glede cepljenja je vcasih veljalo, da se cepia pred postopkom ali ce je res nujno (da kje tko delas/si izpostavljen) v zadnjem tromesecju; sedaj se cepljenje kar vse preprek reklamira zaradi same epidemije kar mi iskreno ni vsec; sem za cepljenje vwndar ne v nosecnosti.

@mikrobio hitro okrevaj!

@fracek
kdaj startas?

Nikita in Pingvinček držim pesti na  krvnem. Sama se še bom načakala. Kdaj ste po transferju naredile prvi test? ?

Odgovor na objavo uporabnika
Pozna, 23.11.2021 ob 21:30

Nikita in Pingvinček držim pesti na  krvnem. Sama se še bom načakala. Kdaj ste po transferju naredile prvi test? ?

Optimisticno sem naredila krvnega 2. Dan po vstavitvi, ki je bila neg. Od 5. dneva pa vsak dan naredim enga, za vsak slucaj da je crtica se tam ?

Pingvinček za ziher a ne ?

@pozna jst sm prvi test nardila 6.dan po prenosu…

Punkcija za menoj pridelala 1celico.v soboto transfer?

Pozdravljene,
    vas malo spremljam, da si razsirim obzorja ker sem nova v tem in res nisem kaj dosti seznanjena – v smislu cim manj sekiranja, zravniki so zato tam, da nam povejo kar moramo vedet itd ?
    Najprej se nisem mislila vklopit v debato, mogoce je pa vseeno napocil cas, da se predstavim. V kratkem bo tri leta odkar se trudiva, vmes sem enkrat cudezno zanosila ampak v 8t ni blo vec srcka. V jeseni sva se odlocila za prvi postopek IVF, dolgo sem se tega otepala ker se mi je zdela to skrajna izbira.
    V postopek sem sla relativno sprosceno, sigurna da bo ratalo ker z nama v bistvu ni “nic” narobe (nepojasnjena neplodnost). Dobili smo 4 bastociste, eno imam vstavljeno in cakam da (ne) pride M. Na zalost je optimizem uplahnel, danes je 7 dan od transferja in opazam rahle krvave izcedke utrogestana, tko da here we go ? Testa sploh se nisem delala ker se mi zdi brezveze. Ce se ne ulije M, ga bom naredila v nedeljo zjutraj, potem pa imam 1.12. predvideno krvno kontrolo.
    No… odkar vas spremljam, nisem vec optimisticna… Ker vidim kaksna majhna moznost uspeha je?
    Zanima me sledece. Vsi vemo, da utrogestan zavira M in v preteklosti ko sem ga jemala (sum na pomanjkanje P v lutealni fazi) sem morala z njim prekiniti, da je sploh prisla M cez dan, dva. Sedaj so p rekli, da ga jemljem dokler se ne “ulije”. Malo sem zmedena ?  Kako je blo pri vas?

Vsem tistim, ki ste v postopku uspesno zanosile iskreno cestitam, ostalim ki ste na istem kot jaz p zelim vso sreco ?

@SeEna jaz sem M dobila šele 4 dni po prenehanju jemanja utrogestana (sem nehala jemati že 2 dni pred krvnim, ker je bil ClearBlue negativen). Je pa bila to najbolj boleča M do sedaj, sem morala jemati Analgin, da sem sploh lahko hodila.

Odgovor na objavo uporabnika
Sasky4, 24.11.2021 ob 10:56

@SeEna jaz sem M dobila šele 4 dni po prenehanju jemanja utrogestana (sem nehala jemati že 2 dni pred krvnim, ker je bil ClearBlue negativen). Je pa bila to najbolj boleča M do sedaj, sem morala jemati Analgin, da sem sploh lahko hodila.

Predvidevam, da bo podobno pri meni… ne cutim nobenih nosecniskih simptomov vec ?

Tko sm se veselila, rezultati so bli dobri… potem pa pades na realna tla. Sicer bom mela se par zamrznjenckov, upam da bo kaj uspeha. Ampak res si ne zelim it v se en postopek in obcudujem tiste, ki ste sle vec krat skozi to.

@SeEna v bistvu je možno, da se M vlije kljub Utrogestanu, se pa ne zgodi to vsem. Jaz sem imela sicer izcedke 7 in 8 dan, in potem od 10 dneva naprej, pa se mi ni vlila M, niti krčev nisem imela – delala CB test navadni pokazal 12 in 14 dan rahel +, 15 dan krvni pa čisto negativen… Nehala jemati Utrogestan in že isti dan začela močneje krvaveti, ni pa to bila tako huda krvavitev kakor nekatere pišejo – pri meni je bilo približno enako kot pri običajni M.

Enim se pa pri neuspelem prenosu že prej vlije M in dobijo krče – jim ne zavira. Jaz kakor sem takrat brala po spletu je krvavitev med 7 in 10 dnem lahko dober znak (vgnezditvena), ni pa nujno….

Jaz sem po tem – tudi hotela kar odnehati, pa sem rekla, da vsaj zamrznjenčke še porabim, če bom šla še enkrat v postopek pa še ne vem ? mislim, da smo vse take, da smo prepričane, da bo na umetni uspelo, v bistvu je pa sam proces vgnezditvene in potem razvoja čisto enak kot pri naravni zanositvi in so tudi možnosti uspeha približno enake. Tega se premalo zavedamo in nas potem toliko bolj prizadene, ko ne uspe. Žal tu zagotovila za uspeh ni, enim uspe prej, enim kasneje, enim žal nikoli – so pa še druge možnosti (posvojitev, rejništvo).

@scorpionka vidiš, pravim jst da sve v vsem na istem ??

Danes so mi vstavili eno morulo, blastocista, ki je se bila se je danes nehala razvijati.. Od 9 celic sta bili 2 nezreli, 5 so se nepravilno oplodile in propadle in ta uboga morulca je se tisto malo upanje, ki je ostalo.. ???

Držim pesti za vse, ki čakate na teste, ste v postopku in se pripravljate nanje.. ??

@natalijakaja ena je dovolj, če se le oplodi in pravilno razvija ?

@N150218
tudi morula se lahko lepo razvije in nastane lep zarodek, ne obupati 😉 upam pa, da vsaj kaj raziščejo zakaj toliko celic propade oz ni primernih?

@nesrecnica upamo na najboljse?

New Report

Close