IVF/ICSI/IUI 2021
@Pikica 1234 ja saj to mene moti, ker nekaj priporočajo, po drugi strani ti pa ne znajo povedati kako bo to vplivalo nate, na morebitno zanositev, na sam plod ipd. Pa od začetka je bil dovolj. 1 odmerek oz 2, zdaj so potrebni 3… Od začetka so govorili, da se cepi da ne boš zbolel, zdaj vseeno lahko zboliš ampak praviloma z lažjo obliko.
Moti me tudi, da cepljeni ko so v stiku z okuženim nimajo karantene, pa niti testiranje jih ne – kako je to lahko varno za vse ostale?
Mi, ki se testiramo smo pa neodgovorni in širimo okužbe ?
- Preveč je nejasnosti, pa spreminjanja pravil, pa nezanesljivosti…
hej punce.
@nikita in @pingivncek, cestitke!
pred časom je ena napisala, da je imela 19 zarodkov…kaaaaj? za toliko pa se nisem slisala. to bo pa ziher uspesna zgodba <3
@natalijakaja, srečno jutri na UZ in naj lepo rastejo!
@mala801, lepo grej pikici in javljaj se, kako si.
@miki miška, žal mi je. jutri se enkrta naredi, če se nisi 14. dan.
@fracek, lepo, da me pogrešaš. Jaz sem vmes tudi zamenjala pozicijo znotraj firme in imam zdaj tako guzvo, da bom počakala na 2022, da grem po pingvinčka.
@mikrobio, lepo, da si se javila. Upam, da se čimprej pozdravite. Pazi nase tudi potem, ko okrevaš, ker imunski sistem je zelo podrt.
Jaz sem se okužila s korono konec oktobra. Ni ilo hudo, en dan vrocine in glavobol, mojega nisem nalezla. sva pa oba cepljena. No, en tedne po izolaciji sem pa fasala neko virozo, po kateri se se kar ne sestavim, pa je ze en teden mimo. vmes so me tudi orenk pogledali, ni kak covid zaplet, vse na krvi okej, pljuca cista, viroza pač. kasljam pa kot norec, grlo me boli, vsa sem zanic. baje je pogosto, da se ti imunski sistem sesuje.
sicer pa cepljenje samo priporočam. Sigurno cepljenje varuje pred tezjim potekom. Smo med EU državami z najnizjo precepljenostjo in največ smrti na milijon prebivalcev. Na intenzivni je 70-80 % necepljenih, ostali so cepljeni in “ceoljeni”, glede na milijone, ki so jih nekateri posamezniki zasluzili s pisanjem laznih potrdil. Kljub vsemu, da imamo slabo statistiko umrlih, jih je pa na srečo še vedno veliko manj glede na lansko leto tak čas, ko nismo imeli cepiva, kljub temu, da je letos mnogo vec okuzb.
Seveda, cepivo ni vsemogočno, vmes je virus mutiral. je pa najbolje, kar pač imamo in to pa menda ze vidite, da vsaj hujšemu poteku se da izognit.
in ne se gledat grdo med sabo, tudi cepljeni se pridno testiramo, jaz sem se tri dni zapored, ker me je zacelo grlo praskat, pa nisem hotela, da bi slucajno koga nalezla. sele tretji dan je bil potem test poz.
ne glede na vse, ostanite zdrave <3
v glavnem, srečno vsem, ki ste v postopku.
fracek, jaz sem vmes napredovala in imam norišnico, bom šla po novem letu. kako si ti?
mikrobio, upam, da se hitro pozdravite, predvsem pa se cuvaj tudi potem.
jaz sem korono prebolela konec oktobra, 1 dan vročine in glavobola., mojega nisem nalezla. oba cepljena. sem pa en teden po izolaciji ful zbolela, viroza, se še pobiram. menda se mnogim imunski sistem po koroni cisto zrusi.
cepljenje ni tako ucinkovito, kot si zelimo, ker virus vmes mutira, vsekakor pa ščiti pred tezjim potekom. na intenzivi je 70-80% necepljenih, 20-30% pa cepljenih in “cepljenih”. smo ena od EU drzav z najnizjim % precepljenosti in najvisjim % smrtnosti na 100.000.
Kakorkoli, predvsem ostanite zdrave
Hana41, 21.11.2021 ob 18:36
hej punce.
@nikita in @pingivncek, cestitke!
pred časom je ena napisala, da je imela 19 zarodkov…kaaaaj? za toliko pa se nisem slisala. to bo pa ziher uspesna zgodba <3
@natalijakaja, srečno jutri na UZ in naj lepo rastejo!
@mala801, lepo grej pikici in javljaj se, kako si.
@miki miška, žal mi je. jutri se enkrta naredi, če se nisi 14. dan.
@fracek, lepo, da me pogrešaš. Jaz sem vmes tudi zamenjala pozicijo znotraj firme in imam zdaj tako guzvo, da bom počakala na 2022, da grem po pingvinčka.
@mikrobio, lepo, da si se javila. Upam, da se čimprej pozdravite. Pazi nase tudi potem, ko okrevaš, ker imunski sistem je zelo podrt.
Jaz sem se okužila s korono konec oktobra. Ni ilo hudo, en dan vrocine in glavobol, mojega nisem nalezla. sva pa oba cepljena. No, en tedne po izolaciji sem pa fasala neko virozo, po kateri se se kar ne sestavim, pa je ze en teden mimo. vmes so me tudi orenk pogledali, ni kak covid zaplet, vse na krvi okej, pljuca cista, viroza pač. kasljam pa kot norec, grlo me boli, vsa sem zanic. baje je pogosto, da se ti imunski sistem sesuje.
sicer pa cepljenje samo priporočam. Sigurno cepljenje varuje pred tezjim potekom. Smo med EU državami z najnizjo precepljenostjo in največ smrti na milijon prebivalcev. Na intenzivni je 70-80 % necepljenih, ostali so cepljeni in “ceoljeni”, glede na milijone, ki so jih nekateri posamezniki zasluzili s pisanjem laznih potrdil. Kljub vsemu, da imamo slabo statistiko umrlih, jih je pa na srečo še vedno veliko manj glede na lansko leto tak čas, ko nismo imeli cepiva, kljub temu, da je letos mnogo vec okuzb.
Seveda, cepivo ni vsemogočno, vmes je virus mutiral. je pa najbolje, kar pač imamo in to pa menda ze vidite, da vsaj hujšemu poteku se da izognit.
in ne se gledat grdo med sabo, tudi cepljeni se pridno testiramo, jaz sem se tri dni zapored, ker me je zacelo grlo praskat, pa nisem hotela, da bi slucajno koga nalezla. sele tretji dan je bil potem test poz.
ne glede na vse, ostanite zdrave <3
Jaz sem jih pridelala 29 celic, imava pa 19 zamrzjenckov, enga zdaj grejem, tak da mi jih je ostalo se 18. Niso pa mi jih takoj vstavljali po punkciji ker sem imela blago hiperco. Poleti bi lahko sla na vstavljanje ampak je laboratorij bil mesec dni na dopustu. Septembra sem se prijavila na vstavitev ampak nisem dosegla ovulacije.
Prvic sem bla ta mesec in kot kaze se je prijelo no drzim pesti ?.
Ko sem pa bila v postopku iui sem z tezavo pridelala 1 folikel, tak da me je res presenetel rezultat punkcije 🙂
@nikita21 kako kaze tebi?
Jaz sem vsak dan naredila test (od baby check do CB) in so trenutno pozitivni. Upam da bo krvni test pozitiven.
V mb vem da mores na vstavitev priti z PCT pogojem, dve punci sta se morali iti testirat (hitri test) pred bolnico, da so jih spustile na oddelek.
Drzim pesti, da nam vsem uspe.
Ko že misliš da slabše ne gre ? včeraj sm se že zjutraj čudno pocutila, glava me je bolela pa grlo nekaj praskalo.. Zvečer pa vročina 38… Jao kaj je zdej to? Test sm šla 2x delat je negativen, danes ga bom vseen še enkrat ponovila proti večeru.. Očitno sm mogla kako angino staknit od necakinj iz vrtca (sta mele podobno 1 teden nazaj).. Upam da se cimprej sestavim. So pa vsi zanki ki bi lahko kazali na uspeh izginili. Prsi so zdaj čisto mehke, nič boleče. V trebuhu me občasno malo zasraufa kot pred M.
@N150218 srečno danes! Držim pesti da bo šlo vse super! ??❤️
@natalijakaja naj bojo folikli lepi, veliki in enakomerni??
Punci, ki pa sta zagledali +, mislim da imata zdej enkrat krvni? Naj bo lepa lepa beta ???
@nuggetka @novinka lep endometrij da se ? fajn notr vgnezdita ??
Tudi meni je zdaj odgovor celoten se zbrisal. Jaz sem v 1. Postopku ivf kjer so mi punktirali 29 celic, 19 so jih oplodili in zamrznili. Enega trenutno se grejem, tako da mi ostane 18 zamrzjenckov. V postopku iui sem imela problem pridelati 1 folikl kljub gonalu.
Po punkciji pa mi niso vstavljali Ker sem imela blago hiperco. Tako da sem pocakala 3 mesece da sem se lahko vkljucila v postopek.
@nikita21 kako kaze tebi? V cet imam krvni test in Upam da je pozitiven. Drzim pesti da bo tudi pri tebi.
Glede covida pa v UKC mb so pred vstavitvijo zahtevali PCT pogoj, dve punci sta se mogli pred postopkom it testirat.
Drzim pesti za vse vas/nas da nam uspe.
Nesrečnica to je tisto kot si napisala kaj mene moti najbolj. Jaz sem rekla tak da se verjetno ne bom.ce nebi bla noseca bi se. Je pa tudi tak cr ljudje bi bili bolj doma ne pa da se druzijo kot se tega nebi bilo. Pa bolani hodijo okoli v karanteni pa hodijo okoli sem slisala za 2 primera ze. Sem rekla halooo.
No da vam povem mojo izkusnjo prvi vf bile 3 celice 2 oplodile. Oba vstavli eden se ni prijel eden je. po par dneh imela malo krvi kap me takrat skoraj. Pa se prijel eden. Vendar kasneje ni bilo utripa. Doben mi ni rekel kake kvalitete sta bila. Drugi ivf pred tem jemala maticni mlecek kolko sem se spomnila priznam. Ko sem zacela z inekcijami imela terapije 4 bioenergetika. Pa pol se pred punkcijo sem imela eno rundo. Pridelali 6 celic. 4 oplodile 1 takoj zavrfli zarad kromosomskih napak. 3 ostale 1 vstavli smo zdaj v 24 tednu. 2 zamrznjencka. Priznam da sem zdaj v 2 ivf sla bolj mirna sproscena. Imela dolgi postopek noro inekcij vsak dan na koncu uz. Vendar sem rekla se splacalo. Tudi sedaj ze 3x bila v bolnisnici 2 x malo rahlo zakrvavela ne dosti malo. 1x pa bolecine v krizu take da sem bruhala od bolecin pa se trebuh zacel bolet. Ker pa nosim v krizu no lega v krizu. In ostala vedno na opazovanju da so se prepircali da res vse ok. Ker mam drugace endometriozo. Rok imam marca se mi zdi dalec hkrati pa zelo blizu. Priznam da komaj cakam da dobim to bebo v roke da se cartamo.
Tako da punce za vse drzim pesti za vse nas. Ter da vse ostanimo zdrave.
Na debate o cepljenju očitno vseeno bom reagirala… sem drugače bolj tihe sorte ?
Moje mnenje o cepljenju pred postopkom ali med nosecnostjo je takšno:
Ja, cepila bi se pred postopkom. Sodelavceva sestra je zbolela za korono na koncu nosecnosti in res ni bilo ok. Rodila je 6 tednov pred rokom. Danes je vse ok. Bilo pa je veliko skrbi.
Med nosecnostjo pa mislim, da bi bilo tudi mene se strah cepit. Ceprav se ve, da ne more nic biti narobe (in zares se ve in da se razložiti). Kaj pa vem, ko pride do nosečnosti, pride tudi strah glede vsega kar vnašamo v telo in razum ne zmaga vedno, taki pač smo.
Drugače pa:
- Ve se, da cepljenje ne vpiliva na zanositev, za to so tudi zelo enostavne in razumljive razlage. Le poslusati jih je treba.
- Od samega zacetka se ve, da sta potrebna najmanj 2 odmerka. Že januarja, ko so se cepili prvi, jim je bilo rečeno, da bo zelo verjetno cez cca 8 mesecev potreben 3. odmerek, odvisno od mutacij virusa. In zdaj smo tu. Od zacetka se je tudi vedelo, da cepivo ščiti pred hujšim potekom bolezni in s tem pred zapleti zaradi katerih lahko bolnik tudi umre. Ne pa pred tem, da se ne bi okuzili.
- Cepljeni širijo veliko manj virusa, tudi če zbolijo. In to zaradi preptostega razloga, ker se virus ne uspe tako namnožiti, ker imunski sistem zaradi cepiva ve kaj “mora delati”. Ce bi se v zelo kratkem času cepilo vsaj 70% vsega prebivalstva na svetu, bi bilo idealno. Tako pa se “razviti” svet krega ali se želi cepit ali ne, cepiva je v izobilju, “nerazviti” svet pa dobiva “donirana” vektorska cepiva pred iztekom roka uporabe, kot da bi bili manj vredni ljudje. Grd je ta svet, ja. In virus mutira, kolobocija se nadaljuje. Res sistem v samem bistvu je gnil. In zato pride do nezaupanja.
- Tudi cepljeni se testirajo. Moj partner je testiran 3x tedensko v sluzbi, kljub temu, da je cepljen. Moja mami je testirana 2x tedensko, tudi cepljena. Sestro je os. zdravnica takoj dala na pcr, ko je imela simptome, ki bi lahko bili zaradi kovida, ceprav je cepljena (bila je negativna, slo je za drugo virozo). Ukrepi so v nasi drzavi malo, vcasih pa zelo štorasto zastavljeni. Če se izrazim milo. In tudi zato pride do nezaupanja, to je jasno.
- Tudi cepljeni so odgovorni in se trudijo ne širit virusa. V “obeh skupinah” so razumni ljudje in egoisticni, žal. Se mi pa zdi res žalosno, da se ljudje gledajo grdo med sabo na podlagi tega ali so ali niso cepljeni. Kakšna škoda.
- O nepotrebnih in prezgodnjih smrtih in obremenitvi bolnišnic, in medicinskega osebja ne bom pisala.
- Toliko nezaupanja je zato, ker se tisti, ki se odločajo kako bomo reagirali v epidemiji kot družba ne spoznajo na stvar. Če poslušaš stroko, ni toliko dilem, sreminjanja, nesigurnosti. Mi sami izberemo kako iščemo informacije. In če iščemo informacije samo v eno smer, bomo takšne tudi našli, tako deluje ‘striček gugl’. Treba je iskat informacije ‘za in proti’, ne samo ‘za’ ali samo za ‘proti’. Potem pa razmislimo in pretehtamo.
Tole sem napisala samo zato, ker se sprasujemo ali se cepit ali se ne. Res so zoprni časi. Odločitev ni lahka za vse. In ta tema je našla pot tudi na ta forum. Ne glede na vse okoli cepljenja, naj bo čim več pluskov in nič korone za vse ??.
@Anonimno 100103 jaz drugače nisem proti cepljenju, verjamem da je v nekaterih primerih koristno oz smiselno in nikogar ne prepričujem ne naj se cepi, ne naj se ne cepi – naj se vsak odloči zase.
Jaz imam pač svoje razloge zakaj se ne nameravam cepiti, je pa res da se obnašam odgovorno – se testiran, se ne družim, se izogibam množičnim prireditvam in krajem kjer je veliko ljudi ipd. Pač zagotovila ni in tega se zavedam. Pač, če bi se vsi obnašali odgovorno bi te okužbe lahko lažje zamejili…
Naš sistem je pa kakršen je. Pri sestri v službi je bila npr sodelavka pozitivna, so vprašale ali morajo tiste, ko so bile v stiku v karanteno ali na testiranje, so rekli da ne, ker so cepljene in da hitri testi pri cepljenih niso zanesljivi, da si lahko pa same plačajo PCR. V družini če je en okužen ali v karanteni in drugi cepljen hodi cepljen normalno v službo, po opravkih, se ne testira in lahko širi okužbo, ker nima znakov… Žal niso vsi odgovorni.
No, pa ni ta forum namenjen razpravam o cepljenju, pa itak ne bomo prišli do enotnega mnenja. Bodimo strpni eden do drugega in pa obnašajmo se odgovorno.
Nesrecnica Res je tako kot si napisala na koncu besedila.?
Glede cepljenja pri meni je bilo tako pred postopkom se nisem smela vmes spet ne. Do zdaj ko so prisle te nove informacije. Tako da jaz razumem vsak ima svoje mnenje glede vsega kar je prav. Jaz pa raje povem kako je bilo pri meni da nebi spet kdo rekel zakaj se nismo ze prej. Ker enostavno jaz osebno nisem imela moznosti. Takrat so bile omejitve nad 50 let in se to so se mogli vpisat v cakalno listo.
Ne zelim kreganja na tem forumu. Tukaj smo zato da si pomagamo izrazi vsaka svoje mnenje in si pomagamo med sabo se bodrimo z svojimi izkusnjami in mnenji.
Ze tako je svet poln vsega nekega kreganja in vsega jaz pravim zakaj bi si se dodatno delali kreganje med sabo. Raje si pomagajmo kolikor se le da.
Drzte se
Res je, ta tema žal preveč razdvaja. Tako kot sem napisala, grozno je, da se ljudje delijo na cepljene in necepljenje in vcasih celo en drugega obtožujejo za nastalo situacijo. Utrujeni smo od te pandemije, zato vcasih nekoga, ki pove drugacno mnenje prehitro obtozimo, da se zeli kregat. Pa gre samo za drugacno mnenje, nic drugega.
In še enkrat, kot sem napisala ze zgoraj, upam, da bo na tem forumu cim vec pluskov in cim manj korone ?.
Punce, eno vprasanje, ce mi katera lahko pomaga. Danes mi je ratalo dobit Postojno, v petek so me narocile, da grem po injekcije. M morem dobiti v naslednjih 3 dnevih, lahko jutri, lahko sele v cetrtek. Sem vprasala, ce je problem da bi jo slucajno ze jutri dobila, injekcije pa sele v petek, pa so rekle da ne. Ima katera s tem izkusnje, da je kasneje zacela jemati kot 2. dan? Sicer upam da cim dlje zdrzi do konca tedna, da ne pride, ampak takrat ko najmanj rabis potem prehiti. Hvala! ⭐
@Mandarina638 vem, da če jo dobiš npr zvečer se šteje naslednji dan kot 1 dan in začneš v bistvu 3 dan s pikanjem, v MB mislim, da če dobiš M med vikendom te tudi naročijo na UZ in prevzem injekcij v ponedeljek (se pravi je lahko tudi 3 dan).
Če so ti oni rekli, da bo tako ok, potem se čim manj obremenjuj s tem 😉